A Brandy Cherry hibrid tea rózsafajtájának leírása, ültetés, gondozás és szaporítás

A Brandy Cherry fajta rózsa gazdag szín- és lombozat-javító faj. A virág bármely weboldal díszeként szolgál, csokrok készítéséhez igény van. A hibrid teafajtákhoz tartozik, elegáns alakja és a szirmok gazdag színe jellemzi. A kultúra biztonságos növekedéséhez meg kell ismernie annak minden jellemzőjét.

A származási történelem

Tea-hibrid rózsa Brandy Cherry tenyésztése Németországban, a híres "Rosen Tantau" óvoda volt. A szervezetet 1906-ban alapította M. Tantau senior. Ez az egyik legismertebb, díjnyertesebb tenyésztő központ Európában. Számos útmutatás szerint a rózsa 2004-ben nőtt fel. Azonnal népszerűvé vált a világ minden országában. Egyes források szerint a fajtát 2001-ben tenyésztették, de a pontos dátum még nem ismert.

Előnyök és hátrányok: összehasonlítás más kultúrákkal

A Cherry Brandy rózsáknak számos pozitív és negatív tulajdonsága van. A választás meghatározása érdekében előzetesen meg kell ismerkednie velük.

profikmínuszok
Magas fagyállóságÁtlagos fagyállóság
Bőséges, hosszú virágzásA rügyek hajlama elveszíteni a színt rengeteg napfény hatására
Magas szárazságtűrő képesség
Betegségekkel szembeni ellenállás

 Brandy Cherry

A megjelenés leírása

A Rose Brandy Cherry híres szokatlan árnyalatú szirmokról. Belül narancsszínűek, fokozatosan rózsaszínű és borszínűvé válnak. Az élek gyakran hullámszerű mintát vesznek fel, mint a csipke. Megfelelő gondossággal a bokor június végétől az első fagyig virágzik. A rügy sűrű, könnyű gyümölcsillatot ad ki. Az alakja olyan, mint a 45 dupla leveles üveg. Mindegyik szín átmérője 10 cm.

Bokor

Díszes cserje, felálló, 1,2 méter magasra növekszik, legfeljebb 0,7 m kerületével. A levelek sűrűek, bőresek, sötétzöld színűek. Mindegyik szár 1-2 rügy virágzik, az ágakon szinte nincs tövis. Az utolsó szempont leegyszerűsíti a virágápolás folyamatát.

növekvő rózsa

Növekvő és virágzó

A fajta újra virágzik, a rügyek szezononként többször nyílnak, rövid szünetekkel. A virágok lassan fordulva alakulnak ki, folyamatos virágzás benyomását kelti.A folyamat június végén kezdődik és az első fagyig tart. A Rose Brandy Cherry a télig virágzik, gyakran és hevesen. Egy virágzatban legfeljebb 3-5 virág lehet jelen. Finom, gyümölcsös aromája kitölti az egész kertet, senkit nem hagy közömbösen. A rózsa hullámos szélei egyedi, megismételhetetlenné teszik.

A növekedéshez szükséges feltételek

A Rose Brandy Cherry termékeny talajban kell termeszteni, ügyelve arra, hogy ne maradjon stagnáló víz. Az ápolási technológia nem igényel sok erőfeszítést. Alkalmas azoknak a nyári lakosoknak, akik hétvégén jelennek meg a telekön. A virágot széles körben termesztik dekoratív célokra vagy eladásra.

rózsabokrok

Hőmérséklet és páratartalom

A rózsa inkább a meleget részesíti előnyben, biztonságosan növekszik, amikor a levegő legalább +15 fokra felmelegszik. Különféle közepes téli keménység, -10 ° C-ig ellenáll a hidegnek. Ha a fagyok rövidek, a bokrok nem fagynak le. A virág szereti a nedvességet, de nem a túlzott nedvességet. Stagnáló víz esetén a rizóma szenvedhet.

Világítás és leesés helye

Brandy Cherry rózsák inkább a jól megvilágított területeken nőnek, amelyeket a nap melegít. Az árnyékban "rosszabban élnek", a virágzás nem lesz olyan bőséges. A szirmok elhalványulnak az állandó perzselő nap alatt. A bokrok növekedésének területén nem lehet huzat, hideg szél.

Szükséges talajösszetétel

A fajtát nedves, jó vízelvezetésű talajban kell termeszteni, pH-ja 5,3–7,3. A lyuknak lehetővé kell tennie a rizóma teljes kibővülését.

talaj rózsa

Cserje ültetési technológia

A palánta ültetése előtt meg kell készíteni az előkészítő munkát.

 1. 2 héttel az ültetési események előtt készítse elő a földet a kiválasztott helyen. Távolítsa el a gyomokat, feltárja a talajt, 2 bajonett lapát.
 2. Adjon hozzá a talajhoz humuszt, tőzeget, kőris hamukat és komplex ásványi műtrágyákat.
 3. Helyezze a palántát oldatba a növekedés serkentése érdekében, részben vágja le az ágak tetejét.
 4. Ásni egy 70 * 70 cm átmérőjű ültetési lyukat. Tartsa fenn 50 cm távolságot.

A következő követelményeknek megfelelően kell ültetni.

 1. Öntsön egy elvezető réteget az előkészített lyuk aljára, amely megvédi a rózst a víz stagnálásától. Vízelvezetés formájában reszelt téglát és apró köveket használnak.
 2. A 2/3-as lyuk kész talajjal van feltöltve, amely humuszból, gyeptalajból, fahamuból és komplex ásványi műtrágyázásból áll.
 3. A keletkező rétegre ültetési anyagot helyezünk, óvatosan meghintve a talajjal. A beoltási helynek 10 cm mélynek kell lennie.

Ezután bőségesen öntözze meg a rózsákat, és borítsa meg a területet fakéreggel vagy faporral.

palánta ültetése

Időzítés

Délen egy növényet ősszel is el lehet ültetni, így a rizómnak tél előtt ideje lesz erősebbé válni, tavasszal és nyáron a bokor is virágzik. Az északi és a középső szélességben az ültetést márciusban kell elvégezni. A Földnek ideje legyen felmelegedni.

Szervezetünk a kultúra illetékes gondozását

A Brandy Cherry rose gondozása egyszerű, az ápolás a következő szempontokból áll:

 • időnként szedje ki a mostohaanyjakat a levelek üregéből, szétvágja a felesleges ágakat, mindegyik száronként 1 hajtás legyen;
 • télen metszés, megelőző permetezés a bogarak és a betegségek ellen;
 • rendszeresen öntözzük a bokrot, gyomláljuk a talajt.

A magas színvonalú gondozás garantálja a rózsa bőséges, rendszeres virágzását.

A bokrok öntözésének gyakorisága

Meghintje Brandy Cherry rózsa hetente kétszer meleg vízzel. 1 bokornak 1 vödörre lesz szüksége. Száraz időszakokban az öntözést 1,5-2 vödör vízben szervezzük. A földnek nem szabad kiszáradnia, az is fontos, hogy ne engedjen stagnáló vizet.

öntözés rózsák

Mit és hogyan kell etetni egy rózsa

Műtrágyázza a rózsa az alábbi normák szerint.

 1. Április elején. Szüksége lesz egy nitrogéntartalmú anyagra. Készen vásárolják, "Spring Kemira" néven. Vehet ammónium-nitrátot vagy karbamidot. Hígítsa fel a felső kötszer arányát 10 liter víz / 1 evőkanál. műtrágyák. Táplálás előtt jó a rózsa sima vízzel öntözni.
 2. A pollen első hulláma júliusban ér véget. Trágyázza a bokrokat, amikor szinte nincs virág rajtuk.Széles körű műtrágyát vesznek nagy mennyiségű foszforral és káliummal. Meg kell vásárolni a "Kemir universal" -t vagy más hasonló etetést.
 3. Szeptemberben a rózsákat magnéziummal és káliummal táplálják. A felső öltözködést "Kálium-magnézium" -nak hívják, és bármilyen kerti áruházban értékesíthető. A termék hígításakor szigorúan kövesse az utasításokat.

A megadott műtrágyáknak köszönhetően a rózsa egészséges lesz, a fedőréteg jó betegségek és bogarak megelőzésére szolgál.

Lazítás és talajkezelés

A talajt szükség szerint meg kell lazítani, általában 14 naponként kétszer. A gyomlálás biztosítja a talaj telítettségét oxigénnel, kiküszöböli a gyomokat. Lazítás hiányában a rózsa elhalványul.

Rose gondozás

Formatív metszés

A növény életének első évében mindegyik ágot le kell rövidíteni, 2-4 rügyet hagyva körülbelül 15 cm-re a talajszinttől. Ez serkenti az erős bazális hajtások kialakulását. Ha a talaj, amelyen a rózsa nő, nagyon homokos és nem telített tápanyagokkal, érdemes mérsékelten metszeni.

Ezután 4-6 rügy maradjon a száron. A következő évben a rózsa szorosan vágható. A második és az azt követő években a virágok mérsékelten képződnek. Az erőteljes szárak akár 4 rügyig vagy 20 cm-re a talaj felületétől is rövidebbek lehetnek, a többi - akár 2-4 rügyig. A növények öregedésével évente 2-3 darabot távolítanak el teljesen.

Kártevők és betegségek megelőzése

A betegségek a tél után kezdik megtámadni a rózst, különböző intenzitással hatva a növényre. Fontos megelőzni ezt megelőző kezelés útján. Ebben az időszakban a bokor belép az aktív növekedési szakaszba.

gyönyörű rózsák

A téli menhely levétele után vizsgálja meg a bokrokat a betegségek és a bogarak szempontjából. A növényt réz-szulfáttal permetezze meg, érintve a talajt. A lisztharmat, a fekete folt rohamainak elkerülése érdekében 2 hetente egyszer kezelje a rózsakat gombaölő szerekkel. Az Albit, a Topaz, a Hom és a Fitosporin magas eredményeket mutatnak.

Az levéltetvek elpusztulnak egy spray palackból való vízzel történő mosással. Ha túl sok ez, vásároljon rovarirtó szereket, például Iskra Bio, Akarin, Fufanon.

Hogyan terjesztjük Brandy Cherry-t

A rózsa szaporítása magok, rétegzés, oltás. A dugványok és dugványok népszerűek. A vetőmagokat megbízható eladótól kell vásárolni. Ha önmagát szeretné összegyűjteni a kész rosaceus bokrokból, meg kell értenie, hogy a tőlük származó növények bármit megnövelhetnek.

Kertészek véleménye a fajtáról

A termelők Brandy Cherry rose-ra adott válaszai többnyire pozitívak. Néhányan örülnek a hosszú virágzásnak, mások panaszkodnak a levéltetveknek, a lisztharmatnak. Megfelelő gondozás mellett a kultúra buja virágokkal évek óta örömmel látja el a szemet. A fajta érdemes termesztésre.

Denis Ivanenko, 66 éves, Kazan.

Szia! Már öt éve növekszem Brandy rózsaját. Bőséges virágzás, kellemes a szemnek nyártól októberig. Megfelelően gondozom a virágot, öntöm, megtermékenyítjük. A betegségek kétszer támadtak meg, levéltetvek és lisztharmat támadások voltak. Nem látom negatív aspektusokat a változatban. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy nőjön.

Oksana Kolosova, 54 éves, Dnipro.

Üdv mindenkinek! Egy barátom azt tanácsolta nekem, hogy termessem Brandy rózsaját. Tetszett a színe, a virág alakja. Az ültetés utáni 2. évben a kertet romantikus rózsákkal díszítették, amelyek az első fagyig virágztak.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök