Szuper szer a paradicsom palántákhoz hidrogén-peroxid

Amit a kertészek és a kertészek nem csinálnak, hogy növeljék a termést vagy megszabaduljanak az ágyak rovarától. A hidrogén-peroxid szuper étel a paradicsom számára. A drága gyógyszerektől eltérően, amelyek néha teljesen hatástalanok, ezt a gyógyszert egy fillérért megvásárolhatják bármilyen gyógyszertárban.

Hidrogén-peroxid fertőtlenítéshez

Sokan tudják, hogy az ültetési anyagot az ültetés előtt fertőtleníteni kell. Erre a célra általában jódot vagy kálium-permanganátot használnak. De feldolgozhatja a paradicsommagokat és a hidrogén-peroxidot.

A tudósok szerint a mezőgazdasági növények vetőmagjai gátlókat tartalmaznak. Megzavarják a növények csírázását. A természetes környezetben megsemmisülnek az oxidációs folyamat során. De a mezőgazdaságban erre a célra használják a peroxidot. A paradicsommagokat spray-palackokkal permetezzük 1% raszteres hidrogén-peroxiddal. A már bevetett magokat a talajba kell permetezni. Így nem csak a magokban levő inhibitorok pusztulnak el, hanem az egész talajt is fertőtlenítik.

hidrogén-peroxid

A jövőbeni palánták fertőtlenítésének másik módja. 10% -os peroxid-oldatban a magokat 25 percig kell áztatnia, majd folyó víz alatt öblíteni és egy elem mellett laza állapotban szárítani.

Ezt az eszközt növényi növények növekedésének serkentésére is használják. A paradicsomültetvényt 12 órán át 0,5% peroxid-oldatban kell áztatni. Ezután a magokat tiszta vízben mossuk és szárítjuk. Ez a vetőmagkezelési módszer garantálja a 100% -os csírázást.

A paradicsom palántainak hidrogén-peroxidját szintén használják a paradicsom gyökérzetének kezelésére. Ebben az esetben minden vékony gyökér meghal, de baktériumok és gombák nem maradnak a rizómán.

csemete feldolgozása

A talaj feldolgozása a palánták ültetése előtt

Az eszköz alkalmazást kapott a nyaralók földművelésében. A legtöbb káros rovar inkább a talajban téli. Ezért a palánták nyílt talajba ültetése előtt ajánlatos a talajt fertőtleníteni. A szubsztrátum peroxid oldattal történő öntözése nem csak a palánták ültetése előtt, hanem a betakarítás után is meg kell öntözni.

4 liter vízhez csak egy üveg termék szükséges. Az oldatot alaposan keverjük össze egy fából készült botokkal, öntsük egy locsolókannába, és öntsük az ásott talajra. Vizes oldattal öntözzük ősszel és tavasszal, néhány nappal a fiatal palánták ágyba ültetése előtt.

etetni a földet

Palánták és felnőtt növények feldolgozása

Paradicsom termesztésekor különös figyelmet kell fordítani a bokrok feldolgozására.A paradicsom palánta nagyon gyenge, ezért további növekedés stimulálásra van szükségük. A vegyi anyagok stimulánsként használhatók, de nélkülük megteheti, és megpróbálhatja a palántákat peroxid oldattal kezelni.

A bokrok permetezéséhez 1 liter meleg szűrt vizet kell bevenni, és 1 evőkanálot hígítani. l. peroxid. Alaposan keverjük össze és öntsünk egy permetező palackba. A permetezést folyamatosan végezzük, amíg a palántákat a talajba ültetjük. Ajánlatos hetente egyszer permetezni. Az ilyen takarmányozással a csemeték az eljárás megkezdésétől számított néhány napon belül aktívan növekednek.

palántákat az országban

De nem csak a fiatal csemetéknek van szüksége növekedési stimulátorra. Bizonyos tényezők mellett a felnőtt bokrok is rosszul nőhetnek, egészségtelen megjelenésűek és kiszáradhatnak. A probléma megoldásához hidrogén-peroxidot használhat. Fertőtlenítheti a sebeket és a töréseket a száron. A szünet helyét peroxiddal megkenjük és latexzel lezárjuk.

Ez a gyógyszer jól megbirkózik a gombás betegségekkel is. Hígítson fel 25 ml peroxidot 1 liter szobahőmérsékletű vízben, és a kapott folyadékkal permetezze a paradicsom ágait és leveleit.

A peroxid képes megbirkózni az olyan hálószemüvegek olyan gyakori betegségével, mint a késői mályva. 1 liter vízben hígítson meg néhány csepp jódot (meg tudod csinálni nélküle) és 35 ml peroxid. Permetezzük be a növényeket mindaddig, amíg a késői betegség minden jele el nem tűnik.

házak az ablakon

Alkalmazás műtrágyaként a paradicsomra

A hidrogén-peroxid segítségével megteheti megtermékenyíteni a paradicsomot... Hígítsa át a peroxidot vízzel (3 liter / 50 ml termék) és öblítse meg a paradicsom bokrokat a kapott műtrágyával. Megtermékenyíthető fiatal palántákat és felnőtt bokrokat is.

A palánták öntözése ezzel a gyógyszerrel segít a rizómának a nyomelemek és a makroelemek jobb felszívódásában. A felszabadult oxigén "megeszi" a kis gyökereket, és elpusztítja az összes patogén baktériumot és gombát. Csak arra kell emlékeznie, hogy nem tanácsos a növények lombozatát öntözni. A felöltést legfeljebb 10 naponta egyszer kell elvégezni.

műtrágya önt

A paradicsom palánták ily módon öntözésekor számos ajánlást kell követnie:

  • A víznek legalább 15 cm mélyre kell behatolnia a talajba;
  • Csak meleg (nem hideg) vizet kell használni;
  • A bokrok öntözésekor a folyadék nem eshet a tetejére, és nem erodálhatja a talajt a lyukak körül;

gyógyszer a paradicsom

Öntözni kell a bokrokat kora reggel vagy késő este, amikor a nap már lejött (ha öntözzük meg a paradicsomot amikor süt a nap, megéghetnek és meghalhatnak).

Vélemények
  1. Irina
    1.01.2018 21:08

    A módszer jó, magamat is folyamatosan használtam korábban, amíg fel nem fedezték a növénynövekedés bioaktivátorát BioGrow... Jelenleg nem is ismerek olyan eszközt, amely hatékonyság szempontjából összehasonlítható lenne.

    Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök