Hogyan lehet megkülönböztetni egy beltéri helyet a drake-től, a nemek meghatározását és a különbséget?

A jól szervezett baromfiápolás az egészséges nyáj kulcsa. A tenyésztők tudják, hogy a férfi és női pézsmakacsa gondozása nagyon eltérő. De még a tapasztalt tulajdonosok sem mindig tudnak egyértelmű választ adni arra a kérdésre, hogyan lehet megkülönböztetni a drake-t a beltéri-tól. Gondoljuk meg az Oroszország területére viszonylag nemrégiben - mindössze 40 évvel ezelőtt - behozott madarak különbségeinek bonyolultságát.

Nyilvánvaló különbségek a felnőtt nő és férfi között

Az első különbség, amely felhívja a figyelmét, a tollazat színe. A nőkben ez sokkal tompább, mint az erősebb nemnél. A drakenek élénkebb színű, masszív feje egy tuskával.

Jelek, amelyek segítenek megkülönböztetni a beltéri helyet a drake-től:

KülönbségekFérfiNői
FarokFelcsavartTeljesen lapos
TollazatA tollak és a nadrág 3 hónapos korig teljesen kifejlődnekA tollhuzat fokozatosan alakul ki
CsőrHatalmas, háromszög alakú. A csőr fölött durva púp alakul kiPuha rózsaszín bőrszín a csőr felett
Felnőtt háziasított személy tömege, kg4,6-6,82,7-3,6
TorzóErőteljes, erős, masszív lábakkalKeskeny

A kezdőnek nagyon nehéz meghatározni a pézsmakacsa nemeit. A fenti pontokon kívül a madarakat viselkedésük is megkülönbözteti. Az ideális madárarány 4: 1. Ha az arány nem teljesül, az állományban a nőstények férfiakhoz hasonlóan viselkednek, vagy fordítva.

két kacsa

Hogyan lehet meghatározni a beltéri nemet?

A születés utáni első napoktól kezdve nagyon nehéz meghatározni a fiatalok nemeit. A csorda fiataljainak négy módja a lányok és fiúk megosztására:

  1. Viselkedés szerint. A leginkább érzéki és legbarátabb kiskacsa a domináns hím a jövőben. Megfigyelve a tulajdonos meglátja, hogy ki nem engedi be a vályúba, kinek mutat agressziót - ezek versenytársak.
  2. Külsőleg. A hímcsibék feje nagyobb, mint a lányoké. A fiatalok növekedésével könnyebb lesz megkülönböztetni a kacsát a draketől. A jövőbeli hímek tollazata több árnyalattal sötétebb.
  3. Neme szerint. Lehetővé teszi a kiskacsa nemének meghatározását egy nappal a keltetés után. A csibét a tenyerére helyezzük, fejét maga felé fordítva. Finoman feszítse ki a bőrt a cloaca körül. Ha egy fiút elkapnak, akkor rupszimenziós pénisz jelenik meg, amelynek mérete 1,5-2 mm, a lány gömb alakú növekedéseket fog megnyitni.
  4. Hanggal. Ez a módszer lehetővé teszi egy pézsmakacsa megkülönböztetését már egy hónapos korukban - megsiklik, míg a drake sziszegő hanggal sziszegő hangot ad. Ez a tulajdonság azzal magyarázható, hogy a légzőcső villájában a "srácok" egy szackuláris tágulást mutatnak.

A felnőttkorban az erősebb nem súlya kétszerese a nők súlyának. A hímnek erősebb a kanyar a nyakában, masszív teste. Ezen kívül a fiúk erős immunitással rendelkeznek, és kevésbé valószínű, hogy oltják őket, mint a kacsák.

Egyéb árnyalatok és érdekes meglepetések

A baromfi tenyésztők, akik kacsákat tenyésztenek évek óta, megosztják a nemek meghatározásának titkait és trükköit: ha veszély merül fel, a kacsa elfut és elrejtőzik, és a drake éppen ellenkezőleg, csatába rohan. Az ellenfél megfélemlítése érdekében megemeli a címerét. Az erősebb nem képviselői elengedik a lányokat, ők maguk maradnak hátra.

Szakértői vélemény
Zarechny Maxim Valerievich
Agronómus 12 éves tapasztalattal. A legjobb házszakértő.
Sok tulajdonos határozza meg a nemet azáltal, hogy a hímek megpróbálják elmenekülni az udvarról. A nőstények szépen viselkednek, példaértékűek.

A tenyésztés előkészítésekor a kacsák utódok megjelenésére készülnek: kedvelik és felszerelik a fészket. Ezért, ha egy ideig megfigyeljük őket, azonnal észrevehetővé válik, hogy melyik nemhez tartozik az egyén.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök