A kertész és a kertész hold vetési naptára, a munkaasztal 2020 októberére

Sokkal jobb agrotechnikai intézkedéseket végezni, figyelembe véve egy professzionális kertész és kertész holdi vetési naptárát 2020 októberére. Segítségével számos hibát el lehet kerülni a fontos mezőgazdasági munka során. A hónap kedvező dátumainak ismeretével helyesen kiszámíthatja az ültetési időpontokat, és később - kiváló terméshozamot.

Holdfázisok 2020 októberében

A hold, mivel földi műholdas, befolyásolja a növények belsejének mozgását. Számos kerti és kertészeti növény állapota és fejlődése attól függ, hogy hol helyezkednek el a Földhöz képest.

Október holdfázisai:

  • Növekszik (1 ... 13);
  • Telihold (14);
  • Csökkenő (15 ... 27);
  • Újhold (28).

Hogyan érintik az állatövi jelek a növényeket?

Októberben a hónap megáll a 12 állatöv mindkét pontján. Ennek a műholdas helyzetnek a többi bolygóhoz viszonyítva és a Földhöz viszonyítva hatással van a növényzetre. A növények állapota és a jövőbeni betakarítás mutatói a hold helyétől függenek.

Ha a hónap termékeny jelekkel jár, akkor ajánlott növényeket ültetni ilyen dátumokon. Vannak olyan jelek, amelyek negatív hatással vannak a különféle növényekre. Termékenyek: Rák, Halak, Skorpió, Bika, Mérleg, Bak. Viszonylag produktív: Szűz, Nyilas, Ikrek. Kopár: Kos, Oroszlán, Vízöntő.

Milyen mezőgazdasági tevékenységeket lehet végezni októberben:

  • gyümölcs szedése: Skorpió (1.2), Nyilas (3.4), Bak (5.6), Halak (10.11), Nyilas (30.31).
  • gyökér növények gyűjteménye, fa palánták ültetése: Bika (15.16), Ikrek (19.18.19), Rák (20.21), Szűz (24.25), Mérleg (26.27).

októberi naptár

Kedvező naptári napok a sikeres ültetéshez

Mezőgazdasági munkaasztal októberre:

A hónap számaMunka típusai
1…6téli vetés petrezselyem, kapor, különféle saláták, sóska, sült saláta kitûnõ
7…9levelek betakarítása, a helyszín takarítása
10…11téli vetés növényzet
A telihold 13 ... 15 napjaegészségügyi tisztítás
16…21hagyma, fokhagyma, sárgarépa, retek, cékla téli ültetése; palánták ültetése, cserjék újratelepítése, hagymás virágok ültetése
22…23műtrágyázás, nedvesség feltöltés
24…26hagymás virágok és gyökérzöldség-kerti növények téli ültetése
27 ... 29 nap a New Moonegészségügyi intézkedések, metszés
30…31kapros, petrezselyem és saláták téli vetése

kedvező napok

Milyen növényeket ajánlott ültetni a csökkenő hold idején

Végzik podzimnyu ültetés hagyma, fokhagyma, sárgarépa, retek, cékla. 15 és 27 között tulipánhagymákat, mogyoróféléket, nárciszokat és liliomokat ültetnek. Október második évtizedében fákat és fiatal cserjéket ültetnek.

Milyen növényeket ültetni a növekvő holdon

1-től 13-ig petrezselyem, saláta, spenót magokat vetnek. Ezek a növények csak a következő szezonban csíráznak. Az első zöldek kora tavasszal jelennek meg.

Rossz idő a beszálláshoz

A telihold (13 ... 15) és az új hold (27 ... 29) napján megpróbálnak semmit sem tenni a terepen. Nem kívánatos mezőgazdasági munkát végezni, ha a hónap Vízöntőben (7 ... 9), Kosban (12 ... 14), Oroszlánban (22-23) van.

leszállás a földbe

Növényápolási naptár 2020 októberére

Októberben a hold helyétől függően végeznek mezőgazdasági tevékenységeket. Ősszel feltárják a talajt, eltávolítják a gyomokat, műtrágyát alkalmaznak és elvégzik a talaj fertőtlenítését. Októberben a fákat és a cserjéket gondozzák, a télen a talajban maradó évelő virágok szigetelésre kerülnek. Igaz, hogy a légi részt le kell vágni.

A kiszáradt egynyári virágok a legjobb a virágágyából.

Kedvezőtlen napok

Újholdon (27 ... 29) és teliholdon (13 ... 15) jobb szemetet gyűjteni, gyomokat megsemmisíteni, rovarirtókat megtenni. Ilyen napokon ajánlott a talaj feltárása, lehullott levelek, gallyak összegyűjtése.

Megfelelő napok kertekhez és kertekhez

Október első tíz napjában növények podzimny ültetésével és komposztálásával foglalkoznak. A 15. napjától kezdve a baktériumokat ültetik.

Október végén nedvességtöltést végeznek, évelő növényeket táplálnak, ágakat metsznek.

őszi leszállás

Mikor ültetni és újratelepíteni kerti növényeket és szobanövényeket 2020 októberében

1-től 14-ig késő gyümölcsöt és zöldséget betakarítanak, és a föld feletti részekben gyümölcsöt hoznak. 15-től 27-ig kiásják a talaj összes gyökerét, és átültetik az egynyári virágot virágágyásokból beltéri edényekbe.

A betakarításon kívül októberben retek, répa, hagyma, fokhagyma és sárgarépa ültetik télen. Ezeket a növényeket csökkenő szakaszban, azaz 15 és 27 között ültetik. A talaj hőmérséklete + 2 ... + 5 Celsius fok legyen (nem magasabb).

kapott palántákat

Ugyanebben az időszakban a meleg, hosszú őszi (+10 fok talajhőmérsékletű) régiókban palántákat ültetnek. A hideg időjárás kezdete előtt a fiatal fáknak új helyre kell gyökerezniük, és idejük van alkalmazkodni az új feltételekhez. Október 15–27-ig megkezdheti a virágok és cserjék szaporítását egy bokor vagy rizóma felosztásával.

Október második felében a tulipán, a mogyoróféle, a jácint, a nárcisz, a liliom és a krókusz törzsét temették el a földbe. A késői ültetést csak azokban a régiókban végzik, ahol az ültetés idején a talaj hőmérséklete 10 Celsius fok, és a fagy megkezdése előtt legalább 20 nappal megtörténik.

kerti munka

Sokkal később ősszel nem szabad házi növényeket vetni. Ajánlott ezt az eseményt tavasszal elhalasztani. De október 15–27-ig megkezdheti a beltéri virágok átültetését. A növényeket általában nagy tartályokba vagy cserepekbe ültetik át, ha benőttek és kevés helyük van egy régi cserépben.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök