A Champion f1 paradicsomfajta és jellemzőinek leírása

A "Champion F1" az ukrán válogatás hibridje, amelyet a múlt század 90-es évek közepén tenyésztettek és nyitott talajon ajánlottak. A Champion of Weight Paradicsomot nem szabad összekeverni a Champion F1 paradicsommal, mivel ennek a fajtának teljesen más tulajdonságai vannak.

A "Champion F1" egyike azoknak a őrölt paradicsomoknak, amelyek kedvencévé váltak, és a kertészek és a gazdálkodók egyaránt széles körben termesztik a kiváló piaci tulajdonságok miatt.

A fajta jellemzői és leírása: A "Champion F1" paradicsomfajta közepesen korai. A tenyészidőszak a termesztési régiótól függően 95-105 napig tart. A "Champion F1" bokrok közepes méretűek, 1,2-1,5 m hosszúak. A levelek normál alakúak, halványzöld. A szár erős, szinuszos.

A fűvásárlást és az árukapcsolást a növény teljes élettartama alatt el kell végezni, hogy a gyümölcs nagyobb legyen. A termés növényenként 5-6 kg-ot ér el.

Paradicsom az üvegházban

A gyümölcs tulajdonságai

Leírás: A "Champion F1" paradicsom lekerekített formájú, felső és alsó részén kissé lapított gyümölcsök. A gyümölcs színe világos, mélyvörös. A hibrid kiváló kereskedelmi és íz-tulajdonságokkal rendelkezik:

  1. A bokrok termése azonos, nagy, hüvelyben tömeg eléri a 300-400 grammot.
  2. Szép, élénkvörös.
  3. Sűrű, közepesen lédús pép, cukros a törés közben.
  4. Jóízlés.
  5. Őrölt paradicsom ragyogó paradicsom aromája.
  6. Szállítás közben jól megőrzi alakját, nem gyűrött és nem szakad el.
  7. Az érett gyümölcs legfeljebb 1 hétig megőrzi kereskedelmi tulajdonságait, a barna paradicsom pedig ízlés elvesztése nélkül tárolható és érhető el 1-1,5 hónapig.

Ezek a paradicsom kiválóan alkalmas hordó pácoláshoz, gyümölcscentrifuga készítéséhez, burgonyapüréhez, tészta készítéséhez stb.

Növekvő paradicsom

A paradicsom egyedülálló termék, amelyben hőkezelés után a lében és a paradicsompasztaban található vitaminok mennyisége meghaladja a friss zöldségekben található tartalmakat.

Növekvő tippek kezdőknek

A "Champion F1" gyakorlatilag nem hajlamos a paradicsomi betegségekre. Fejlődhet azonban apikális rothadás vagy bakteriális fekete folt kialakulásához.

A talaj meszesedését a felső rothadás ellen használják. A betakarítást követően ősszel tartják. A betegségek megelőzése és a fekete bakteriális foltok kezelése érdekében a bokrokat Bordeaux folyadékkal permetezzük.

NévNövekvő tulajdonságok
VetésA vetéshez a magokat korábban rózsaszínű kálium-permanganát oldatban kell tartani 1 órán át.
Palánta

 

A palánta magjait 55-60 nappal az állandó termesztési helyre történő ültetés előtt vetik el. Ültetési terv 50 x 40 cm, 3-4 bokor 1 négyzetméterenként. m.
A talaj

 

A "Champion F1" szeret enyhén savas talajt, magas kalciumtartalmú, ezért ősszel a talajt meszesíteni kell a helyszínen.
Vetésforgó

 

Ne ültessen paradicsomot paradicsom vagy burgonya után. A legjobb elődök számukra az uborka, a cukkini, a sárgarépa, a karfiol, a petrezselyem, a kapor.
Felső öltözködés

 

Az ilyen fajta paradicsom nagyon érzékeny a talaj káliumtartalmára, ezért gondosan mérlegelnie kell a talaj összetételét a helyszínen, és a sólyom-műtrágyákat a rendszer szerint háromszor kell alkalmazni a teljes növekedési időszak alatt. Továbbá, mivel a Champion paradicsomnak nagyon sok nagy gyümölcs van, ezeket szerves műtrágyákkal kell megtermékenyíteni.

A talaj mulcsolása szintén serkenti a termést, megakadályozza a talaj kiszáradását és megakadályozza a gyomnövényt a bokrok alatt.

Mag gyűjtemény

 

E paradicsom magjait nem szüretelték, mivel a hibridek nem tartják meg tulajdonságaikat a második generációban.

Paradicsom csírája

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök