A Sanka paradicsomfajta jellemzői és leírása, hozama és termesztése

A paradicsommag kiválasztásakor a helyszínen ültetésre a kertészek figyelmet fordítanak a fajtákra, amelyek jó termést eredményezhetnek az ország középső öve és az északi régiók nehéz körülményei között. Az agráriak Sanka paradicsomot választanak.

A szakértők szerint ezeknek a paradicsomoknak sok előnye van a többi fajtához képest: ők nem igényelnek gondoskodást, kiváló hozamot adnak. A Sanka paradicsom mellett van még fajta is - a Sanka golden paradicsom.

A fajta fő jellemzői

Először is meg kell jegyezni, hogy a Sanka fajták alulméretesek. Az ilyen „paradicsomherceg” maximális szármagassága csak 60 centiméter.

A fajta jellemzői és leírása:

 1. Ez egy korai érési paradicsom, mivel ízletes és lédús gyümölcsöket kaphat a palánták megjelenése után három hónapon belül.
 2. Az ilyen fajta paradicsom lekerekített alakú, sűrű, húsos pép és kiváló ízű.
 3. A gyümölcs tömege a növekedési körülményektől függ. Ha ez nyílt talaj, akkor a paradicsom körülbelül 100 gramm, üvegházban méretük 150 grammra növekedhet.
 4. A Sanka paradicsomfajta minden bokorából körülbelül négy kilogramm finom gyümölcsöt kaphat.
 5. Nagyon fontos: az összes paradicsom szinte egyidőben érlelődik. A gyümölcsök tartósításra is felhasználhatók, de frissen nem kevésbé ízlések.
 6. A sanka paradicsom kiváló ízű, kissé savanyú, de legértékesebb a magas hozamuk és gyors érésük miatt. Az asztalán már vannak kiváló minőségű gyümölcsök, amikor más típusú paradicsom csak kezd virágzni. Sok szempontból a korai érés oka, hogy a gyümölcsök nem befolyásolják a késői virágokat.

paradicsom sanka

A Sanka paradicsom termesztésének népszerűsége évről évre növekszik. Végül is ez egyike azon kevés fajtának, amely speciális kezelés nélkül ellenálló a leggyakoribb betegségekkel. A leggyakrabban az eladó magokat fotó és leírás tartalmazza.

A fajta fő előnyei

A kertészek szeretik a "Sankát", valamint a Sasha, Alexander f1 és a. Paradicsomfajtát paradicsom Három nővér, a növekedés, a szorítás és a szükségtelen gondozás megkönnyítése érdekében. Még egy tapasztalatlan gazda is termesztheti őket.

Mivel a fajta alulméretezett, nem kell kötni. Ezen kívül kevés lépcső van rajta, amely kiküszöböli a felesleges folyamatok eltávolításának problémáját. Ennek a növénynek a magas hozama lehetővé teszi, hogy egész nyáron gyümölcsöt kapjon. Ezt a fajtát üvegházakban és nyílt területen is termeszthetik. Az érett gyümölcsökből származó vetőmagokat a következő évben lehet megnövelni: nem veszítik el tulajdonságaikat.

Természetesen meg kell érteni, hogy ez az eredeti fajtákra vonatkozik, mivel ma nagyon sok hamisítvány van.

A csemete növekvő szabályai

A legjobb a vetőmag vetése március első évtizedében, mivel a nyílt terepen történő ültetés előtt a növénynek legalább 55 napig kifejlődnie kell.

csemete paradicsom

A vetőmagok vetése előtt általában fél órán át áztatják őket kálium-permanganát gyenge oldatában. Ez lehetővé teszi, hogy megszabaduljunk a kórokozó baktériumoktól és megakadályozzuk sok betegség átterjedését. Áztatás után öblítse le tiszta vízzel.

Az előkészített tartályban sekély hornyokat készítenek talajjal. Ezekben a feldolgozás után kissé szárított vetőmagokat kell vetni. Fentről földdel kell őket borítani. Ezután a tartályt szorosan lefedik fóliával, és meleg és sötét helyre helyezik. A termesztett palántákat konténerekben megvilágított helyre helyezik.

A szedést a második valódi levélpár megjelenése után végzik. Ez lehetővé teszi a növények megkeményedését és erős gyökérzet kialakulását. A legtöbb esetben a palántákat a nyári lakosok házak és apartmanok ablakpárkányán találják.

Ahhoz, hogy igazán jó minőségű paradicsomot kapjon, meg kell fűszerezni. Ehhez néhány héttel az ültetés elõtt a tartályokat szabadba helyezik. Ha éjszaka fagyok várhatók, akkor jobb, ha a növényeket fóliával fedi le, ívek segítségével, vagy egyszerűen hozza be a házba.

A paradicsomot csak a fagyveszteség eltelése után lehet ültetni. Egy négyzetméterenként legfeljebb 3 növény lehet. A telepítéseket soha nem sűrítheti meg, különben a növényeknek nincs elegendő fény, nedvesség és tápanyag.

A kész palánták kiválasztásának jellemzői

Ha nem önmagában szeretne palántákat termeszteni, hanem inkább kész palántákat vásárol és ültet, inkább tudnia kell, hogy milyen kritériumok alapján válassza ki a növényeket annak érdekében, hogy a paradicsomszüret bekerüljön az Ön webhelyére.

kész betakarítás

Először kérdezze meg, mennyi a palánták. A legjobb megoldás másfél hónap lenne. A növénynek több mint hat levélnek kell lennie, és a magassága nem haladhatja meg a 30 centimétert.

A palántához paradicsom kiválasztásakor ügyeljen a gyökerekre, amelyek erősek, egészségesek és látható sérülések nélkül legyenek. Az erős leveleknek erős, lédús zöld száron nőnek.

Ezenkívül alaposan meg kell vizsgálnia a palántákat a gomba és egyéb kártevők esetleges fertőzései szempontjából. A vásárolt növényeknek frissnek és mentesnek kell lenniük.

Növekvő feltételek

Még a leginkább szerény növényfajták megkövetelik a termesztési szabályok betartását. Ha igazán jó termést szeretne elérni, akkor ezeket a követelményeket be kell tartania.

Még annak ellenére is, hogy Sanka igénytelen gondozására, vannak bizonyos sajátosságok a vetett paradicsom termesztésében és gondozásában.

Például:

 1. Ez a paradicsomfajta nem szereti a gyomokat körülötte, ezért többször is meg kell gyomlálnia a helyet. Ezen túlmenően, ha nincs elegendő nedvesség a talajban, akkor a gyümölcsök száma jelentősen csökkenthető. A felesleges vizet nem akarjuk.
 2. Jobb este a növényeket öntözni, amikor a hő elmúlik. A víznek melegnek kell lennie, és öntse bele a gyökér alá. A terület lazítását és gyomlálását azonnal ezt követően kell elvégezni.
 3. Az elfogadható hozam elérése érdekében óvatosan kell kijuttatnia a műtrágyát. Ezenkívül a növény különféle kártevők és betegségek elleni védelme érdekében a helyet profilaktikus szerekkel kell kezelni. Nem szükséges vegyi készítményeket használni - elég hatékony népi gyógymódok.
 4. Jobb a talajtakaró közvetlenül a talajba ültetés után. A fűrészpor szabadon hozzáférhet a levegőhöz és megakadályozza a gyomok növekedését.
 5. A paradicsombokor mostohatestvére a következő: ha túl sok mostohafia van rajta, akkor a legjobb, ha azokat részben vagy egészben eltávolítja. De általában ezek közül nagyon kevés.
 6. Felső öntettel infúziós csirke ürüléket használnak. A hosszú távú tároláshoz használt könyvjelzőhöz jobb, ha a gyümölcsöt levágja a szárból. Ha a paradicsomot a tejes érés szakaszában választja, akkor csak egy hét alatt otthon érleli. Ezenkívül ezt a fajtát megkülönbözteti a jó világosság, amely néhány nyári lakos számára nagy jelentőséggel bír.

A Sanka-paradicsomról szóló vélemények szerint mindenki, aki elültette őket, októberig üvegházban kapott gyümölcsöt, ami azt jelenti, hogy szinte az új évig friss gyümölcsöket is élvezheti. Ezen felül a sanka paradicsom termesztése hazánk különféle területein lehetséges.

Vetni és termeszteni szórakozásból! A legfontosabb: ne felejtse el betartani a minimum feltételeket, hogy kiváló termést érjen el egy kis nyaralóban, vagy ami még jobb: figyeljen a Sanka paradicsomról szóló videóra.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök