A kertész 2020 februári holdnaptára, kedvező napok az ültetéshez

A kertész 2020 februári holdnaptára lehetővé teszi a megfelelő idő kiválasztását egy adott növény ültetéséhez. Végül is tanácsos növényi magvakat vetni palánták beszerzése céljából, a hold helyzetére utalva. A rossz nap csökkenti a termést, és ahhoz vezet, hogy a termés életképes lesz.

Holdfázisok 2020 februárjában

A mezőgazdasági tevékenységek tervezésekor tanácsos figyelembe venni a hónap helyét, mivel abszolút minden növény fejlődése ezen a bolygón múlik. Bármely időszakra rendelkezésre áll az engedélyezett és tiltott események listája.

4 holdfázis van (februári napokra):

 1. Csökkenő hold (1–3, 20–28).
 2. Újhold (5).
 3. A viaszos hold (7-től 17-ig).
 4. Telihold (19).

Milyen kerti munkát végezhet

Ha a kertben vagy a kertben dolgozik, tanácsos a holdnaptárt figyelembe venni. Az új vagy telihold napján végzett mezőgazdasági munka bizonyos kategóriái utólag nem fogják a várt eredményeket elérni.

sok zöldség

Az új holdon

Egy nap esik az új holdra (5. nap). Érdemes azonban 3 napot fenntartani erre az időszakra. Előző nap, a nagyon új hold és a azt követő nap. Ebben az időszakban nem kívánatos növénymagokat vetni. De ritkábban is elkészítheti azokat a palántákat, amelyek túl vastagok lettek, vagy eltávolíthatja a gyomokat. A növények kezelhetők betegségek és rovarok ellen. A talaj, amelyben a palánta nő, hagyja meglazulni, és öntse az új holdra.

Kívánatos nem vetni vagy ültetni növényeket ezen a napon. A gyomokat vagy sűrűn növekvő palántákat a talajból kivonhatja.

A teliholdban

A február telihold a 19-én jelentkezik. Ez az időszak azonban hosszabb ideig tart: három teljes nap. A telihold a 19. nap elõtt érkezik, és csak február 21-én ér véget. Ebben az időszakban gyomlálhatja az ágyakat, eltávolíthatja a gyomokat, vagy ritkábban készíthet túl sűrű palántákat. A növények kezelhetők betegségek vagy rovarirtók ellen. A telihold időszakában a növények kivonhatók a talajból, de semmit nem lehet ültetni. Tilos a gyökér szedése és szorítása.

sok zöldség

A hold kedvezőbb pozíciói az állatöv jelében az ültetéshez

Vetéskor figyelembe kell venni, hogy milyen jelek vannak a bolygón.Helye befolyásolja a kultúrák későbbi fejlődését.

A jelek és a növényekre gyakorolt ​​hatás helyzete:

 1. A gyökerek - Szűz, Bika, Bak.
 2. A leveleken - Skorpióban, rákban, halban.
 3. Virágokon - Vízöntő, Mérleg, Ikrek.
 4. Gyümölcsért - Oroszlán, Kos, Nyilas.

A magokat csak azokon a napokon vetik el, amikor a bolygó a következő állatövi jelekben található: Skorpió, Rák, Halak, Szűz, Bika, Bak. Februárban a növények ültetésének legsikeresebb időpontja 7, 8, 11, 12, 16, 17.

különböző zöldségek

Hold-leszállási naptár

Minden növénynek megvannak a megfelelő ültetési napjai. Végül is vannak olyan növények, amelyek gyümölcsöt kizárólag a talaj fölött hordozzák (paradicsom, paprika). Számos növény csak a talajban nő és érett. A kertész számára számít, hogy a vetési esemény melyik napon történik: egy növekedési vagy csökkenő szakaszban.

Kedvező napok

A termesztési szakasznak megfelelő időtartamot azoknak a növényeknek a vetésére ajánljuk, amelyek fejlődnek és gyümölcsöt hoznak a talaj felett. Februárban az ilyen napok 7 (6) -ról 17 (18) -re esnek. Csak 10 nap alatt ideje van paradicsom vagy padlizsán vetésére palántákhoz. Ebben az időszakban a gyümölcslevek alulról felfelé mozognak, biztosítva a föld feletti növények maximális hozamát.

kerti munka

Kedvezőtlen napok

Nem kívánatos olyan növényeket ültetni, amelyek csökkenő fázisban gyümölcsöt hoznak a föld felszíne felett. Februárban az ilyen napok 1-ről 3-ra, 20-ról 28-ra esnek. Ebben az időszakban csak az ültetett gyökérnövények eredményesen eredményeznek gyümölcsöt. Például hagyma, burgonya, retek. Ilyen napokon az energia maximálisan a növények gyökerébe koncentrálódik. A hanyatló szakaszban ültetett paradicsom vagy paprika törékeny lesz és megbotlik.

Ültetési táblázat a 2020 februári holdnaptár szerint

Vetés előtt hasonlítsa össze azokat a napokat, amikor a vetési intézkedések megengedettek vagy nem ajánlottak. Általában februárban előkészítik a növények palántáit, amelyek csak 100 nap után hoznak gyümölcsöt. Kívánatos az uborka és a meghatározó paradicsom vetése a tél utolsó hónapjában. A palántákat májusig erősen kinyújtják, és nehéz lesz új helyre ültetni.

zöldségek egy kosárban

Ajánlott februári napok az ültetéshez:

kultúra \ nap13781112161725
paradicsom++++++
bors++++++
padlizsán++++++
eper++++++
virág magok++++++
retek+++
zöldhagymát+++

Paradicsom vetés

A határozatlan és későn érő paradicsomot februárban kell bevetni. Megfelelő számok: február 8, 11, 12, 16, 17. Az fertőtlenítésre szánt előmagvakat kálium-permanganát gyenge oldatában (20 perc) áztatjuk. Néhány hibrid vetőmagot közvetlenül a növekedést serkentő szerekkel feldolgoznak. Nem kell fertőtleníteni.

holdnaptár, 2019. február, kertész

Paprika ültetése palántákhoz

Ha a nyári lakosok júniusban szeretnék megszerezni a paprikát, akkor a következő napokban, február 8-án kell vetni magokat palántákhoz: Ez a tél utolsó hónapjának legsikeresebb napja. Mivel manapság nincs ideje magvak vetésére, tanácsos a vetési tevékenységeket elhalasztani, és márciusig várni.

Padlizsánmagokat vetni

Ezeket a növényeket a késői termés jellemzi. A magról nevelt palánta vetése február 8, 11, 12, 16, 17-én javasolt. Manapság a viaszos holdnak felel meg. Az ebben az időszakban vetett padlizsán kiváló termést eredményez.

holdnaptár, 2019. február, kertész

Helyrehozó eper vetőmagjai

Ha a szamócát nem bajusszal, hanem magvakkal termeszti, akkor tanácsos a vetési tevékenységeket február következő dátumain végezni: 8., 11., 12., 16., 17. A mai napokban elültetett kultúra jól be fog állni, és már a vetés után 100 nappal bőséges termést ad.

Milyen virágokat kell ültetni februárban a palántákhoz?

A tél végére itt az ideje, hogy elkezdjük előkészíteni palántákat az ilyen éves virágos növényekhez: petúniák, lobelia, begónia, verbena, cineraria. Februárban a kétéves és az évelő virágok magjait vetik: brácsa, csillagfürt, százszorszépek, árvácskák, krizantém, kankalin. A csökkenő hónapban növényeket ültetnek, amelyek hagymák és gumók által szaporodnak (1–3, 20–28).Növekedéskor - virágot ültetnek, amelyet magok szaporítanak (7-17).

holdnaptár, 2019. február, kertész

Információ az egyes növények vetési dátumairól

Mit kell vetni februárban:

 • 7 - áztathatja a paradicsom, paprika, padlizsán, virág magját;
 • 8, 11, 12 - vetjen magvakat a talajban palántákhoz;
 • 16 - elkészítheti növényi magvakat palánták vetésére;
 • 17 - paradicsomot, paprikát, padlizsánt, szamócát, virágot koca a talajba;
 • 24, 25 - hagymát, retek, zöldek fűtött üvegházba vetik.

Kertész februári jelei

A téli utolsó hónapban tanácsos figyelni az időjárást. Például, ha február 10-én erős szél fúj, akkor a nyár esős lesz. A száraz időjárás ebben a hónapban általában száraz nyárot, esős időjárást jelent - a nyári esőzésekhez. Ha február elején napos az idő, akkor a tavasz kora lesz.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök