4 egyszerű recept a szárított bor készítéséhez otthon

A házi bor szilvából, almából, csipkebogyóból, sárgabarackból, cseresznyeből, eperből készül. Összetételében, ellentétben a bolttermékekkel, csak természetes anyagokat tartalmaz, nincsenek kémiai összetevők, és az íze gazdagabb és élénkebb. Az aszalt szilva borban édesség, alig észlelhető összehúzódás és egyedi aromája van. Az italban sok vitamin található, ésszerű mennyiségben felhasználva erősítheti az immunrendszert, megszabadulhat a megfázástól és felgyorsíthatja az akut légzőszervi fertőzések felépülését.

Főzési funkciók

Annak érdekében, hogy a borban ne legyen üledék, az ital átlátszó bordó színű, ki kell választani a megfelelő szilvát és az erjedési edényt, amely szorosan bezárul. Szükség lesz egy fakanálra vagy üvegkanálra a gyümölcstömeg keveréséhez. A gyümölcsök lerakása előtt az edényeket vízzel, ecettel és szódaval mossuk, ezáltal elkerülhető a kellemetlen szagok felszívása. Az italt infúzióban savanyúsággal és anélkül adják hozzá.

A termékek kiválasztása és elkészítése

Házi bor készítéséhez érett szilvát kell vásárolnia, szárítva és természetes módon szárítva. A bogyók nem tartalmazhatnak férgeket, rohadt területeket. A cukormennyiséget a bor típusának figyelembevételével választják - száraz vagy édes.

A magvakból álló szilvából mandulás ízű italt kapnak, de egy ilyen termék hosszú távú tárolásakor könnyen megmérgezhető a gyümölcsmag által kiválasztott hidrogén-cianiddal.

lemez szilva

Hogyan készítsünk otthon szilvás borot

A napfényben szárított gyümölcsöket a fehér virág megérintése nélkül megtisztítják a portól, a csapot alá öblítik, vízzel öntik, egy darabig gyúrják, és a csontokat eltávolítják a kapott tömegből. A szilvakeveréket hígítjuk és 2 napig melegítjük. Amikor a buborékok elkezdenek kitűnni, a folyadékot kiszűrjük, és egy másik tartályba öntjük. Adagokban cukrot adunk hozzá, literre 100 g, száraz borra 300 g, édes borra 300 g, az edényt lyukakkal ellátott kesztyűvel bezárjuk, az ital 2-3 hónapig erjed. Dúsított bor készítéséhez palackozás előtt adjon hozzá alkoholt vagy vodkát. Az alkohol mennyisége nem haladhatja meg a termék teljes mennyiségének 15% -át.

Egyszerű recept

Bor készítéséhez nemcsak szárított vagy napon szárított szilva, hanem frissen szedett gyümölcs is felhasználható. Ajánlott sötét gyümölcsű fajtákat választani, ahol sok cukor van, de vannak savak is. A csontok leginkább a "magyar" mögött vannak.

borkészítés

Azok számára, akik még soha nem készítettek bort, a legegyszerűbb recepttel kell kezdeni, melynek felhasználásával:

  • 1 liter víz;
  • 8 kg szilva;
  • kilogramm cukor.

A gödröket eltávolítják a gyümölcsökről, törtek, és üvegtartályokba helyezik.A vizet 40–45 ° C-ra melegítik, és gyümölcskeverékkel kombinálják. Az edényeket gézzel borítják, meleg helyiségben hagyják, az első öt napban a tömeget kissé meg kell rázni.

6 nap elteltével a juice kinyomódik, cukrot öntünk, palackba öntjük és egy víz adagolót szerelünk fel. 3 hét után az italt egy másik tartályba szűrjük, és légmentesen lezárjuk. Egy hónappal később meg lehet kóstolni a szűrt bort.

pohár bor

Fahéj

A fűszerek eredeti ízt adnak az italnak, de azért, hogy a termék ne veszítse el átlátszóságát, nem használnak poros adalékokat. Aromás bor készíthető:

  • 2 kilogramm cukorból;
  • 5 kg szilvától;
  • fahéjrudacskák.

A bogyókat megszabadítják a magoktól, burgonyapürével őrölték, 1 kg cukorral kombinálva 2 liter vizet öntenek. A tartályt lyukakkal ellátott kesztyűvel vagy megvásárolt adagolóval lezárják, és meleg helyre hagyják. A tömeg erjedése, szűrése után a folyadékot elválasztják a pépből, a maradék cukrot és 3 liter vizet adják hozzá.

Helyezze a fahéjat a kapott szirupba, öntse egy üveg vagy műanyag edénybe, tegye vissza az adagolót, és küldje el az edényeket sötét helyre. Másfél hónap elteltével az üvegeket italokkal töltik meg és ugyanolyan ideig tartják.

üvegek és borospohár

Mazsolával

Nem csak finom bor, hanem egy vödör aszalt szilva is elkészíthető az emésztést javító, a kapillárisok erősítésére, az immunitás fokozására szolgáló gyógyszerként:

  1. Helyezze a gyümölcsöket egy tálba, öntsön 5 liter vizet, áztassa be a mazsolát.
  2. Három nap elteltével a gyümölcslevet kinyomják a léből, a pép eltávolítása után összekeverik egy folyadékkal, amelyben a mazsolát 3 napig áztatják.
  3. Cukrot öntenek az italba, 2 hónapig hagyják erjedni.
  4. A szűrt bort üvegbe töltik.

Egy majdnem kész terméket 8 hétig küldünk a hűtőszekrénybe. A mazsola káliumban gazdag, amely nélkülözhetetlen a szív működéséhez. A szilva felgyorsítja az emésztést.

Felélesztő

Más szárított gyümölcsökkel

Egy gyönyörű árnyalatú, eredeti megjegyzéseket ad az italnak a szárított barackok, amelyeket - hasonlóan a mazsolához - meleg vízben áztatnak, majd szilvával együtt őrölnek. A gyümölcsmasszából kinyomják a levet, öntsünk cukrot és hagyjuk erjedni a melegben. 2 hónap elteltével az italt kiszűrjük és szűrjük, az üvegeket megtöltjük.

A cukor 1: 3 arányban vehető be, 12 kg szárított sárgabarack és 5-6 kg szilva szükséges.

A házi bor tárolási feltételei

A saját készítésű, gyümölcsből készült alkoholtartalmú italokat a legjobb a pincébe engedni, ahol sötét üveg tartályban, fahordóban tartják. A bort jól zárt erkélyen, loggiában tárolják.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök