Utasítások a bor bentonitos tisztítására otthon

Mielőtt hosszabb érlelés után feltöltötte a palackokat borral, ajánlott tisztázni. Ehhez nemcsak tannin, zselatin, csirke tojásfehérje, hanem bentonit is felhasználható. Az erjedés után az italt sörfű részecskék, borkő, élesztő jellemzi, ami a terméket homályossá teszi. Ezt a problémát úgy lehet megoldani, hogy a bort bentonitdal tisztítják, amely felszívja a felesleges anyagokat, és arra készteti őket, hogy kicsapódjanak.

Mi a bentonit?

A bor bentonit tisztított természetes anyag, amely nedvszívó tulajdonságokkal rendelkezik. A tisztítást és a sörlé tisztítását használják, mivel képes növelni a zavaros részecskék ülepedési sebességét, felszívni az oxidatív enzimeket, eltávolítani a mikroorganizmusokat és csökkenteni a fehérje mennyiségét. A kémiailag semleges anyag nem reagál az anyaggal, amelyből a tartály készül, ahol a bor érlelésre kerül, valamint annak tartalmával.

A bentonit előnyei és hátrányai a bortisztításban

A bentonit fő pozitív aspektusait megnövekedett abszorbens tulajdonságai határozzák meg, amelyek:

 • tisztítsa meg a sörcefre idegen szennyeződésektől;
 • csökkenti a vasindexet a készítményben;
 • szüntesse meg az összes csúnya szagot;
 • biztosítsák az adott szőlőfajtára jellemző ízét és utóízét;
 • meghosszabbítja az alkoholtartalmú termékek eltarthatóságát.

Az előnyök listája tartalmazza az anyag olcsó költségét és alacsony fogyasztását is: 1 liter bor beillesztéséhez csak 3 g finomított agyagra lesz szüksége.

Bizonyos korlátozások vonatkoznak a termék használatára: amikor a cefrét gyümölcsökre és magokra adagolják, mivel a túlzott viszkozitás zavarja a desztillációt. Fontos a maradék megfelelő ártalmatlanítása is. Ehhez csomagolja egy polietilén tasakba, szorosan zárja le és dobja a kukába a csatornába történő eltömődés elkerülése érdekében.

bentonit tasakok

Hol lehet vásárolni, és hogyan lehet kiválasztani a megfelelőt

Az online boltok bor bentonitot rendelhetnek. Zúzott finom szemcsés por, amely használatra kész. A csomag használatához kapott utasítások elolvasásával megtudhatja, hogyan kell használni.

Használhat gyógyszertárból vagy szépségszalonból vásárolt fehér agyagot is. Csak vásárlás esetén fontos olyan terméket választani, amelynek nincs kifejezett szaga.

A borászok a kedvtelésből tartott állatok üzleteiből is vásárolnak agyagot, amelyet macska alomhoz szántak. A termék kevésbé tisztított, és maszkoló illata nem elfogadható egy borital számára.Általában arra használják, hogy a miszt egyszerű holdfényben tisztítsák.

tál por

Tanács! A bor tisztítása és ízének és színének megőrzése mellett jobb, ha a specializált üzletben vásárolt minőségi termékeket részesíti előnyben.

Az arányok kiszámítása

Kész por megvásárlásakor szigorúan be kell tartania a lépésről lépésre vonatkozó utasításokat:

 1. 10 gramm száraz port hígítson fel 10 liter vízben.
 2. Hagyja 12 órán keresztül főzni, hogy megduzzadjon.
 3. Hígítsa fel vízzel, hogy a készítmény folyékony legyen.
 4. Öntse a kész oldatot a megjelenő tölcsérbe.
 5. Tegye félre az infúziós bort 7 napig.
 6. Engedje le az italt az üledék megérintése nélkül, és palackba tegye.

A terméket száraz helyiségben kell tárolni, harmadik fél szaga nélkül.

összetevő bevezetése

Hogyan lehet a bentonitot otthon világítani?

Az alkoholos ital kiváló minőségét finom ízének, gazdag színének és átlátszóságának köszönhetően ítélik meg. A zavarosság azt jelzi, hogy a termék nem alkalmas fogyasztásra. Ezért a bentonittal történő tisztítás elősegíti otthon javítását, ehhez érdemes figyelembe venni az eljárás összes tulajdonságát és árnyalatait.

bentonit a tisztításhoz

Hogyan könnyítsük meg a cefét?

Annak érdekében, hogy kiváló minőségű mogyoró keletkezzen felesleges szennyeződések és olajos olajok nélkül, a miszt megfelelő módon kell feldolgozni. Ezért annak tisztításához és átlátszóvá tételéhez a következő lépésről lépésre kell követnie:

 1. Vegyünk 1 evőkanálot. l. bentonitot és öntsünk 1 evőkanálra. víz. Küldje el a kompozíciót a tűzhelyre hevítés céljából forrás nélkül, folyamatosan keverve.
 2. Amint a folyékony tejföl alakú állandóság kialakult, vegye le a tűzről és hagyja az oldatot 15 percig lehűlni. Fontos ellenőrizni, hogy nincs-e darab, ha van ilyen, keverővel.
 3. Keverje hozzá a cefrét egy réselt kanállal, amíg egy tölcsér meg nem jelenik, majd óvatosan, lassan adjuk hozzá az abszorbens tömeget, hogy egyenletesen eloszlasson. Hagyja szobahőmérsékleten 24 órán át.
 4. Egy vékony csővel ürítse le az üledéket.
 5. Desztilláljon alkoholos terméket.

Ennek a tisztítási lehetőségnek az előnye a természetesség, a hatékonyság és a könnyű használat.

cefre egy üvegben

A bor tisztítása

A borragasztást bármilyen szakaszban elvégezzük, ez lehetővé teszi a termék elkészítése során elkövetett hibák kijavítását.

Nemcsak a vörös, hanem a bentonit fehér borok tisztításának sorrendje:

 1. Keverje össze a fehér agyagot vízzel 1:10 arányban.
 2. Hagyja infundálni 12 órán keresztül. Ez idő alatt a kompozíció mész formájában lesz.
 3. A tisztítás előtt ajánlott vizet adni a bentonithoz, hogy a készítmény folyékony legyen.
 4. Adjunk vékony folyammal a szőlőmustot.
 5. 7 nap elteltével ürítse le az üledéket, és töltse fel az üveget borral.

Ajánlást! A befejezett folyamatok után jobb, ha a bort további 30–40 napra hagyja. Ebben az időszakban az ital még tisztább és tisztább lesz.

tisztított bor

Lehetséges problémák

Csak tapasztalt borászok készíthetnek finom, finom ízű és egyedi aromájú bort. Gyakran, még ha be is tartja az összes szabályt, bizonyos nehézségekkel szembesülhet. A tisztítás után a bor zavarossá válhat, hogy így ne történjen meg, tudnia kell néhány árnyalattal:

 • próbáljon megtisztítani 300 ml italt, hogy ne rontja el az egész terméket;
 • kizárólag jó minőségű alapanyagokat használjon a bor beillesztéséhez;
 • ha erjedési folyamatok történnek az eljárás után, akkor ajánlott a helyiség hőmérsékletét 10 lowerC-ra csökkenteni.

Fontos továbbá az abszorbens dózisának helyes kiszámítása és a készítmény megfelelő hígítása úgy, hogy az teljes mértékben felszívja a nyersanyag részecskéit.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök