A Champion EM paradicsomfajta jellemzése és leírása, hozam

Az EM Champion paradicsomnak számos előnye van. Között kiemelhető a magas hozam. Ebben az esetben a növényeket nem védett talajba és üvegházakba lehet ültetni. Ez a fajta nagyon régi, nagyon népszerű és igényes létezése alatt. Tehát 1982-ben szibériai szakemberek tenyésztették.

A növény leírása

Az EM Champion paradicsom közepes korai fajta. A gyümölcsök 3,5 hónap alatt érlelik. A meghatározó és a standard növény elsősorban nem védett talajban történő ültetésre szolgál. De az üvegházba ültettem. Az alacsony növekedésű növény legfeljebb 70 cm magas nő. Ez lehetővé teszi a növekedést paradicsom az erkélyen apartmanokban. Azt is meg kell jegyezni, hogy ez a fajta nagyon ellenálló a gombás és más betegségekkel szemben.

A Tomato EM Champion nagyon produktív fajtákhoz tartozik. Ha egy növény megfelelő művelésével jár, akkor egy bokorból akár 7 kg gyümölcs is nyerhető. 1 m2 az ágyak legfeljebb négy bokorral ültethetők. Ennek eredményeként 28 kg és még sok más paradicsom betakarítható rajta.

Növényi előnyök és hátrányok

Az EM Champion paradicsomnak számos előnye van, többek között a következők:

 • a paradicsom erkélyen történő termesztésének képessége;
 • meglehetősen magas hozam (7 kg gyümölcs egy bokorból);
 • jó ellenállás a különféle betegségekkel és kártevőkkel szemben;
 • ellenállás a hirtelen hőmérséklet-változásokkal szemben.

A hátrányokat illetően ezek ide tartoznak az érett paradicsom rövid tárolási ideje. Nagyon gyorsan romlanak. Ezért gyakran megőrzés céljából termesztik őket.

A gyümölcs jellemzői

A fajta jellege és leírása lehetővé teszi, hogy eldöntse, mennyire hatékony egy növény személyes parcellán vagy erkélyen történő termesztése. És érdemes a méretükkel és súlyukkal kezdeni. Egy gyümölcs átlagosan 400 gramm. Vannak tények, amikor a paradicsom elérte a 600 gramm tömeget.

gyümölcs típusa

Az EM Champion paradicsom megkülönböztetése más fajtáktól meglehetősen egyszerű. A lekerekített és kissé lapított gyümölcsök málna árnyalatúak. Az egyik gyümölcs 4 vagy 5 magot tartalmaz. A szárazanyag mennyisége 5%. Begyűjtött paradicsom, ajánlott azonnal megőrizni vagy enni, mivel ezek nem alkalmasak szállításra vagy tárolásra.

E hátrány miatt a gazdálkodók nem nagyon szeretik az EV Champion paradicsomot termeszteni a földjükön. Ellenkező esetben az összes gyümölcs azonnal feldolgozásra kerül. Itt érdemes megjegyezni, hogy ez a fajta sikeresen ötvözi a savakat és a cukrot. Ennek eredményeként ízletes tésztákat és gyümölcsleveket kaphat.

A friss gyümölcsöt az asztal és a különféle ételek díszítésére használják.A konzerv készítéséhez jobb kis paradicsomot használni. Ami a nagy paradicsomokat illeti, hordóban sózhatják vagy feldolgozhatják, így ízletes lé vagy tészta állhat elő.

Növekvő paradicsom

Bár a bokor kicsi, harisnyakötőre van szüksége. Ez vonatkozik az ágra is. Támogatják, mivel a gyümölcsök nagy méretű és súlyú. Ha a növényt nem védett talajban termesztik, akkor nincs szükség kanyargók metszésére.

növekvő paradicsom

Ha paradicsomot ültetnek az erkélyen, a bokrot egy vagy két szárból kell kialakítani. Ez megakadályozza a növekedését. A takarmányozáshoz komplex műtrágyák használata ajánlott.

Az ország déli részén a paradicsom biztonságosan nem védett talajban termeszthető. Ami az északi régiókat illeti, jobb, ha a növényeket üvegházakba ültetjük. Ez biztosítja a fajta magas hozamát.

Az ültetés előtt a fajta magjait átitatják egy növekedés stimulátorban. Ez nagymértékben felgyorsítja a csírázást. Így a magokat cserepekben lehet ültetni néhány napon belül. Az edényeket csírázásukig meleg helyen kell tartani. Öntözéshez meleg vizet ajánlunk, kevés műtrágya hozzáadásával.

paradicsom egy ágon

Kültéri termesztéshez ajánlott palántákat használni. Ez biztosítja a magas hozamot. Itt érdemes megjegyezni, hogy a nem megfelelő vetőmagok nem védett talajban történő vetése növeli a csírázás veszélyét. Ennek eredményeként a hozamok veszélyben vannak.

Kártevők és betegségek

Amint a leírásból kiderül, ennek a fajtának a paradicsoma rendkívül ellenálló különféle betegségekkel és kártevőkkel szemben. De a növény fekete baktériumok foltosodásának lehet kitéve. Hogy megszabaduljon tőle, a szakértők egy speciális eszköz, a "Fitolavin" és hasonló analógok használatát javasolják.

Emellett a növényeket olyan betegség is befolyásolhatja, mint például a paradicsom apikális rothadása. E probléma kiküszöbölésére kalcium-nitrát oldatot alkalmaznak. A bokrot alaposan permetezzük be.

Van néhány sajátosság, amelyet figyelembe kell venni. Ugyanilyen fontos a környezet páratartalmának csökkentése, amely lehetővé teszi a növény helyreállításának felgyorsítását. Betegség idején érdemes abbahagyni a nitrogén műtrágyák használatát.

Ami a kártevőket illeti, a középső sávban a növényeket veszélyezteti a fehér bogarak, a fűrészek és a lepkék. A leküzdésükhöz használja a "Lepidocide" általános gyógyszert. Emellett a paradicsomot a hálózsákos bányász is megtámadhatja. Vele szemben a szakértők hatékony és gyors hatású "Zubr" gyógyszert javasolnak.

Az erkélyen termesztett Champion EM paradicsom gyakorlatilag nincs kitéve betegségeknek és kártevőknek.

Vélemények
 1. Larissa
  3.03.2018 09:56

  Nagyon tetszett az Em-Champion paradicsom. Betakarítás, ideális salátákhoz. Belőle ízletes ketchupot készítek, salátákat télen, konzervként felére zselatinban. Minden évben ültetünk.

  Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök