A Bumazhnoe almafa leírása és jellemzői, a szaporodás és a hozam története

A kert optimális szervezéséhez fontos a gyümölcsfafajták helyes kiválasztása. Az almafák nem utoljára a nyaralók kötelező összetevőinek listájában. A papíralmafa szokatlan névvel rendelkezik, de ez az egyik legjobb fajta, amelynek gyümölcsök nyáron érik. Az anyag az almafa tulajdonságait, az előnyeit és hátrányait, valamint egyéb kapcsolódó kérdéseket tárgyalja.

A fajta leírása és jellemzői

A fajta botanikai referenciakönyvben szereplő leírása a következő információkat tartalmazza:

változatosság

 • közepes magasságú fa, széles, lekerekített koronával;
 • mélyen elhelyezkedő gyökérzet, egy méter mélységig;
 • a gyümölcsök közepes méretűek, akár száz grammig, szinte mindig fehérek, ízük enyhén savanyú, a répát finom szerkezetű és lédús jellemzi, ízét hosszú ideig megőrzi;
 • Hűvös nyáron a gyümölcs augusztusban érlelődik. Évente gyümölcsöt hord;
 • az almafa rezisztens a fagyra és a különféle betegségekre.

Referenciaként! Az almafa a Rosaceae családhoz tartozik, körülbelül ötven fajt számolva.

Almafák nevelési története

A fajtát a Vologda régió éghajlati viszonyaira tenyésztették két P.I. Lavrik és L.A. Zhmurko. A kutatók azt a célt tűzték ki, hogy a gyümölcsök a lehető leggyorsabban érjenek a megadott területre jellemző rövid nyári feltételek mellett. Alapjául a Borovinka magokat használták.

almafa papír

Melyek a fajták?

Ezek az almafák öntermékenyek, ezért a petefészek kialakulásához beporzás szükséges keresztirányban az azonos virágzási időszakban lévő közeli fákkal.

Az almafanak van alfaja - Paper Ranet, ezért egyértelműen meg kell értenünk a különbségeket, amikor otthoni kertre választunk palántát, hogy ne tévesszen meg.

Rennet

A Paper Ranet eredete egyelőre nem ismert. Elsősorban a Krasznodar területén termesztik. A papírtól eltérően, a gyümölcsök egy hónappal később érnek - szeptemberben a fa kevésbé ellenáll a hideg téli viszonyoknak, és hajlamos a rákokra és más betegségekre. Az alma sárga színű, jellegzetes vöröspiros, lédús, édes-savanyú ízű, és képes megőrizni az ízét tavasszal.

 öntelenül alma

Milyen előnyei és hátrányai vannak?

A fajtát a következő előnyök jellemzik:

 • magas termékenység, amely minden évben fennáll;
 • gombabetegségekkel szembeni ellenálló képesség;
 • képes ellenállni a hideg tél kemény éghajlati viszonyoknak;
 • a gyümölcs korai érése és jó ízlése;
 • az alma hosszú ideig tartó minősége (egész télen);
 • a fa relatív tömörsége.

Az egyik fő hátrány az ágak törékenysége, ami erős szélben problémát jelent.

magas termékenység

Ültetési és növekedési feltételek

A leszállási helyet úgy választják meg, hogy védve legyen a hideg északi széltől. Kilencven centiméter mélyre ástak lyukat, átmérőjük kb. A fő feltétel az, hogy az ültetési gödör méretének meg kell haladnia a felnőtt fa méretét.

A gödör alapját húsz centiméter mélyre meglazítják, majd termékeny talajréteggel borítják, és a szükséges ásványi és szerves műtrágyákat kijuttatják. Az alkalmazott műtrágyákat összekeverik a meglazult talajjal, és egy közepén domb képződik. Ezután a földet néhány hétre hagyják, csak akkor kezdik el ültetni.

A palántát egy napig vízben áztatják, hogy helyreállítsák az elveszített nedvességet a gyökérzetben. A kialakított halom közepére egy fából készült rúd helyezkedik el, hogy támasztékot képezzen a palántának. Az ültetést két ember végzi: az egyik felállít egy fát a tekercs közepére, a második elteríti a gyökereket, és megpermetezi őket földdel. A palánta mélysége öt centiméter az alanyból. Ha ezt nem veszik figyelembe, akkor a saját gyökérzetének kialakulása megkezdődik, és a fajta előnyei elvesznek.

piros árnyalat

Öntés közben a talajt szorosan lefékezik. Az ültetés után a fát zsineggel rögzítik egy fa tartóhoz. Az öntözést akkor végezzük, amikor a talaj felszívja a nedvességet - körülbelül százötven liter. Fentről a talajt talajrétegezzük humusz vagy tőzeg hozzáadásával. Egy hét múlva megismételjük az öntözést.

Az ültetés utáni első néhány évben meg kell gyomlálni a szár melletti zónát, és rendszeresen öntözni - havonta. A vízfogyasztást az almafa életkora - az éves vödörök száma - határozza meg.

érett gyümölcs

Egy felnőtt növény szezononként legalább négy bőséges öntözést igényel:

 • kora tavasszal, rügyszünet előtt;
 • húsz nappal a virágzás befejezése után;
 • egy hónappal a gyümölcs felvétele előtt;
 • őszi levelekkel esik.

A betakarítás során nem ajánlott öntözni, hogy megakadályozzák a gyümölcs repedését és biztosítsák az alma tárolásának időtartamát.

felnőtt növény

Termelékenység és a termés gyakorisága

Az almafa állandóan magas hozamot ad. Felnőtt fáról - legalább nyolcvan kilogramm. A termés rendszeres, a hozam évről évre nem csökken.

Az első gyümölcsöt négy évvel az ültetés után szedik. Az évenkénti stabil betakarítás érdekében a petefészek mennyiségét kézzel állítják be, a felesleget eltávolítják. Érési idő - augusztus húszas éveitől szeptember közepéig.

fehér virágzás

Fagy- és betegségállóság

A papírt a hideg téli körülmények közötti növekedés számításából származtattuk. A fajta képes ellenállni a hosszabb téli fagyoknak. A harminc fok alatti hideg kezdetén a koronát a sérülések elkerülése érdekében becsomagolják. Erős havazás esetén a hó eltávolítja a koronát, hogy megakadályozzák az ágak leszakadását.

Az almafa rezisztens a rákra és a lisztharmatra, de hajlamos a gyümölcskorhadásra - egyike azon kevés betegségnek, amely veszélyes a kultúrára.

alakult korona

A legjobb területek a növekedéshez

A növénytermesztéshez a fajta nemesítésére tervezett tulajdonságok alapján a legmegfelelőbb feltételek a moszkvai, a leningrádi és a volgai régió.

Amint az a bemutatott anyagból látható, a Papír almafa csodálatos fajta, amelyet magas termékenység, fagy- és betegségállóság, valamint kiváló gyümölcsíz jellemzi.

Az ilyen csemete kiválasztásakor azonban fontos figyelembe venni a helyi éghajlati viszonyokat - mennyire alkalmasak egy adott terményre.

a gyümölcsök minősége

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök