Melyek a leghatékonyabbak, termelékenyebbek és betegségekkel szemben ellenálló paradicsomfajták üvegházhoz

Az, hogy melyik paradicsomot ültetik a legjobban az üvegházba, attól függ, hogy a termelő azt akarja-e elérni. A különféle paradicsomfajtáknak saját érési periódusuk van, a méret lehet egy kis szilva, akár 1 kg is lehet, édes ízű vagy kellemes savanyúság. De meghatározhatók más kritériumok is, amelyek alapvető fontosságúak a választás során.

A legjobb nézet meghatározásának jellemzői

Melyik paradicsom jobban ültethető üvegházban? Az üvegház számára a legjobb paradicsommagokat néhány fontos paraméter alapján kell kiválasztani. A kulináris célt, az üvegház kényelmességét, a termés szintjét, a bogyók szedésének ütemezését, a betegségekkel szembeni ellenálló képességét figyelembe kell venni.

Kiválaszthatja az üvegház fajtáit és hibridjeit. Ez utóbbiakat a fajták keresztezésével nyerik. De nem gyűjthet belőlük magokat a jövőbeni ültetésre. Míg a fajtától a vetőmagok alkalmasak lehetnek későbbi vetésre.

A tenyésztők rendszeresen fejlesztenek új üvegházfajtákat és paradicsomhibrideket. A magas hozamokkal különbözik, sokkal jobban tolerálják a rossz időjárást és a nem megfelelő ellátást. A zöldségtermesztők sok pozitív véleményéből kiindulva az üvegházakba szánt paradicsom legnépszerűbb új fajtái a Druzhok F1, Tornado F1, Empire, Snow Tale.

A Druzhok F1 paradicsom korai érésű. A termés ugyanakkor érlelődik, jól tárolható és szállítható. Nem nő magasan, akár 60 cm-ig, de a sok gyümölcs miatt a tartóhoz kell kötni. A kerek vörös gyümölcsök súlya 110 gramm, mindenki szeretni fogja a húsos belső édes, cukros ízét.

Paradicsom Druzhok F1

A tapasztalt zöldségtermesztők évente megkísérelnek új fajtákat ültetni kertjeikbe a kedvenc paradicsomukon kívül. Az új rajongók számára meg lehet jegyezni a 2018-as üvegházi paradicsom következő legjobb fajtáit: Kronos F1, Alsou, Banana Legs, Sprinter.

Paradicsombokor üvegházba történő ültetéséhez figyelembe kell vennie a szerkezet magasságát is. Egyes fajtáknak a szár további megerősítésére van szükség, mivel növekedésük meghaladhatja a 2 métert.

Az üvegházhatású paradicsom legjobb fajtáinak eltérő szármagassága van.

Az üvegházi paradicsom legalacsonyabb fajtáit abban különbözik, hogy a szár magassága nem haladja meg a 75 cm-t, a szár erős, vastag. Minimális karbantartást igényelnek. A következő fajokat lehet alulméretesként osztályozni: Oroszlánszív, Malac, Alaszka, Pyshka F1, Őszibarack.

paradicsom az üvegházban

A korlátozott növekedésű fajták egy méterre húzódnak, és megállítják növekedésüket. A perselynél szárot kell kialakítani, feltétlenül végezze el a befogást. A közismert közepes méretű üvegházhatású paradicsom a következőkből áll: Rózsaszín méz, F1 szultán, Dama, Baby F1.

A magas fajokat gyakran nagy gyümölcsökkel mutatják be.Nem büszkélkedhetnek a betegségekkel szembeni magas ellenálló képességgel, két métert is felnőnek, ezért ajánlott időt szentelni a szár kialakulásának. Fontos, hogy építsünk egy támogatást a kötéshez és rendszeresen levágjuk az oldalágakat.

Legjobb fajtájú paradicsom üvegházakba, legfeljebb 2 m bokorig: gombakosár, asszony, rózsaszín cár.

Egyedi íz

Hogyan válasszuk ki a megfelelő és megfelelő fajtát, a paradicsom íze fontos szerepet játszik. Nem mindenkinek tetszik a savanyú árnyalat. Ezért olyan édes paradicsomfajtákat hoztak létre, amelyek húseikkel vonzzák az alacsony magtartalmat.

paradicsom bokrok rózsaszín méz

A témában tapasztalt szakemberek szerint a legédesebb zöldségfajták a következők: Eldorado, Pink méz, Honey Spas, Mishka clubfoot, Cardinal. Ezeknek a fajtáknak nemcsak páratlan ízük van, hanem kemény is. Tolerálják a meleget vagy a hideget, a talajban nyomelemek hiányát, valamint ellenállnak a vírusoknak és baktériumoknak.

Az Eldorado akár 90 cm-ig is felnőhet, ajánlott két szár kialakítása a bokornál. Mindegyik bokornak 5 ága van, amelyeken sárgás-narancs gyümölcsök képződnek, amelyek súlya körülbelül 400 g. Az édes, lédús héját vékony, de sűrű bőr borítja. A növényt kell öntözni, meglazítani és időben megtermékenyíteni.

Eldorado paradicsom az asztalon

A Honey Spas fajtát az átlagos gyümölcsképzési határ jellemzi. Egy bokorból legfeljebb 5 kg termény távolítható el. A szár akár 175 cm magasságig is nyújtható, tehát kötés szükséges. A gyümölcsök fokozatosan érik a nyár folyamán. A sárga érett paradicsomot hosszú ideig tárolják, a repedések nem jellemzőek.

paradicsom bokrok mézfürdők

A Mishka Clubfoot fajta nemcsak édes, kellemes ízével, de nagyszámú bogyójával is emlékezni fog. Nagyon sok kórokozóval szemben ellenálló, és átlagos érettségi határral rendelkezik. A szín eltérő lehet, és néha a súlya eléri a 900 g-ot. Az érett bogyók magas cukortartalommal rendelkeznek.

paradicsommag mackó

A cukorkrém korán, 83 nap után kóstolható meg. A bokor akár 140 cm-re is nőhet.A gyümölcsök sárga árnyalatúak, megjelenése szilvára hasonlít, karotinban gazdag, súlya csak 18 g. A paradicsomot hosszú ideig tárolják, megőrizve ízüket és alakjukat.

paradicsom megjelenése Cukorkrém

Az F1 kézitáska burgundivörös gyümölcsökkel teli, 245 g súlyú és átlagos bogyós érési tartományú. Az alak szokatlan is, kocka alakban. A bokor 185 cm-re növekszik, harisnyakötőt igényel, levágja az oldalágakat és alkotja a szárot. A sűrű, de finom bőr megakadályozza a repedést, és hozzájárul a paradicsom jó megtartási minőségéhez.

Paradicsom kézitáska F1

Betegségekkel szembeni ellenállás

Az üvegház zárt területe hozzájárul a betegségek gyors terjedéséhez. Mivel a talaj összetétele változatlan, a gombákból és baktériumokból nehéz megszabadulni. Feltétlenül fertőtlenítse a helyiséget és rendszeresen szellőztesse azt.

Leggyakrabban a növények megbetegednek az öntözési rendszer megsértése, az éles hőmérsékleti ingadozások, az ágyak sűrű ültetése és az elégtelen gondozás miatt. Ezért, ha nincs elegendő idő a távozásra, nincs tapasztalat vagy egyéb ok, ki kell választania a betegségekkel szemben ellenálló magokat.

A legjobb fajták az üvegházak számára, amelyek megkülönböztetik magukat tartós, magas ellenálló képességgel számos közönséges paradicsomfertőzés ellen.

A zöldségtermesztőknek jó benyomásuk van a Virtuoso F1 közepes korai fajtájáról. Felfelé a növény elérheti a 185 cm-t is. Az ápolás magában foglalja a szár kialakulását. A gyümölcsök 105 napon belül érlelik, bordó-vöröses árnyalatú, lapos-kerek alakú, körülbelül 145 g súlyú. Tolerálják a kedvezőtlen időjárási körülményeket és megakadályozzák számos vírus fertőzését.

paradicsom Virtuoso F1 a dostochkán

Ha az F1 Gold Bead magokat választja, akkor már a 94. napon magas termést lehet betakarítani. Érett gyümölcsök gömb alakú, élénk narancs színű. A kefe körülbelül 20 édes, lédús paradicsomot képes tárolni, amelyek súlya 15 g.

paradicsom megjelenése F1 aranygyöngy

Az üvegházhatást okozó bíboros két métert is felnőhet. A bokor egy szár kialakulását igényli, amelyet meg kell erősíteni. A málna rózsaszínű gyümölcsöket 8 darabos klaszterekre helyezik, és súlya legfeljebb 650 g lehet.A fajta tolerálja a hideget, ritkán szenved.

Paradicsom bíboros az üvegházban

A narancssárga óriás nem csak a sok kórokozóval szembeni magas ellenállással fogja örülni. A név jogosan adható az üvegházra szánt paradicsom gyümölcsöző fajtáinak. A gyümölcsök képződése 103 nap alatt örül. Az érettség elérése után körülbelül 450 g tömegű narancssárga színűvé válnak.

paradicsom narancs óriás

Finom árnyalat

A legtöbb üvegházhatású rózsaszínű paradicsom abban különbözik a vörösétől, hogy több tápanyagot tartalmaznak. Ezeket is különleges módon kell gondozni. A rózsaszínű paradicsomnak több talajnedvességre van szüksége és könnyebben reagál az alkalmazott műtrágyákra. A magas szárokat meg kell erősíteni és eltávolítani az oldalágakat.

Üvegházban történő ültetéshez kiválaszthatja a következő legjobb és legnépszerűbb rózsaszínű paradicsomfajtákat.

A rózsaszín méz a legjobb hozamú paradicsomfajta üvegházhoz. A nagy, hosszúkás bogyók málna-rózsaszín árnyalatúak, súlyuk eléri az 1 kg-ot. 104 nap elteltével kezdik érni. A bokrok 1,5 méterre nőnek, ezért bekötés és becsípés szükséges. Az édes paradicsomnak még a savanyúságra semmi utalása nincs. A vékony bőr rossz munkát végez a repedezés megakadályozása érdekében, így a gyümölcsöt sokáig nem tárolják.

paradicsom méz rózsaszín a kezében

A rózsaszín mazsola emlékezetbe áll a kis piros gyümölcsök esetében, ágonként legfeljebb 45 darab. A szélessége 1,5 méter. A fajta jól ellenáll a betegségeknek, rossz időben is fejlődik. A hosszúkás bogyók súlya átlagosan 75 g, és érlelés közben rózsaszínűvé válnak. Az érett zöldségek hosszú ideig lefagyhatnak az ágakon, nem morzsolódhatnak, és a betakarított növény hosszú ideig tárolható.

paradicsom rózsaszín mazsola az asztalon

A rózsaszínű F1 csoda megjelenésével és ízével vonzza a termelőket. A világosbarna-rózsaszínű gyümölcsök súlya kb. 110 g. Egy ágon legfeljebb 5 darab lóghat. Hátrányként a zöldségtermesztők rövid tárolási időt említenek.

paradicsommag Pink Miracle F1

Gazdag ajándékok

Az üvegházi paradicsom legjobb fajtáinak áttekintése lehetővé tette a legtermékenyebb fajták kiválasztását, amelyek más jó tulajdonságokkal rendelkeznek. Az üvegházakban a magas hozamú paradicsomfajták meghatározóak lehetnek (rendszeresen levágni az oldalirányú hajtásokat) és meghatározhatatlanok (bokrok, amelyek magasra nőnek és kialakulni kell).

Melyek a paradicsomfajták a legtermékenyebbek az üvegházakban, a besorolás és a fajok rövid leírása segít megérteni.

A hóleopárdra jellemző a átlagos gyümölcsképződés időszaka, és 107 nap alatt lehetséges a betakarítás. A növény rövid, körülbelül 55 cm, ellenáll a forró vagy hideg időjárásnak. Alapvető fontosságú a tartó felszerelése. Málna-vöröses árnyalatú, sima, kerek felületű, körülbelül 250 g tömegű gyümölcsöt. Mivel a korai érés miatt nincs ideje megvizsgálni a legtöbb betegség típusát.

paradicsom Hóleopárd

A Rio Grande 116 nap alatt érkezik meg a leszállás napjától. A szárok magassága körülbelül 1 méter. Megkötést és árukapcsolást igényel. A gyümölcs szilva alakú, narancssárga színű, kb. 125 g tömegű. A legfinomabb gyümölcsök a vizsgált változatban vannak, a pép lédús, édes ízére emlékezetes. Száraz, meleg éghajlaton és rendszeres öntözés nélkül virágzhatnak.

paradicsommag Rio Grand

A Vechny Zov fajta bokrok 75 cm magasságra nőnek, a termés rendkívül magas. Az ágon vörös színű, körülbelül 600 g tömegű gyümölcsök kerülnek, amelyeket 85 nap elteltével kezdnek betakarítani. A bogyók alakja a felület jellegzetes bordázatával sima.

paradicsom örök hívás egy tányérra

Az F1 intuíció már a mag vetése után, 112 nappal kezd el gyümölcsöt alkotni. Ha nem csípte be a tetejét, akkor az elérheti a 2,6 métert is. Piros színű, kerek paradicsom vékony, de elég erős bőrrel. Nem hajlamosak a repedésekre. A pép sok cukrot tartalmaz, tehát különleges ízt és aromát adnak az ételnek.

paradicsommag Intuíció F1

Az Ivanhoe F1 fajta nagy terméshozamot nyújthat. A szár nagy és hatalmas növekszik, és számos azonos méretű vörös zöldséghalmaz számára képes elférni. A zöldség rezisztens a legtöbb vírusra és gombára. A felülvizsgálatok azt mutatják, hogy a növekedés során nem kell vegyi anyagokat használnia.

paradicsom Ivanhoe F1 kezében

A magas hozamú üvegházhatású paradicsomfajták különös gondot és figyelmet igényelnek. A levél és a gyökér etetését feltétlenül kell elvégezni a rendszer szerint. Még ha a bokrok kicsik is, meg kell erősíteni őket. A fogásos eljárást kéthetente kell elvégezni. Javasoljuk, hogy időben lazítsa meg a talajt, a vizet és a gyomnövényt.

Különböző gyűjtési időzítések

A késő éréshatárral rendelkező üvegházak paradicsomának legjobb fajtáit leggyakrabban téli készítésű ételekhez szánják, a korai zöldségeket frissen is fogyaszthatják, vagy salátákhoz adhatják hozzá.

A legtöbb termelő választja ki a korai gyümölcsképződésű üvegházakba a legjobb paradicsomfajtákat.

Az F1 haver 87 nap elteltével kezd érni. A bokrok nem túl elágazóak, körülbelül 60 cm magasságban nőnek, és nyílt ágyakon is ültethetnek, de a paradicsom jobban érzi magát az üvegházban. A vörös, narancssárga árnyalatú paradicsom súlya körülbelül 105 g, sűrű szerkezetük miatt hosszú ideig tárolhatók. A fajta a talaj összetételének vagy az időjárási viszonyoknak szerénytlenségétől különbözik, elviseli a hőmérsékleti ingadozásokat és ritkán szenved.

Az üvegházban az Ilyich F1 paradicsomfajta gazdag termést fog adni, ritkán szenved, és a narancssárga színű vörösesek 87 nap után kóstolhatók meg. Az üvegházban található paradicsom akár 155 cm magas is lehet. Az egyes zöldségek tömege 110 g. A formát kissé összenyomják, a szár közelében észrevehető bordázattal. Az üvegházban gyakran ki van téve a felső rothadásnak.

paradicsom bokrok Ilyich F1

Szerelmem F1. A bokrok 120 cm-ig nyújthatók, és a gyümölcsképződés számának növelése érdekében ajánlott a csípés. A gyümölcsök nagyra nőnek, súlyuk eléri a 210 g-ot, az alak meghosszabbodott, alján kis orr található. A fényes vörös, sima vékony bőr rejti az édes, cukros belsejét.

Üvegházhatású paradicsom fajták Pervoklashka alulméretes, korai érésű fajtákhoz tartoznak. A szár nem haladja meg a 90 cm-t, de szükség van árukapcsolásra. A lehető legnagyobb hozam gyűjtése érdekében javasolt három szár kialakítása. Élénk rózsaszínű érett gyümölcsök súlya körülbelül 170 g, az alak kissé sima.

paradicsommag Pervoklashka

Az Aphrodite lehetővé teszi, hogy 78 nap után élvezze első zöldségeit. A száruk magassága eléri az 55 cm-t, de jobb, ha azt egy tartóhoz köti, mivel a gyümölcstömeg alatti vékony szár eltörhet. Mindegyik ág 7 kerek, vörös skarlát paradicsomot tartalmazhat, súlya kb. 95 g.

Augusztusban történő betakarításra ajánlott paradicsommagokat ültetni olyan üvegházakba, amelyek késő érési határral rendelkeznek. A legjobb késői paradicsomfajták.

paradicsom Aphrodite egy ágon

A De Barao paradicsomfajta a kertészek körében ismert kiváló tulajdonságaival. Az üvegházakban a magas hozamú paradicsomfajtákhoz tartozik. Egy gyökérből akár 9 kg zöldséget is lehet eltávolítani. A földterületet, amelyen a fajt fel kívánják termeszteni, termékenységgel kell jellemezni. A növény sok vírusra és baktériumra rezisztens.

De Barao paradicsom az asztalon

Az Andreevsky Surprise fajtájú paradicsom felismerhető erőteljes szárukkal, amely formázást és megerősítést igényel. A termelők megfigyelik, hogy egy ilyen magas növényen nem nagyon sok gyümölcs képződik. Rózsaszín árnyalatú piros bogyós gyümölcsök kb. 350 g súlyúak, lekerekített és lapított alakúak. A kultúra jól tolerálja a fény hiányát.

paradicsommag Andreevsky meglepetés

A piac csodája a közép-késői érési csoporthoz tartozik, legfeljebb 130 cm magasra húzva. A vörös árnyalatú gyümölcsök lekerekített, enyhén hosszúkás alakúak. A bogyók tömege eléri a 350 g-ot. Ezek gyümölcs paradicsom. Gyakran rothadás.

paradicsom A piac csodája

Különböző üvegházhatású paradicsomok A barna cukor szokatlan barna-barna színével vonzza a figyelmet. Jellemzője a késői érés, tolerálja a hideg levegőt és szilárdan megakadályozza a betegségeket. Az üvegházban 2,5 méterre nő. A gyümölcs nem túl nagy, súlya körülbelül 110 g. Íze kiváló, belső része húsos, édes, megfelelő gyümölcstartalommal.

paradicsom barna cukor az asztalon

Nagy gyümölcsű fajok

A nagy gyümölcsű paradicsom az üvegház valódi dekorációjává és büszkeségévé válhat. Súlyuk néha meghaladhatja a 800 g-ot. A betakarítás nagy és jó minőségű. A nagy paradicsomfajták kellemesen termeszthetők, és kényelmes, ha nem kezdjük el feldolgozni őket gyümölcslevek, szószok és saláták készítéséhez télen történő tároláshoz.

Az üvegházak paradicsomának legnépszerűbb fajtái, amelyeket a nagy, ízletes bogyók különböznek egymástól.

A narancssárga csodát megkülönbözteti a több, mint 155 g súlyú zöldségfélék. Az üvegházakban használt paradicsom édes fajtáira vonatkozik. Korán kezdnek énekelni. A kefén 5 ovális, narancssárga színű bogyó képződik. A bőr vékony, szilárd, de nem kemény, és megakadályozza a repedést.

paradicsom Narancssárga csoda a kertben

Az üvegház paradicsomfajtái nem teljesek a Pink Elephant név megemlítése nélkül. A talaj öntözésére és megtermékenyítésére vonatkozó szabályok szerint minden bokor nagy, bőséges, édes termést fog adni. A szár 1,5 méterig is felnövekszik, ezért szorosan kell megkötnie és meg kell szorítania.

Az átlagos súly 500 g, de elérheti az 1 kg-ot is. A sötét rózsaszínű gyümölcsök lapos formájúak, és a szár körül bordázódnak. A finom paradicsom édes ízű, savanyúság nélkül.

paradicsom rózsaszín elefánt a kertben

A nagy gyümölcsű fajták fejét képezik Bika szív... A szív alakú piros és skarlát paradicsom népszerű a zöldségtermelők körében. Az egyik paradicsom súlya az alsó ágakon akár 1 kg is lehet. A felső ágakon a bogyók tömege csökken. A gyümölcsök 125 nap után érik, ezért a szezon közepén sorolják be.

A szár erős, erős klaszterekkel terjed, amelyek akár 5 paradicsomot is képesek támogatni. Ezek az üvegházhatású paradicsom gondos és szelíd gondozást igényelnek. Gyenge a betegségekkel szembeni ellenállása, és folyamatosan táplálni kell.

Paradicsom szarvasmarha szív

A nagy gyümölcsű fajták nem említik meg a Monomakh Hat fajokat. Nem csak a nagy gyümölcsöiről híres. Ez a legtermékenyebb fajta. Közepes érési határértékekkel rendelkezik. A paradicsom betegségekkel szemben ellenálló, ízléses, ízlés szerint tolerál az aszályt és szinte egyidejűen érik. A vörös-bordó gyümölcsök kerek alakúak, súlya kb. 450 g, de elérhetik a 900 g-ot is.

paradicsommag Monomakh kalap

Paradicsom az üvegházakban Piaci király a korai érésű hibridekhez tartoznak, és sok pozitív tulajdonsággal bírnak. A vörös skarlátos paradicsom ellenálló a betegségekkel, a hőmérsékleti változásokkal és elviseli a nedvesség hiányát. A zöldségtermesztők megjegyzik, hogy a fajta csak a déli régiókban termeszthető.

paradicsompiac király

Vélemények
  1. Szergej
    1.01.2018 03:12

    Dachank már 40 éves! A fő termés a paradicsom! Anyám egy paradicsom rajongó! Az elmúlt 10 évben a hozamok csökkenni kezdtek! Két évvel ezelőtt a szomszédok tanácsára megpróbáltuk etetni BioGrow.! A javulás nyilvánvaló!

    Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök