A Stroyevskoe almafajta leírása és jellemzői, termesztése és gondozása

A nyári lakos arra törekszik, hogy a lehető legjobban megszerezze webhelyét. Ezért olyan fajtákat és fajokat keres, amelyek alkalmasak egy adott területen, területen történő termesztésre és a család igényeinek kielégítésére. A Stroyevskoe almafáknak sok pozitív tulajdonsága van. Az évek során a kulturális változatosság pozitív hírnevet szerzett.

A Stroyevskoe fajta nemesítésének története

Az egész orosz Tudományos Kutatóintézet a gyümölcskultúrák tenyésztésére készítette ezt a fajt. A létrehozásában közvetlenül részt vettek:

 • Sedov E. N.;
 • Serova Z.;
 • E. A. Dolmatova;
 • Zdanov V. V.


A fajtát 1980-ban tenyésztették, majd további kutatásait elvégezték. Csak öt évvel az első gyümölcs bevétele után ezt a fajtát az elit fajok közé sorolták.

Előnyök és hátrányok

A növénynek számos pozitív tulajdonsága van, nekik köszönhetően a Stroyevskaya almafa továbbra is népszerű.

Előnyök:

 • Magas termelékenység.
 • Igénytelen ellátás.
 • Elfogulatlanság.
 • A gyümölcs stabilitása.
 • Fagyállóság.
 • Magas immunitás.
 • Kiváló gyümölcsíz.
 • Az alkalmazás sokoldalúsága és hosszú az alma eltarthatósága.
 • Hosszú gyümölcsidő.

almafa stroevskoe

mínuszok:

 • Nagyon hosszú időbe telik az első gyümölcs várása, 8-10 év.

A nyári lakosok, tudván az almafa ezen hátrányáról, továbbra is megszerezik és ültetik a kertbe. Mivel az alma íze és az, hogy mennyi ideig él a növény gyümölcseivel, kompenzálja ezt a mínuszot.

Külső paraméterek

A megfelelő gondozás elvégzéséhez a kertésznek tanulmányoznia kell az almafa külső tulajdonságainak leírását. A kapott adatok segítenek kiválasztani a megfelelő helyet a kertben, gondoskodni a növényekről.

Felnőtt fa méretei

Az almafa rövidre nő. A felnőtt növény maximális magassága 4 m. A korona piramis, széles és sűrű.

almafa stroevskoe

Magvetőmaggal történő termesztés esetén a magasság eléri az 5 métert.

A nyári lakos egyedül alkotja a koronát, beállítva annak magasságát és sűrűségét.

Éves növekedés

A korona kialakulása gyors. A hajtások évente növekednek. A fa maximális magasságát 10-12 év alatt érheti el.

Gyökér rendszer

Ültetéskor nem szabad megfeledkezni arról, hogy sok almafa nem szereti a talajvíz közelségét. Javasoljuk, hogy úgy helyezze el, hogy a gyökérrendszer annyi nedvességet kapjon, amennyire szüksége van a növekedéshez. Ellenkező esetben a gyökerek rothadni kezdenek, a fa meghal. A gyökér néhány méter mélyre megy és szilárdan rögzítve van, oldalsó gyökereket képezve.

almafa stroevskoe

A kultúra specifikációi

A teljes információ beszerzése és a végső döntés meghozatala érdekében a nyári lakos megismeri a fa műszaki jellemzőit.

Ajánlott termesztési területek

A fajtát kezdetben a moszkvai régió éghajlatához igazították. Miután elterjedt az egész Közép-szalagon. Jellemzői miatt a Stroyevskoe növekszik Ukrajna, Fehéroroszország és a Balti Köztársaság egyes régióiban. A fajta elterjedtebbé vált az Oryol régióban.

Az alacsony hőmérsékleti mutatókkal szembeni ellenállás

A gyártók garantálják, hogy a fa -40 ° C-os hőmérsékleten is ellenáll.

almafa stroevskoe

Almafák termése

Ha betartják a gyümölcsfák ültetésére és gondozására vonatkozó normákat, Stroyevskoye növényenként 60 kg-ot ad.

Amikor egy fa először hoz gyümölcsöt

Az almafa mínusz az, hogy az első gyümölcsökkel csak a 6-10. Életévében tetszik. A talaj és a fa összetételétől függ. Ismertek olyan esetek, amikor a termés megkezdődik az 5. évben. De ez nagyon ritka.

Beporzó fajták

A hozam növelése érdekében számos almafajtát kell termeszteni, azonos virágzási időszakban. Stroevsky esetében a fajták megfelelőek:

 • Veterán;
 • Kandil Orlovsky;
 • A harcos emléke.

almafa stroevskoe

Ha a kertben tartja őket, akkor a fának lehetősége lesz több almát termeszteni.

Virágzás és a gyümölcs érése

Ezek az időszakok régiónként eltérőek. Minden a termesztés helyének éghajlati jellemzőitől függ. Az almafa egész májusban virágzik. Az érés szeptember végén következik be.Ha az almát eltávolítják a fáról, akkor nem azonnal fogyasztják el. 30 nap után esznek. Aromásabbá és ízletesebbé válnak.

A termés betakarítása és alkalmazása

Szeptemberben az almát eltávolítják a fáról, fadobozokba helyezik és speciális tárolóhelyiségekbe helyezik. Frissen fogyasztják, a tavasz elejéig és hosszabb ideig.

A gyümölcsöket gyümölcslevek, dzsemek és egyéb téli készítmények előállítására is felhasználják. Kiválóan használják sütéshez töltőanyagként.

A termés gyakorisága

Megfelelő gondozás esetén a fa nem szakad el. A gyümölcsök évente érlelik.

almafa stroevskoe

Palánta ültetése a helyszínre

A helyes ültetési technika segít erős fák növekedésében, amelyek gazdag termést eredményeznek. Figyelembe véve a tapasztalt nyári lakosok tanácsait, még a kezdõ is almafa termeszthetõ.

Optimális időzítés

Célszerű az ültetvényanyagot tavasszal ültetni, így a növénynek nagyobb esélye van a gyökérzetre és a téli felkészülésre. Ültetése előtt a szaporodás. Ha a nyári lakos úgy dönt, hogy ősszel ültet, akkor meg kell választani az ütemezést, hogy a növények gyökerezzenek, de növekedésbe menjenek.

Szükséges talajösszetétel

Bármely gyümölcsfa virágzó termő talajon fejlődik. Stroevskoe az alábbi talajtípusokat részesíti előnyben:

 • sod-podzolos;
 • szürke erdei talaj;
 • fekete talaj.

almafa stroevskoe

Más típusú, közepesen savas és enyhén lúgos talajok szintén megfelelőek.

Szállási terv és technológia

Az erősen megvastagodott ültetések rossz hatással vannak a növekedésre és a termésre, ezért fenn kell tartani a fák közötti 3 m távolságot. A gödröt előre elkészítik, humuszt és komplex ásványi műtrágyákat vezetnek be előzetesen.

A palántát egy ültetési gödörbe telepítik, amelyet talajjal borítanak úgy, hogy az oltási hely vagy a gyökérgallér a föld felett maradjon.

Hogyan kell ápolni a fát?

Az almafa jövőbeni betakarítása az ápolástól függ. A szabályok betartásával a nyári lakos megkapja a bejelentett betakarítási mennyiséget.

almafa gondozás

Felső öltözködés

Eleinte a fának nincs szüksége semmire, elegendő azoknak a műtrágyáknak, amelyeket az ültetés során alkalmaztak. Ezután öntsük fel a mullein infúziót, és ásványi műtrágyákat alkalmazzunk, váltakozva egymással.

Locsolás

Rendszeresen öntözzük, mivel a talaj felső rétege kiszárad. A fiatal fáknak különösen gyakori öntözésre van szükségük.

Korona kialakulása

A Stroevskoe almafának minden tavasszal és ősszel kialakító metszés szükséges. Az ágak lerövidítik és korlátozzák a növekedést. Ezután a fa rövidre növekszik, és bőséges termést ad. A formáló mellett az egészségügyi metszés is szükséges. Távolítsa el a száraz, beteg és deformált ágakat.

A Stroyevskoe almafajta leírása és jellemzői, termesztése és gondozása

Szezonális feldolgozás

A Stroyevskaya almafa magas immunitása megelőző kezelést biztosít a betegségek ellen. Csináld tavasszal és ősszel. A növényeket vegyi anyagokkal vagy népi gyógyszerekkel kezelik.

Előkészítése egy almafa télen

A fa magas télállósága lehetővé teszi az almafák szaporítását anélkül, hogy különleges intézkedéseket kellene hoznia a téli felkészüléshez. Kivételt képeznek a szibériai és az urál régiók. Ajánlatos a koronát úgy formálni, hogy télen teljesen hóval borítsa.

Hogyan lehet almafát termeszteni egy törpe alanyon?

Növekvő almafák egy törpe alanyon pluszokkal rendelkezik. A fa korábban hozza a gyümölcsöt, és ennél könnyebben fedezhető be télen a szélsőséges telekkel rendelkező térségekben.

A fa ültetése, termesztése és gondozása azonos. A Stroevskaya almafa számos előnnyel rendelkezik: megfelelő ellátással megfelelő mennyiségű ízletes termést eredményez.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök