A legtermékenyebb és legjobb új paradicsomfajták 2020-ból üvegházakhoz és nyílt talajra

Nehéz megnevezni egy olyan zöldséget, amely több fajtával rendelkezik, mint a paradicsom. A tenyésztők számos éjjeliszárda hibridjét tenyésztették, amelynek gyümölcsét Latin-Amerikából a tengerészek Európába hozták. Bár a paradicsom imádja a napot és a meleget, nemcsak délen, hanem mérsékelt szélességben is termesztik. Nem könnyű összeállítani a 2020-as legjobb paradicsom besorolását, mivel azok a fajták, amelyek bizonyos körülmények között kiváló termést eredményeznek, másokban nem vezethetnek be. A paradicsomban gazdag vitaminok és természetes antioxidánst tartalmaznak.

A 2020-ban nevelt fajták legjobb fajtái

A tenyésztők nem állnak meg az elért eredménynél, minden korszakhoz előállítva mind a korai, mind a későn érő paradicsomot. Különböző fajták keresztezésével olyan hibridöket tenyésztettek, amelyek nyílt terepen gyökerezik és még a szibériai déli Arkhangelsk régióban is örülnek a betakarításnak. A paradicsom vetőmag azonnal eladásra kerül, a csomagolás megjelöli a termesztési módot, az érési időszakot, bár az éghajlati viszonyoktól függően változik.

fajták fajtái

Nyílt terepen

A több ezer fajta közül nehéz megtalálni olyan paradicsomot, amely gyümölcsöt hoz mind a déli régiókban, mind a középső sávban. Sok nyári lakos és kertész inkább a kertben ültet:

 1. De barao. A 100 g súlyú paradicsom 4 hónapon belül érlelődik, legfeljebb 4 kg-ot lehet betakarítani egy bokorból.
 2. Bika szív. A rózsaszínű gyümölcsök meglepő méretűek, a kertben történő ültetés után 120 nappal érik el, egy paradicsom súlya 500 gramm.
 3. Chio-Chio-San. A paradicsom mindegyike 50 g, kiváló ízű.

Jobban gyökerezik a szabadban, kevésbé vannak kitéve a betegségeknek szokásos paradicsomfajtákalacsony törzsű, kompakt gyökerekkel rendelkezik. Könnyű vigyázni rájuk, nincs szükség kötésre, levágásra.

ezer fajta

A 2020-as rangsorban szereplő szabványos fajták között a vezetők:

 1. El Dorado. A paradicsom hajtása nem éri el a métert, minden bokoronként legfeljebb 4 kg sárga paradicsom érhető el. Az egyes példányok súlya 400 gramm.
 2. Gina. A növény magassága, amely a holland tenyésztőknek köszönhetően jelent meg, csak kicsit több, mint 50 cm, délen pedig közvetlenül a szántóföldre vetik.Legfeljebb 6 sűrű bőrű és élénkvörös húsú paradicsom érkezik ecsettel.
 3. Logjane. A korai közepesen hibrid megjelenésével, aszály- és hőállóságával, magas hozamával és szállíthatóságával vonzza. A bokorból legfeljebb 8 kg nagyméretű, lédús húsú paradicsomot szednek be.
 4. Red Fang. A növény ritkán szenved fuzáriumtól, rothadástól, szinte nem érinti a gomba, gyökerezik Szibériában. Az 50 g súlyú hosszúkás gyümölcsök a vetés után 90 nappal érlelik.

Ezeket a fajtákat nemcsak a nyári lakosok és a külvárosi területek tulajdonosai ültetik. Ezeket a gazdálkodók művelik.

szokásos paradicsom

Üvegházakhoz

A szélesség közepén a paradicsomnak nem mindig van ideje érni, a növények korai köd és késő tavaszi fagyok alatt halnak meg. Sokan paradicsomot ültetnek üvegházban, korai hibrideket szedve:

 1. Az F fecskefark kiváló ízlésnek örvend, körülbelül 200 g tömegű paradicsom a vetés utáni 96. napon kezd érlelni.
 2. A Harlequin F1 meghatározó közepes magasságú. Egy kefén legfeljebb 9 gyümölcsöt köthetünk össze, amelyek érettkor élénkvörös színűek.
 3. F. barát. Jelentős számú kerek paradicsom van kötve a hibrid bokroin, 3 hónap elteltével kezdik érni, súlyuk 100 gramm.

Kicsit később, a korai hibridek érlelik a Tornado fajták gyümölcsét, csúcsonként legfeljebb 8 kg hozammal, a Funtik egy paradicsomsúlya majdnem 250 gramm, Empire szilva formájában.

A Yakimanka E1 paradicsom kiválóan alkalmas üvegházakban történő ültetésre, erős földterülettel rendelkezik, a gyümölcsöket jó szállíthatóságuk és ízük miatt értékelik.

kerek paradicsom

Korai és alulméretes fajták

70 nap elteltével a Benito hibrid paradicsom érlelődik. Legfeljebb 20 krém alakú paradicsom van kötve egy 50 cm magas bokoron. Sűrű és kemény bőrük élénkvörös színű.

Maksimka öt nappal később érlelődik. A terjedő bokor nem számít nagyszámú levélnek, magassága nem haladja meg a 60 cm-t, de a növény jó termést eredményez a sima felületű és narancssárga bőrű paradicsommal.

Mind a kertben, mind az üvegházban a szupergyors érésű szokásos fajta jó érzés. A bokor vonzó megjelenésű, a hajtások gyümölcsét kefékkel kötik össze, 70 nap elteltével szétmarják. Legfeljebb 15 kg paradicsom szüretelhető négyzetméteren.

korai és alulméretezett

Közepes méretű nagy gyümölcsű vörös és rózsaszín fajták

A legtöbb nyári lakos inkább a klasszikus színű paradicsomot ülteti, a sárga vagy narancssárga gyümölcsű hibrideket ritkábban termesztik. A közepes méretű fajták között a legnépszerűbbek:

 • F1 Virtuoso;
 • Courchevel F1;
 • Blagovest F1.

Ezen hibridek bokrok elérik a 1,80 méter magasságot, és üvegházban és a szabadban termesztik. 110–130 nap elteltével a piros paradicsom húsos péppel érlelődik, és súlya 110–160 gramm. A Bika szívének első gyümölcse súlya legfeljebb 0,5 kg.

nagy gyümölcsű vörös

Sok kertész úgy gondolja, hogy a legfinomabb és legédesebb paradicsom rózsaszín. Azok a fajták, amelyek a nyári lakosok számára leginkább kedvelik, ilyen színű paradicsommal, a következők:

 • Alesi;
 • A Scarlet virág;
 • Anna orosz;
 • Bolgár csoda;
 • Rózsaszín;

A paradicsombokrokat egy tartóhoz kötik és rögzítik. A Banzai fajta gyümölcse kb. 160 g, az Alesi - 300, a bolgár csoda pedig 700 gramm.

A Scarlet virág

Késő paradicsom

A nyári lakosok és a mezőgazdasági termelők korai hibrideket ültetnek annak érdekében, hogy gyorsan megízleljék a friss zöldségeket. A késő fajták gyümölcseinek kifejezett aromája van, édesebb. Mérsékelt éghajlatban csak üvegházakban gyökerezik. A hibridek kapták a legtöbb pozitív véleményt:

 1. Királyok királya. Különbözik a nagy paradicsomban, az egyes példányok tömege eléri másfél kilogrammat.
 2. Hiúz. A gyümölcsök 240 g tömegűek, 120 nap után érik, és felhasználják a gyümölcslé és a szósz elkészítéséhez.
 3. Az orosz F1 méretet ipari méretekben termesztik, paradicsom elkészítésére használják. Az ültetés után 130 után a legalább 600 gramm tömegű gyümölcsöket betakarítják.

A nagymama ajándéka magas hozamú, gazdag vörös színű. A paradicsom vékony bőrű, édes, kemény húsú.

korai hibridek

Paradicsom óriás gyümölcsökkel

A nemesítők nem csak a különböző éghajlati viszonyokhoz adaptált fajták tenyésztésén dolgoznak, a betegségekkel és a kedvezőtlen környezettel szemben ellenálló hibridek létrehozásán, hanem a külső tulajdonságok javításán és a paradicsom méretének növelésén is.

A hibridek nagy tömeggel büszkélkedhetnek:

 1. Az óriás vörös, bokor 2,5 m magas, egy kerek gyümölcs tömege eléri a 600 g-ot.
 2. Bika szív F1, 2–5 kúp alakú, 450–1,5 kg súlyú paradicsomot ecsettel kötnek.
 3. A Krasnobay F1, a hatalmas bokor paradicsoma húsos pépes, sűrű bőrű, hosszú ideig nem veszíti el az ízüket, gyümölcslévé és tésztarétegekké dolgozzák fel.

Az óriások kategóriájába tartoznak az Orosz Standard, Urál, Cavalcade hibridek.

óriási gyümölcsök

Elit fajták gyűjtőkből

Nem csak a kutatóintézetek, hanem a magánszakértők is dolgoznak az új paradicsomfajták létrehozásán. Ezen gyűjtők munkájának köszönhetően olyan elit fajták jelentkeztek, amelyek minőségi jellemzőikben különböznek egymástól.

A bajnok bokroin sárgás árnyalatú rózsaszín gyümölcs érkezik. Érdekes alakjuk van, amely hasonlít a szívre, súlya körülbelül 600 gramm.

új fajták

Az amerikai Wild Fred fajta gyönyörű növényét nyár közepére apró málnaparadicsommal egészítik ki, kiváló ízű.

Az orosz nemesítő által termelt tűzijáték meghökkent a paradicsom megjelenésével. A piros gyümölcsök sárga pöttyökkel vannak borítva, szokatlan aromájúak, súlya körülbelül 400 g.

A Bull homlokzatának középidős fajtája 1,2 méter magasságra növekszik, gondozása felesleges, és kb. 700 gramm hosszú, hosszúkás paradicsommal élvezi.

gyönyörű növény

Hogyan válasszuk ki a paradicsomfajtákat Oroszország különböző régióiban

A hőszeretes kultúrát Szibériában, az Észak-Kaukázusban és a moszkvai régióban termesztik, de nem mindenhol ugyanaz a hibrid tetszik sokféle gyümölcsgel. Nem minden kertész tudja, hogyan kell kiválasztani a legtermékenyebb fajtákat, és mindenekelőtt azokra kell összpontosítania.

A moszkvai régióért

A tenyésztők a különböző éghajlati viszonyokhoz igazított paradicsomot tenyésztették, és ezt a listát folyamatosan frissítik. A középső sávban forró nyár, de szeptemberben gyakran jön a fagy és a köd. A moszkvai régió dacsáiban és kertjében jobb korai paradicsomot ültetni, amely ellenáll a hőmérsékleti ugrásoknak, és ritkán szenved betegségek. Jó termést garantálnak:

tenyésztők tenyésztették

 • Pingvin;
 • A Hókirálynő;
 • Moszkovita.

A magas standard bokrokat össze kell kötni, rögzíteni kell, de a növényeket nagyszámú, sűrű bőrű és kiváló ízű gyümölcsökkel kell gondozni. Ezek a fajták a nyílt terepen gyökerezik.

Sprinter, nyitány, Druzhok, havazás, gazda termesztik üvegházakban. Azok számára, akik szeretik a nagy paradicsomot, érdemes választani a Málna Óriás és a Big Brother fajtákat, a Chibis és a Die Hard Nut kiváló hozammal.

A Hókirálynő

Az Urál számára

Mérsékelt éghajlaton belül a legtöbb zöldséget, és még inkább a paradicsomot üvegházakban termesztik. A nemesítőknek sikerült tenyészteni alulméretes fajtákat, amelyek nemcsak az Urálban gyökerezik, hanem a betakarítás is örömére szolgálnak. Lelyát bent ültetik. A 60 cm alatti bokrokon 100 nap elteltével a 180 gramm tömegű húsos rostos paradicsomot betakarítják.

A középszezonban a Titanic fajtát édes íz és savhiány jellemzi. Egy növény legfeljebb 5 kg termést eredményez. A gyönyörű hölgy kezén legfeljebb nyolc gyümölcsöt kötnek össze, érlelődnek, töltik őket léval és körülbelül 200 gramm tömegűek.

a szezon közepén a Titanic

A szabadban a következő fajtákat termesztik palántákban:

 • Gina;
 • Alpha;
 • Alsou.

Az Urál déli részén termesztik paradicsom Berdsky... A bokor eléri a méter magasságát, és egy paradicsom tömege közel 800 gramm.

ápolják Berdsket

Szibériában

Oroszországban szinte minden évben megjelennek olyan paradicsomfajták és hibridek, amelyek ellenállnak az enyhe fagyoknak, a hirtelen hőmérsékleti ugrásoknak, és a gyümölcsöknek idejük rövid nyáron érni.A szibériai válogatás újdonságai megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Az üvegházakban a 2020-ban a szélsőséges földterület lakói körülbelül 800 gramm súlyú óriások fognak nőni. Ilyen hatalmas gyümölcs érkezik a szibériai király fajtájának bokroin, amelyekhez harisnyakötő szükséges a rácsig.

Az akvarell jól alkalmazkodik a külső környezethez, a kis paradicsom erős és sűrű bőrű, 3,5 hónap alatt érlelődik.

Magas fajtájú Abakan rózsaszínű, 200 gramm súlyú, gyönyörű termésű gyümölcsökkel, magas hozammal - Novoszibirszk vörös.

Abakan rózsaszín

A középső sávhoz

A közép- és északnyugati régióban a paradicsomot gyakrabban ültetik az üvegházba, ami segít megvédeni őket a káros körülményektől. A korai és a középidős paradicsom alkalmas mérsékelt szélességű termesztésre:

 • Piros nyíl;
 • Gina;
 • Nap;
 • Fehér töltelék.

A szabadföldön művelt hibrid Keg F1. A legjobb, ha standard növényeket ültetünk az ágyakba, a gyümölcs korai érésével - Buyan, Lakomka, Raketa.

piros nyíl

A 2020-as legjobb fajták értékelése

Néhány nyári lakos már eldöntötte, hogy mely vetőmagokat vásárolja meg a következő szezonra, miután elolvasta az értékeléseket és elolvasta a listát, amely tartalmazza a paradicsom legjobb fajtáit és hibridjeit.

Paradicsom terasz beltéri termesztéshez

Saját használatra zöldségeket is termeszthet anélkül, hogy nyaraló vagy zöldségkert lenne. A lodžaban, az erkélyen vagy egyszerűen az ablakpárkányon paradicsommagokat vetnek. Egy kis faon, amely belefér egy fazékba, cukrokban és vitaminokban gazdag gyümölcsök érnek.

beltéri tenyésztés

Novoszibirszk vörös

A korai érésű fajtát a szabadban termesztik. A bokrok szokatlan kocka alakúak. A paradicsom a középső övezet körülményeihez igazodik, betegségeit nem érinti; sok, 100 grammnál kevesebb piros gyümölcsöt kötik össze egy növényen.

Novoszibirszk vörös

Kira F1

Az üvegházban történő termesztéshez a tenyésztők hibridt tenyésztettek, amelynek hajtásainak magassága majdnem 2 méter. A bokoron érlelődik hosszúkás miniatűr paradicsom. A Kira gyümölcs csak 30 g, kiváló ízű.

sárga kicsi

Kistestvér

A fajta kertben, üvegházban és az ablakon termeszthető. Június végén a kis, piros paradicsom érlelődik a 30–35 cm magas bokrokon. A magokat közvetlenül a talajba vetik, a középső sávban - a film alá.

nőnek a kertben

Kinder F1

A közepes méretű hibrid kerek gyümölcsei az ültetés után 3 hónappal korábban érnek. Mindegyik kefénként legfeljebb 20 paradicsom van kötve, egy súlya alig éri el a 30 grammot. A növényt ritkán érintik gombás és bakteriális betegségek.

Kinder tojás

Ladnenky

Az oroszországi válogatás sokféle alkalmas a hosszú nyári régiókban történő termesztésre, mivel legalább 100 napig tart a gyümölcs érése. A lédús körte alakú paradicsom több mint egy méter magas bokrokon érlelődik.

lédús paradicsom

Áfonya szilva F1

A kizárólag palántákban termesztett hibrid hajtásainak harisnyakötő szükséges. Szokatlan színű paradicsom készítéséhez a tenyésztők két különböző fajtát használtak. A lila kerek gyümölcsöknek szilárd, fényes bőrük van, az édes pépben gazdag antocianinok vannak.

Áfonya szilva

Szilvacsepp F1

Az egzotikus hibrid sok miniatűr paradicsommal meglepő, másfél méter magas, gyönyörű növényen érlelődik. Egy bokorra több mint 300 darab kis sárga-lila gyümölcsöt kötöttek.

szilva csepp

Gigantissimo F1

Már a név alapján megértheti, mi ez a hibrid. A hatalmas ágakon 85 nap elteltével a paradicsom húsos és lédús péptel érlelődik. A fajta bokrok magasak, a gyümölcsök hatalmasak, néhány példány csaknem 1,5 kg súlyú.

néhány eset

Terek F1

A 20 gramm tömegű miniatűr paradicsomot nem nyílt talajon, hanem üvegházakban termesztik, csodálatosnak tekintik az üvegeket. A gyümölcsök együtt érlelődnek, 3 hónap alatt érlelik, 2 tucatot kötnek egy kefére.

miniatűr zöldségek

Róka

A meghosszabbított, 250 g-ot meghaladó narancssárga paradicsom örömére szolgál az üvegházakban termesztett fajta magas bokrokkal.Megfelelő betakarítás elérése érdekében a hajtásokat egy tartóhoz kötik, mostohaanyagokat levágják.

hosszúkás narancs

Csíkos repülés

Körülbelül 20 kis gyümölcs ragaszkodik egy közepes méretű növény minden egyes csoportjához, érlelődik, csokoládé színűvé válik, a bőrt zöldes csíkokkal festették fel.

A legtermékenyebb és legjobb új paradicsomfajták 2020-ból üvegházakhoz és nyílt talajra

Creme brulee

Ez a paradicsom meglepte a gömb alakú, halványsárga, majdnem fehér színű paradicsomot. Az egyes minták súlya 200 gramm, a gyümölcsök savanyú ízüket, hordóban való erjedési képességüket értékelik.

Creme brulee

Fekete Gyöngy

A közepes érési fajtájú szétszórt bokrokat dekoratív célokra használják. A paradicsom sötét rózsaszínű golyókra hasonlít, az ágakon lévő kötegekben össze vannak kötve, a pép finom ízű.

Fekete Gyöngy

Marina Grove

Az orosz tenyésztők által termesztett fajta a hőmérsékleti ingadozásokhoz igazodik, a vírusok nem befolyásolják, és magas hozamot biztosít mind a kertben, mind az üvegházban. A gyümölcs súlya körülbelül 150 g, klasszikus alakja és színű.

Marina Grove

Phytophthora ellenálló

A nyílt terepen a paradicsom gyakran meghal, és barna rothadással fertőzött. A hibridek és fajták, amelyek paradicsoma korai szakaszában érik, kevésbé szenvednek a betegségnél:

 • Bíboros;
 • Betta;
 • Japán kúszás;
 • Anyuta.

A paradicsom megóvása érdekében a késõi fáklyától ügyelni kell arra, hogy a bokrok ne növekedjenek, és a gyomokat idõben el kell távolítani az ágyakból. A felesleges nedvesség hozzájárul a barna rothadás megjelenéséhez.

későn ellenálló

Phytous

Noha ezt a fajtát a kilencvenes években tenyésztették, a nyári lakosok szívesen alacsony paradicsomot ültetnek erős hajtásokkal és többkamrás ovális gyümölcsökkel. A paradicsom sűrű bőrű, szállítás közben nem ráncolódik, hosszú ideig friss marad.

Phytous a kertben

Demidov

A növény Oroszország északi régióiban gyökerezik, Szibéria jól érzi magát. A széles levelekkel borított alacsony bokrok termesztésével a kezdő kertészek megbirkóznak. A rózsaszínű paradicsom tömege eléri a 200 grammot. A mezőgazdasági termelők akár a Volga-Vyatka régióban is hektáronként 300 centiméternyi gyümölcsöt gyűjthetnek.

a növény gyökerezik

Sanka

A korai gyümölcsöző fajta népszerű a nyári lakosok körében, mivel ellenáll a hőmérsékleti ingadozásoknak és az aszálynak. Alacsony bokrokon körülbelül 100 g tömegű piros gyümölcsök érnek.

bokrok érlelik

Olya

A hibrid a középső sáv körülményeihez igazodik. A levelek belsejében 3 kefe alakul ki, és mindegyikhez legfeljebb 7 paradicsom van kötve. A paradicsom a vetés után 3 hónappal érlelik, gömbölyű, klasszikus színű, körülbelül 160–180 gramm tömegű.

levél internodes

Vélemények
 1. Oleg
  10.10.2018 05:59

  Nem elegendő a legjobb paradicsomfajta megtalálása, hanem tudnia kell, hogyan kell helyesen ültetni és végrehajtani, akkor ez segít, ugyanolyan növekedési és növényi bioaktivátor. BioGrow, az eredmény meghaladja a dicséretet.

  Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök