A meztelen kacsa megjelenése, és a fekete kacsa táplálkozása, élőhelye és ellenségei

A Tufted Crested olyan vízimadarak, amelyek életének nagy részét a vízen tölti, és mélyen belemerülnek élelmet keresve. A madarak nagy állományokban élnek, víztestek közelében telepednek le, meleg földekre repülnek téli táplálkozáshoz. Az élet második évében erős párokat képeznek, amelyek halálukig nem szakadnak szét. A kacsa rövid szárnyakkal rendelkezik, nehéz repülni, de ez a tulajdonság nem akadályozza meg a madarak búvárkodását.

A fekete meztelen megjelenése

A Tufted Duck egy kicsi vízimadarak a Duck családból. Egyéb neve nigella, fehér oldalas. A kacsák együttesen élnek, nagy állományban. A drake nagyon szép megjelenésű: fényes fekete tollazat, lila árnyalatú. A hímek oldalán hófehér csíkok vannak, amelyek áthaladnak a hasa és a szárnyak alja felé, a kicsi fején pedig egy fésült hátsó címer (több függő toll).

A nőstények visszafogottabb tónusúak a toll színében, a fekete szín barnaval hígul, és egyáltalán nincs hófehér oldalsáv, a hasa csokoládé árnyalatú. A kacsa címe kissé rövidebb.

Szakértői vélemény
Zarechny Maxim Valerievich
Agronómus 12 éves tapasztalattal. A legjobb házszakértő.
A mezei kacsa testhossza 42-52 centiméter, súlya - 505-705 gramm, szárnyszélessége - 62-72 centiméter. A madár feje kerek, a nyak vékony és rövid, a szeme sárga, középen fekete pont található. A számla rövid és széles, kékes-szürke színű, fekete hegyével. A mancs szürke, sötét membránnal.

Vadonban a tarajos kacsa körülbelül 20 évet él. A kacsák idejük nagy részét a vízben töltik. Búvárkodással kapnak ételt. Merülhetnek 4 méter mélységbe. Rövid futás után vegye le a víz felszínéről. Madarak gyorsan repülnek. Szárazföldről is felszállhatnak. Ez a kacsa nem bocsát ki tipikus kakasot. A nőstények felhorkolnak vagy horkolnak. A Drakes olyan hangot bocsát ki, mint a "fegyver-pisztoly" síp.

Habitat

A meztelen kacsa vízimadarak és búvár madár. Az ilyen kacsák tavak, folyók, tavak, édesvízi víztározók közelében telepednek le. Kerülje a mocsaras és ártéri területeket. Ez a vándorló madár meleg régiókban hibergál. Tavasszal érkezik az eurázsiai mérsékelt övezet különböző területeire. Számos kacsaállományt láttak Fehéroroszországban, Ukrajnában és Oroszországban.

A madarak különféle típusú víztesteken telepednek le, de inkább a halatáptavakban részesülnek, ahol feketefejű sirályok élnek. A kacsák mély tavak és tározók választanak, halak, rovarok, feltörekvő és part menti növényzet sokaságával.

Bevándorlás

A tarajos kacsa vándorló, átmenetileg vándorló madárfaj. Meleg országokból érkeznek március végén és április elején. A mérsékelt övezet víztestein jelennek meg, amikor a víz felszínén nincs jég.Május végén a kacsák fészket építnek és csibéket kelnek. Egy hónap elteltével az inasok tojásból kelnek ki. Az élet második hónapjában már repülhetnek.

Minden kacsa szeptemberben készül repülni. Először a migráció kezdődik. Ezek megelőzik a téli területekre való repülést. Az őszi indulás október végén, november elején következik be. A feketék nagy állományokban, több ezer madárban hibernálnak, a szubtrópusi övezetben, azaz Franciaország, Hollandia, Belgium, a Brit-szigetek partjain, valamint a Fekete, a Földközi-tenger, a Kaszpi-tenger partján és még Észak-Afrikában. Kiskacsák kis hányada marad Eurázsia mérsékelt övezetében telelődésre.

sok kacsa

Mit esznek

A madarak fő étrendje az állati eredetű élelmiszerek. A kacsák rovarokat, szúnyogokat, szitakötéseket, békákat, puhatestűeket, apró halakat esznek. Az állati takarmány hiánya miatt a madarak a növényzetből táplálkoznak. Csernyád jól merül, és akár 3-4, akár 10 méter mélységből is elérheti a halakat. A kacsa víz alatt maradhat szinte egy percig.

Kacsa tenyésztés

A madarak születése után 1-2 évvel készen állnak a szaporodásra. A meztelen kacsa télen találja társát. Április elején a madarak érkeznek Eurázsiaba, a mérsékelt éghajlati övezet egyes részeire, május közepéig pedig egy közös állományt tartanak. A párokat elválasztják, amikor a kacsák a fészekben ülnek. A meztelen kacsa később fészkelni kezd, mint más kacsafajok.

A madarak május végén, június elején kezdnek fészkelni. A fészkelési periódus a vízszinttől, valamint a megfelelő fészkelőhelyek elérhetőségétől függ. A kacsák inkább a feketefejű sirályok védelme alatt telepednek le. A madarak egymással vagy külön-külön fészkelnek. 20 vagy több párból álló kolóniákat képezhetnek. Gyakran telepednek csér-csér és feketefejű sirály közelében.

A fészek a földön helyezkednek el, legfeljebb 50 méterre a tartálytól. Építőanyagként száraz fű, nádrészecskék, gallyak, tollak, pelyhek kerülnek felhasználásra. A fészkeket jól védett és észrevétlen helyeken, magas tengerparti növényzet sűrű bogyójaiban, szederbokrokban, nádban, nádban, sásban helyezik el. A dudorokat és a kis szigeteket gyakran választják fészkelésre. A fészek tál alakú, körülbelül 30 cm átmérőjű és majdnem 16 cm mély.

A tengelykapcsoló 6–11 tojást, néha akár 20–27 tojást is tartalmaz, különböző nőstényekhez tartozó tojásokat tartalmaz. A héj szürke-zöld, matt, sima. A tojás súlya 53 gramm. Ezek 6 centiméter hosszú és 4 centiméter átmérőjűek. A nőstény tojásokat május végén vagy június elején tojik.

Az inkubáció csaknem egy hónap (23–27) napig tart. Veszély esetén a nőstények gyakran elhagyják a tengelykapcsolót, és új fészket építnek. A szezon során sikerül egy sepréket etetni. A fészkelés júliusban ér véget.

Csak a nőstény gondoskodik a kikelt csibékről. A kiskacsa kacsa elhagyja a fészket és olyan helyekre megy, ahol több étel van. Az élet első napjaiban a csibék rovarokat és növényeket szednek a vízből. Felnőtt kiskacsák merülnek élelmiszer céljából. A csibék az élet ötödik hetében függetlenné válnak. Két hónapos korban, augusztusban, fiatal kacsa emelkedik fel a szárnyon. Október-novemberben szüleikkel együtt melegebb régiókba repülnek.

Természetes ellenségek

A meztelen kacsa gyakran a vadászok áldozata. Ezeknek a madaraknak ízletes, bár halos, zsíros húsuk van. A mezte herceg természetes ellensége a varjak, amelyek elpusztítják a petesejteket, és apró kiskacsák, valamint hering sirályok eszik. Azok a csibék, amelyek nem tudnak repülni, gyakran ragadozók (róka, farkas) áldozatává válnak, így az egész seprű ritkán él felnőttkorig. A meztelen kacsa ragadozó madarak (sólymok, sárkányok) vadásznak.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök