A kertész 2020-júni ültetési holdültetési naptára

A 2020 júniusi hold vetési naptár ajánlásainak betartása elősegíti a kiváló eredmények elérését a növények termesztésében. Kertészeti és kertészeti munkák elvégzésekor, figyelembe véve a holdfázist, erősebb és életképes növényeket lehet megszerezni. Ennek köszönhetően a termésparaméterek jelentősen növekednek, a növények kevésbé vannak betegek és gyakorlatilag nem tapasztalnak kártevőket.

A nyári lakosok holdnaptárának értéke

A holdfázisai befolyásolják a növények gyökérzetét és a talaj földi részét. A holdciklus meghatározott napjain végzett ültetési műveletek elősegítik a csírázási paraméterek növelését, felgyorsítják a növekedési folyamatokat és javítják a gyümölcs fejlődését.

Vannak napok, amikor jobb tartózkodni az ültetéstől, az öntözéstől vagy a lazítástól. Ennek az ajánlásnak a megsértése károsítja a növényeket, lelassítja azok fejlődését vagy provokálja a gyökérzet bomlási folyamatait.

Ahhoz, hogy 2020-ban jó termést érjen el, a hold vetési naptárra kell összpontosítania. Különösen fontos, hogy az évelő növények és palánták ültetésekor vegye figyelembe ajánlásait.

A legjobb, ha ilyen munkát növekvő holddal végez. Javasoljuk, hogy azokat a telihold előtt végezzék el. Az új hold érkezésekor ezeket az akciókat el kell hagyni.

A telihold előtt ültetett növények jó növekedést mutatnak.

növény tartályban

A holdfázis hatása az ültetésre

A holdnak több fázisa van, amelyektől a leszállási dátum függ:

 1. Az új hold a kertészkedés és a kertészkedés legkedvezőtlenebb pillanata. Ezen a ponton tilos ültetési vagy átültetési munkákat végezni. A rossz időszak csak 3 napig tart.
 2. A növekvő hold - önmagában növekszik, és felfelé irányítja az energiát. Ez a tökéletes alkalom a föld feletti növényekkel való munkához. Ide tartoznak a zöldségek és gyümölcsök. Ebbe a kategóriába tartoznak a virágok és a növényzet is. A növényeket ültethetjük, olthatjuk és egyéb munkákat végezhetünk.
 3. Telihold - ebben a pillanatban tilos zöldségeket, fákat, bokrokat ültetni. Ez a pillanat csak 1 napig tart. Ebben az esetben megengedett az ágyak gyomlálása, műtrágyák felhordása és a káros rovarok elleni kezelések végrehajtása.
 4. Csökkenő hold - az energia lefelé áramlik. Ezért ajánlott a hagymás növények és a gyökérnövények gondozása.

növény ültetése

Holdfázisok júniusban

A hold több fázisa van. 2020-ban a következő időszakokban indulnak:

 1. Újhold - 3.06.
 2. Első negyedév - 10.06.
 3. Telihold - 17.06.
 4. Harmadik negyedév - 25.06.

holdfázis

Hold az állatöv jeleiben júniusban

Ültetési munkák során arra összpontosíthat, hogy melyik állatövi jel a jelen pillanatban van:

 1. Bika - május 31-től 2.06-ig. 1.06 ültethet fejes salátát és retek. Megengedett a korai burgonya és hagymás növények ásása. 2.06 nem ajánlott növényekkel dolgozni.
 2. Ikrek - június 2–4. Ebben az időben jön az új hold. Ezért a növényekkel történő munkavégzés nem ajánlott.
 3. Rák - június 4-6. 4.06 tilos a kerti munka. 5-6.06 ültethetünk tököt, mindenféle káposztát, babot, borsót, zöldet. Ezenkívül megengedett zöld trágya ültetése, ásványi műtrágyák kijuttatása, növények gondozása.
 4. Oroszlán - június 6-9. Ebben az időszakban magvakat gyűjthet, széna betakaríthat, gondozhatja a növényeket.
 5. Szűz - június 9–11 9.06 átültetheti az eperfűszeget, levághatja a növényeket, áthelyezheti az évelő növényeket egy új helyre. Ugyancsak megengedett a dísznövények formációs metszése. A hold június 10-én a második negyedévbe megy, ezért tilos az ültetési munkák.
 6. Mérleg - június 11–13. Ebben az időben babot, hüvelyeseket, uborkát ültethet. Emellett Siderate-ket ültetnek, növényeket vágnak, formációs metszést végeznek és növények gondozását végzik.
 7. Skorpió - június 13-15. Ezen időszak alatt megengedett az uborka és a cukkini átültetése. Sóska, bab, káposzta, zöldek, zöldtrágya is ültethető. Megengedett a növények öntözése, ásványi műtrágyák kijuttatása, a talaj talajtakarása.
 8. Nyilas - június 15-17. 16-17-én a telihold figyelhető meg, ezért az ültetést nem végezzük. Június 15-én hagymát, vörös káposztát ültethet, magvakat gyűjtheti.
 9. Bak - június 17-20. Ebben az időszakban telihold van, ezért nem ajánlott növényeket ültetni. 19.06 ültetvényeket és reteget ültethet, hagymás növényeket áshat, víznövényeket vethet fel és szerves műtrágyákat alkalmazhat.
 10. Vízöntő - június 20–22. Ebben az időben gondozhatja a kertet, végezhet betegségek és rovarok kezelését, vághat díszcserjéket.
 11. Halak - június 22-25. Ezen idő alatt javasolt komposzt behelyezése, a növények öntözése és szerves műtrágyák kijuttatása.
 12. Kos - június 25–27. 06.25 A hold a negyedik negyedbe megy. Ebben a pillanatban az ültetést nem szabad elvégezni. 26–27-én korai burgonyát áshat, növényeket permetezhet, széna betakaríthat.
 13. Bika - június 27-30. Ez idő alatt a korai burgonyát és hagymát a virágzás után ki kell ásni. Vigyáznia kell a kertre is - öntözés, szerves műtrágyák kijuttatása, gyomok eltávolítása.

hold jelek

Kertész holdnaptára a 2020 júniusáig

2020-ban számos jó és rossz nap van a kertészetben.

Kedvező júniusi napok

A növények gondozásának legjobb napjainak kiválasztásához olvassa el a holdnaptár ajánlásait.

Virágok és beltéri növények vetésére és ültetésére

Az ültetési munkákat júniusban ilyen napokon lehet elvégezni:

 • éves virágmagokat ültetnek 10–17-ig;
 • Kétéves növények és évelők vetőmagjait 10-17-re ültetik;
 • a beltéri virágokat és az üvegházhatást okozó növényeket 10–17-re ültetjük;
 • hagymás növényeket és gumókat ültetni 1 és 24-29.

kertészek az országban

Zöldségfélék vetésére és ültetésére

A zöldségek ültetésekor a különböző növényekre a következő júniusi dátumokat kell választania:

 • paradicsom, fizalis - 10-17;
 • dinnye, tök, cukkini, uborka, görögdinnye - 10-17;
 • bors, padlizsán - 10-17;
 • mindenféle káposzta - 10-17;
 • zöldek - 1 és 24-29;
 • hagyma - 1 és 24-29;
 • burgonya - 1 és 24-29.

Bogyós bokrok ültetésére

A bogyós növényeket, mint például eper, málna, eper, egres, ribizli, 06.06.17-én kell ültetni.

palánta ültetése

Fák és cserjék ültetésére és gondozására

Az olyan gyümölcsfák, mint az alma, a cseresznye, a cseresznye, a szilva, a körte ültetése és gondozása 10-17.06-ig kerül.

Az ültetés és a távozás betiltott napjai 2020 júniusában

Ugyanakkor vannak sikertelen napok az ültetésre:

 • 06 - új hold;
 • 06 - telihold.

A mezőgazdasági munka jellemzői a különböző régiókban

A holdnaptár sokoldalú.Ez nem függ a helyszín helyétől. A kezdő kertészeknek azonban feltétlenül gondosan mérlegelniük kell a növényfajták kiválasztását a termesztéshez. Ezt a régió éghajlati jellemzőinek és a szükséges agrotechnikai intézkedéseknek a figyelembevételével kell megtenni.

A hőt szerető növényeket a talajba kell ültetni az igényeiknek megfelelő időpontokban. A holdnaptár tanácsai ellenére nem ajánlott az ültetést korábban elvégezni.

munka a helyszínen

Kertész népi jelei júniusban

Sok népi jel van:

 1. A gyakori villám gazdag termést ígér.
 2. Ha a berkenye bőségesen virágzik Elena Lenoseyka-n, amely 3.06-ra esik, akkor jó lenszüretség várható. Ha ezen a napon esős időjárás esik, akkor az ősz ugyanaz lesz.
 3. Ha nagyon sok kúp található a fenyőkön, akkor számíthat egy bőséges uborka betakarításra.
 4. A meleg éjszaka rengeteg gyümölcsöt ígér.
 5. Ha meleg esik, akkor jó termésre számíthat.

A hold vetési naptár ajánlásainak betartása lehetővé teszi erős és életképes növények termesztését és jó termést. Ebben az esetben érdemes megfontolni a növények tulajdonságait.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök