A kacsa elfogadja valaki másnak a seprét, és a kiskacsák életben maradnak-e az anya nélkül, aki elhagyta őket?

A kacsahús rendkívül gyengéd és aromás. A kacsák szerények az étkezésben és az ápolásban. A csirkékkel ellentétben a kiskacsák halálozási aránya alacsony. Ezek az indokok elegendőek ahhoz, hogy még a kezdő baromfitenyésztők is ajánlhassák ezeket az aranyos madarakat kommunikáció során. A kacsa ritkán tojást toj. Ezért sok tulajdonos kiskacsákat vásárol az átengedésük mellett inkubátorban vagy bazárban. A kérdés sürgõssé válik: elfogadja-e a kacsa más emberek kiskacsáit otthonában?

A vadkacsa elfogadja valaki más kiskacsa?

Az állatok fellépésének fő motívuma a fizikai szükségszerűség, amely biztosítja saját és utódaik túlélését.

Kacsa életmód a természetben

Minden típusú kacsa fészkel a földön. Rendezzen meleg helyet úgy, hogy könnyebben megengedje a tojásokat 26-31 napig. Fészket építenek a fűből és a saját pelyheikből, néha először egy kis lyukat ástak a földbe. A nőstény legfeljebb 12 tojást tojhat április-májusban. A kiskacsák fejlődési környezetük maradványai miatt nedvesen kelnek ki, és anyjuk hasa alatt kb. 3 órán át kiszáradniuk kell. A csecsemők a kezdetektől kezdve járhatnak és úszhatnak.

Egy tó vagy mocsár mellett élnek a csibék és a kacsa együtt folyamatosan úsznak és merülnek, saját magukkal táplálkozva. A vízkezelés után hajlamosak a lehető leghamarabb kiszáradni, minden alkalommal anyjuk melegségével. És a kacsa végül is lehűlt a vízben, annak ellenére, hogy zsírtartalmának kenje meg a farok alján található mirigyből.

Idegen gyerekek

A kacsák gyakran telepekben élnek. Ha a kacsa nagyon kevés tojást tartalmaz, egy termékeny nőstény beledobhatja a fészekbe. A csecsemők kevesebb mint 2 hónapig tartják az anyát. Amikor egy kacsa úgy érzi, hogy nehezen tudja felmelegedni a seprűt, elűzi más emberek kiskacsáit. Ha kevés csaj született, vagy néhányuk meghalt, kiskacsák kiszerelhetők a családba.

Lehet, hogy anyja elhagyja kiskacsait?

A baromfi esetében a természetes ösztönök gyengülnek vagy károsodnak. És a kacsa hirtelen kiszállhat a fészekből. Ezért a várandós anyakat gondozni kell. Ha a gazdaságban több kelt kacsa van, akkor a "Mit kell tenni?" nem merül fel. Az elhagyott tojások gyorsan eloszlanak közöttük.

Sertés tyúk is segíthet. Születés után az inasokat külön kell tartani. Ha a csecsemők biztonságosan keltek a kacsa alá, akkor nem hagyja el őket, hanem óvatosan megtanítja őket különféle ételek fogyasztására, alaposan öblítve. Ha a madár bekerül a folyóba, akkor megtanítja, hogyan kell merülni.

sok kiskacsa

Kiskacsák nélkül is túlélhetnek kiskacsák nélkül?

Anyukával a csibék kényelmesebbek és nyugodtabbak. Az inasok nevelése azonban nem is nehéz, ha felnőtt madár gondozza őket. Minden ellátást egy személy fog biztosítani.

Ennek érdekében a csecsemők első 2 hetét kartondobozban tartják 26–28 ° C hőmérsékleten.

Táplálás

Az első etetéskor a kiskacsákat ételhez kell vonzani. Általában legalább több újszülött első részét a csőrbe kényszerítik. Aztán egy ujjal megérintik az étel közelében, hogy felhívják a csecsemők figyelmét. Az ételt kóstolt csibék példát mutatnak másoknak. Takarmány összetétele:

  • főtt hajdina vagy köles kása;
  • apróra vágott zöldek;
  • apróra vágott főtt tojás.

Az elfogyott étvágyat vagy a gyenge kiskacsákat, akiket elvtársaik táplálékból visszatartanak, erővel táplálják, amíg erõsebbé nem válnak.

A táplálás első hetét két óránként megismételjük. A második héten - 3 óra múlva. Ezután az első hónap végéig naponta négyszer táplálkoznak. A második hónaptól kezdve átkerülnek a kemény ételekbe, naponta 3-4 alkalommal.

Alkalmazkodás önálló élethez

Ha az inasok élnek és egészségesek, napos időben az első élethét végére dobozban veszik őket. Először 20 percig napoznak. Legközelebb - 30. A séta időtartama a második héten növekszik. A csecsemők semmiképpen sem lehetnek hipotermikusak: némelyik meghal, sok beteg lesz. A harmadik héttől kezdve, ha lehetséges volt az edzés, a kiskacsákat a földre engedik, és engedik, hogy a kis üvegekből kifolyhassanak vizet.

Szakértői vélemény
Zarechny Maxim Valerievich
Agronómus 12 éves tapasztalattal. A legjobb házszakértő.
Az emberek felügyelete alatt állnak, elkülönítve az állatoktól és a madaraktól. A második hónaptól kezdve, ha szükséges, a kültéri körülményekhez szokott csibéket csatolják a baromfiudvarhoz.

A kiskacsák vadonban jól repülnek 1,5-2 hónappal a születés után. A baromfi ebben a korban is magabiztosnak érzi magát.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök