A kertész ültetései hold vetési naptár 2020 júliusára

A kertészek 2020 júliusi hold vetési naptára egy kézikönyv, amely nélkül jobb, ha nem kezd el semmilyen munkát a kertben. Ha azt csinálja, amit szereti, ellenőrizve a naptári napokat, minimális erőfeszítéssel elérheti a kívánt eredményt. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Holdnak a Földhez és más bolygókhoz viszonyított helyzetét, mivel a növényzetre gyakorolt ​​nagyon nagy hatása van.

A holdfázis hatása az ültetésre

A kertészek évszázadok óta ellenőrzik a holdnaptárt. Valójában a Hold erőteljesen befolyásolja a növények fejlődését. A holdfázistól függően a folyadék és az energia felfelé vagy lefelé mozog. Ez azt jelenti, hogy a növények szárazföldi része és gyökerei csak a hónap bizonyos napjain fejlődnek jobban.

Ha a holdnaptáron dolgozik, jelentősen megnövelheti a növények termését.

Minden új hónap új holddal kezdődik. Aztán jön a Waxing Hold. A gyümölcslevek és az energia felfelé rohannak. Ebben az időszakban a növények földi része jobban fejlődik. Ez a hónap közepéig folytatódik. Aztán jön a telihold, majd a csökkenő fázis. Ebben az időszakban éppen ellenkezőleg, a növényi gyümölcslevek rohannak a gyökerekig. A csökkenő holdidőszak alatt a gyökérnövények maximális energiát és tápanyagot kapnak.

A holdfázisok 2020 júliusában

Júliusban, mint bármely más hónapban, a Hold 4 fázison megy keresztül. Mindegyik befolyásolja a növényeket és a kertészkedés sorrendjét.

Újhold

A hónap az új holddal kezdődik. Ez a nap július 2-nak felel meg. Ezen időpont előtt a csökkenő szakasz csaknem 2 hétig tartott. A növények gyökerei maximális energiát és tápanyagokat tartalmaznak. A munkánk ezen a napon nem kívánatos, kivéve a gyomtisztítást. Az új hold három napig tart, vagyis figyelembe kell vennie július 2-a előtt egy nappal és ezt a napot követő 1 nappal.

vetési naptár

Telihold

A telihold a hónap közepén érkezik. A növények vetését, ültetését, metszését vagy megcsípését ezen a napon nem lehet megtenni. A telihold dátuma: július 17. (plusz napok és az azt követő napok). De ezen a napon eltávolíthatja a gyomokat és gyomlálhatja az ágyakat.

Növekvő holdsarló

Közvetlenül az új hold után kezdődik a viaszos fázis (július 3-4-15-15-16-ig). Majdnem 2 hét, azaz a hónap egyenlítőjéig tart. Ebben az időszakban bármilyen munkát végezhet a növények talajával, beleértve a betakarítást is (bogyók, zöldségek, gyümölcsök). Júliusban általában nem vetnek vagy ültetnek. Aratás ebben az időben. Ha akarod, ültethetsz zöldeket, újra salátát, vagyis azokat a növényeket, amelyek a talaj felett alakulnak ki.

gyantázó holdnaptár

Csökkenő

A telihold után kezdődik a csökkenő hold periódusa (18-19 és 31 nap között). A folyadék és az energia a gyökerekig rohan le. Ez a szakasz 2 hétig tart - július végéig. Ebben az időben gyökérnövényeket ültethet vagy betakaríthat, levághat ágakat, megcsípheti, megcsípheti a növények földjét. A talaj felszíne felett található gyümölcs- és bogyós gyümölcs betakarítás a legjobb a viaszos hold során.

csillagjegyek

A Holdon kívül az állatöv jelei befolyásolják a növények fejlődését és a kertben vagy a kertben végzett munka gyakoriságát. Bármely kerti vagy kertészeti növénynek négy alapvető eleme van: gyökér, levél, virág, gyümölcs. Ezen részek mindegyikét egy speciális állatövi jel szabályozza.

A bolygók tulajdonságai növényekhez viszonyítva:

 1. Vízöntő (18.19) egy kopár jel.
 2. Oroszlán (4.5), az Kos (23.24) termékeny jelek.
 3. Szűz (6.7), Ikrek (1, 27, 28, 29), Nyilas (13, 14) termékeny.
 4. Mérleg (8,9,10), Bak (15,16) - termékeny.
 5. Skorpió (11,12), rák (3, 30,31), halak (20,21,22), bika (25,26) a legtermékenyebb jelek.

A zodiákus jelek jótékony hatása a növényi részekre:

 • a gyökerekben - Bika, Szűz, Bak;
 • a leveleken - Halak, rák, Skorpió;
 • gyümölcsök esetében - Kos, Lió, Nyilas;
 • virágok - Mérleg, Ikrek, Vízöntő.

vetési naptár

Mit ültessen júliusban a holdnaptár szerint?

Július a nyár közepe. Ültetési vagy vetési műveleteket ritkán hajtanak végre ebben a hónapban. Itt az ideje a betakarításnak, a betakarításnak és a téli megőrzésnek. A nyár elején a talajt meglazítják a levegőztetés javítása érdekében, eltávolítják a gyomokat, megcsíptetik a növények tetejét, meghúzzák a hajtásokat, a növényzetet szárazságban öntözik.

Zöldségek, gyógynövények és gyógynövények

Július első 2 hetében növényeket ültethetünk a Növekvő Holdra, amelyek a talajban gyümölcsöt hoznak. A következő időpontok tekinthetők különösen kedvezőnek: 11.12. A növekvő szakaszban zöldek, paradicsom, paprika, uborka, káposzta, saláta, eper, virág (a hagymákat kivéve) ültethető.

ültetés a növekedési szakaszban

Az Egyenlítő után elkezdheti a gyökérnövények ültetését a gyilkos szakaszban. A legtermékenyebb dátumok: 20,21,22, 25,26 Július második felétől hagymát, fokhagymát, retek, burgonyát, sárgarépát, hagymás virágot ültethet.

Gyümölcskert

Júliusban megkezdődik a cseresznye és a cseresznye szedése a kertben. Sokkal jobb ezt a munkát a hónap első évtizedében elvégezni. A 17. nap után meg lehet szilválni az ágakat. A palántákat tanácsos a növekedési szakaszban, azaz július első 2 hetében ültetni.

Bokrok, fák és virágágyások

Nyáron nem kívánatos levágni az ágakat, mivel levél folyik belőlük. Az ilyen eljárást általában kora tavasszal - rügyszünet előtt vagy késő ősszel - a levél esése után hajtják végre. Jobb őszi cserjéket és fákat ültetni, de nyáron is, július első évtizedében. 4. és 15. között a legjobb alkalom a virágok ültetésére.

ültetési idő

A csökkenő Holdon, vagyis a 17. nap után növényeket locsolhat, meglazíthatja a talajt és eltávolíthatja a gyomokat.

Fű és parkosítás

Jobb a fűvet vetni és a kertészetet 4–15-ig ültetni. A pázsitot 18-tól a hónap végéig kell kaszálnia. A növényeket meg kell öntözni, ha szükséges, de a gyökereknek a legjobb a folyadék felszívódása a csökkenő szakaszban.

Milyen munkát kell elvégezni a kertben és a kertben a holdnaptár szerint?

Július a nyár magassága. Ebben az időszakban a növényeket ritkán vetik be és ültetik. De elkezdenek betakarítani. A zöldségeket, bogyókat és gyümölcsöket a legjobban a Növekvő Holdon lehet betakarítani, miközben maximálisan hasznos anyagokat tartalmaznak.

aratás

A gyökér növényeket csökkenő szakaszban lehet betakarítani. A holdnaptár szerint ebben az időszakban jobb takarmányozni a növényeket. A gyökerek maximálisan olyan hasznos anyagokat asszimilálnak, amelyek nemcsak a talajból, hanem a növény földfelszínéből is jutnak hozzájuk.

A megfelelő öntözés elősegíti a fotoszintézist. Hőben öntözheti a vegetációt, azonban jobb, ha este vagy kora reggel megteszi. A csökkenő szakaszban meg kell lazítani a talajt, eltávolítani a gyomokat. Megcsípheti a növényeket, megcsípheti a tetejét.

Kertész holdnaptára 2020 júliusára

A holdnaptár szerint júliusban tehet valamit a kertben vagy a növényi kertben. A hónap első napjaitól a közepéig paradicsomot, uborkát, cseresznyeet, cseresznyeféléket választhat.

Július 17-től ki lehet ásni a korai burgonyát, kihúzni az érett sárgarépát vagy rétet a földről.

A gyomokat jobb eltávolítani a kertből, amint azok megjelennek, hogy ne vegyék tápanyagokat a megművelt növényekből. Igaz, júliusban több nap van, amikor tanácsos semmit sem tenni.

kertészkedés

Kedvező napok

Közepesen termékeny napok a növekvő holdon: 8.9.10. Legjobb: 11.12 A talajszint felett gyümölcshordozó növények és virágok ültetése engedélyezett: 4.-15.

Átlagos termékenységi napok a csökkenő Holdon: 27., 28., 29. A legjobb: 20, 21.22. Gyökérnövényeket ültethet: 19. és 31. között.

Kedvezőtlen napok

Ilyen időszakban jobb, ha nem kezd el semmilyen munkát a kertben vagy a kertben. A legkedvezőtlenebb napok: 2 és 17 szám (plusz a napok előtti és utáni napok). Meddőség: 18.19.

kedvező és kedvezőtlen napok

Kertész jelei júliusban

A természet jobb megértése elősegíti a jeleket, amelyeket az emberek az évek során megfigyeltek és észrevettek, meggyőződtek valódiságukról és továbbadták tudásukat az leszármazottaknak.

Július jelei:

 1. Ha egy pók szövött szövedéket, akkor száraz lesz.
 2. Ha a békák kóborolnak, esni fog.
 3. Szúnyogok rajban repülnek - jó időjáráshoz.
 4. Július 6. - a gyógynövények gyűjtésének szokása.
 5. Erős harmat Ivan Kupala-n (július 7.) - az uborka betakarításához.
 6. Eső a Samson-on (10.) - az esők hosszabb ideje őszig.
 7. Ha reggel nincs harmat, hamarosan esnek az esők.
 8. Omelyan jött (31.), gombaféléket, bogyókat talált, szüretre utasította.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök