A Fighter (Buyan) paradicsomfajta tulajdonságai és leírása, termése

Minden új fajta sokoldalúságának a mezőgazdaságban ki kell terjednie az idő próbájára. Nem olyan könnyű megszerezni a kertész szerelmét, de a paradicsomharcos volt az, aki egyedi tulajdonságaival megkülönböztette magát ezen a területen. Egy kicsi bokor, legfeljebb 50 cm, egészen 180 grammig terjedő gyümölcsökkel, és valóban sokoldalú katonaként néz ki, készen áll bármilyen próbára.

Ez a fajta nem fél a rövid távú fagyoktól vagy az erős szelektől, a paradicsomot a száraz időszakban nyugodtan megtöltik vízzel, és gyenge fényviszonyok mellett is növekedhetnek. A kockázatos gazdálkodással rendelkező területek nem jelent problémát számára, a bokor továbbra is teljesíti céljait, és jó termést hoz a tulajdonosának.

Általános információ

A szibériai kutatóintézet szakemberei 2012-ben tenyésztették, és szélsőséges körülmények között stabil termést adhat más fajták számára. Az idő próbája azt mutatta, hogy ez a paradicsomfajta jól érzi magát az Észak-Kaukázusban, a Közép-Volga régió területén, Kazahsztánban, más régiókban és országokban gyökerezik.

Jól tolerálja az aszályt, és megfelelő ellátással gyakorlatilag nem fogékony különféle betegségekre. A kevés napos napsütésben jó termést eredményez.

A fajta jellemzői

Ennek a fajtának a jellemzői:

 • oldalsó hajtások hiánya, ami megkönnyíti a kertész munkáját bokrok kialakításakor;
 • a petefészkek bőségesek, és gyakorlatilag minden gyümölcsöt hordoz a növény élettartama alatt;
 • virágzat képződik minden két levélben;
 • minden bokor megfelelő ellátással kiváló hozamot nyújt (legfeljebb 8 kg paradicsom);
 • a kis méretű gyümölcsök sárga és piros;
 • hosszúkás alakú legyen középkori sisak formájában;
 • kevés pép, a gyümölcs legfeljebb öt magot tartalmaz.

A fejlődés meglehetősen magas kiszámíthatósága csak növeli e fajta népszerűségét. Nincs szükség bokrok kialakítására. A kertészek megjegyzései szerint a termés megjósolható a gyümölcsök feldolgozási idejének megtervezésével. Sokan időhiánnyal szembesültek a növény feldolgozásakor. A fajta leírását megvizsgálva meg lehet ítélni a termék magas korai érési idejét, amely már a magok csírázása után száz nappal később lehetővé teszi a kész gyümölcsök megszerzését.

paradicsom harcos

Megjegyzés háziasszonyoknak: a fajta kiválóan alkalmas konzervkészítésre. A robusztus héj és a kicsi mérete miatt a vadászgép ezen a területen vezetõ.

Az egészséges paradicsom főzéskor nem kúszik, és gyakorlatilag mentes a baktériumoktól, amelyek a kész dobozban zavarosságot vagy robbanást okoznak. Hosszú ideig tárolják a hűtőszekrényben, és kellemes, esztétikus megjelenést mutatnak az asztalon.

Milyen magokat vásárolni

A vetőmagcsomagok eltérő kivitelűek lehetnek, jelezve a Buyan fajtát.Aki ültette ezeket a magokat, valószínűleg a harcos szót látta a csomagoláson. Ez a paradicsomfajta egyik népszerű neve: Buyan sárga vagy Buyan red - ez a fő színkülönbség, amelyre figyelni lehet. Gyakorlatilag nem különböznek egymástól fő tulajdonságaikban - ugyanolyan sokoldalúság, kiváló íz és magas hozam.

Ápolási szolgáltatások

Mint minden termesztett növény, a bokrok gondos kezelést igényelnek:

növekvő paradicsom

 1. A talaj öntözési, szárítási és szántási ciklusának váltakozása.
 2. Az időben történő gyomlálás és takarmányozás a kertészt rekord eredményhez fogja vezetni.
 3. Paradicsomot nem árnyékolt helyeken termesztünk - a paradicsom nagyon szereti a napfényt.
 4. A fedőkészítést a növény teljes élettartama alatt végzik, de szezononként legfeljebb 4-5 alkalommal.
 5. A palánták ültetése után néhány napig feltétlenül öntözzük a tetejét, amíg egészséges, élénkzöld színűvé nem válnak.
 6. Az öntözőhornyokat előre megszervezzük oly módon, hogy a növény teljes gyökérzetét megmossuk, a talajt pedig nem mossuk ki.
 7. A sprinkler-öntözést a tapasztalt kertészek nem javasolják, bár a véleményeiben gyakran olvashat: "Palántákat ültettem és ilyen öntözést felhős napokon vagy este végeztem."
 8. Antibakteriális vagy parazitaellenes szerekkel történő feldolgozáskor figyelembe vesszük a gyógyszer oldódási idejét, hogy a készítmény ne essen az asztalra a kész paradicsommal.
 9. A bokrok időben történő megkötése lehetővé teszi, hogy gazdag termést nyerjen. A növény több napfényt fog kapni. Ezenkívül a földön fekvő gyümölcsök gyakran különböző betegségeknek vannak kitéve. Különböző baktériumok élnek a talajban, amelyek örömmel élvezhetik a betakarítást.

Tipp: A Buyan paradicsom palántáinak ültetése előtt rázza meg a bokrot - a gyenge petefészkesedés összeomlik, stabilan fejlődő növényt kap.

Hogyan harcoljunk a betegséggel?

Annak ellenére, hogy magas a betegségmentességük, a növényeknek néha segítségre van szükségük a baktériumok elleni küzdelemben.

 1. Felső rothadás. Megjelenhet a zöld gyümölcs koronáján. A paradicsomot megfelelő arányban kalcium-nitrát oldattal kezeljük. Általában szezononként egy, legfeljebb két eljárás elegendő.
 2. A késői macskát egy mész és réz-szulfát oldatán alapuló Bordeaux keverék segítségével harcolják. A kompozíció meglehetősen agresszív, helytelen arányokkal elégetheti a gyümölcsöt.

Bármely vastartalmú cikk, például szög, felhasználható a kompozíció tesztelésére. Amikor a vas réz-szulfáttal reagál, az előbbi fényes vörösre vált. Ebben az esetben adjunk hozzá egy kevés mészt az oldathoz, és keverés után ismételjük meg a kísérletet.

Sok kertész tévesnek tekinti a gyümölcslerakódást betegségnek. Ennek a betegségnek az oka a növény túl öntözése vagy etetése. A gyümölcsök aktív növekedése stimulálódik, szerkezeti jellemzőik megváltoznak, ám ugyanakkor a paradicsom nem tudja biztosítani magának a szükséges elemeket. Elég megváltoztatni az öntözési módot, megszárítani és felfújni a talajt, és a növény növekedése normalizálódik.

A paradicsom veszélyét ebben az esetben a védőhéj megsértése jelenti: a baktériumok könnyen behatolnak a repedésekbe. Néhányuk árthat egy embernek. A legjobb, ha étkezés előtt eltávolítja ezeket a repedéseket.

Ez a paradicsomfajta minden kertészeti üzletben üdvözlendő vendég. Egyedülálló tulajdonságai miatt a paradicsom méltán népszerű a mezőgazdasági szerelmesek körében.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök