A paradicsomfajta jellegzetességei és leírása a Pink csoda, hozama

A Tomato Pink Miracle F1 egy hibrid fajta, amelyet a NISSA-ban dolgozó tenyésztők kutatása során nyertek. Sok nyári lakos és tudós véleménye szerint ez a fajta íz és aroma miatt a legjobb paradicsom listáján található. Ennek a hibridnek az előnyei között szerepel a kitartás és a szerény gondozás. Van azonban egy hátránya - az ültetett magok az első kivételével nem adnak gazdag termést.

Főbb jellemzők

A Pink Miracle paradicsomnak sok pozitív tulajdonsága van. Tehát a paradicsom a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • meghatározás, amely közvetlenül kapcsolódik a korai érettséghez - az első betakarítást 86–90 nappal a vetés után lehet megszerezni;
 • magas hozam: egy kefén átlagosan 5 gyümölcs képződik, amelyek tömege eléri a fél kilogrammot is - aki ezt a fajtát termesztette vidéki házában, azt állítja, hogy különös gondossággal a növény nehezebb gyümölcsöket hord, amelyek tömege eléri az 1 kilogrammat;
 • az összes gyümölcs rózsaszín bőrét finom szerkezet és finomság jellemzi;
 • a fajta az étkezőhöz tartozik, így frissen, elkészített italokkal és mártásokkal is fogyasztható;
 • a gyümölcs alakja kerek;
 • a gyümölcs nagy, ízletes;
 • a növény szerény;
 • alkalmas különféle éghajlati övezetekben történő termesztésre;
 • magas betegségek és kártevők széles körű ellenállása;
 • nem csak üvegházban, hanem nyílt talajon is termesztheti ezt a fajtát;
 • a növény magassága átlagosan eléri a 110-115 centimétert, a bokor szerkezete terjed;
 • a maximális hozamot 2-3 szár kialakulása után érik el;
 • az üzemnek támogatásokat kell telepítenie, mivel a saját súlya alatt megsérülhet.

A Pink Miracle paradicsomfajta jellemzése és leírása szerint a betakarított gyümölcsök rövid eltarthatósági ideje van. A betakarítást követően enni vagy feldolgozni kell, és több napig csészébe vagy italra kell készíteni.

Növekedés és gondozás

A vetési munkák március közepén kezdődnek, és április elejéig folytatódnak. Gyors hajtások és gazdag termés eléréséhez használhatja a holdnaptárban feltüntetett vetési és ültetési ajánlásokat. Ha nem akarja használni a naptárat, akkor a következő általános tanácsokat kell figyelembe venni: a paradicsomot a növekvő holdon ültesse.

növekvő paradicsom

A vetési munkákat dobozokban vagy különféle edényekben, tőzegpoharakban kell elvégezni. Ezután a talajt megnedvesítjük, a tartályt fóliával vagy üveggel fedjük le. 5-7 nap elteltével az első hajtások megfigyelhetők a talaj felszínén. Ezt követően az ültetési anyagot rendszeresen kell öntözni, és világítással kell ellátni.

A paradicsom leírása A Pink Miracle szerint ez a fajta nem igényel vetés előtti kezelést és növekedést serkentő szereket. Ennek oka a fajta magas környezeti tényezőkkel és kártevőkkel szembeni ellenállása. A magvak áztatása azonban nem tiltott, és kiváló módszer a növényi kártevők és a hőmérsékleti szélsőségek megelőzésére.

Leszállás

A palántákat nyílt talajon csak az összes fagy után szabad elültetni. Az üvegházba történő leszállást május elején vagy április végén kell elvégezni. Ezután a következő gondot kell elvégezni az ültetett anyagra:

paradicsom egy ágon

 1. Az mostohaanyakat hetente egyszer távolítják el.
 2. Egy pár szár megszerzéséhez egy mostohatestvér maradjon a tetején, és három szár - két mostoha mindkét oldalán - a fenti sinusokban.
 3. Annak érdekében, hogy a bokrok ne szakadjanak meg a paradicsom súlya alatt, előzetesen támogatásokat kell kialakítani.
 4. Egy szezonban a növénynek 2-3 ásványi műtrágyát kell adni. Erre jobb biológiai készítményt használni.
 5. A bokor trágyával történő megtermékenyítését kétszer kell megtenni. Ehhez a trágyaanyagot vízzel 1: 9 arányban hígítják. Ezután a folyadékot egy héten keresztül infúzióval töltjük és 1 liter térfogatban öntjük a bokor alá. Az ilyen fedőréteg növeli a termést, erősíti a növény védőképességét.
 6. Öntözés után lazítsa meg a talajt.
 7. Amikor a gyomok megjelennek, azokat azonnal el kell távolítani.

Azok, akik a Pink Miracle paradicsomot ültették, azt állítják, hogy ha a fenti, a növény gondozására vonatkozó összes ajánlást betartják, a termés és az immunitás többször növekszik, a gyümölcsök gyorsan érik.

Lehetséges betegségek

Annak ellenére, hogy ez a fajta paradicsom ellenálló különféle betegségekkel szemben, rossz gondozás mellett a rovarok megtámadhatják. Távolítsuk el az ágyak között szagos anyagokat, például fahéjat, hagymahéjat, fekete borsot. Kullancsos elváltozások esetén ezeket szappanos vízzel egyszerűen le lehet mosni.

Érdemes megfontolni, hogy a Pink Miracle paradicsom termesztése során a nyári lakosnak nem kell sok általános kórt kezelnie. Ennek oka a növénynek a dohánymozaik-vírusokkal szembeni magas ellenálló képessége, a késői fenyőfa, az Alternaria.

A növénynek a talajba ültetésekor azonban időben vigyázni kell a palántákra, különben immunitásuk gyengülhet és kártevőknek lehet kitéve.

A hibrid fajták ellenállóak, kiváló íz és aroma. Ezért a Pink Miracle paradicsomot gyakran a kertészek ültetik a nyaralóikba. Mivel ez a fajta gazdag termést eredményez, a nyári lakosok különféle salátákat, szószokat és téli leveskészítményeket hozhatnak be. A vélemények azt állítják, hogy ha nincs szándék a zöldségkonzerv készítéséhez, akkor a Rose Miracle gyorsan eladható a piacon, mivel ez a fajta nagy igényt mutat a vásárlók körében.

Vélemények
 1. Anna Szergejevna
  9.09.2017 21:46

  Idén is termesztettem ezt a paradicsomfajtát, ugyanakkor a szomszédaim tanácsai alapján a BioGrow-t, a bioaktivátort használtam a növénynövekedéshez, a szomszédok örülnek, és semmi különöset nem vettem észre, csakúgy, mint amikor csirkecseppeket öntözek. Azonos. Bevettem ezt az üzletet.

  Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök