Mikor ültetik palántákat, és hogyan lehet cseresznye paradicsomot termeszteni szabadban és üvegházban

Sok nyári lakosnak fogalma sincs arról, hogyan kell cseresznye paradicsomot megfelelő módon termeszteni. Ezeket a törpefajtákat méretük és rendkívüli ízük miatt részesítik előnyben. Sokféle típus létezik, a legkisebbtől a nagyobb méretű paradicsomig. Növekszik az oldalon nem nehéz. Meg kell tanulmányozni a cseresznyeparadicsom termesztésének és gondozásának minden árnyalatát.

A cseresznye paradicsomot főleg palántákban termesztik. Különlegességük abban rejlik, hogy a palántákat kora tavasszal otthon csíráztatják a magvakból. A kívánt méretre termesztik, majd a helyre ültetik. A vetés a kertben a középső sávban nem lehetséges, mivel a hideg idő gyors megjelenése miatt egyszerűen nincs idejük gyümölcsöt hozni. A paradicsommagokat speciális kerti boltokban lehet megvásárolni.

Cseresznyefajok

A paradicsom nevét nem véletlenül találták ki. Szó szerint "cseresznye". De ez nem azt jelenti, hogy az összes gyümölcs kicsi, kerek és piros. Több ezer különféle típusú paradicsom létezik. Ovális, hosszúkás, zöld és sárga színűek. Tenyésztésük sajátosságai eltérnek, a megművelt régiótól és a fajta típusától függően.

A kertben termesztett cseresznye cseresznye főleg legalább két méter magas bokrokkal rendelkezik.

Súlykritériumok alapján őket két típusra osztják:

 1. Bogyó. A legkisebb, 4 gramm tömegű. A bogyók és a paradicsom egyaránt édes ízét mutatják. Főként salátákhoz vagy desszertekhez termesztik.
 2. Koktél. Mérjünk 20-50 grammot. Íz, savanyú paradicsom ízű, de vannak exkluzív fajták.

piros cseresznye paradicsom

A leghíresebb cseresznyefajták:

 1. Óceán.
 2. Manó.
 3. Fehér szerecsendió.
 4. Cherry Blosem.
 5. Zöld szőlő.
 6. Erkély csoda.
 7. Édes cseresznye.
 8. Eper.
 9. Ujjait.

A kis fajtákat tömörségük, cukorízük, gazdag ízük miatt választják meg. Meg kell tanulni, hogyan kell őket helyesen ültetni.

Magkezelés és ültetés

Minden nyári lakosnak, aki arra számít, hogy e fajták bőséges betakarításra szorul, tudnia kell, mikor kell cseresznye paradicsomot ültetni palántához és hogyan. A vetés vetése márciusban vagy áprilisban kezdődik. Különleges tartályokba vetették, amelyeknek tágasaknak és kényelmeseknek kell lenniük. A földet a boltból veszik. A vetés elõtt meg kell lazítani, itatni és megtermékenyíteni. A tőzeg és a speciális vegyi ásványok alkalmasak a megtermékenyítésre a növekedés felgyorsítása érdekében. A talajt mangán oldattal lehet permetezni, hogy ne legyen gomba.

A tartály magasságának legalább 13 centiméternek kell lennie, hogy a gyökerek ne alakuljanak ki szorosan. A sima barázdákat éles tárgyak húzzák, és a magvak ültetésekor benne már három centiméter hosszú bemélyedések vannak. Célszerű ugyanabban a fajtában és típusú paradicsommagot ültetni egy tartályba.Miután az összes elültetett és itatott, fedje le fóliával, amíg a palánták kikelnek.

A film eltávolítása az első hajtások megjelenésekor. Amíg a palántákat a kertbe nem ültetik, gondos gondozásra van szükségük otthonukban. A növények kényelme érdekében biztosítani kell a szükséges feltételeket.

paradicsommag

Hogyan kell gondozni a palántákat otthon

Cseresznyeparadicsom szeretik az üvegházhatást. Amikor otthon nőnek, gondosan kell gondozni őket.

A palántáknak hosszú nappali órákra van szükségük. Ezért őt az ablakpárkányon tartják, és lehetőség szerint kiegészítő mesterséges megvilágítással látják el. A palánták magas színvonalú növekedéséhez legalább 15 órás fénynek kell lennie.

Annak érdekében, hogy a magok kikeljenek, melegre van szükségük, a szobahőmérsékletnek 25-30 foknak kell lennie. Ebben az időben akkumulátorok, kályhák, fűtőeszközök közelében helyezhetők el, és melegebbekre is eltávolíthatják. A film segít elérni a kívánt üvegházhatást és meleget. Amint a palánták csíráznak, eltávolíthatja a fóliát, a hőmérséklet akár 23 fok is lehet, de nem lehet alacsonyabb 15-nél, különben a gyümölcsök a jövőben nem alakulnak ki.

Amikor több levél jelenik meg a palántán, külön cserépben kell őket ültetni. A paradicsom nem szereti a zsúfoltságot, ezért nem lesz képes enni és normálisan fejlődni. Az átültetés során a túl hosszú gyökerek levághatók. Így kiderül, hogy kifejleszt egy erős gyökérrendszert. Választásnak akkor kell történnie, amikor 4-5 erős levél jelenik meg. A nátrium-humátdal való etetés ebben az időben egyszerűen szükséges. Ne felejtse el lazítani a talajt és a vizet sem.

Az ablakpárkányon történő öntözést mindig el kell végezni, amint száraz talaj észlelhető. Két hetente egyszer kell etetnie. Meg kell viselni paradicsom az utcán vagy az erkélyenhogy ott edzjenek, szokjon hozzá a friss levegőhöz. A helyszínen már erős vastag szárú, egészséges, sűrű lombozatú palántákat ültetnek. Ez az időszak általában május-júniusban esik. Amikor az összes palántát elültetik, azokat össze kell kötni és rögzíteni kell, hogy ne kerüljenek a paradicsom súlya alá.

Leszállás nyílt terepen

Kevés ember tudja a cseresznye paradicsom termesztéséről a szabadban. A szabadtéri cseresznye paradicsom nagyobb gondot igényel, mint az üvegház. Végül is az ottani környezet hatása nagyon kiterjedt. Különbség van a cseresznye paradicsom üvegházban történő termesztése és a nyílt módszer között. A cseresznyeparadicsom ültetését és gondozását a szabadban részletesen leírják a kertészeti helyszíneken.

A palántákat meleg időben, késő tavasszal ültetik, amikor a talaj felmelegszik, és az éjszaka már nem olyan hideg. Az ültetvényen 40 centiméter távolságot kell megfigyelni. A sorok közötti szélesség 50 centiméter. Ültetés előtt a földet bőségesen öntözik. Kényelmesebb a palánták szárát nedves talajban rögzíteni. Amikor mindenki kiszállt, fel kell szerelni olyan támasztó rögzítőket, amelyekhez a perselyek rögzítve vannak. Ezen túlmenően támogatják azt az anyagot, amellyel a paradicsomot lefedik.

cseresznye paradicsom a szabadban

A jó öntözés nagyon fontos a paradicsom számára. Nem tolerálják a hosszú szárazságot, a levelek kiszáradnak, a gyümölcsök repednek. De az is fontos, hogy ne túlzásba lépje vízzel. Ellenkező esetben a bokrok rothadni kezdenek, és a paradicsom vizes ízű lesz. Jobb hetente egyszer öntni, lazítás előtt meleg vízzel. Inkább ne tegye ezt meleg napsütéses napon. A víznek egy ideig állnia kell a hordóban. Vízfogyasztás, megközelítőleg - nagy vödör per bokor.

Fontos, hogy ne felejtsük el a műtrágyákat. Változatosnak kell lenniük, és hozzá kell járulniuk a bokrok normál növekedéséhez és fejlődéséhez. A cseresznyeparadicsom szeretik a trágyát, a csirke ürülékeket, káliumot, foszfort, ammónium-nitrátot.

Ezenkívül a paradicsomot is permetezni kell a káros rovaroktól és a különböző betegségektől.

Hogyan termeszthető cseresznye paradicsom üvegházban

A cseresznye paradicsom üvegházban történő termesztése kreativitást igényel.A cseresznyeparadicsomnak az üvegházban elegendő nedvességre, bőséges öntözésre és tápanyagra van szüksége.

A magokat üvegházban csak akkor lehet vetni, ha elég meleg és meleg. Minden más esetben a palántákat otthon csíráztatják, majd egy már erős és megkeményedt üvegházba ültetik. A tavaszi éjszaka hideg, még az üvegházakban is.

cseresznye paradicsom a kezében

A cseresznye paradicsomfajták üvegházban történő termesztése gondos karbantartást és termékeny talajt igényel.

Az üvegházat rendszeresen szellőztetni kell, hatékonyan kell öntözni, de mérsékelten. Az öntözést hetente kétszer meleg vízzel hordóból kell elvégezni. Száraz napokon, sokkal gyakrabban, amikor a talaj kiszárad.

Fontos, hogy az üvegházban lévő paradicsom biztosítsa a szükséges megvilágítást. Nem szabad más cserjéket, magas növényeket ültetni mellé, és a paradicsomot megfelelő távolságra helyezze el egymástól, hogy ne akadályozza meg a fényt.

Kéthetente egyszer műtrágyákkal történő subkortex szükséges. Ezek vitaminok és szerves anyagok. A paradicsom becsípésére is sor kerül, azaz a felesleges hajtásokat levágják, amelyek akadályozzák a gyümölcsök normál érését. Rendszeresen meg kell lazítani a talajt, eltávolítva a gyomokat. Az üvegházban a nagy hozam nagymértékben függ attól, hogy a cseresznye ott miként viselkedik.

A cseresznyeparadicsomot szabadban vagy üvegházban palántánál is termesztik, még a kertészkedés kezdője számára is. Tapasztalatokat szerezhet, megtanulhatja a cseresznyeparadicsom tulajdonságait, és ezen egzotikus gyümölcsök különféle fajtáit termesztheti. Nagyon jól néznek ki szeletelt tányérokon, valamint savanyúságos üvegekben. Boldog vetést!

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök