A Solaris paradicsomfajta leírása, termesztési jellemzői

A Tomato Solaris a moldvai válogatás közép-korai változata. Sok gyártó által a vetőmag csomagolásán szereplő leírás garantálja a magas értékesíthetőséget és gyümölcsöt. Ezt az információt megerősítik azok áttekintése, akik már tesztelték a fajtát.

Dnyeszteren túli paradicsom

A Solaris sok szempontból meghaladta a híres moldvai Perseust. Az élénkvörös Solaris paradicsomnak nincs a tipikus perseus zöld folt a gyümölcsszár körül, termésuk során jelentősen meghaladja azt. A minőségi mutatók azonban mindkét paradicsomfajtát alkalmassá teszik a hosszú távú tárolásra és szállításra.

Az Orosz Föderáció nyilvántartása szerint a Solarist engedélyezték menedék nélküli termesztésre Észak-Kaukázusban és Kelet-Szibériai kerületekben. Alkalmas ipari művelésre és gépesített betakarításra. A gyümölcs fő jellemzői:

 • nagy (170 g-ig);
 • tárolás (legfeljebb négy hónapig tárolható);
 • az íze édes, enyhe savanyúság;
 • 3-4 kamra a magzatban;
 • a paradicsomot friss saláták készítésére és a paradicsomlé tartósítására használják.

Solaris paradicsom

Anyagtartalom szerint:

 • cukor 3,3%;
 • szárazanyag 4,9%.

A Solaris paradicsom lapos kerek, enyhén bordázott, sima bőr. 5-7 darab van kötve a kezét. Termelékenység 1 négyzetmétertől m 6 kg, 1 hektárból 539 centit gyűjthetnek be.

A növény biológiai tulajdonságai

A bokrok határozottak, 80–90 cm-nél nem növekednek, a lombozat közepes, a virágzat egyszerű, az első 6–7 levél felett van, a következő 1–2. A lábfej csuklós.

Paradicsom csírája

A bokrok 4-6 virágfürt után zavarok nélkül zsúfolódnak. Megfigyelték a mérsékelt érzékenységet a betegségekre:

 • késői betegség;
 • a vegetatív szervek deformációja;
 • fuzárium;
 • alternariosis.

Az értékelések és leírások szerint ellenáll a TMV-nek és a paradicsom-antracnózisnak. A csírázás után 110 nap telik el a betakarítás érése előtt. A gyümölcs hozama jó. A hűvös nyárú régiókban üvegházakban és film menedékek alatt termesztik. Tolerálja a levegő és a talaj magas hőmérsékleteit, az állapot súlyos károsodása nélkül, az általános gondozás során szerényebb.

Alapvető mezőgazdasági technológia

A palántákhoz a fajta magokat március második évtizedében vetik be. Május első felére a palánták készen állnak a szabadtéri használatra. Az ültetést a terv szerint hajtjuk végre: 50x40 cm, 1 négyzetméteren. hagyjon 7-8 növényt. A fóliaszigetelésre a tavaszi fagyok és az alacsony hőmérsékletek idején szükség van, amikor a fenyegetések elmúlnak - a filmet eltávolítják a paradicsomról.

A paradicsom leírása

1 órával az ültetés előtt a palántákat itatják - ez elősegíti a tartályok könnyebb kivonását. A paradicsomot előkészített lyukakba helyezzük, a fő szárot 4-5 cm-rel elmélyítve, ami a fajta erős és elágazó gyökérzetének kialakításához szükséges.

A folyékony műtrágya első kijuttatását 10–14 napon belül tervezik.Ugyanakkor a talaj felső rétegét szalmával, fűrészporral borítják vagy nem szőtt mezőgazdasági anyagokkal borítják.

A jellemzők szerint meghatározó paradicsom A Solaris fajtákhoz nem kell kötést kötni, de ahhoz, hogy a szár ne hajljon nagy gyümölcs alatt, támaszok vannak telepítve. A perselyek egy vagy két csomagtartóvá alakíthatók. A meghatározó paradicsom jellemzője, hogy a szár végén virágfürt képződik. Ezenkívül az mostohaanyja tovább növekszik, helyesen azonosítani és elhagyni.

A Solaris fajtának nincs nehézsége a termesztéssel. Az érett paradicsom jó termését nem csak tapasztalt kertészek, hanem kezdő nyári lakosok is betakarítják.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök