A Zsigalo paradicsomfajta jellemzése és leírása, hozama

A Zhigalo paradicsom eredeti fajta, amely mindenkit meghökkent szokatlan hosszúkás formájával és ízével. Magas hozamú fajta, amelyet nyersen is fogyaszthat, sózhat és savanyíthatja. Ha a palántákat májusban ültetik, a gyümölcsök mindig nyár végén várhatók. Ez a növény egy szokásos növény, a bokor soha nem növekszik 50 centiméternél nagyobb mértékben, ami megkönnyíti a gondozását. A fajta nem hibrid, így magjai csíráztathatók palántákhoz.

Többet a paradicsomról

A paradicsom leírása és jellemzői segíthetnek megismerni a rájuk vonatkozó szabályokat.

Ezt a fajtát a nemesítők fejlesztették ki. A bokor kicsi, nem kell összekötni és rögzíteni. A lombozat mérsékelt, a virágzat egyszerű. A gyümölcs érése általában a csírázás után három hónappal megtörténik.

csokor gigalo

Nagyon sok gyümölcs van a bokoron, úgy lógnak, mint egy játék a karácsonyfán, 6-7 darabos kefék. Ezeknek a gyümölcsöknek a formája rendkívül szokatlan. Hosszú, téglalap alakú, lekerekített talppal. Úgy néznek ki, mint a bors. Színe narancssárgától vörösig. Hosszúság legfeljebb 12 centiméter, súlya legfeljebb 150 gramm. A pép szilárd, az íze édes, de a sav is jelen van.

Ebből a paradicsomból jó salátákat főzni, valamint különféle téli készítményeket: tészta, adžika, savanyúság, só. Finom lesz tőlük szárított vagy napon szárított paradicsom. Nagyon jól néznek ki a bankokban. Lehetetlen érett állapotban betakarítani, és a vörösödésig tárolni. Ha egy ágon érlelődik, az íz világosabbnak tűnik.

Az érés során a betakarítás egyidejűleg zajlik. Ez a fajta értékesíthető és szállításra is alkalmas, mivel bőrük sűrű és vastag. Nem reped.

Ezt a fajta paradicsomot bárki termesztheti, még kezdő kertész is. Fontos, hogy megtudja, milyen tulajdonságokkal és követelményekkel növeli őket.

Növekvő tulajdonságok

E paradicsom termesztését csírázott magvakból származó palántákban végzik. Ültetni márciusban kezdik. A vetés után fóliával kell befednie és ellenőriznie kell a hőmérsékletet. Ennek hőmérséklete nem lehet 18 foknál alacsonyabb. Ültetés előtt áztassa a magokat egy speciális oldatban, amely megóvja a jövőbeni ültetvényeket a betegségektől és segíti a gyorsabb csírázást.

nedves paradicsom

Fontos, hogy elegendő fényt biztosítsunk a sípok számára. Miután több levél megjelenik rajtuk, le lehet ültetni egymástól.

A kertben csak sűrű maggal erősített palántákat ültessen be. Ezt általában májusban végzik. A növények talaját ősszel és tavasszal készítik el. Lágynak, könnyűnek, műtrágyákban gazdagnak kell lennie. E paradicsomok esetében fontos, hogy fedőréteg kálium, magnézium, foszfor, réz, trágya, csirke ürülék, humusz formájában legyen. Mindez lehetővé teszi lédús, egészséges gyümölcsök termesztését.

Általában három hónap telik el a vetőmag vetésétől a termés kezdetéig. Ebben a tekintetben a fajta a szezon közepén tekinthető. Mindeközben a kertészek figyelme és a magas színvonalú gondozás fontos a paradicsom esetében.

Ápolás és gondozás

E paradicsom jellemzője a bokrok kis mérete. Ezért a gondozásuk sokkal könnyebb lesz: nem kell őket megkötni, nem kell megszabadulniuk a felesleges folyamatoktól, a lombozattól. A szedést csak akkor végezze el, ha túl sok extra folyamat van.

paradicsom a kertben

Ezen növények növekedésének ideje alatt magas színvonalú, bőséges öntözést kell biztosítani számukra. Fontos ezt csak a hordó meleg, leülepedett vízével megtenni. A gyökérrel itatják, nem a lombozaton. A lombozat egy kissé permetezhető egy forró napon.

A föld meglazult, összehúzódik, eltávolítva a gyomokat. A gyomfű növényi tápanyagokat vesz a növényi növényekből. Megelőző intézkedéseket tesznek a káros rovarok leküzdésére. Ehhez a perselyeket a boltban megvásárolt speciális oldatokkal permetezzük.

Mindig legyen elegendő fény. Fontos figyelemmel kísérni a nedvesség és a savasság szintjét is. Nem haladhatják meg a normát.

Ez a paradicsomfajta nagyon szereti a jó termékeny talajt, ezért fontos, hogy ne felejtsük el etetni őket.

Nincs szükség pengetésre. Ritkán kapnak beteget. Néha meghintheti a lombozatot és a paradicsomot bizonyos betegségek elleni gyógyszerekkel, áztassa a magokat a gomba ellen.

Kertészek véleménye

Azok, akik valaha Zhigalo paradicsomot ültettek, elégedettek voltak vele. A paradicsomnak pozitív értékelése és ajánlása van a termesztésre.

tál paradicsom

Lydia: Ezt a fajtát kétszer ültettem. Nagyon szeretem őket, kényelmes salátára vágni, megtölteni. Ezek közül az Adžika nem vizes, vastag. A bokrok nem fájtak. A hozam bőséges. Szokatlan alak. Még a gyerekeknek is tetszik. Ajánlom ezt a fajtát azoknak, akiknek kis üvegházak vannak.

A Gigalo paradicsom, amelyet a szokatlan fajták szerelmesei választanak. Annak érdekében, hogy a betakarítás nagyobb legyen, folyamatosan figyelni kell a kultúrára, be kell tartania az ápolás minden szabályát. Akkor a paradicsom ízletes, lédús gyümölcsökkel fogja örülni. Sikeres leszállás!

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök