Melyek a legjobb paradicsomfajták egy polikarbonát üvegházhoz

A munka megkönnyítése és a minimális erőfeszítés érdekében gyakran választanak korai üvegházhatású paradicsomot a polikarbonát üvegházhatású paradicsomról. Ezeknek a paradicsomoknak korai érési korlátjuk van.

A legfontosabb az, hogy olyan fajtát válasszanak, amely nemcsak a korai érettséget, hanem a betakarított termés számát is figyelembe veszi. Egy másik feltétel a betegségekkel szembeni erős ellenállás.

Fontos kritériumok

A zöldségtermesztők, különösen a kezdők, aggódnak a kérdés miatt, mely paradicsomfajták alkalmasak üvegházban történő termesztésre. Számos körülményt kell figyelembe venni, mielőtt bármilyen fajtát kiválasztott az üvegházhoz:

 1. Amikor paradicsommagokat választunk üvegházhoz, mindenekelőtt figyelembe kell venni a növénynek a betegségekkel szembeni ellenálló képességét. A polikarbonát helyiségekben gyakran kialakulnak és gyorsan terjednek gombás és vírusos betegségek, amelyekből nehéz megszabadulni.
 2. Fontos ellenőrizni az éghajlat páratartalmát, időben szellőztetni a helyiséget, elkerülve a hirtelen hőmérsékleti változásokat.
 3. Sokkal jobb az önbeporzó növényeket választani, mivel a rovarok hozzáférése az üvegházba korlátozott.
 4. Az üvegházhatású körülmények közötti paradicsom kiválasztásának fontos kritériuma a gyümölcsök kialakulásához és éréséhez szükséges idő. Vannak olyan paradicsomok, amelyek korán érnek, és vannak olyanok, amelyek érése sokáig tart (kb. 125 nap).

A polikarbonát üvegházhatású paradicsom fajtáinak betakarítása, gyakran tapasztalt kertészek által termesztett.

A legjobb magok a paradicsomhoz, mint például a Scarlet Sails. A növény bokrok nagyon fel vannak nyújtva, a szárot meg kell kötni. Az élénkvörös színű, hosszúkás alakú gyümölcsök tömege kb. 300 g. A hozam növelése érdekében egy szár előállítása ajánlott.

paradicsomos vörös vitorlák

A nagymama titkának egy erős szára és nem sok lombozata van. Nincs kitéve gombás és vírusos betegségeknek. A vöröses-bordó gyümölcsök nagyon nagyok és körülbelül 650 g lehetnek.

paradicsom nagymama titka

Az óriás átlagos időtartamot igényel a végső éréshez és 180 cm magasra növekszik.A gyümölcsök világosbarna színű, lekerekített, hosszúkás, húsos, édes alappal rendelkeznek. A növénynek hozzáférést kell biztosítania a fénynek és a hőnek.

óriás paradicsom

Bika szív lehetővé teszi, hogy egy bokorból akár 12 kg termést gyűjtsön, de ehhez kb. 125 napot kell várnia. A szár erős, szétterülő ágakkal. Legfeljebb két méter magas. A hátránya a betegség iránti fogékonyság. A piros paradicsom alakja hasonlít a szívre. A súly elérheti a 650 g-ot.

szarvasmarha-szív paradicsom a kertben

Korai fajok

A polikarbonát üvegházhatású paradicsom legjobb fajtái, amelyek gyümölcsöket kezdenek kialakítani, rendelkeznek minden szükséges pozitív tulajdonsággal.

A kompakt Alpha bokor örömmel fogja élvezni a szuper korai érési időszakát. Az erős szár magassága eléri az 55 cm-t, fűtés nélkül alkalmazkodik az üvegházhatásokhoz.A gyümölcs színe vöröses-narancssárga, a pép közepesen sűrű, kevés szemmaggal rendelkezik. A gyümölcsöknek idejük érni, mielőtt megkezdődik a betegségek tömeges terjedése.

bokor alfa paradicsom

A korai paradicsomfajtákat a Dina fajta képviseli. Magas karotintartalmuk miatt a paradicsomot tekintik a legegészségesebbnek. Az egyes szárok magassága kb. 75 cm, magas a betegségekkel szembeni ellenállása, de hajlamos a rothadásra, ezért óvatosnak kell lennie az öntözéskor. A lekerekített gyümölcsök élénk narancs színűek. Minden zöldség legfeljebb 100 g lehet.

Dean paradicsom megjelenése

A Druzhok fajta nem igényel sok időt és energiát a termesztés során. A gyümölcsök egyszerre érkeznek, nagy mennyiségben. Bár a szár körülbelül 70 cm magas, azt egy tartóhoz kell rögzíteni. Kerek, lapos, vörös színű gyümölcsök eléri a 110 g súlyt. A belső része húsos és sűrű.

paradicsom haver

A választás gyakran a Don Juan fajta vetőmagján áll meg. Az érés 105 napon belül kezdődik. 70 cm-ig nőhet. A málna-sárga gyümölcs hosszúkás alakjának végén kis orr található. A zöldség súlya kb. 90 g, sűrű bőrének köszönhetően jól tárolható.

paradicsom don juan

A rózsaszínű Mikado 2,3 méteres lehet. Ezért nem lehet függőleges támogatás, a felesleges hajtások eltávolítása és a szár kialakulása nélkül megtenni. A gyümölcsök korán betakaríthatók. Minden egyes növényen 7-9 nagy gyümölcs keletkezik, amelyek súlya meghaladja a 300 grammot. A sűrű állag lehetővé teszi a zöldség hosszú ideig tárolását.

paradicsom mikado rózsaszín

A süvöltőnek nem kevesebb, mint 40 cm-es miniatűr bokrok vannak, amelyek az üvegházakban jól érzik magukat. A gyümölcs nagyon korán kezd megjelenni, és súlya körülbelül 130 g. Tolerálják a hideg hőmérsékletet. Mutasson magas betegségekkel szembeni ellenállást. Az élénkvörös gyümölcsöket vékony, de kemény bőr borítja, amely megakadályozza a repedést.

süvöltő paradicsom

Hibrid fajták

A hibrideket különböző fajták keresztezésével hozzák létre, hogy a kívánt tulajdonságokkal rendelkező paradicsomot előállítsák. A legjobb hibrid polikarbonát üvegházhatású paradicsom.

A zöldségtermelők szerint a Blagovest F1 fajta egyik legjobb polikarbonát üvegházának sok pozitív oldala van.

Két méter hosszú. Fontos, hogy ne csak a száron, hanem az elágazó keféknél is támaszzon a harisnyakötő, és nem tud megtenni bokor kialakulása nélkül. Kötelező trágyázás. A termelékenység nagyszámú zöldséggel fog örülni, nincs kitéve a betegségnek. Vöröses rózsaszín árnyalatú, sima gyümölcsök súlya kb. 145 g.

Blagovest F1

Az Ilyich F1 korai érésű, jó és gazdag termésével örül. A szár eléri a 1,5 méter magasságot. A vöröses-narancssárga gyümölcs súlya körülbelül 145 g, kissé bordázott felülettel rendelkezik. A pép édes-savanyú ízű.

Ilyich F1 paradicsom

A polikarbonát üvegházhoz tartozó, keresztezés útján termesztett paradicsomfajtákat jogosan a Samara F1 vezet. Jellemző a magas hozam és a paradicsom sűrűsége. Egyetlen növény magassága több mint 2 méter. Ne felejtsük el az emelt tartóhoz tartozó harisnyakötőt. Megjegyezzük, hogy sok betegség ellenáll. Gyümölcsök kerek gömb alakban, vörös-fényes színű. A gyümölcs súlya körülbelül 90 g.

samara f1

Az F1 hurrikán korai gyümölcskorlátai vannak. A bokor eléri a 2 méter magasságot. Gondos gondozást igényel, amely magában foglalja a szár rögzítését és az oldalsó ágak eltávolítását. A lekerekített gyümölcsök kifejezett piros színűek, és hosszú ideig tárolhatók.

F1 hurrikán paradicsom üvegházban

Az ültetéshez vegye fel a Junior F1 paradicsomot. A bokrok gyümölcsöt hoznak majd 82 nap után, tehát szuper korai alfajok. 60 cm magasra nőhetnek, és egy másik pozitív oldal a megnövekedett betegségekkel szembeni ellenálló képesség. 95 g súlyú érett gyümölcsök élénk, piros színűek.

paradicsom Junior F1

Mostoha körülmények

Az északi régiókban nincs elegendő napfény, meleg és termékeny föld. Ezért sok zöldségtenyésztő telephelyén megtalálható a polikarbonát üvegházak jelenléte. Mindazonáltal vegye fel a szibériai ideális paradicsommagokat.

A Jamal nem igényel időt és erőfeszítést, szerény az időjárási viszonyoktól és a talaj tulajdonságaitól. A kompakt bokor, csak 45 cm magas, erős szárú és ellenálló a betegségekkel szemben. A gyümölcs érési ideje rövid és körülbelül 92 nap. A gyümölcs gazdag vörös színének enyhén bordázott felülete van. Hosszú ideig visel gyümölcsöt, az első kollekció gyümölcse súlya 100 g, később a tömeg 70 g-ra csökken.

Jamál paradicsom

Az Ural F1 gyümölcs a mag vetése után 115 nappal alakul ki. Nagyon ellenálló a főbb paradicsombetegségekkel szemben. A növény magassága körülbelül 1,8 méter. A gyümölcsök piros színű, húsos belsővel, körülbelül 300 g súlyú.

Ural F1 paradicsom

A zöldségtermesztők a legjobb véleményt kapnak a paradicsomról. 93 nap elteltével kezdik a gyümölcsképződést. A bokrok nagyra nőnek, ellenállnak számos vírusos és gombás betegségnek. Az érett gyümölcs élénkvörös színű és kb. 140 g súlyú.

paradicsom kedves hölgy F1

A Kostroma F1 a zöldségtermesztők számára nagyszámú, 100 gramm súlyú vörös gyümölcsöt fog kapni. A legtöbb paradicsomi betegségnek nincs kitéve, még a hirtelen hőmérséklet-változások mellett, bármilyen páratartalom mellett is hordoz gyümölcsöt. Ügyeljen arra, hogy rögzítse a függőleges tartót, és hozzon létre egy szárot.

paradicsommag Kostroma F1

A Titanic F1 annak ellenére, hogy csak 55 cm magasságot ér el, kb. 140 g súlyú nagy gyümölcsökkel teli, nagy ellenálló képességgel rendelkezik számos betegség ellen, és sokáig nedvességmentes.

paradicsom titán

A szibériai büszkeség a magas hozammal és megnövekedett betegségekkel szembeni rezisztenciájával jellemezhető. A nagy, érett vörös paradicsom súlya 800 g. Határozottan szükségük van kellékekre és időszerű öntözésre.

Szibériai paradicsom büszkesége

A legjobb fajtákat a Winter Cherry egészíti ki. Az erős szárú bokrok magassága nem haladja meg a 70 cm-t, meglehetősen jól fejlődik a talajban tápanyagok nélkül és ellenáll a hideg időjárásnak. A sötét bíbor gyümölcsök kicsi méretűek, és jó tartási minőségük jellemzik.

téli cseresznye paradicsom

Modern fajok

A tenyésztők évente teljesen új vagy keresztezett fajtákat dolgoznak ki a már ismert paradicsomról. Népszerű új paradicsomfajták, amelyeket ültethetünk egy polikarbonát üvegházba.

Az F1 biggie 83 nap után szüret. A bokrok nem haladják meg a 40 cm-t, az ágakon több mint 25 élénkvörös zöldséget helyeznek el, amelyek mindegyike súlya 140 g. Kiváló ellenálló képesség a betegségek és a pusztulás ellen.

biggie F1 paradicsom

A Juggler F1 egy új hibrid, amelyet magas hozamok jellemeznek, még kedvezőtlen körülmények között is tovább fejlődnek, és a talaj összetételének szempontjából szerények. A növény 60 cm magasságban korlátozódik, és minden egyes kialakított csomón 10 paradicsom van, amelyek súlya legfeljebb 100 g. A betakarított növényt hosszú ideig tárolják.

paradicsom zsonglőr F1

A rózsaszín királynak átlagos gyümölcs érési szegélye van, amelynek kialakulása 110 nap után kezdődik. A bokrok meglehetősen nagyok, 1,8 méterig felnőnek, ezért azokat össze kell kötni az épített szerkezettel. A zöldségek halvány rózsaszín színűek, súlya legfeljebb 300 g, belső része húsos és átlagos sűrűségű.

paradicsom rózsaszín király

A Tyutchev új generációs paradicsoma csak 110 nap után kezd érlelni. A szár 150 cm-ig növekszik. Nagyon ellenálló a betegségekkel, nincs kitéve kártevőknek. A vöröses ovális gyümölcsök meglehetősen súlyosak, körülbelül 300 g.

tyutchev paradicsom

Kis gyümölcsű fajták

Üvegházhoz jobb cseresznye paradicsomot szedni, az angolból lefordított szó cseresznyét jelent. A paradicsom nevét a külső burgundás vörös bogyók hasonlósága alapján kapja meg. A cseresznye paradicsom legjobb fajtái lehet rövid vagy magas is.

Jó fajta a Sweet Cherry F1, melyet a gyümölcs korai érése jellemzi, csupán 74 napot vesz igénybe. Minden nagy kefén körülbelül 45 gyümölcs van gömb alakban, a szín a fajtól függ. Az érett zöldség tömege körülbelül 25 g. A növény ellenáll a betegségeknek, elviseli a hőmérsékleti ingadozást, hosszú ideig gyümölcsöt hordoz.

Cseresznye F1 paradicsom

Az Északi-sarkvidéken kicsi, 40 cm-es bokrok vannak, a gyümölcse kicsi, csak 15 gramm, gazdag málna színű. Hosszú ideig száraz maradhatnak, tolerálhatják a hőmérsékleti ingadozást.

paradicsom sarkvidéki

Az üvegházi cseresznye paradicsomfajták közül a mazsolás paradicsom híres. Ezeket a klaszterek kialakulása jellemzi, élénkvörös gyümölcsökkel, kicsi, 50 darabig. A bokrok maguk is elérhetik 1,5 métert. A paradicsom 90 nap után érlelődik, és ellenáll a fő betegségeknek. A gyümölcs hosszúkás, kb. 90 g súlyú. A termés hosszú ideig nem romlik, amikor összegyűjtik és a bokrokon ülnek.

paradicsom mazsola

Polikarbonát üvegházak esetén választhat bonsai paradicsom... Kemény, kb. 35 cm magas központi törzsük van, és a vetés után 90 nappal a fürtökön sokféle élénkvörös paradicsom alakul ki, súlya kb. 20 g.

bonsai paradicsom egy bankban

Az Aranygyöngy növény magas, mindegyik kefén 20 darab kis, 15 g súlyú paradicsom képződik, sima, kerek cseresznyeparadicsom, ha érett, élénk sárga színűre festett.

paradicsom arany gyöngy

A pillangó 110 nap elteltével örül gyümölcsöinek, 1,5 méter magasra nyújtható. Minden kefe körülbelül 45 darab zöldséget tartalmaz. A kicsi, hosszúkás gyümölcsök vörös-bíbor színűek. A pép húsos, édes.

paradicsom pillangó

Annak ellenére, hogy a cseresznye paradicsom kicsi, a bokrokat a tartóhoz kell rögzíteni.

koktél paradicsom

A fajták áttekintése többnyire csak pozitív. Sokan azt mondják, hogy az évek során "a legjobb paradicsomot választottuk". Ők örülnek az üvegháznak a betakarításnak, anélkül, hogy betegségek és egyéb problémák alakulnának ki.

Vélemények
 1. Liza
  12.12.2017 00:02

  A Tyutchev fajta paradicsomát termesztem, még a fagyokat is figyelemreméltóan tolerálják. Felső öntettel használom BioGrow... Ez a gyógyszer jól védi a palántákat, kissé serkenti a növekedést.

  Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök