Egy egyszerű módja annak, hogy egy indo-nő üljön a tojáson, és miért nem akarja

Sok baromfitenyésztő valamilyen nehézséggel szembesül a csibék tenyésztése során. Vannak idők, amikor a kacsák megtagadják a tojások keltetését. Ez még a pézsmakacsa esetén is megtörténhet, amelynek anyai ösztöne nagyon fejlett. Felmerül a kérdés, hogyan lehet az indo-nőt ültetni a tojáson, és milyen egyszerű módja van ennek.

Állat kiválasztása és előkészítése

A vadkacsa kiválasztásakor alaposan meg kell vizsgálnia az állatot. Az első dolog, amit vigyázni kell, a nyelv. Normál állapotában elég széles, és nincs jelentős hibája. A második szempont, amelyet figyelembe kell venni, a szemölcsök közötti távolság. És utoljára - a korallszöveteknek élénk színűnek és kicsi méretűnek kell lenniük. Minél fiatalabb a madár, annál kevesebb növekedést mutat.

Mivel nem egyértelműen ismert, hogyan fog viselkedni egy fiatal egyén, a gazdák inkább tapasztalt tyúkokat vennek. A nőstények 200 napos korban érlelik.

Szakértői vélemény
Zarechny Maxim Valerievich
Agronómus 12 éves tapasztalattal. A legjobb házszakértő.
Egyes gazdák arra törekszenek, hogy mesterségesen ösztönözzék a tojásrakást. A szakértők azt javasolják, hogy ne tegye ezt. A korai petesejt megelőzése érdekében csökkenteni kell a napi fényt és a táplálkozást.

Ennek a madárnak az éves mértéke 100-150 tojás. A specifikus mutatók a tőkés gondozásának minőségétől függenek. A tojások február-márciusban kezdődnek (az időjárási viszonyoktól függően) vagy egy kicsit később (ha fiatal kacsákról beszélünk). A folyamat 6 órakor kezdődik és 14 óra után ér véget.

A fészek előkészítése

A csibék otthon történő tenyésztése magában foglalja a fészek előkészítését. Annak érdekében, hogy a nő biztonságosan ülhessen az új helyén, és ott jól érezze magát, azt helyesen kell elhelyezni. A madárfészeknek nem szabad egymáshoz közel lennie: ha az egyik kacsa korábban csibékkel rendelkezik, akkor más nőstények követhetik az ivadékot, elhagyva a helyüket. Ajánlatos, hogy fészkeket készítsen kartondobozból. A "ház" széna segítségével szigetelhető.

A szakértők több fészket javasolnak különböző helyekre.

Hogyan lehet egy pézsmakacsa tojásra ülni?

Még ha egy kacsa tojásokat is kezd tojni, ez nem garantálja, hogy kelni fog. Számos ok okozhatja ezt a viselkedést:

 • a tojást gyakran a nőstől veszik;
 • elégtelen tojások száma a tengelykapcsolóban (kevesebb mint 20 tojás);
 • paraziták vagy patkányok a fészekben;
 • a kacsa túl fiatal vagy éppen ellenkezőleg, öreg;
 • nem megfelelő feltételek (túl erős világítás, kényelmetlen fészek, rossz étkezés, hideg, nedvesség).

A probléma időben történő felismerése, azonosítása és okainak kiküszöbölése lehetővé teszi a nőstények biztonságos behelyezését a fészekbe.

hogyan lehet az indowkát tojáson ülni egyszerű módon

A kiskacsák erőszakos eltávolítása érdekében a baromfitenyésztők különféle trükköket alkalmaznak:

 1. Helyezzen egy hamis tojást a fészekbe.
 2. A kívánt (legalább 20) tojás elérése érdekében a tulajdonos hazaviszi a kacsa, várja meg, amíg a szükséges szám felhalmozódik, majd a tojásokat behelyezi a fészekbe. Otthon 10 ° C feletti hőmérsékleten tárolják. A maximálisan megengedett tárolási idő 10 nap.
 3. Helyezze az állatokat úgy, hogy a szarvas tyúk ne fedje át egymást más madarakkal, különösen a drake-kel.

A tojásokat csak akkor lehet elvenni vagy lerakni, ha a fészek üres. Ebben az esetben a tengelykapcsolókat tökéletes állapotban kell tartani, különben a nőstény fogást talál. Nagyon fontos, hogy a kacsa megszokja a fészket. Ehhez legalább három napra van szüksége.

A tyúkok gondozása

Az inkubációs periódus körülbelül egy hónap. Ezen idő alatt több fontos szempontot kell figyelembe venni:

 • a kacsát meg kell védeni a negatív tényezőktől (zaj, más madarak stb.) úgy, hogy semmi ne terelje el;
 • a fészek mellett legyen egy tartály vízzel;
 • napi étrend - száraz étel;
 • gondoskodjon minden madárról kerítésről, hogy nyugodt környezetben inkubálhassanak;
 • távolítsa el az elrontott tojásokat a tengelykapcsolóból (ezt csak anya hiányában szabad megtenni).

Miután a csibék kikelnek, azokat meg lehet engedni, hogy megvédjék őket - egy tapasztalatlan kacsa összetörheti a csibét. Az első napokban az anya gyakorlatilag nem kel fel a fészekből, majd a kacsa naponta kétszer jön ki és 1-1,5 órán át nem ül le. Az „étkezés” és a fürdés után a nőstény visszatér a helyére. A héj nedvesítéséhez el kell távolítani a sűrű réteget a tojás felületétől, és ezáltal a csajnak lehetőséget ad a légzésre. Ha a kacsa nem fürödik, akkor a falazatot magának kell nedvesítenie.

A csibék megjelenése várható az inkubáció 30. napjától. Amint a csecsemők születnek, elveszik, különben a madár megállítja a tojások keltetését. Miután az összes fiatal kikelt, a csajok visszatérnek anyjukhoz. A tengelykapcsoló inkubálása közben meg kell győződnie arról, hogy az Indo-kacsa legfeljebb 1-1,5 órát sétál, különben a fészek túlhűl. A pézsmakacsa tojásra ültetése nem olyan nehéz, mint az első pillantásra tűnhet. Számos hatékony módszer segít a tulajdonosnak a probléma gyors megoldásában.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök