A Rosie Cloud nárcisz leírása és jellemzői, a termesztési technológia és az ápolás

A Rosie Cloud nárciszot kifejezetten romantikus természetű emberek számára hozták létre, akik gyönyörű és szokatlan növényeket kedvelik. A lefordított "rózsaszín felhők" azt jelenti, hogy teljes mértékben jellemzi a frottír nárcisz egzotikus szépségét, amely gyengédséget idéz elő. Amikor ezt a fajtát választja kertjének díszítésére, alaposan meg kell tanulmányoznia annak előnyeit és hátrányait, a telepítés és gondozás legfontosabb agrotechnikai követelményeit.

A Narcissus Rosie Cloud leírása és jellemzői

A Narcissus Rosie Cloud egy korai virágzású, évelő hagymás növény. Magassága nem haladja meg a 35–40 cm-t. A kultúra egy nagy kettős virággal rendelkezik, kellemes halvány rózsaszín színű, és kellemes aromát bocsát ki. A lábak erős és kitartóak. Sűrűn elhelyezett sötétzöld árnyalatú bazális levelek. A virág, amelynek átmérője 5–7 cm, áprilistól májusig terjed, 8–10 napig. Hűvös időben nem virágzik, mivel a tenyészet termofil, sok nedvességre és hőre van szüksége.

A Rosie Cloud nárciszfajtát széles körben használják a tájépítészetben, csokrokban, amelyek 5 napig állnak.

Narcissus Rosie Cloud

Előnyök és hátrányok

A Rosie Cloud fajta nárcisz nagyon vonzó a kertészek körében vonzó megjelenésük és számos pozitív tulajdonságuk miatt:

 • korai virágzási időszak;
 • a talaj és az éghajlati viszonyok miatt igénytelen;
 • betegségekkel és kártevőkkel szembeni rezisztencia;
 • fagyállóság, az -25 fokos hőmérsékleti ellenállás képessége;
 • a tereprendezéshez és a talajvágáshoz való felhasználás lehetősége.

A fajta hátrányai között szerepel a csírázási folyamat összetettsége, mivel a hagyma nem fog nedvesen nedves talajban vagy alacsony levegő hőmérsékleten nőni.

Hogyan lehet a fajtát helyesen termeszteni

Nárcisz Rosie Cloud vásárlása előtt ajánlatos alaposan tanulmányozni az ültetés szabályait és árnyalatait.

Narcissus Rosie Cloud

Beszállási idő

A nárciszhagymák ültetésének a legjobb ideje augusztus vagy szeptember első évtizedében. Ha nem tartja be az optimális ültetési dátumokat, akkor a hagymának nincs ideje gyökerezni a hideg idő kezdete előtt, és meghal.

Palánták előkészítése

Öblítse ki a jó minőségű ültetési anyagot folyó víz alatt.Az izzók fertőtlenítéséhez helyezzük őket kálium-permanganát-oldatba 15-20 percre. Szárítsuk 25 fokon, jól szellőző helyen.

645645

Oldalválasztás

Különös figyelmet kell fordítani annak a helynek a megválasztására, ahol a nárcisz Rosie Cloud nő. A kultúra nem igényes a világításra, és tökéletesen tolerálja a részleges árnyékot és a közvetlen napfényt. Ha a hely gyenge talajú, akkor gazdagítsa azt ásványi és szerves anyagok komplexével. Nem szabad kizárnia a könnyű homokos talajokat is, mivel ezek nem tartják meg a hőt, amikor a tél bemegy.

Tanács! Ideális megoldás az lenne, ha előnyben részesítik azokat a területeket, ahol szennyezett talaj van.

Ültetési folyamat

A leszállási algoritmus a következő lépésekből áll:

 1. Szabadítsa meg a területet a gyomoktól. Ásni és alaposan lazítsa meg a talajt.
 2. Ástasson lyukakat 15-20 cm mélyen, és távolságot tartson 10-12 cm között.
 3. Helyezzen egy vékony homokréteget az egyes mélyedések aljára; ez csatornaként működik.
 4. Óvatosan engedje le a hagymát a lyukba úgy, hogy a gyökérhajtások lefelé legyenek irányítva.
 5. Kissé megnedvesítse a telepítési helyet, és takarja le földdel és homokkal.

Ebben a szakaszban az ültetési folyamat befejezettnek tekinthető, a növény további gondozását időben kell elvégezni, minden árnyalatot figyelembe véve.

Narcissus Rosie Cloud

A növények gondozására vonatkozó ajánlások

A növekedés szempontjából fontos kritériumokat, amelyektől a növény dekoratív képessége és buja virágzása közvetlenül függ, szakszerűen elvégzett gondozásnak kell tekinteni, amely olyan szokásos intézkedésekből áll, mint az öntözés, etetés, metszés, a betegségek és kártevők elleni küzdelem, a téli felkészülés.

Öntözési szabályok

Meg kell nedvesíteni a talajt a növény körül, amíg kiszárad. Ha az esős idő hosszabb ideig fennáll, a tenyészetet fóliával kell lefedni, hogy elkerülje az izzók robbantását.

Öntözés után lazítsa meg a talajt, hogy a levegő áramoljon az izzóhoz.

Narcissus Rosie Cloud

Felső öltözködés

Rendszeresen és időben táplálja a növényt. Az első megtermékenyítést az első hajtások megjelenése után végezze el. A következő táplálást az első rügyek kialakulásának kezdetén kell elvégezni. További eljárásokra van szükség a virágzási időszakban és a rügyek teljes kiszáradása után.

fametszés

A növény téli előkészítése előtt vágja le a rügyeket. A kancsót levághatjuk, amint a virág marja.

Felkészülés a téli időszakra

A nárciszokat télen be kell fedni, különösen, ha olyan területeken nőnek, ahol súlyos fagyok figyelhetők meg. A hideg időjárás kezdete után lazítsa meg a talajt a helyszínen, és takarja be fűrészporral, szalmával, száraz levelekkel, tőzeggel vagy fahamuval. A talajtakaró réteg vastagságának 10-15 cm-nek kell lennie.

Ajánlott a területet spunbonddal vagy lutrasil-nal lefedni.

nárcisz rózsa felhő ukrtie

Küzdelem a betegségek és a virágkárosítók ellen

Nem megfelelő ültetés vagy rossz minőségű agrotechnikai intézkedések esetén a nárciszokat betegségek sújtják. A gombás fertőzés kialakulásának oka lehet:

 • magas vagy alacsony páratartalom izzók tárolásakor;
 • a növények előzetes antiszeptikus feldolgozása elhanyagolása;
 • nagy mennyiségű nitrogén a talajban.

A leggyakoribb betegségek a fusarium, a szürke és a barna rothadás, a foltosodás, a fonálféreg, a fehér csík. Nárciszok és olyan káros rovarok, mint a hagyma lebegő, a nárcisz légy és a gyökérhagyma atkák választottak.

A betegségek elleni küzdelem fő módszerei a gombaölő szerek, a kártevők pedig rovarirtók.

Tenyésztési virágok

A Rosie Cloud Narcissus fajta csak vegetatív módon terjed.

Narcissus Rosie Cloud

A Rosie Cloud felhasználása parkosításhoz

A változatot otthoni kertek, virágágyások parkosítására használják. Nagyon jól néz ki a korai virágos növényekkel készített kompozíciókban, cserjék között, külön ültetés is népszerű.

Tanács! Jobb a növényeket egy virágágyásba ültetni késő virágzású növényekkel, mivel a nárcisz levelei dekoratív hatásukat megtartják a hideg időjárás kezdetéig.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök