A szibériai lélek paradicsomfajtájának leírása, jellemzői és termelékenysége

A Siberia f1 paradicsomléle egy közepes korai hibrid, magas, ültetésre és nyílt talajban vagy üvegházakban történő termesztésre szánják. A fajta ellenálló a betegségekkel, a gyümölcsök nem repednek, méretük és alakjuk egyenletes.

A fajta leírása

A gyümölcs illatos és édes, húsos, sima felületű. Fehér mag nélkül és egy sárga folt a száron, kő nélkül. A magról nevelt növények sűrűsége 3-4 darab / m2, 50-55 nap. A növényeknek harisnyakötőre van szükségük, mostohás gyerekeik eltávolításához és egyetlen szárba történő kialakulásához.

A Szibériai Soul paradicsomról szóló vélemények alapján a fajta gyümölcsöző, a lekerekített gyümölcsök kiegyensúlyozott és kifejezett ízűek. A betakarított gyümölcsök jól tolerálják a szállítást, és érett állapotban érlelik.

Szibéria lélek

A lélek szibériai paradicsomához kötést kell megkötni. A hozam növelése érdekében fontos speciális szártartókat felszerelni.

Főbb jellemzők

A szibériai régió híres termékeny földjeiről, amelyek lehetővé teszik a legjobb paradicsomfajták megszerzését. A fajtaleírás a következő mutatókból áll:

illatos gyümölcsök

  1. magasság - több mint 180 cm;
  2. gyümölcsméret - 900 g-ig;
  3. érési idő 85–90 nap;
  4. édes íz;
  5. a szív alakú gyümölcsök rózsaszínű színe;
  6. sokoldalú termesztési módszer.

Néhány paradicsom eléri az 500–600 g méretet, az első betakarítás 700–850 g gyümölcsöt tartalmazhat. Egy bokor üvegházi körülmények között 2, a szabadban 3 szárú. A száron 6-8 fészek van, a szárazanyag-tartalom 5-7%. Hozam

édes íz

Kedvező körülmények között egy bokor 5-6 kg hozamot eredményez. 1 m2-en átlagosan 20-25 kg gyümölcs származik - ez jó mutató.

A fajta előnyei és hátrányai

A bemutatott típusú paradicsomnak a következő előnyei vannak:

kedvező feltételek

  • szerénytlen az időjárási viszonyokhoz;
  • a szélsőséges hőmérsékleti ellenállás;
  • magas hozam;
  • jó ellenállás a betegségekkel szemben.

A paradicsom bármilyen talajban jól növekszik, jól tolerálja a természetes és a mesterséges eredetű műtrágyákat is.

A hiányosságok között megemlítik a magas üvegházak szükségességét, valamint a csomagtartó kötésével és az ágak alá támasztással kapcsolatos tapasztalatokat.

hozam mutató

Az üvegházhatású feltételek növekedése egész évben lehetővé teszi a betakarítást. Ez különösen igaz Szibériára, ahol a nyár meglehetősen rövid.

Betegségek és kártevők

A fajta egyedülálló tulajdonsága, hogy a gyümölcsöt nem érintik gombás betegségek. Egy betegség jelenléte rendkívül rossz és nem megfelelő ellátást jelenthet.

A fajták termesztésével kapcsolatos problémák elkerülése érdekében fontos a talajnedvesség fenntartása és a növények szellőztetése. A jelentős hőmérséklet-csökkenés nem okozhat árt a paradicsomnakde még mindig óvatosnak kell lenned.

releváns Szibériában

A káros rovarok károsíthatják a fajta növekedését és hozamát, mint például a dinnye levéltetű vagy a kerti gombóc. Ilyen esetekben alkalmazza a megfelelő gyógyszereket, a csomagoláson található utasításokat követve. Fontos a gyomnövények folyamatos eltávolítása is, amelyek érzékenyek lehetnek a kártevőkre.

A meztelen csigák jelentős károkat okozhatnak a bokroknak. Harcolnak velük a talaj forrasztásával és a felesleges por eltávolításával.

káros rovarok

Az üvegházakban a dinnye levéltetvek invázióját figyelik meg leginkább, amelyek ellen a Zubr készítmény használata hatékony, és az üvegházfehérkétát, amely a Confidor készítménnyel kezelhető.

Ápolási szabályok

Az ápolás a talaj megöltését, öntözését és meglazítását foglalja magában. Fontos az esti bőséges öntözés. Ha a növény üvegházhatású, a helyiséget rendszeresen szellőztetni kell.

a talaj meglazítása

Érett gyümölcsök - a felhasználás tulajdonságai

Érett paradicsomot nem használnak konzervként. Ízük és magas vitamintartalmuk miatt a paradicsom kiválóan kiegészíti a salátát vagy más ételt. A fajta lé vagy tészta készítésére alkalmas. Hordós módon sózhat.

A fentiek alapján az említett fajta meglehetősen könnyű gondozni, nem igényel különleges feltételeket és szerény. Ha egyszerű szabályokat követ, termékeny és ízletes termést kaphat.

a használat jellemzői

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök