A búvárkacsák, élőhelyek és étkezési leírása és fajtái

A kacsakacsa azért lett elnevezve, mert képes merülni és víz alatti úszni, mert magának táplálkozik. Ennek a vadkacsanak számos fajtája van. A fajok különböznek a toll színétől, életmódjától és jellemzőitől. Fontolja meg a kacsakacsa fajainak részletes leírását, ahol él a természetben, hogyan él és mit eszik, milyen mélyen tud merülni.

Kacsa leírása

A búvárkacsa mocsarak közelében és kis nyugodt folyókban él. Leggyakrabban Észak-Amerikában, de Ázsiában és Afrikában is. A búvárkodás többféle kacsafajt foglal magában, amelyeket egy közös vonás - az a képesség, hogy mélyen a vízbe merüljenek ragadozóként. A kacsa nem csak merülhet, hanem víz alatti úszhat is. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a madarak idejük nagy részét a vízen töltsék. Szárazföldön is megjelennek, de ott sebezhetők, mivel rosszul repülnek. Más típusú merülések jól repülnek, így gyakrabban találhatók meg a parton.

Búvárkodás - közepes méretű kacsa, kisebb a szokásos tőkésnél (súlya - 0,8-1,5 kg), kompakt testtel. A fejük kerek, nagy, hosszú nyaka és egy nagy, lapos csőr. A fej tompa lehet. A tollazat színe eltérő, jellemző az egyes fajokra. A drakesben világosabb, nőstényeken szerényebb.

fajták

4 típusú merülés létezik. Megkülönböztető megjelenésük miatt nevezték el őket, sőt meg tudják határozni, hogy a madár melyik fajhoz tartozik.

Vörös orrú kacsa

A drake fejének gesztenye színű, fonott, a szem íriszének vörös. A toll és a mell fekete és zöld színű. A lábbeli, a farok és a nagy szárnyas tollak sötétkék. A szárnyak világos krémszínű tollal vannak bevonva. A szárnyak fehér csíkkal vannak ellátva, fekete szegéllyel. A nőstények barna. Mindkét nemű kacsa csőr mélyvörös, keskeny, a hegy leengedett. A test dőlése vízszintes, a farok vízszintes.

Ez a kacsa súlya 1,7 kg, és vadmadárnak minősül. Húsukból és gyönyörű tollukból készülnek, amelyeket díszítésre használnak. A vörös fejű kacsa húsa sötét, narancssárga zsírral.

Szakértői vélemény
Zarechny Maxim Valerievich
Agronómus 12 éves tapasztalattal. A legjobb házszakértő.
A vörös orrú kacsa Nyugat-Európában és Közép-Ázsiában él. A migrációra utal, télen repül a melegebb régiókban - Dél-Kínába, Kazahsztánba, a Földközi-tenger partján.

Vörös szemű kacsa

Ezt a kacsafajt élénkvörös íriszével nevezték el. A vadon élő képviselők Dél-Amerikában és Afrikában élnek, a Szahara alatti régiókban. Nem vándorolnak, fészkeket part menti bozótba építnek, az inkubáció 26 napig tart.

Színezés: a fej fekete, zöld, a mellkas lila, a testet barna tollak és világos zöld tollak borítják.A férfiak pubertás után megkapják ezt a színt, e kor előtt a drake, mint a nőstények is, nem feltűnő, szürkésbarna. A csőr és a lábak fekete.

A vörös szemű búvárkacsák súlya átlagosan 1,3 kg, a hímek nagyobbok és világosabbnak látszanak, mint a nőstények.

Pampas merülni

A pampas merülés latin-amerikai országokban, az Atlanti-óceán délnyugati részén (Falkland-szigetek) él. A sós tavakban és háziasított formában található meg a tavakban.

A test toll ezüstös, fehér foltokkal, lila fejjel és mellkasával. A fény fényében a tollak rózsaszínűvé válnak. A hasa fehér, a szárnyas tollak fehérek, fekete szegéllyel. A szemek pirosak, a fej kicsi, kerek. A csőr és a kinövés alapja vörös, fehér közepén és fekete hegyével.

Vöröshajú

Ennek a fajnak a kacsakacsa gyakori Európában, élőhelyeitől messze hibernál - Észak-Afrikában és a Közel-Keleten. A kacsa vándorló és lakos lehet.

Tavasszal a drake fején és nyakán lévő toll élénkvörösre vagy halványan gesztenyere változik. A többi toll fekete. A nőstények barna-szürke színűek, és a fészekben ülve észrevétlen tollatra van szükség álcázáshoz. A vörös fejű kacsák 2 m mélységbe merülnek, és akár 20 másodpercig is ott lehetnek. Lassan mozognak a szárazföldön, felszállnak egy futásról.

Milyen mélységbe merülnek

A búvárkacsa 2,5 m-re süllyedhet a víz alá, mivel sekély víztestben élnek, ez elég ahhoz, hogy ott élelmet találjon. De ha szükséges, mélyebben merülhetnek és elérhetik a rezervoár alját.

Habitat

Búvárkacsa folyókon, tározókon, tavakon, vizes élőhelyeken él. Nem mennek messze a helyüktől. A fészek a halott nádasok felhalmozódására vagy a part menti bozótba épülnek. A tengelykapcsoló átlagosan tíz tojást tartalmaz. Az inkubáció különböző fajokban 26-33 napig tart. A Drakes utódokat nevelt fel, és kiskacsákat tanít arra, hogy élelmet szerezzenek. A nőstény évente legfeljebb három tojásfüstöt fektethet és keltethet. A csibék 2,5 hónappal kezdik repülni. Megtanulják merülni a drake parancsára is, ez a viselkedés megvédi a kacsacsaládot a veszélytől.

kacsa vízben

Búvárkodás étel

A búvárkacsák olyan táplálékkal táplálkoznak, amelyet a vízben találnak. Ezek zöld vízi növények, vetőmagok és rizómadarabok. Az élelmiszer vízi rovarok, férgek, kis puhatestűek, lárvák, sekély vízben úszó halak. Madarak merülnek rovarok és halak, valamint a vízi növényzet számára.

A búvárkacsák étrendjénél az állati eredetű élelmiszerek a legfontosabbak, ezért húsuknak jellegzetes halös illata van.

A párzási és emésztési időkben a búvárkodás gazdagítja a testet a halakban, rákokban és kagylókban található fehérjékkel. A kacsák nem mindig maradnak a vízben, partra szállnak, és napozzanak. Ősszel felhalmozódnak a zsírok, ami lehetővé teszi számukra a hideg, és nem mindig teljes téli elviselést.

A búvárkacsák vadon élő madarak, gyönyörű tollakkal. A világ különböző részein élnek, nem háziasítottak, fajtáikat nem tenyésztették az alapján. Ez azonban nem akadályozza meg őket abban, hogy dekoratív és vadmadarak maradjanak. A fő különbség a búvárkodás és a többi kacsafaj között az a képesség, hogy víz alatt merüljön el, hogy táplálékot szerezzen. Ezeknek a fajoknak a kacsái nem védettek, a populációt nem fenyegeti a hanyatlás vagy a kihalás. Ezért a gyönyörű tollalatú kacsák megtalálhatók a természetben.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök