A vörös áfonya cukor paradicsomfajtájának jellemzői és leírása, hozama

A kevés fajta egyike, amely jól növekszik az üvegházban és a szabadban is, a cukorban lévő áfonya paradicsom. Lakásban is termeszthető: a fajta kiváló termést ad, ha ablakpárkányon termesztik. A paradicsom képes alkalmazkodni a különféle körülményekhez, ellenáll a késõi pusztulásnak és fejti ki a kártevõket. Egy kicsi, de gyümölcsre meghintött bokor kiváló termést eredményez szinte bármilyen körülmények között.

A cukorral áfonya hihetetlenül szép és dekoratív paradicsom. A bokor meglehetősen kompakt, magassága nem haladja meg a 60 cm-t, nincs szüksége harisnyakötőre és szorításra. Élénkvörös kis gyümölcsök, amelyek tömege a legtöbb esetben nem haladja meg a 15 grammot, nagyon édes és lédús, csak pozitív értékeléseket kapnak.

A fajta leírása

Ezt a paradicsomfajtát az Aelita mezőgazdasági társaságban dolgozó orosz tenyésztők tenyésztették. Nincs korlátozás a termesztési módszerre vagy a termesztési régióra. Az alábbiak szerint ültetheti ezeket a paradicsomot:

 • nyílt terepen;
 • egy tartályban, amely az ablakpárkányon lesz;
 • az üvegházig;
 • dobozokban és virágcserepekben szabadban.

A cukorral áfonya nagyszerű segítő azok számára, akik betartják az étrendi korlátozásokat, mivel a gyümölcs kalóriatartalma rendkívül alacsony. Ez egy nagyszerű étrendi termék. Mind a szerves savak vegyi elemekkel, mind gyógyhatásokkal kombinálva csodálatos ízű és kiváló aromát adnak a gyümölcsöknek:

 • csökkent koleszterinszint;
 • a szív és az erek normalizálása;
 • a vér általános állapotának javítása;
 • az emésztőrendszer rendellenességeinek csökkentése.

E faj képviselői a kis gyümölcsű paradicsom kategóriájába tartoznak. A kis paradicsom súlya 12-15 gramm, és nem több. A gyümölcs alakja sima és kerek, a szár területén gyakorlatilag nincs bélés. A bőr színe klasszikus piros.

Paradicsom A cukorral bevont áfonya olyan fajta, amely korai érésű. Az átlagos növekedési időszak 70-75 nap attól a pillanattól kezdve, amikor a palántákat a földre helyezték. A paradicsom együtt érlelődik, az alacsony bokrok teljesen kefével vannak borítva.

cserepes paradicsom

Kompakt bokorral - magassága nem haladja meg a 60 cm-t - a fajta kiváló hozamot mutat ennek a paradicsomtípusnak: legfeljebb 3 kg négyzetméterenként. A növények tömörsége lehetővé teszi még a magasabb bokrok közötti helyekbe történő ültetést is, ezáltal az összes növény művelése kényelmes és praktikus. Ily módon helyet takaríthat meg az üvegházban vagy a kertben.

A cukorral áfonya íze kissé savanyú, de édes. A pép nem vizes, sűrű, elég lédús.

A vetőkamrák kicsik. A gyümölcs héja fényes, puha, de nagyon sűrű.Nincs repedés a paradicsomban, tehát a paradicsom kiválóan alkalmas konzervkészítésre, pácolásra és különféle zöldségkészletekhez való felhasználásra. A friss fogyasztás csak kellemes benyomást kelt, mivel a gyümölcs kicsi és édes. Nem csak finom, hanem nagyon érdekes is.

Előnyök és hátrányok

Ez a fajta paradicsom nagyon népszerű a nyári lakosok körében, mivel számos kétségtelen előnye van:

paradicsom a földbe

 1. Elfogulatlanság. Még egy olyan kertész is, aki csak az első lépéseket tesz az agrártechnika területén, képes ellátni az ilyen növényeket. A plaszticitás, amellyel a növény alkalmazkodik a környezeti feltételekhez, néha meglepő még a tapasztalt kertészeket is.
 2. Sokoldalúság. A cukorral terített áfonya még azokban a régiókban is sikeresen termesztésre kerül, amelyeket általában "nehéznek" neveznek a mezőgazdasági fejlődéshez szükséges természeti feltételek rendelkezésre állása szempontjából.
 3. Meghatározás, szabványosítás. Ezek a tények megkönnyítik a növényi bokor gondozását, mivel nincs szükség bokor kialakítására. A genetikailag meghatározott maximális magasság elérésekor a növekedés megáll. A tetején megkezdődik a gyümölcsös kefe kialakulása. A jövőben a bokor növekedése szélességben folytatódik.
 4. Betegségekkel szembeni ellenállás. Rendkívül ritka, hogy ezt a fajtát gombás betegségek és késői macskák érintik.
 5. Dekorativitás. A vörösáfonya-paradicsom kétségtelen előnye a cukorban a vizuális vonzereje. Az érési időszakban az élénkvörös paradicsommal megtöltött bokor nagyon hatásos benyomást kelt. A betakarítást az ablakon is megkaphatja.
 6. Kiváló íz. Az édes, de kissé savanyú gyümölcsök tökéletesen alkalmasak szószok és öntettek készítésére, szószok készítésére és tartósításra. A forma megőrzése a fajta kétségtelen előnye. A friss fogyasztás csak kellemes benyomásokat hagy maga után.

Az áfonyanak hátrányai vannak a cukorban is. Az értékelések információkat tartalmaznak arról, hogy a vastag bőr kissé kemény lehet. Ez leggyakrabban akkor érezhető, amikor a paradicsomot frissen eszik. E fajta néhány termelője szerint nem szeretik a paradicsom ízében jelenlévő savanyúságot.

Egyes kertészek úgy vélik, hogy a fajta leírása nem mindig felel meg a bejelentettnek, mivel a bokrok tömörsége bizonyos esetekben nem ugyanaz, mint amit a gyártó állít. Üvegházba ültetve a paradicsom 1,5 méter magasra nőhet. Minden hátrányt könnyen kiegyenlíthet a magas hozam és a kiváló fogyasztói tulajdonságok.

Növekvő tulajdonságok

Egy hozzáértő kertész tavasszal kezd el gondolkodni a jövőbeli betakarításról, amikor itt az ideje, hogy magokat ültessenek palántákhoz. Nagy hozamok elérése érdekében az anyagot egy növekedési stimulátorral kezelni javasoljuk, majd jól nedvesített talajjal ellátott tartályba ültetjük. Beágyazási mélység - 2 centiméter.

Az áfonya vetőmagja általában a cukorban kel ki, 4-6 napon belül. Az első hajtások megjelenése után el kell távolítani a filmet, és meleg helyre kell helyezni a palántákat. Amint a termesztés eléri a második levél fázist, érdemes választani. A jövőben mindaddig, amíg a növényeket a talajba ültetik, kétszer takarmányozni kell őket komplex műtrágyákkal.

beltéri paradicsom

A talajba ültetés a fagy vége után is megtörténhet. Ez május második fele vagy június eleje. Mindenesetre ne rohanjon, különben a növények szenvedhetnek.

Leszállás a földön

A növények talajba ültetése elõtt el kell készíteni a talajt és a palántákat gyenge bórsav oldattal permetezni. A koncentrációnak a következőnek kell lennie: 1 gramm termék 1 liter vízre. Ez megkönnyíti a növekedést, csökkenti a bokorra nehezedő stresszt, és nem veszíti el az első színét.

A takarmány, amelybe az áfonya cukorban ültetésre kerül, agyagos és termékeny. A talajt tőzeghumusz műtrágyákkal lehet megvédeni a fertőzésektől és a kártevőktől.

A paradicsomot a lyukakba kell ültetni, 40–45 centiméter távolsággal betartva. Hagyjon legalább 60 cm-t a sorok között, lehetőleg sakktábla mintázatban.

Ha a palánták kiváló minőségűek, nem okoznak kellemetlenséget: nem nyújtanak és deformálódnak. A bőséges gyümölcs időszakában a növénynek még nagy mennyiségű betakarítás esetén sem kell harisnyakötőt. Az általa kialakult földes takaró erős és sűrű lesz.

Ápolási szolgáltatások

Bármely fajta paradicsom magas karbantartási követelményekkel rendelkezik. Mindenekelőtt ez vonatkozik az öntözésre, amelyet rendkívül meleg vízzel végeznek. Az öntözés preferált ideje reggel. A rügyek megjelenése előtt hetente nedvességnek kell lennie; a virágzás ideje alatt a víz nagylelkűbb.

paradicsom gondozás

Jó immunitás. A veszélyes betegségekkel való vereség rendkívül ritkán fordul elő, a cukorban levő áfonya és a fusarium fittoftora nem szörnyű. A legnagyobb támadás, amely a paradicsom várakozásán rejlik mozaikbetegség. Jelenleg nincs eszköz e vírusos betegség kezelésére, ezért nagy figyelmet kell fordítani a megelőzésre.

A gombás betegségek kialakulásának megelőzése érdekében a paradicsomot szezonosan 2-3 alkalommal kell gyenge gombaölő oldattal permetezni. A közismert réz-szulfát és a Bordeaux folyadék ezekre a célokra jó. Használhat modern készítményeket, amelyek megkönnyítik a paradicsom termesztését.

A mozaikbetegség jeleinek megjelenése esetén a bokrot a lehető leghamarabb el kell távolítani a kertből és el kell égetni. A betegséget rovarok terjesztik; a fertőzéshez elegendő a növények levelein vagy törzsein mikroszkopikus repedés. A vírus hosszú ideig megőrzi életképességét, ezért a beteg növények eltávolítása után a talajt fertőtleníteni kell.

Paradicsomfajta Áfonya cukorban kiváló lehetőség a kiváló dekoráció és a kiváló íz szerelmeseinek. Az enyhe savasságú, finom, kerek édes gyümölcsök nélkülözhetetlenek a fajták az ételek díszítéséhez, így az ételek finomak. Könnyű ilyen paradicsomot termeszteni.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök