Kedvező és kedvezőtlen április napok az ültetésre a 2020-as holdnaptár szerint

Sok zöldségtermelő és kertész használja a kertész 2020 áprilisának holdnaptárát. Segíti az embereket abban, hogy meghatározzák az optimális időt sok zöldség és gyümölcs ültetésére, valamint válasszanak egy napot a már elültetett növények öntözésére és etetésére.

A holdfázis hatása az ültetésre

Egyesek szerint a holdfázisok semmilyen módon nem befolyásolják az ültetést, de ez nem ez a helyzet. Ez év áprilisában nemcsak a palánták légi részét, hanem a gyökérzetüket is befolyásolják. A vetőmag egy bizonyos holdnapon történő ültetése javíthatja a palánták termését, és időnként felgyorsíthatja azok fejlődését.

Április húszas éveiben el kell hagyni az ültetést, a talaj meglazítását és a gyomlálást, mivel ez negatív hatással van a palánták egészségére. Ebben az időszakban a növények érzékenyek olyan betegségekkel szembeni fertőzésre, amelyek a rizóma rothadásának kialakulásához vezetnek. Ezért a sok érett gyümölcs gyűjtése érdekében előzetesen meg kell ismerkednie a hold vetési naptárával, amely minden kedvező és kedvezőtlen dátumot feltüntet.

Holdfázis 2020 áprilisában

Nem titok, hogy a holdfázisok negatívan vagy pozitívan befolyásolhatják a legtöbb növény fejlődését és növekedését. Befolyásuk megfelelő kiaknázása érdekében meg kell ismerkednie az ez év áprilisára eső holdfázisokkal. Négy szakasz van:

 • Újhold. A legmegfelelőbb idő a zöldségek ültetésére. Az új hold során ültetett összes csemeték nem gyökerezik jól a területen és lassan növekszik. Az új hold időtartama mindössze három nap, és az 5. napján kezdődik.
 • Növekvő holdsarló. A növekvő hold idején kerti munkákat kell végezni. Ebben az időben minden virág, gyógynövény, zöldség és gyümölcs elnyeli a hold energiáját, ami hozzájárul azok további fejlődéséhez. Ez a szakasz április 8-án kezdődik és 18-ig tart.
 • Telihold. A telihold időszakot is kedvezőtlen időnek tekintik a vetőmagok ültetésére vagy a csírázott palánták újratelepítésére. Teliholdon csak a növényeket etetheti, gyomlálhatja és permetezheti. A telihold április 19-én kezdődik és egy napig tart.
 • Fogyó Hold. Ilyen napokon ajánlott gyökérnövények és hagymás palánták termesztése, mivel a csökkenő hold miatt az összes energia lefelé irányul. A fázis a 20. napon kezdődik és tíz nappal később fejeződik be.

holdnaptár

A hold állatövi megállapítása 2020 áprilisában

A zöldségfélék ültetésének kedvező és kedvezőtlen napjainak meghatározásához a hold állatövi helyzetével kell foglalkoznia.

Kedvező leszállási napok

Számos állatövi jel van, amelyek hozzájárulnak az ültetett növények fejlődéséhez és termelékenységéhez. A termékeny állatöv jelei, amelyekben a hold lehet, a következők:

 • Borjú. Termékeny női jel, amely a 7. és a 8. napon aktiválódik.
 • Rák. Ez a legtermékenyebb jel, amely április 11. és 12. között érvényes.
 • Skorpió. A Skorpióban élő hold sok zöldség növekedését elősegíti. Az állatöv-megállapítás a huszadik napon kezdődik és másnap ér véget.
 • Bak. Földi női jel, amelyben a holdfázis belép a 24. és 26. között.

holdnaptár

Kedvezőtlen napok

A kopár jelek között szerepel:

 • Kos. Ha a Hold Kos-ban van, nem ültethet fákat, zöldségeket és gyümölcsöket. Ezért az április 4-én és 6-án ültetés ellenjavallt.
 • Ikrek. Air male sign, amelyre a 9. és a 10. napon kerül sor.
 • Szűz. Az állatöv jelenléte a Szűzben a 16. napján kezdődik és egy nap alatt ér véget.

Mit ültessen áprilisban a holdnaptár szerint?

Sokan érdekli, mit kell áprilisban ültetni a hold vetési naptár szerint. Számos olyan növény van, amelyet a tapasztalt kertészek azt tanácsolják, hogy tavasz közepén ültessék. Ezek tartalmazzák:

 1. Hüvelyesek. Áprilisban a kertészek biztonságosan ültethetnek babot borsóval. Az üvegházhatást okozó tulajdonosok és az üvegházhatású struktúrák babot ültethetnek. Jobb, ha kicsit később, május közepén szabadban ülteti.
 2. Kelbimbó. Ennek a növénynek hosszú a növekedési ideje, ezért legkésőbb 8-10 napon belül ültetik.
 3. Fehér káposzta. A kora tavaszi ültetéshez kora fehér káposztafajtákat használnak.
 4. Krumpli. Számos kertész április első felében burgonyát ültet a kertbe. Ezt megelőzően az összes ültetési anyagot melegítik és stimulánsokkal kezelik.

holdnaptár

Szezonális áprilisi munka a kertben és a kertben

A kertben és a kertben végzett munka leggyakrabban áprilisban kezdődik, mivel ebben a hónapban ér véget a téli fagyok, és elkezdheti növények ültetését.

Először a kertet és a kertet megtisztítják a növényi maradványoktól vagy a gyomoktól, amelyek az elmúlt évszakban a helyszínen maradhatnak.

El kell égetni, mivel tartalmazhatnak gombás betegségeket okozó szereket. Ezt követően a talajt meg kell műtrágyázni és tápanyagokkal telíteni. A takarmányozáshoz szerves anyagokat és ásványi műtrágyákat használnak, amelyek nitrogént, foszfort, kalciumot, magnéziumot és káliumot tartalmaznak.

Fák és cserjék számára

Néhány ember áprilisban cserjék és fák ültetésével foglalkozik. Javasoljuk, hogy ismerkedjen meg az ilyen növények megfelelő ültetésének módjával.

holdnaptár

Leszállás

A bokrokat és fákat kedvező áprilisi ültetési időpontokban ültetik. Ugyanakkor erős palántákat használnak, amelyeknek kialakult gyökérrendszere van. Először egy kis árok készül a helyszínen, amelybe a palántákat függőleges helyzetbe helyezik. Ezután meghintjük a talajjal és becsavarjuk. A növények gyorsabb elindulása érdekében hevített vízzel azonnal megölik.

fametszés

Fák és cserjék metszésével foglalkoznak április második felében, amikor a levegő 8-10 Celsius fokosra melegszik fel. A szakértők azt sugallják, hogy a halott vagy törött gallyakat metszzék meg, amelyek soha nem hoznak gyümölcsöt. Meg kell szabadulnia a betegségek által érintett ágaktól is. A metszéshez használjon normál metszőgépet vagy kerti fűrészt.

holdnaptár

graft

A vakcinázást nyáron, június első felében kell elvégezni. Ehhez az alapanyagot a serpenyővel stimulátorban megnedvesítik. Az alapanyaghoz való csatlakoztatás után a graftot fóliával vagy elektromos szalaggal csomagolják. Másfél hónap elteltével távolítják el a növényből.

Betegségek és kártevők elleni védekezés

Nem titok, hogy sok ültetett növény veszélyes betegségekkel megbetegedhet. Javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a kártevők és a betegségek elleni küzdelem jellemzőivel a termesztés különböző szakaszaiban.

csemete gondozás

Csemete gondozása

A fiatal palánták vírusos vagy gombás kórokozókkal való megfertőződésének megakadályozása érdekében rendszeresen be kell permetezni őket biológiai készítményekkel.

Ezenkívül a palántákat jól meg kell világítani, és rendszeresen meg kell öntözni fűtött vízzel.

Növekvő csemeték

A palánták termesztésének során meg kell győződnie arról, hogy ő mindig megkapja-e a megfelelő mennyiségű műtrágyázást. Heti 2-3 alkalommal a fazekakat szerves és ásványi vegyületekkel táplálják. Ha ez nem történik meg, a palánták gyengülnek és gyakrabban fognak fájni.

holdnaptár

Ültetés zöldségek a földbe

Mielőtt a palántákat újratelepítik egy állandó termesztési helyre, az összes ágyat fungicid szerekkel megpermetezzék, és forralt vízzel itatják, amely elpusztítja a gombás betegségek kórokozóit.

Talaj és műtrágyák

Annak elkerülése érdekében, hogy az ültetett növények rovarroham vagy betegség miatt elpusztuljanak, rendszeresen meg kell trágyázni a területet. A palánták immunitása javítható magnézium, nitrogén, kalcium és foszfor táplálásával.

fa ültetés

Virágüzlet naptár áprilisra

A legtöbb termelő áprilisban kezdi meg a kertészetet.

Virágok vetése és ültetése áprilisban

A hónap első napjaiban megkezdheti a virág ültetését. Ezt megelőzően előkészítik a virágkertet, és megtisztítják a szennyeződésektől és a gyomoktól. Ezután a talajt kiásják a virágágyásba, és műtrágyákat adnak hozzá, amelyek normalizálják a savasságát.

Virágok szaporítása áprilisban

A tavasz második hónapjában a következő virágot szaporíthatja:

 • a hónap vége kedvező időszaknak tekinthető a flox hajtások szaporodására;
 • április első fele alkalmas csillagfürt bokrok elosztására és ültetésére;
 • a huszadik napon petunias dugványokat gyűjtik és ültetik.

holdnaptár

Kertész és kertész jelei 2020 áprilisára

Számos olyan jel van, amelyek népszerűek a kertészek körében:

 • a hónap végén meleg esők jó termést mutatnak;
 • hideg szél az Eutychia-hoz - a tavaszi növények gyenge termése;
 • felhős április - egy esős nyárra.

Következtetés

Azoknak az embereknek, akik áprilisban szeretnék növényeket ültetni, meg kell ismerkedniük az e hónap holdnaptárával. Ennek segítségével megtudhatja a kertben és a kertben való munka legjobb napjait.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök