Az édes millió paradicsomfajta jellemzése és leírása, hozama

A határozatlan paradicsom, az Sweet million alkalmas zárt helyiségekbe, filmborítókba, csak az enyhe éghajlattal rendelkező régiókban eredményesen hoz majd gyümölcsöt a szabadban. A zöldségnövény a középszezonhoz tartozik, mivel a cseresznyeparadicsomon az első hajtások megjelenése után 95 - 100 nappal élvezheti a táplálékot.

A bokor fejlesztésének jellemzői

A magas paradicsomfajták, köztük az édes millió, akár két méter magasságot is elérhetnek. A központi szár végtelenül növekszik, ezért a növényt határozatlannak nevezik.

A bokor lombozata közepes, a zöld levelek nem nagyok, a virágzat egyszerű. Az első gyümölcscsoportok a nyolcadik és kilencedik igaz levél fölé kerülnek. A virágzat közötti távolság két levél.

A paradicsomot két szárból alakítják ki, hogy magas színvonalú termést érjenek el. A becsípési eljárást a következőképpen hajtjuk végre:

 1. Amint az extra folyamatok öt centiméterre növekednek, azokat eltávolítják.
 2. Az üvegházhatású növények számára a megcsíptetést reggel kell elvégezni, amikor a helyiség jól megvilágított és szellőztetett.
 3. Egészséges példányoktól kezdik leválasztani a leveleket.
 4. Miután két ujjával lepattantak a mostohanyáról, három centiméternyi csonk maradt.
 5. Ha bokor lesz két szárból, akkor a mostohaanya az első virágkefe alatt marad.
 6. Tíz naponként törölje le a felesleges hajtásokat.

paradicsom kivágás

A beteg, gyenge növények utoljára teszik az unokagyermekeket, igyekezve elkerülni, hogy a kezükbe kerüljenek a lé. Ellenkező esetben a vírusok és gombák átvihetők más paradicsomba.

Szokatlan gyümölcs millióban

A fajta gyümölcsének tulajdonságai érdekesek, ízlésük és szerkezetük szempontjából szokatlan.

Kicsi, külsőleg a cseresznyefajta közelében, a paradicsom tizenöt-húsz gramm tömegű. Élénk vörös színük miatt cseresznyenek hívják őket. A keféket finom lédús gyümölcsök borítják, amelyeket állandóan a szája elküldhet, így annyira édesek. Ez nagyszerű élvezet a gyermekek számára, annál is inkább hasznos. Bárki, aki édesmillió paradicsomot termeszt, erős immunitással rendelkezik a megfázás ellen, és megmenti magát a rosszindulatú daganatok kialakulásától.

paradicsom édes millió

Magas ízlésük miatt a fajta gyümölcsei egészben történő konzervkészítésre alkalmasak. Együtt érnek, nagy csoportokban. Hozamuk eléri az üvegház négyzetméterének tíz-tizenkét kilogrammát, a szabadban pedig kétszer kevesebb.

Ültetés üvegházban, távozás

A paradicsom termesztésének módja a szokásos, palántákon keresztül. A magokat márciusban tápláló talajban ültetik. Hatvan nappal később a kész palántákat egy fűtött üvegházba helyezik. Az ültetésre általában május elején kerül sor. Sokkal jobb egy paradicsomfajtát zárt talajban, szalagon ültetni, egymástól húsz centiméter távolságra.Négyzetméterenként általában három bokor van.

Annak érdekében, hogy ne szenvedjen a harisnyakötő paradicsomának csapjai, használjon vízszintes vagy függőleges rácsot. Az eszköz elkészítéséhez az oszlopok be vannak vezetve, amelyek között a huzal meg van húzva. Faszerkezetekből szerkezetet készíthet.

paradicsomfajták

A paradicsom gondozása a következőket tartalmazza:

 • locsolás;
 • felső öltözködés;
 • a talaj meglazítása;
 • gyomirtás.

A növényi növényeket takarékosan öntözik, valamivel ritkábban, mint az uborkát.

A bokrokat először tíz liter vízben hígított szerves anyaggal táplálják - mullein és madár ürülék. Ezután a hangsúlyt az ásványi műtrágyákra, amelyek nitrogént, foszfort és káliumot tartalmaznak. A foszfort jobban felszívja a fahamuból származó paradicsom. Tíz naponként folyékony kötszert kell készítenie.

koktélparadicsom

Az öntözés után a talajt meg kell lazítani, ügyelve arra, hogy a talaj felső rétegén ne keletkezzen kéreg. Ellenkező esetben a zöldség nem fog elegendő tápanyagot kapni.

Gyomláljuk a paradicsomültetvényeket szükség szerint.

Paradicsom vélemények

A kertészek már régóta értékelik azokat a hibrideket, amelyek gyümölcsöt hoznak kis paradicsommal. Végül is kényelmes a saját gyümölcsében, zselatinban és sós lében tartósítani őket. Édes ízű, kiválóan alkalmas friss fogyasztásra. És könnyű zöldséget termeszteni, mert nem kell vele szenvednie, megmentve a betegségeket.

A Variety Sweet Million az egyik legjobb, gyümölcsöző hibrid, amely finom kis gyümölcsökkel teli. Számos kertész nagyra becsülte, a telekön nőtt.

Vélemények
 1. Tatyana
  7.07.2018 03:39

  A gyümölcsök "lepecsételt" állapotban növekednek - közel nagy méretűek. És nagy mennyiségben érlelik, ami nagyszerű konzervkészítéshez. Még mindig táplálom BioGrow kezdett használni, tehát vele a hozam általában figyelemre méltó. Javaslom mind a fajtát, mind ezt a növekedést serkentő anyagot.

  Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök