A szerző Myazina tenyésztő paradicsommagjának jellemzése és leírása

A paradicsommag talán a legkeresettebb a mezőgazdasági piacon. Valójában egyetlen háziasszony konyhája sem képes megoldani ezt a népszerű zöldséget. A paradicsom iránti kereslet hozzájárul a megnövekedett iránti kereslethez, és ennek megfelelően magasabb paradicsomfajtákra vonatkozó követelmények növekedéséhez. A szerzői paradicsomfajták nagyon népszerűvé váltak a modern világban.

Lyubov Myazina olyan híres tenyésztő és írója a különféle paradicsomfajtáknak. Saját válogatott személyes gyűjteményében már 25 paradicsomfajta található: 11 alulméretes fajta nyílt talaj számára (forma és érési idő eltérő), 11 nagy gyümölcsű paradicsomfajta és 3 cseresznyefajta.

A paradicsomfajták mellett a szerző amatőr gyűjteményét 39 hibriddel egészítették ki, amelyek közül 15 alulméretes fajta kiválóan alkalmas nyílt talajra és üvegházakra egyaránt. Ezek a fajták korai érési szempontból. Fő célja gyümölcslevek, ketchupok, szószok ipari előállítása.

A szerző magángyűjteményében a paradicsom mellett paprika és uborka, gyümölcsök hiányoznak.

Egy kis történelem

Ha úgy dönt, hogy magát vásárolja e szerzőtől, jobban meg kell ismernie őt.

A szerelem évek óta sikeresen dolgozik a Moldvai Növényi és Öntözött Mezőgazdasági Kutatóintézetnél. Itt kapta meg a szükséges tapasztalatokat és magas szintű szakemberré vált. Tanára a Szovjetunióban ismert Guseva Ljudmila Ivanovna professzor, a mezõgazdasági tudományok doktora volt.

A paradicsom előnyei Myazina

Myazina paradicsomának számos előnye van. Az ilyen hibridek fő előnye a természetes beporzási módszerek, a nemesítő a növényeket kézzel beporzza.

A fajták előállítása során a szerző kizárólag a természetes szelekció módszerét használja, amikor évekig csak ennek a zöldségnek a legjobb fajtáit választják ki és fejlesztették ki.

Így a tenyésztő gyűjteményében nincs genetikailag módosított gyümölcs.

A fenti fajták és hibridek mindegyike szerepel az Orosz Föderáció állami nyilvántartásában.

A zöldségek magas színvonalát a szerzői jogok és szabadalmak igazolják.

Zöldség célja

A szerző azt javasolja, hogy az összes paradicsomfajtát használják:

  1. Friss saláták elkészítése.
  2. Különböző színű paradicsom használata töltött ételekhez.
  3. Fagyos télen.
  4. Levek készítése.
  5. Főzés ketchupok, szószok, lecho.
  6. Konzerv paradicsom pácolás vagy pácolás formájában.
  7. Főzés paradicsompaszta és különféle öntetek cékla.
  8. Paradicsom szárításához.

paradicsom myazina

Sokkal több különféle főzési lehetőség függ a képzeletétől és preferenciáitól. A háziasszony, aki bármelyik paradicsomfajtát ültetett, minden bizonnyal kitalálja, hogyan lehet ezeket sikeresen alkalmazni.

A Myazina paradicsomfajtája lehetővé teszi, hogy minden ízléshez és egyenletes színhez kiválaszthassa a kívánt fajtát vagy hibridt. A szerző paradicsomának színsémája változatos: gyűjteményében vörös, sárga, narancs, rózsaszín és akár barna paradicsom is található.

Az érés szempontjából vannak mind korai érésű fajták, mind késői fajták és hibridek.

A paradicsom rövid tulajdonságai az érés szempontjából

A helyes választás megkönnyítése érdekében röviden lakozzunk a paradicsomfajtákra az érésük időzítése szerint.

Ultra korai fajták

A tenyésztőnk gyűjteményében található a legtöbb ilyen paradicsom: 36 fajta, ezek: atléta, arany anyós, korai hófehérje, Moszkva, óvoda, Katrina, gyermekek, északi királynő, báj, hóember, szerelmem, Cherripalchik, Cerrinano, Hókirálynő, szuper díj, Gladiátor, Chanson és még sokan mások.

Az ilyen paradicsomot szuper korán tekintik, mivel a betakarítást már a magok ültetése után 85-90 nappal kezdik betakarítani. Ezen fajták szinte mindegyike a paradicsom megcsíptetést igényel, formáló klaszterek, kiváló megjelenítésűek és jó ízlésűek. Az összes bejelentett korai fajta magas hozamú és friss fogyasztásra és feldolgozásra egyaránt alkalmas.

A gyümölcs méretét tekintve nagyon változatos: vannak nagy gyümölcsűek és kicsik is paradicsom - cseresznye... Az ilyen zöldségek színválasztéka szintén nagyon változatos: vannak mind a szokásos skarlát paradicsom, mind a nagyon szokatlan napfényes paradicsom.

Közepesen korai fajták

Ezek a paradicsom is rendkívül termékeny. Az érett zöldségeket a magvak ültetése után 90-105 nappal kezdik betakarítani. A Lyubov magángyűjteményében 27 ilyen típusú fajta létezik: Frigate, Hóesés, Kudesnik, Zastolny, Scarlet Sails, Hercegnő, Extreme és mások. Nagyon is alkalmasak tartósításra, friss fogyasztásra. A zöldségek ellenállnak a repedezésnek, kitűnő megjelenhetőségük és kiváló ízük. Az ilyen paradicsom alakja és színe egyaránt változatos. Vannak szabályos, kerek alakú gyümölcsök, vannak hosszú és vékony, paprika alakú gyümölcsök, vannak élénkvörös gyümölcsök és gazdag sárga színűek.

szépség Myazina

Növekvő módszerek

Ezeket a szerzői paradicsomfajtákat termesztik, mint a többi rokonuk.

Vannak itt néhány árnyalatok.

Fontos megjegyezni! Az ultra-korai fajták alkalmasak üvegházi termesztésre. Ellenkező esetben a szabadföldön lévő szalagunkban éjszakai fagyok alatt elhalhatnak.

Mind az ultra-korai, mind a közép-korai fajtákat palántákból termesztik. Ehhez a magokat először tartályokba ültetik, amelyekben a talajt megtermékenyítik, megnedvesítik, és meleg helyre helyezik. A növekedési folyamat felgyorsítása érdekében a tartályokat üveggel lefedheti, időszakosan megemelve az üveget és eltávolítva a páralecsapódást. Amikor valódi 2-3 levél jelenik meg a palántán, külön cserepekbe merítik őket.

Aztán várnak, amíg a palánták megnövekednek és erõsödnek, idõnként megnedvesítik és megszilárdítják. A keményedéshez fokozatosan ki kell vetni a palánta edényeket a szabadba. Eleinte 1-2 órán keresztül, fokozatosan egész napra hozva az időt. A növényeket nyílt talajban lehet ültetni, amikor a palánták legalább egy napig kint álltak.

colosseum a myazina-tól

A nyílt talajba ültetés előtt először lyukakat készítenek. Ezeket elsősorban sakktábla mintázatban helyezik el. A lyukakat meg kell itatni, és természetes humuszmal megtermékenyíteni.

A növekedési folyamat során a palántákat időszakosan kell öntözni. Ezekre a célokra csepegtető öntözőrendszert használnak.A paradicsom szárazságnak ellenálló növény, és nem szereti a felesleges nedvességet, ezért a lényeg az, hogy ne öntözzük túl az öntözést, mindennek mérsékelten kell lennie.

Rendszeresen távolítsa el a gyomokat, lazítsa meg a talajt. A felső öltözködést legfeljebb háromhetente lehet elvégezni.

A nyári lakosok és a kertészek értékelései azt mutatják, hogy az ilyen paradicsom magasan ellenáll a különféle betegségeknek és kártevőknek. Azok, akik ilyen paradicsomot ültettek, azt állítják, hogy a szerzőnek sikerült a hibridek ízét a lehető legközelebb hoznia a fajta gyümölcséhez.

A növekedésre és gondozásra vonatkozó egyszerű ajánlások betartása mellett minden nyári lakos ízletes és gyönyörű gyümölcsöket termeszthet webhelyén.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök