5 egyszerű recept a yoshta bor készítéséhez otthon

Otthon finom yoshta borokat készíthet egy egyszerű recept szerint. Ez a bogyó szokatlan ízű. Egy egres-ribizli hibrid, amelyet egy német tenyésztő hozott létre, mindkét növény vegyes tulajdonságaival rendelkezik. A Yoshta kiváló alapanyag az alkoholos italok otthoni előállításához. A Yoshta borok kevésbé cukorban gazdagok, mint a ribizli borok, és édesebbek, mint az egres borok.

Főzési árnyalatok

A Yoshta mindenhol növekszik. A cserjék elérik a 2-3 métert, dísznövényként használhatók.

Egy bokorból 7–10 kilogramm gyümölcs betakarítása. A Yoshta betakarítása július végén kezdődik, amikor a bogyó eléri a műszaki érettséget.

Összetevők kiválasztási szabályai

A házi bor készítésének előkészítésekor ajánlatos körültekintően kiválasztani a bogyókat.

A szárított, rothadt vagy éretlen gyümölcs nem alkalmas feldolgozásra, mivel megváltoztathatja a kész ital ízét.

Borkészítéskor a bogyókat nem mossák, de inkább kora reggel szedik őket, amikor a rájuk lerakódó por kizárt. A további öblítés megsemmisíti a természetben előforduló élesztőt, amely az egyes gyümölcsök felületén marad. Aktiválják a fermentációt, fokozzák a fermentációt.

yoshta bogyók

Az erjesztési folyamat fokozása érdekében a tapasztalt borászok speciális borélesztőt is használnak a hatékony oxidáció elősegítésére. Ezenkívül sütőélesztőt adhatunk hozzá: 1 tasak élesztőt 20-30 liter italhoz.

Egy marék mazsola, amelyet a bogyók rakása során adtak hozzá, támogatja és aktiválja az erjedési folyamatot. Hozzáadás előtt öntsünk forró vizet a mazsolára, majd nyomja meg és öntsük a bogyókra.

Referencia! Ön is elkészítheti a bor élesztőt. Megfelelő anyag - málna, erjesztett lekvár, ribizli.

fekete gyümölcs

Hogyan készítsünk otthon yoshta borokat

A házak különféle receptek szerint készítik a bort. A gyártási technológia a fermentációs folyamat megszervezéséből, valamint a víztömítés létrehozásából áll. Ehhez a szükséges térfogatú üveg és kiegészítők alkalmasak. A víztömítés létrehozása biztosítja a bogyó magas színvonalú erjedését a szén-dioxid egyidejű elválasztásával.

A redőnyhöz vegyen egy steril latex kesztyűt, tegye rá a palack nyakára. Az egyik ujjkamrában egy lyuk van kialakítva, amelyen keresztül a gázbuborékok az erjedés eredményeként kiszabadulnak.

yoshta bor

Egyszerű recept

A legegyszerűbb főzési módszer az alábbiak használatát foglalja magában:

  • 3 kilogramm bogyók;
  • 3 liter víz;
  • 1,3 kilogramm cukor.

A bogyókat kiszámítják, kanállal vagy összetöréssel gyúrják össze, édes szirupos vízből és fél adag cukorból öntik. Az elegyet keverjük, gézzel lefedjük és 4 napig hagyjuk állni.

A folyadékot kiszűrjük, a nyersanyagot kiszűrjük és a maradék cukrot hozzáadjuk. A kapott italt üvegbe öntik, kesztyűvel befedik és 60 napig állni hagyják.

vörös folyadék

Gyors főzési módszer

Az erjesztés aktiválása érdekében vodkát adnak a cukor és a bogyók tojásrakásának szakaszában. 200 gramm yoshta, 200 gramm cukor esetén 500 ml vodkát vegyen be. A bogyókat összekeverjük cukorral, hagyjuk, amíg a juice ki nem engedik. 1 nap után öntsünk vodkát. Az italt 20-25 napig ragasztják.

A folyamat befejezése után az italt kiszűrjük, a bogyókat összenyomjuk. A bor korábban kész, mint a recept szerint elkészített ital, vodka nélkül. Ezen túlmenően az erjedési idő lerövidül az összetevők mennyiségének csökkentésével.

Tiszta házbor

A házi bort, élesztő hozzáadásával, intenzívebb íze és savanyú aromája jellemzi. A fő összetevők egyesítésekor azokat lerakják, 2-3 napra hagyják. Ezután egy üvegbe öntik hosszú infúzió céljából.

Információ! Bor élesztőt vásárolnak az üzletekben. Főzés közben tartsa be a csomagoláson feltüntetett arányokat.

Házi bor

Élesztő áfonya

A fekete áfonya édes és gazdag ízt kölcsönöz a házi készítésű alkoholos italoknak. A Yoshta bogyók továbbra is az áfonya bor alapját képezik, és sok borász élesztőként száraz pék élesztőt használ.

6 kilogramm alapanyaghoz vegyen be 1,5 liter áfonya, 4 kilogramm cukor. A gyümölcsöket 2 kilogramm cukorral gyúrjuk, száraz élesztőt adunk hozzá és 2 liter vízzel öntjük. Ezt a keveréket 7 napig infúzióban adják, majd további 2 liter vizet és cukrot adnak hozzá. Az italt 1,5 hétig állni hagyják, majd leszűrjük, a tortát eltávolítjuk és tároljuk.

Dúsított bor almával

2,5 kilogramm bogyós gyümölcsből kinyerik a levet, hozzá 4 kilogramm almából kinyert gyümölcslé. A gyümölcslevekhez cukrot adunk, addig keverjük, amíg a kristályok fel nem oldódnak.

Ezután hozzáadunk bor élesztőt, és erjesztés céljából eltávolítjuk. Egy hét múlva 500 ml vodkát adunk az italhoz, és hagyjuk állni az erjedés végéig. Ezután a bort az üledékből kiszűrjük, és előkészített tartályokba öntjük.

ujjatlan bankokon

Lejárati idő és tárolási szabályok

Szokásos, hogy a házi alkoholt több hónapig állni kell, miután készenlétét meghatározták a közvetlen fogyasztás elõtt. A palack alján üledék képződik, amelyet leürítik úgy, hogy ne rontja az árnyékot és az ízét. Minél gyakrabban ürítik az üledéket, annál könnyebb lesz a bor.

A zavaros üledék megjelenésének, a folyadék színének vagy szerkezetének megváltoztatása érdekében a bort átlátszó üvegből készült üvegedényekben tárolják. Tiszta bort, amelyet több mint 1-2 éve infúzálnak, színezett üveg palackokba öntik. A dugóknak teljesen le kell fedniük a palack nyakát.

A háztartási borkészítés szabályai szerint a kiváló minőségű boroknak tisztanak, egyenletes árnyalatúaknak kell lenniük, és az üveg alján nem szabad lerakódni. Ezért sok házi bort 3-5 évig tárolnak, rendszeresen kiszűrve őket a zavaros formációktól.

nagy palackok

A dúsított borokat 5-6 évig tárolják, minőségük romlása nélkül. Bogyós bor, savanyúság vagy alkohol hozzáadása nélkül, 2-3 évig alkalmas az készenlét meghatározásának időpontjától.

A borosüvegek tárolásának legjobb feltételeit pince vagy alagsor tartja, ahol a hőmérsékleti ingadozások kizártak. A palackokkal ellátott állványokat ne tegye ki napfénynek. A szobahőmérséklet legfeljebb -2 fokos lehet.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök