A Bellflower paradicsomfajta leírása, ajánlások a termesztésre és az ápolásra

A sűrű gyümölcsök megszerzéséhez szükséges fajták kiválasztásakor mindenképpen ügyeljen a harangparadicsomra. Ennek a fajnak a növényei magas hozamúak és toleránsak a kedvezőtlen időjárási viszonyokra.

Leírás

Közepesen korai determináns fajta. A bokor magassága 50-60 cm, a levelek kicsik, halványzöld. A növény közepes leveles. Mivel a termés során nagyszámú gyümölcsöt kötnek a növényre, ajánlott a szárakat megkötni. Támaszok használatakor a sérülés kockázata minimális.

A gyümölcs körte alakú, hosszúkás, éles hegyével... A klaszterek 6-7 gyümölcsből állnak, súlyuk 50-60 g. Az érett gyümölcsök rózsaszínűkék. A gyümölcsöt saláták, egész gyümölcskonzervek és ételek díszítésére használják.

paradicsom harang

A mag lédús és sűrű. Kevés vetőkamra van. A paradicsom édes ízű, alig érzékelhető savanyúsággal. Az erős bőrnek köszönhetően a gyümölcsök ellenállnak a repedezésnek, jól tolerálják a hosszú távú szállítást és hosszú ideig tárolhatók.

A fajtát kültéri termesztésre szánják. Esős ​​vagy hideg nyár esetén a paradicsomot üvegházban termesztik.

A Bell Tomatoes a következő előnyökkel rendelkezik:

a szív lédús

  • a gyümölcs sokoldalúságát;
  • eredeti forma;
  • nem igényel különösebb ápolást;
  • toleráns a hőmérsékleti ingadozásokra;
  • magas immunitással rendelkezik a legtöbb paradicsomi betegség ellen.

A bőséges terméshez a növénynek tápanyagot kell biztosítani, megcsípve.

termesztésre szánják

A termesztés és az ápolás jellemzői

A paradicsom palánták előállításához a vetőmagokat május 15. után vetik egy laza szubsztrátummal töltött tartályokba. Az üvegházhatás megteremtése érdekében a tartályt üveg vagy fóliával fedjük le a tetején. A hajtások áttörése után a menedéket eltávolítják, a dobozt megvilágított helyre helyezik, és a hőmérsékletet több fokkal csökkentik. Hűvös környezetben a hajtások nem nyújtódnak ki.

A paradicsom utólagos gondozása a következő kezeléseket foglalja magában:

paradicsom palánta

  • Locsolás. A paradicsom azon növények egyike, amelyek félnek a magas páratartalomtól. A gombás betegségek kialakulásának megelőzése érdekében a növényeket bőségesen öntözik, de ritkán. Száraz nyár esetén a bokrokat hetente egyszer itatják. Egy felnőtt növény vízfogyasztása 3-4 liter. Minden öntözés vagy heves esőzés után a talajt meglazítják, és a bokrok kissé összehúzódnak.
  • Dive. A növényeket egy nagy tartályból külön cserepekbe ültetik át 2-3 valódi levél korában és állandó helyre - 5 levél kialakulása után.
  • Stepson és harisnyakötő. A magas hozamú fajta termesztésének legjobb módja egy vagy két szár. Az első esetben az összes oldalsó folyamat eltávolításra kerül, a második esetben két szár marad. A növény megbetegedésének megakadályozása érdekében az mostohaanyákat fokozatosan eltávolítják.A növényeket fém- vagy faoszlopokhoz kötik azonnal, miután állandó helyen meggyökeresedtek.
  • Felső öltözködés. A fejlődés első periódusában a paradicsomot organikus vagy ásványi műtrágyákkal táplálják, kiegyensúlyozott mennyiségű nitrogén-, foszfor- és kálium-tartalommal. Miután a növények beléptek a virágzási és gyümölcslési szakaszba, csak olyan keverékeket vezetnek be, amelyek főként káliumból és foszforból állnak. A felső öltöztetést kéthetes időközönként végzik.

magas páratartalom

Vélemények

A kezdő és a tapasztalt kertészek véleménye alapján a Bell hatalmas helyet foglal el az összes többi fajta és hibrid között. A paradicsom kellemes édes ízű és szilárd pép, ami salátákhoz és konzervekhez alkalmassá teszi őket. A növény jó termést mutat az északi régiókban.

Termeszted már a Bell fajtát? Újra ülteted? Hagyja el az értékeléseket, hogy más zöldségtermelők ne tegyék meg a rossz választást.

saláták készítése

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök