A Miracle Altai paradicsomfajta leírása, a termesztés és az ápolás jellemzői

Az Altáj-csoda paradicsomot a múlt század utolsó éveiben szakemberek tenyésztették, és ma a növény a legjobb nemesítési eredmények nyilvántartásában található. A szakemberek azt a célt tűzték ki magukba, hogy olyan paradicsomot hozzanak létre, amely magas szürettel jár a szibériai régiók éghajlatára. A szakemberek erőfeszítéseinek köszönhetően megjelent egy fajta, az Altaj csodája. A fajta leírása megmutatja az üvegházakban és a nyílt terepen való esetleges termesztést.

A paradicsom tulajdonságai meghatározó jellegű osztályba sorolják, vagyis a fő szár növekedése folyamatosan zajlik. A nyílt terepen a bokor magassága 1,3 és 1,6 méter között mozog. Egy üvegházban ez az érték kissé magasabb lehet. Magas növekedésének köszönhetően a növényt megkötni kell, miközben a támaszoknak magasabbaknak kell lenniük, mint a fő fatörzsek növekedésénél.

Altáj csodája

A növénynek erőteljes fatörzsei vannak, jellemzõk jó erõsséggel és smaragdzöld lombozat árnyalattal. Az Altaj fajta jó terméshozam képességet biztosít alacsony hőmérsékleten. A bokor tökéletesen ellenáll a gyümölcs súlyának és nem szakad el, így a kezek további kötéséhez nincs szükség.

A gyümölcs tulajdonságai

A kertészek áttekintése megerősíti a paradicsom kiváló tulajdonságait. Az első kefe nagy paradicsomot képez, amelynek átlagos tömege eléri a 300–350 grammot. A második hullámban magas a terméshozam. Ugyanakkor az átlagos tömeg kissé csökken és 150-200 gramm között van. Az éretlen paradicsomnak a szár közelében egy kicsi, sötét folt található, amely a gyümölcs érésekor eltűnik.

Ha zöldségeket kell szállítani, azokat kissé éretlen formában szüretelték.

A mélyvörös gyümölcs ovális alakú. A zöldség pép harmonikusan ötvözi a sűrűséget és az érzékenységet és a lédússágot. A paradicsom íze édes, kissé savanyú. A vetőkamrák száma átlagosan 5-7.

szakemberek által tenyésztett

Mikor és hogyan történik az érés?

Az Altáj csodája az érési tulajdonságok alapján a szezon közepén található fajtákhoz tartozik. Az első gyümölcsöt 90 nappal az első hajtások megjelenése után távolítják el. A gyümölcstermesztés hosszú ideig tart, és megkülönböztethető a hozam teljes értékével. Paradicsomkefék hullámokban érlelődnek.

A paradicsom magas hozamú. Üvegházi műveléshez 1 m-en2 10-15 kg zöldséget jelent. Egy növény egy bokor átlagosan 4 kg-ról zöldséget hoz. Nyílt terepen a hozamok kissé alacsonyabbak, de jó időjárási körülmények között megfelelhetnek az üvegházhatású művelés értékeinek.

érés következik be

Előnyök és hátrányok

A fajta szokatlanul ellenálló az alacsony hőmérséklettől és a környezeti tényezőktől. A magok csírázási aránya magas, elérve a 99,8% -ot, és a palánták jól tolerálják a búvárkodást. A stressztűrés jobb, mint néhány hibrid fajtánál. A kertészek véleménye a fajta következő előnyeiről szól:

 • képes folyamatosan növekedni, amely még az éles hőmérséklet-csökkenéssel sem áll meg;
 • függetlenül az időjárási körülményektől, petefészek képződik;
 • jó hozam, ha nem csak üvegházban, hanem nyílt talajon is termesztik.

folyamatos növekedés

Ezeknek az előnyöknek köszönhetően a fajta kiváló termésmutatót nyújt, függetlenül az időjárás furcsaságaitól. A kertészek áttekintése megerősíti a fajta sokoldalúságát. A hullámokban érési képesség megkönnyíti a növény feldolgozását. Az egyetlen hátrány az, hogy a növény nem érzékeny a talaj vízbejutására.

A növekedés árnyalata

A növény termesztése és gondozása nem tér el az általánosan elfogadott szabályoktól. Javasoljuk, hogy tartsa be az alábbi tippeket:

ilyen előnyök

 • a palántákat legalább 2 hónapos korú földbe ültetik;
 • az ültetési rendszer feltételezi, hogy 3 palántát nyitott talajon 1 m²-en, 4 üvegházi körülmények között;
 • a növénynek kötéshez és szorításhoz van szüksége;
 • a perselyeknek megfelelő szellőzést kell biztosítaniuk.

A károsítók növényének és a paradicsom hagyományos betegségeinek megszabadulásához elősegíti a gyógyszeres permetezést, a talaj fertőtlenítését és a vetésforgót. A kertészek áttekintése a jó termés megszerzésének lehetőségéről szól, minimális idő- és erőfeszítéssel.

palántákat ültetni

Vélemények
 1. jachtkikötő
  2.02.2018 09:21

  Otthon ezt a fajtát „Biyskaya rose” -nak hívják, nem tudom, miért. Csak megtörtént. A bioaktivátort a tavalyi szezon óta használják BioGrow - és a paradicsom úgy tűnik, hogy még nagyobb, mint általában. És a termés határozottan több, mint az előző szezonban.

  Válaszolni
  • barlang
   3.03.2019 13:59

   És honnan származott az ötlete, hogy ezt a fajtát Biysk rose-nak hívják? A Biysk rosan egy teljesen más fajta.

   Válaszolni
 2. Anastasia
  6.06.2018 20:03

  Két évszakban üvegházban nőttem fel, nagyon finom, gyönyörű gyümölcsökkel. De cladosporiosis dühöngött rajta. Ebben az évben nem ültetett. A következő évben megismétlem a magjaimmal.

  Válaszolni
 3. barlang
  3.03.2019 14:57

  Másik hazugság. A Tenyésztési Eredmények Állami Nyilvántartása szerint az Altáj Chudo paradicsom meghatározó (és egyáltalán nem meghatározhatatlan, ahogy azt tévesen írják a cikkben), ami a növények növekedése miatt azt jelenti, hogy ez a paradicsom inkább féldetermináns típusú (mivel a nyilvántartásban a féldetermináns fajtákat ugyanúgy tüntetik fel, mint a determinánsokat) ). A közepes érési időszak azt jelenti, hogy a csírázástól az első gyümölcs éréséig 110-120 napig tart, és egyáltalán nem 90, azaz a cikk tévesen íródik.

  Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök