A szicíliai bors paradicsomfajtájának és jellemzőinek leírása

A szicíliai borsparadicsom közismert középkategóriás paradicsomfajta. A fajta határozatlan (korlátlan szárnövekedéssel rendelkezik), nyílt terepen történő termesztésre szánják, és támogatásra van szükség. A fajta magról nevelt ma márciusban, május elején pedig a talajba ültetik. A merülést az első levél fázisában hajtják végre. Ajánlott a növényt egyetlen szárba formálni. A bokor eléri a két métert és legfeljebb 5 kg paradicsomot termeszthet.

A gyümölcs tulajdonságai

A "szicíliai paprika" termése négy darabból álló csoportokban növekszik. A paradicsom paprika alakú, átlagos súlya 150 gramm. A szín mélyvörös, a hús húsos. A gyümölcs lédús és ízletes. Friss fogyasztásra, konzervkészítésre és fagyasztásra alkalmas.

szicíliai bors

Érvek és ellenérvek

A "szicíliai paprika" előnyei között a kertészek a következő tulajdonságokat veszik figyelembe:

 • Jóízlés;
 • Betegségekkel szembeni ellenállás;
 • Hosszú eltarthatóság;
 • Magas termelékenység;
 • A használat sokoldalúsága.

paradicsom szicíliai

A fajta fő hátránya a hideg időjárással szembeni instabilitása.

Kertészek véleménye

A szicíliai bors paradicsomfajtája sok nyári lakos számára ismert. Javasoljuk, hogy olvassa el a legérdekesebb véleményét róla.

íze olaszországból

 1. Elolvastam a "szicíliai paprika" jó hozamáról szóló véleményeket, és ültettem a dachába. Nem mondhatom, hogy a termés magas volt. Nem tudom, miért, de nem sikerült összegyűjtenem 2 kg-nál többet a bokorból. Lehet, hogy valamiféle hiba a távozáskor, bár tapasztalattal rendelkező kertész vagyok. (Olga Jurjevna, Petrozavodszk)
 2. A fajta ültetése előtt alaposan megvizsgáltam az anyagot. Elolvastam a leírást, az összes jellemzőt. Hogy őszinte legyek, többet vártam a paradicsomtól. Keménynek és ízükben kissé viszkózusnak bizonyultak. De érdemes megjegyezni, hogy savanyúság esetén kiválóak. (Sándor, Zelenodolsk)
 3. A paradicsom termesztésére mindig felelősségteljesen gondolkodom. Mindent a szabályok szerint, az utasítások szerint teszek. Ez a taktika soha nem kudarcot vall. Ami a "szicíliai borsot" illeti, a jó terméshozam szempontjából fontos a talaj időleges meglazítása és a gyomok eltávolítása. És ne felejtsük el az ásványi műtrágyákat. (Farida Zakiryanovna, Aksubaevo település, Tatarstan)
 4. Ezek csak varázslatos paradicsom! Az az eset, amikor az egész család örül. Finom és lédús. Salátákhoz, paradicsomlevekhez és mártásokhoz, üvegekbe göngyölésre alkalmas. Készíthet szárított is. Ez a fajta igazi lelet a háziasszony számára. (Olga Valerievna, Szocsi)
 5. Az összes meghatározó anyag problémája az, hogy ezeket nehéz ellenőrizni az üvegházban. Ezek növekedhetnek irreális méretűek. És a "szicíliai borsom" annyira nőtt. Úgy lépett be az üvegházba, mint egy fantasztikus erdő. És aztán olvastam, hogy általában csak nyílt terepen alkalmazható. Jé. (Valentina, Kirov)
 6. Ezt a kedves paradicsomot egy szomszéd ajánlotta nekem.Nem igényel komplex karbantartást, jó termést eredményez. Ha nem vagy lusta, akkor jelentős sikert érhet el a "szicíliai paprika" termesztésében. Bokonként 3,5 - 4 kg-ot kaptam. A gyümölcs egyenletes, fényes, mint egy kirakatból. (Rose, Naberezhnye Chelny)

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök