Kerti lepkék ültetése és gondozása a szabadban, termesztés és tárolás

A kerti vajkrém ültetése és gondozása számos funkcióval bír. Ez egy gyönyörű dísznövény, buja virágzású. Annak érdekében, hogy egy növény normálisan növekedjen és fejlődjön, megfelelően gondozni kell. Ugyanakkor a kultúrának időszerű öntözésre, műtrágyázásra és a talaj meglazítására van szüksége. Nagyon fontos a növények védelme a betegségek és kártevők ellen.

Leírás

A kerti boglárka egy lágyszárú évelő növény, amely akár 63 centiméter magasságra is megnő. A növényt húsos gumós rizóma és leveles ágos szár jellemzi. A lombozat hármas metszetű. Külsőleg hasonlít a dália levelekre. A virágok átmérője 8-10 centiméter. Lehetnek sima, dupla vagy vastag dupla.

A virágzatot fényes árnyalatok jellemzik - fehér, rózsaszín, piros. Vannak még krém, sárga, narancs. Ezek a növények szinte minden színben megtalálhatók. Kivétel a kék és a kék rügyek. Kéthangú fajtákat is megtalálhat. Vágáskor a virágok hosszú ideig frissek maradnak. Legalább egy hétig vázában állhatnak. Sok előnye ellenére a növény mérgező tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért javasoljuk, hogy tartsa távol állatoktól és gyermekektől.

Előnyök

A kerti vajkrémnek sok jótékony tulajdonsága van. Ezen felül megkülönböztetik dekoratív megjelenésüket. Ez az oka annak, hogy a kultúra nagy népszerűségnek örvend a kertészek körében.

Dekoratív

A növényt gyakran használják dekoratív célokra. Virágágyások, telek, pázsit díszítésére alkalmas. Otthon virágcserépben is termeszthető. A növényi árnyalatok változatos palettája lenyűgöző kompozíciókat készíthet.Ugyanakkor a vajas kekszek bármilyen virággal biztonságosan kombinálhatók. A növény népszerű a tájépítészek és a virágkereskedők körében. Ezt gyakran virágtermelők és az ünnepek díszítésével foglalkozó emberek választják.

kerti vajas kekszek

Gyógyászati

Szinte minden típusú vajkrém sok értékes összetevőt tartalmaz. Ide tartoznak a következők:

 1. Protoanemonin. Ez az anyag tonizáló tulajdonságokkal rendelkezik és aktiválja az idegrendszert. Segít erősíteni az immunrendszert, megbirkózni a kórokozó baktériumokkal és növeli a vér hemoglobintartalmát.
 2. Kumarinok. Természetes antikoagulánsok, amelyek felgyorsítják a sejtek regenerációs folyamatát, és a P-vitamin forrása. Segítik a vérrögök kialakulását.
 3. Szívglikozidok. Ezek az anyagok normalizálják a szív munkáját, megbirkóznak a tachikardiaval, serkentik a véráramot és csökkentik a vérnyomást.
 4. Szaponinok. Az anyagok choleretic tulajdonságokkal rendelkeznek és csökkentik a hőmérsékletet. Segítenek a vérnyomás normalizálásában, a vékony váladékban és javítják a reproduktív funkciókat.
 5. Tanninok. Szűkítik és erősítik az erek falát, védik az emésztőrendszer és a bőr nyálkahártyáit.
 6. Alkaloidok. Ezek az összetevők aktiválják az immunrendszer működését, tonizáló hatással vannak, megbirkóznak a hővel és a fájdalommal, és csökkentik a nyomásparamétereket. Ezen túlmenően, az anyagok erősítik az erek falát, megállítják a vérzést és fertőtlenítik a sebeket.
 7. A flavonoidok. Ezek az összetevők megakadályozzák a hialuronsav pusztulását, aktiválják az anyagcsere folyamatokat, rugalmassá teszik az érfalakat, semlegesítik a szabad gyökök hatását és megakadályozzák a szklerotikus folyamatokat.
 8. C-vitamin. Az anyag részt vesz az immunrendszerben és normalizálja a vérképzés működését.
 9. Karotin. Az alkotóelem elősegíti a látás működését, erősíti a csontszövetet és javítja a fogak állapotát. Normalizálja a bőr rugalmasságát és erősíti a hajat. Segítségével lelassíthatja az öregedési folyamatot.

kerti vajas kekszek

Buttercup fajok

A kerti vajkrupiknak sokféle fajtája van, mindegyik sajátos.

Klasszikus

Jelenleg a Buttercups nemzetsége több mint 400 növényfajt tartalmaz. Sőt, ez a lista folyamatosan növekszik.

Csípős

Ezt a növényt éjszakai vakságnak is nevezik. Ez egy lágyszárú évelő növény, amelynek magassága 20-50 centiméter. Ide tartozik egyenes, elágazó hajtások. A növény levelei az ágak teljes magassága mentén helyezkednek el, de nagyon ritkán. Alul nagyobb és szinte szilárd. A felső levelek erősen boncolódtak és lineáris lebennyel rendelkeznek. Júniusban egyszerű sárga virágok, 5 széles szirommal megjelennek. Átmérőjük legfeljebb 2 centiméter.

kerti vajkrém maró

Aranysárga

Ez a növény gyakran található a nedves, árnyas réteken és 40 centiméter magas. Az egyenes szára gyakorlatilag nem tartalmaz leveleket. A gyökér rozetta lekerekített fogazott levelekből áll, hosszú levélnyélben. A tetején egyenes vonalú levelek vannak.

A növénynek kicsi sárga virágai vannak, serdülő kalifával és egyszerű harang alakú korolával. Megjelennek áprilisban és júniusban.

Kúszó

Ezt az évelő kultúrát a 15–40 centiméter magas szárok jellemzik. A talajjal való érintkezéskor könnyen behatolnak a csomópontokba. A növény szárát rövid paprika borítja. A levélvirág levelei élénkzöld színűek és a teljes hosszukon helyezkednek el. A virágok szabályosak és sárga színűek. Felépítésükben 5 szirom található. A rügyek virágzik a nyár első felében.

kerti vajkrém kúszó

Mérgező

Ez a növény lehet évelő vagy egyéves. Elágazó egyenes szárú, magassága 10–70 centiméter. A hajtásokat áttört háromszöges levél díszíti. Ezeket egyenetlen élek jellemzik. A növény petefényes lebenye sötétzöld árnyalatú.Késő tavasszal vagy nyár elején apró virágok jelennek meg a bokrokon. Világos sárga színűek.

ázsiai

Ez a kultúra dekoratív dupla virágokkal rendelkezik, amelyek megjelenésükben hasonlítanak a rózsákra. A növény egy félig cserje, amelynek magassága 40 centiméter.

Égő

Ez egy évelő növény, amelynek csupasz vagy egyenes szárú. Elérheti a 20-50 centimétert. A növény levelei ovális vagy gyémánt alakúak. Alulról a leveleket hosszú hajtással a hajtásokhoz erősítik, felülről - közvetlenül a száron helyezkednek el. A kultúrában olyan kis virágok vannak, amelyek átmérője 1 centiméter. Magányos és sárga. A növénynek mérgező szaga van, és irritációt válthat ki a bőrön.

kerti vajkrém égő

Víz

Ennek a növénynek kúszó hajtása van és kicsi. Magassága eléri az 5-20 centimétert. Az egyenes levélnyeleket faragott levelek díszítik, amelyek megjelenésükben hasonlítanak a hópelyhekre. A kultúra kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik. Gyakran használják akváriumok díszítésére.

Multi-virágos

Ez egy lágyszárú évelő növény, 40-80 centiméterre nő. Ide tartozik egyenes, elágazó szár, amelyet rövid paprika borít. Az ujjal levágott levelek bolyhosak. Júniustól augusztusig egyszerű virágok jelennek meg a bokrokban. Gazdag sárga árnyalatúak.

Sayansky

Ennek a növénynek 20-30 centiméter magas ívelt hajtása van. Lekerekített levelek jellemzik. Szív alakúak is lehetnek. A nyár megérkezésekor a bokrokat egyetlen virág díszíti. Sárga színűek és szőrös tartályúak.

kerti vajkrém Sayan

kasub

Ezt az évelő növényt egyenes szár jellemzi. Csak felülről ágazik. A növény magassága 30-60 centiméter. A levelek szilárd felépítésűek, kerek vagy szív alakúak. A virágokat külön-külön lokalizálják és halványsárga színűek. A virágzás áprilisban kezdődik.

Havas

Ez a kultúra magassága 6-15 centiméter. Egyetlen sötét sárga virággal díszítik, amelyek júliusban és augusztusban jelennek meg. A növény a nedves helyeket részesíti előnyben. Gyakran előfordul a mocsaras területeken.

Díszkert

Ennek a kultúrának szép megjelenése és sok fajtája van. Mindegyiknek van bizonyos tulajdonságai.

Masha

Ez egy kompakt bokor, amelynek elágazó szára van és eléri a 30–40 centimétert. A növény frottírrügyeinek fehér szirmai vannak és gazdag színű szegéllyel rendelkeznek.

kerti vajkrém Masha

bársony

Póniásnak is nevezik. A növényt nagy virág jellemzi, egymástól távoli szirmokkal.

Francia

Ezt a fajtát a félig dupla virágok jellemzik. Szerkezetükben 2-3 sor széles szirom található.

perzsa

Ennek a kultúrának kis virágai vannak. Lehetnek sima vagy félig dupla.

Chalmoid

A növényt sűrű, dupla virágok díszítik. Gömb alakúak.

piros könyv

Nagyon sok vajkrém szerepel a Vörös könyvben. Ezek a növények megjelenésükben és tulajdonságaikban különböznek.

piros könyv

Hosszú levelű

Ez egy elég fényes növény, sárga virágokkal. Látványos évelő növény, melyet a szokatlan csomóponttól és a földalatti hajtásoktól kezdődő gyökérrügyek jellemeznek. A növénynek nagy szára van. Magasságuk 0,5-1,5 méter.

Északi

Egy évelő növény magassága 20-40 centiméter. Jellemzője egy rostos gyökér és egyenes szár. Az ágak átmérője 1,5–2 centiméter. A növény virágai sárgák.

Népszerű fajták

A kerti vajkrém sok érdekes fajtával rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy minden termelő kiválaszthassa a legmegfelelőbb lehetőséget a telepítéséhez a területén.

Pikoti Pearl

Ezt a kultúrát a fehér szirmok jellemzik.Ugyanakkor rajtuk keresztül ragyogó lila porképződés látható.

Pikoti Pearl

Bloomingdale Rose Bicolor

Ennek a növénynek fehér virágai halvány rózsaszín szegéllyel vannak ellátva.

Dupla rózsaszín pillangó

A kultúra sűrű dupla virággal rendelkezik. Szirmai szorosan illeszkednek egymáshoz.

Vegyes

Napjainkban kaphatók keverékek különböző növényfajok magjaival. Ennek eredményeként többféle színes vajkrém teljes keverékét kaphatjuk.

Arany Rózsa

Ennek a növénynek sárga virágai vannak. A bokrok eléri a 30 centiméter magasságot.

Arany Rózsa

A nyílt terepen történő ültetés jellemzői

Annak érdekében, hogy a növény normálisan fejlődjön, érdemes figyelni a telepítési munka helyes elvégzésére.

Talaj előkészítése

Természetes és jól vízelvezető talaj, amely sok humuszt tartalmaz, alkalmas a kultúrára. Ami a savassági paramétereket illeti, a földnek semlegesnek kell lennie. Enyhén savas talaj szintén megfelelő.

A vajkrém jól növekszik a nedves talajban. Ezért azokat a talajvíz felszíni elhelyezkedésével rendelkező területeken kell ültetni. Ebben az esetben a teljes értékű vízelvezető rétegnek nincs jelentősége.

Ajánlott kerti vajkrém kis csoportokban ültetése, amely elősegíti az ágyak maximális dekoratív hatásának elérését. Ősszel kezdve ajánlott a növények talaját ásni. Ebben az esetben komposztot és trágyát kell hozzáadni összetételéhez.

Ültetõ anyag elõkészítése

Az ültetvényhez nincs szükség külön előkészítésre. A vetőmag csírázásának vagy a palánták túlélésének javítása érdekében ültetés előtt növekedésnövelővel kezelhetők.

vajkrém magokat

A beszállás helyének és idejének kiválasztása

Ajánlott kerti vajkrémeket ültetni jól megvilágított helyekre, amelyek közvetlen napfénytől és széltől védettek. A túlzott nap vetőmagproblémákat okozhat. Ez a hosszú távú virágzást is megakadályozza. Az ültetési munkákat jobb tavasszal elvégezni. Az ősz nem pontosan a megfelelő idő erre. A növényt április végétől május második feléig kell ültetni. Fontos, hogy a talaj jól felmelegedjen.

Hogyan kell helyesen ültetni?

Az ültetési munkákhoz az alábbiak szerint kell eljárni:

 1. Ásni kis bemélyedéseket az ültetéshez. Nehéz talajban mélységüknek 3-5 centiméternek kell lennie, fényben - 6-8.
 2. A bokrok közötti távolságnak 10-15 centiméternek kell lennie.
 3. Helyezzen egy lefolyó réteget az aljára. Tartalmaznia kell a homokot és a kiterjesztett agyagot.
 4. Helyezze a növényeket a barázdákba, és takarja le a talajjal. Tampantál, és fentről öntözze meg a talajt.
 5. Helyezze a gumókat a lyukakba. Ajánlott ezt a gyökerekkel lefelé tenni.
 6. Az ültetési munka befejezése után takarja le az ágyat egy talajréteggel.

virág ültetés

A kerti vajkrupik palánta ültetésekor a bokrok virágzására csak a következő évben lehet számítani.

Ápolási szolgáltatások

A kultúra teljes fejlődéséhez és virágzásához ajánlott minőségi ellátást nyújtani.

Locsolás

A kultúra nagyon igényes a talaj összetételére. Alig tudja elviselni a túlzott öntözést vagy a túl száraz időjárást. Ajánlott ellenőrizni a talaj állapotát, hogy ne száradjon ki. Ajánlatos a növényeket öntözni, amikor a felső réteg megszárad. Ebben az esetben érdemes a bokrokat óvatosan megnedvesíteni. Ellenkező esetben fennáll a gyökérrothadás veszélye.

A virágzás befejezése után csökkenteni kell az öntözés számát. Ebben az időszakban a növények elkezdenek felkészülni a nyugalmi időszakra, így nincs szükségük ételre. Miután a lombozat sárgára vált, ajánlott az öntözést teljesen elhagyni.

virágok öntözése

csatornázás

A telepítésnek a fölösleges nedvességtől való védelme érdekében érdemes egy vízelvezető réteget helyezni a hornyokba. Tartalmazhat kavicsot vagy kiterjesztett agyagot.

Gyomlálás és lazítás

A bokrok körül a talajt folyamatosan lazítani kell. A gyomok eltávolítása, amelyek felszívják a tápanyagokat és a nedvességet, nem kis jelentőséggel bír.

Felső öltözködés

A teljes növekedési időszakban a virágoknak megfelelő táplálkozásra van szükségük. Ebben az esetben javasolt szerves anyag vagy komplex termékek hozzáadása. Ezt 10-14 napos időközönként hajtják végre.A levél fejlődésének ideje alatt érdemes nitrogén alapú termékeket használni. A virágok megjelenésekor a bokrok foszfort és káliumot igényelnek.

Gumók ásása és tárolása

Sokféle vajas kekszt ki kell ásni télen. Ezt az eljárást nyár végén vagy kora ősszel hajtják végre - a levelek és a szárok halála után. Ha a gumókat időben nem bontják ki, akkor a rizóma növekedni kezd. A vajas kekszek kiásásakor fontos figyelembe venni, hogy törékeny gyökerekkel rendelkeznek, ezért az eljárást nagyon óvatosan kell elvégezni.

virág gumók

Ezután javasolt a rizómák mosása. Ha túl sokat nőnek, ossza meg őket. Ezután a gumókat ajánlott gombaölő szerekkel vagy kálium-permanganáttal mosni és szárítani. Érdemes a gumókat fűrészporban, homokban vagy tőzegben tartani. Ugyanakkor tartsa a szobahőmérsékletet +4–6 fokkal.

Ajánlott minden hónapban megvizsgálni a rizómákat. Ez elősegíti a patológiák időben történő azonosítását és elterjedésének elkerülését. Ha a rothadás vagy a penész tünetei jelentkeznek, ajánlott eltávolítani az érintett gumókat. Kicsi lézió esetén megengedett, hogy kolloid kénnel kezeljék.

Csípés, szorítás és vágás

Annak érdekében, hogy a növény hosszú ideig virágzzon, ajánlott a szárított ágakat időben eltávolítani. Az időben történő metszés elősegíti a cserje szépségét. Augusztusig azonban képes lesz virágzni. A vajas kekszek kifejlesztése során ajánlott megszabadulni a száraz levelektől és a kifakult rügyektől. Az ősz érkezésekor a halott virágszárakat teljesen eltávolítják.

Arany Rózsa

Talajtakarás

Ez az eljárás segít elkerülni a nedvesség elpárolgását. Ezenkívül megóvja az ágyakat a gyomoktól. Tőzeg, fűrészpor, száraz fű vagy levelek felhasználhatók talajtakaróként.

Telelés

Kint a kerti vajkrém nem képes túlélni a tél. A virágzási időszak vége után az összes földi fragmens elpusztul. Ajánlott ezen a helyen ásni.

Virágzás után

A virágzás befejezése után fokozatosan csökkentenie kell az öntözés számát és gyakoriságát. Amikor a levelek sárgára válnak, a talaj nedvesítését teljesen le kell állítani. Augusztusban vagy szeptemberben meg kell kezdenie a gumók ásását.

Az otthoni termesztés jellemzői

A vajkrém teljesen elfogadható otthon termesztésre. Ugyanakkor ajánlott szigorúan betartani a fő agrotechnikai ajánlásokat.

vajkrém egy bankban

Fazék kiválasztása

Ennek a kultúrának a gumóit a legjobb kis cserepekben ültetni. Az egyedi szemüveg szintén alkalmas erre a célra.

Hogyan válasszuk ki a talajt?

A vajkrémhez könnyű és lélegző talaj szükséges. A túl sűrű talaj gátolja a csírázást és megnehezíti a tápanyagok elérését a gumóhoz. A növények ültetésére a legjobb humusz és fekete talaj. Ugyancsak megengedett, hogy kis mennyiségű homok kerüljön a hordozóba. A cserépben javasolt a vízelvezető lyukak.

Gumókészítmény

Helyezzen egy rongyot vagy szalvétát a tartályba. Ezután nedvesítse meg fungiciddel vagy növekedést serkentő szerrel. Helyezze a vajkrém gumókat a tetejére és fedje le egy száraz szalvétával. Ajánlatos a tartályt filmmel lefedni. Az ültetési anyag megduzzadása után megengedett, hogy kihúzza. Ez általában 1-3 órát vesz igénybe.

gumók előkészítése

csatornázás

A gyökérzet rothadásának elkerülése érdekében fontos a vízelvezető réteg megfelelő megszervezése. Tartalmazhat zúzott tégla vagy kavics.

Hogyan ültessünk?

Ajánlott a gumók ültetése a magasságuk mélyére. Ez azt jelenti, hogy csak a felsőnek kell maradnia a tetején. Ezután a gumókat 2-3 centiméterre meg kell őrizni földdel, és Fitosporin oldattal permetezni.

Locsolás

Meg kell nedvesítenie a növényt, amint az aljzat kiszárad. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy nincs szükség a kultúra transzfúziójára.

Hőfok

Annak érdekében, hogy a tenyészet normálisan fejlődjön, alacsony hőmérsékleten kell lennie, + 16-18 fok szintjén. A fokozott levegőszárazság és a +25 fok feletti hőmérséklet a növény halálához vezet.

Arany Rózsa

Felső öltözködés

Ajánlott a növényt ásványi anyagokkal és szerves anyagokkal etetni.A hamuzsírtermékek, a tőzeg tökéletes. Ugyancsak megengedett a komposztoldat használata. A jó eredmények érdekében az etetést váltakozni kell.

Reprodukciós módszerek

A növény szaporítása megengedett 2 módszerrel - vetőmagokkal vagy osztással. A második módszert egyszerűbbnek és hatékonyabbnak tekintik.

Mag

A magokat speciális üzletekben értékesítik. Megengedett az is, hogy összegyűjtse őket. Ehhez a virágmarma után a dobozt gézzel kell megkötni. Amikor a gyümölcs száraz, javasoljuk, hogy enyhén nyomja rá és öntse ki a magokat. Ezután óvatosan távolítsa el a gépet a növényi anyaggal, és szárítsa meg meleg helyen. Ezután helyezze a magokat papírzacskókba és tárolja őket.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ilyen módon termesztett vajas kekszek nem fogják megkapni a fajtajellemzőket, ezért jobb a tárolt vetőmag használata. A legjobb, ha a vetőmagot palántadobozokba vagy nyílt talajba ülteti. Az első esetben az ültetést februárban, a második esetben májusban kell elvégezni.

vajkrém magokat

Rhizome osztály

Ősszel ajánlott a gumókat kiásni a talajból, és gondosan szétválasztani a friss növényeket. Kezelje a sérült területeket faszénnel. Ezután szárítsa meg a fragmentumokat és kezelje fungiciddel. Tárolja őket + 10-12 fok hőmérsékleten. A tavasz érkezésével áztassa meg a gumókat, és április végén ültesse a földbe. Ezeket 7-8 centiméterrel elmélyítik.

Betegségek és kártevők

A kultúrát meglehetősen erős immunitás jellemzi, ezért gyakorlatilag nem érzékeny a veszélyes gombákra. Időnként azonban ilyen problémák merülnek fel. Ilyen helyzetben fungicideket használnak.

Gyökérrothadás

A patológia kialakulását a nem megfelelő öntözés okozza. A gyökérrothadás általában felesleges nedvességgel alakul ki.

Lisztharmat

Ez a jogsértés a magas páratartalommal és a magas esőzéssel jár. A Bordeaux folyadék segít megbirkózni vele.

Lisztharmat

Káposztalepke

A lepkék lárvái és hernyói károsítják a bokrok leveleit és hajtásait. Amikor ezeket a kártevőket azonosítják, szükség van bioinszekticidek alkalmazására.

A fonálférgek

A gyökérrendszer fonálférgekkel való fertőzése gyanítható a levéllemezek gyenge növekedése és elcsavarodása miatt. Ilyen helyzetben a bokrot ki kell ásni, gyökereit eltávolítani a talajból és meleg vízbe engedni.

Gombabetegségek

A magas színvonalú talajleeresztés segít elkerülni a gombás fertőzéseket. Az öntözési rendszer betartása nem kis jelentőséggel bír. A gombák kifejlődésével távolítsa el az érintett fragmentumokat, és kezelje magát a bokrot fungiciddel.

Használja a tájépítésben

A vajkrémeket kiváló dekoratív tulajdonságok jellemzik. Ezért gyakran használják kerti telkek díszítésére.

fehér lepkék

Kombináció más kultúrákkal

Ez a virág jól megy más növényekkel. Ültethető ugyanabban az ágyban búzavirággal, haranggal, gazdaval. Az örökzöld cserjék nagyszerű kiegészítések lesznek.

Kerti dekoráció

A kerti vajkrém tökéletesen kiegészíti a vegyes virágágyásokat. A bokrok magasságától függően megengedett, hogy az előtérbe vagy a virágkert közepére ültessék. Ezek a növények szintén alkalmasak alpesi csúszdák, mixborders, rockeries díszítésére. Egyes fajtákat gyakran cserépben termesztnek.

Megelőzés

Annak elkerülése érdekében, hogy a növény veszélyes betegségekkel vagy parazitákkal találkozzon, időben megelőző kezeléseket kell végezni. A fehér penész a kultúrát fenyegető egyik fő veszélynek számít. Provokálja a tenyér és a kultúra leveleinek vereségét.

gyönyörű virág

A kerti lepkék néha gombás betegségeket tapasztalnak. A problémák megjelenését a barna foltok kialakulása jelzi. A leveleken és a levélnyélükön vannak elhelyezve. Az egyik legveszélyesebb növényi kártevő a fonálférgek. Gyökérkárosodást vált ki. A pókoták támadásának kockázata is fennáll. Ebben az esetben a levelek hullámosodnak, a bokor növekedése megszakad. A lombozatot sárga vagy ezüstös foltok borítják.Annak érdekében, hogy a növény normálisan fejlődjön, ajánlott a megfelelő megelőzés. Ebben az esetben érdemes a következőket tenni:

 1. Hozzon létre öntözési rendszert. Túl sok nedvesség használata nem ajánlott. A túlzott öntözésnél fennáll a lisztharmat kialakulásának veszélye.
 2. A problémák legelső tünetei kell, hogy alapul szolgáljanak az öntözés.
 3. A nedvesség stagnálásának elkerülése érdekében javasoljuk, hogy időben lazítson meg a talajt, szervezzen kiváló minőségű vízelvezetést és rovarirtókat használjon.
 4. A fonálférgek kezelése érdekében kezeljük a bokrok gyökereit egyszer kálium-permanganát oldattal.
 5. A pók atkák elpusztításához jobb akaricid szereket használni.

Válaszok kérdésekre

Mikor kell ásni és hogyan kell tárolni az izzókat? Ezt az eljárást ajánlott ősszel elvégezni, közvetlenül a növény földfelszínének halála után. Ha időben nem ásja ki a gumókat, fennáll a csírázás veszélye. Hűvön kell tartani jövő tavasszal.

gyönyörű virágok

Milyen gyakran javasoljuk a növény öntözését? Ezt akkor kell megtenni, amikor a talajtalaj kiszárad. A túl sok nedvesség miatt fennáll a gyökérrothadás és a gombás betegségek kialakulásának veszélye.

Le kell fednem a bokrokat télen? Ez a kultúra nem képes ellenállni a télnek a szabadban. Ezért, miután a levelek és ágak elpusztultak, a gumókat ki kell ásni.

Vélemények

Sok vélemény erről a kultúráról tanúsítja népszerűségét:

 1. Victoria, 42 éves: „A kerti vajkrém nagyon szép és vidám. Nagyon szeretem árnyalatuk változatosságát. Készítettem egy valódi kompozíciót ezekről a virágokról a webhelyemre. Az egyetlen hátrányom, amelyet el tudok nevezni, az a szükségesség, hogy a gumót ásni kell télen. Egyszerűen nem tudják ellenállni a hőmérséklet szélsőséges csökkenésének. "
 2. Marina, 38 éves: „Régóta ezt a növényt termesztem a webhelyen. Elmondhatom, hogy a vajas kekszek gondozása nem különösebben igényes. A gombák kifejlődésének elkerülése érdekében időben el kell végezni a megelőzést. Az öntözés gyakoriságának ellenőrzése szintén fontos. A többi vajkrém teljesen szerény. "


A kerti vajkrém egy népszerű kultúra, amely bármilyen webhelyet díszíthet. Annak érdekében, hogy a növény normálisan fejlődjön, és kedves legyen buja és hosszú virágzással, javasoljuk, hogy gondoskodjon a vajkrémről. Ugyanakkor meg kell öntözni és időben táplálni a bokrokat. A vajas kekszek védelme a betegségek és kártevők ellen is fontos.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök