A legjobb és legtermékenyebb paradicsomfajták szibériai üvegházban

Itt az ideje, hogy elkezdjük felkészülni az új ültetési idényre. A "Szibériai Kert" cég paradicsomot kínál üvegházban Szibéria számára, választásuk legjobb fajtáit méltóan kedvelik a zöldségtermelők. A Nyugat- és Kelet-Szibéria éghajlata szempontjából a Szibériában termesztett vetőmag ideális. A növények könnyen tolerálják az időjárási zavarokat, korán érik.

Nagy gyümölcsös saláta paradicsom

A nagy gyümölcsű paradicsom jól megérdemelt szeretettel rendelkezik. Vizsgáljuk meg a legjobb szibériai paradicsomfajtákat bármely üvegházban:

 • Abakan rózsaszín;
 • Alsou;
 • Szibéria királya;
 • Nagyi titka;
 • Sensei.

saláta paradicsom

Abakan rózsaszín

A fajtát az altáj tenyésztők nevelték el. A gyümölcs alakja emlékeztet a Bika szívére, amely népszerű a nyári lakosok körében. Szív alakú, kissé bordázott a szár területén, a rózsaszínű paradicsomot kiváló ízletes pép jellemzi. Egyes gyümölcsök akár 500 grammig terjedhetnek.

Altáj tenyésztők

Az Abakan rózsaszín saláta kinevezése. A húsos nyári saláták mellett sok nyári lakos készít: torma, paradicsom töltés, finom gyümölcslé, paradicsompaszta. A szibériai paradicsom meghosszabbodott terméssel, közepes érésű. A fajta hozama 5 kg / m2. m. A gyümölcsök kiszerelése nem marad hosszú ideig, jobb, ha azonnal eszik, vagy elkezdi feldolgozni.

A bokrok meghatározatlanok, az üvegházban eléri a 2 méter magasságot, és kialakulást igényelnek. Az optimális, ha a növényeket 2 szárban tartja, miközben a bokor ültetési sűrűsége négyzetméterenként 3. m) Ólom egy szárban, ha sűrű ültetvényt használnak az üvegházban - négy bokor négyzetméterenként. m.

könnyű bordázás

Alsou

Alsou is egy másik sikeres szibériai fejlesztés. A növény határozott, magassága az üvegházban nem haladja meg az egy métert. A csekély növekedés ellenére az Alsou fajta jó termést mutat. 9 kg paradicsom négyzetméterenként m. Az ilyen hozam elérése érdekében a gyártók azt javasolják, hogy ásványi műtrágyákat és növekedést serkentő szereket használnak a palántánál a nyári gondozás során.

növényi determináns

A vese alakú gyümölcsök mérete lenyűgöző, az átlagos paradicsom 500 gramm, a legnagyobb paradicsom pedig 800 gramm A gyümölcsök lenyűgözőnek tűnnek - nagyok, érett állapotban élénkvörös színűek, fényes, sima bőrrel. Alsou paradicsom közepes korai, legfeljebb 100 nap telik el a csírázástól az első gyümölcs betakarításáig.

alsou korai közepén

Szibéria királya

Kiváló, magas hozamú fajta szibériai tudósok, Szibériában tesztelték, 2014 óta nyilvántartásba vették. A növény magas (1,8 m) és erős támogatást igényel. A gyümölcs hatalmas lehet. A nyári lakosok véleménye legfeljebb 1 kg súlyú gyümölcsökről szól. Az átlagos paradicsom súlya kevesebb - 400–700 g.

Szibéria királya

Az érett paradicsom élénk narancs. A gyümölcs alakja szívre emlékeztet.A pép sűrű, sok kamra van (legfeljebb 9), a szárazanyag-tartalom legfeljebb 5%. A szibériai király gyümölcseit táplálkozásban használják. Mindig csak frissen fogyasztják. Nem készítenek üres kérdéseket.

Az intenzív mezőgazdasági technológia a Korol Siberia fajta üvegházában jó eredményeket mutat. Az üvegházhatású növények egy bokorból legfeljebb 5 kg gyümölcsöt termelnek, négyzetméterenként legalább 15 kg-ot betakarítják. Rekordméretű gyümölcsök előállítása céljából a petefészkeket (virágot) meg kell határozni. Egy ágon legfeljebb 5 darab maradhat.

intenzív mezőgazdasági technológia

Sensei

Ezek azok a magvak, akik jobban szeretik málna paradicsomfajtákat. Az Urálon túl a Sensei csak üvegházakban ültethető. Az érés szempontjából a fajta közepesen korai. A perselyek közepes magasságú (1,5 m). Az ajánlott ültetési sűrűség négy bokor négyzetméterenként. Vegye ki az összes lépcsőt a növényből, vegyen be egy vagy két szárban. Ha egy 2 szárú sémát választanak, akkor az első virágzat alatt csak egy mostohanő marad.

A gyümölcsök nagyságukkal és ízükkel fognak örülni. Átlagos súlya 450 g, de az interneten talál egy fényképet egy Sensei paradicsomról, amelynek súlya meghaladja a kilogrammot. Cukoros pép kevés maggal. A gyümölcs szív alakú, vízszintesen hosszúkás. A teljes érettségi szakaszban a szín világosbarna.

sensei paradicsom

Nagyi titka

Nem kell hosszú ideig rejtvényeznie, hogy melyik paradicsomot ültesse az üvegházba. Paradicsom Babuškin titka minden családtag számára örömteli. A paradicsom bármilyen időjárási körülmények között 400 g-tól 1 kg-ig tisztességes súlyt nyerhet. A paradicsom átmérője eléri a 10 cm-t.

A nagyi titka a szezon közepén zajló fajtákra vonatkozik. A gyümölcsök a csírázástól számított 115–120 napon belül érkeznek. Az érett gyümölcs színe világoskék. Cukor, édes pép kevés magot tartalmaz, legfeljebb 8 kamrát. A gyümölcs alakja több bordás, kerek, tetején kissé sima.

nagyi titka

Értékes tulajdonságok:

 • a minőség megőrzése;
 • szállíthatóság;
 • TMV-vel szembeni ellenállás, lisztharmat, fuzárium.

nagyi titkai

Univerzális paradicsom szibériai üvegházakhoz

Az üvegházakhoz mindig legyen univerzális paradicsomfajtája. Nem praktikus kizárólag salátafajtákat termeszteni, ezeket hosszú ideig nem tárolják. Előnyös, ha magas hozamú, többcélú paradicsomfajtákat ültetnek üvegházakba, különböző érési periódusokkal. Ez lehetővé teszi, hogy friss paradicsomot salátaban fogyaszthasson egész szezonban, és tőlük mindenféle téli készítményt elkészítsen.

Szibériai üvegházak

Altajsi erõ

Ezt a fajtát ajánlott üvegházban ültetni, de ha nincs ilyen, akkor üvegházban termesztheti egy fedőanyag alatt. A növény erőteljes, 1,5–2 m magas. A gyümölcsök kerek-oválisak, nagyok, egymáshoz igazodva, fürtökben gyűjtve. Átlagos gyümölcstömeg 500 g. A gyümölcs színe piros.

Altajsi erõ

A pép illatos, húsos a vágott részén, lédús, sűrű. A gyümölcs íze kiváló. Érett paradicsommal készülnek nyári saláták, első és második fogás. Az Altai Strongman paradicsom bármilyen téli készítményben felhasználható.

Az ültetést a rendszer szerint hajtják végre: négy bokonként 3 bokor. A perselyeket alakítani kell. Az optimális, ha betartja az 1-2 szár sémáját. A virágok részleges eltávolításához szükséges. Ajánlott egy kefénként legfeljebb 5 virágot hagyni. Ha egy bokor összes javaslatát betartja, akkor akár 5 kg paradicsomot is elérhet Altáj Strongman.

minden javaslat

Andromeda

Korai fajták ültetése üvegházakban, még a Krasznojarszki Területen is, júniusban a saját paradicsomát is elfogyaszthatja. A determináns típusú korai érésű szibériai fajták alkalmasak a korai termelés elérésére. Azok számára, akik még nem döntöttek arról, hogy melyik paradicsomot termeszteni, ajánlhatunk egy érdekes korai érett hibrid Andromeda golden F1 hibridt.

Az arany narancssárga gyümölcs korai betakarítása 105 nap elteltével élvezhető. A gyümölcs kerek, közepes méretű, kb. 130 g súlyú. Az aranyparadicsom íze kiváló, a forgalomképes tulajdonságok magasak. A paradicsom jól tolerálja a szállítást.

ültetés üvegházakban

Bokrok meghatározó típusú, növényi magasság az üvegházban 80 cm, a hozam kiváló. Négyzetméterenként 10 kg-nál több is lehet paradicsom Andromeda Arany. A hibrid ültetése 3 növény / 1 négyzetméter. a gerincen.A növénynek harisnyakötőre van szüksége. A fajta univerzális. A gyümölcs felhasználható előkészítéshez és főzéshez mindennapi ételek készítéséhez.

meghatározó típus

Atlantis

Bármely nyári lakos büszke lehet erre a korai érési fajtára. A paradicsom minősége megfelel az európai előírásoknak. Gyümölcs tulajdonságai:

 • sűrű;
 • sima;
 • lekerekített;
 • nagy;
 • igazítva.

korai fajta

Ugyanakkor a biológiai érettség szakaszában gyönyörű élénkvörös színűvé válnak. A gyümölcs tömege 400 g. A pép sűrű, de ugyanakkor nagyon gyengéd, meglepő és harmonikus ízű. Az Atlantis paradicsom célja egyetemes.

A bokrok félig determinánsak, akár 1,8 m magasságúak is, és a szokásos séma szerint kell gondozni. 3. növény, legfeljebb 4 növény négyzetméterenként m. A bokroknak támogatást és az mostoha gyermekek eltávolítását igénylik az egész szezonban. Az Atlantis előnyei között szerepel a jó tartási minőség. A gyümölcsök prezentációját 1-2 hónapig megtarthatják.

biológiai érettség

Görög F1

A szibériai paradicsomfajták elemzésével nem szabad figyelmen kívül hagyni az F1 görög hibridt. Ellenáll a fuzáriumnak, film üvegházakhoz szánják. A növény meghatározatlan, a bokor magassága 1,8 m. A korai érésű carpal hibrid kijelenti, hogy termése 7,7 kg / m2. m. A málna gyümölcsök nem nagyok, súlya legfeljebb 100 g. Eredeti alakjuk ovális, végén kicsi orrú.

A gyümölcsök édesek, húsosak, sűrű, ízletes pépes és vékony bőrű. A bőr könnyen meghámozható, a paradicsomot házi paradicsom elkészítésére használják paradicsomlében. A fajta értékes tulajdonságai: korai érés, kiváló íz és tartósság. Hűvös szobában a görög F1 paradicsomot novemberig tárolják.

fajták elemzése

Paradicsom eredeti gyümölcsökkel

A szibériai tudósok új magas paradicsomot kínálnak üvegházakba, eredeti szivar alakú gyümölcsökkel. Az üvegházban szibériai hosszú paradicsomra vágyók kedvelik az új Scarlet Mustang fajta magját.

eredeti gyümölcsök

A szivar alakú gyümölcsök akár 25 cm hosszúak is lehetnek, az érett pép vörös-bíbor színű. A paradicsom húsos, ízletes. Az első gyümölcs súlya 400 g, az összes későbbi - 200 és 250 g közötti. A paradicsomot saláták készítésére használják.

A Scarlet mustang egy meghatározatlan, 1,8 m magas bokrokkal rendelkező növény, jobb, ha a bokrokat 2 szárban tartja, a rendszer szerint ültesse: 3 bokor 1 négyzetméterenként. m. A jobb beporzás érdekében rázza meg a bokrokat a virágzás ideje alatt és kezelje a "Petefészek" készítménnyel. A gyártó bokonként 5 kg hozamot jelentett be. Megfelelő gondossággal jó termést termeszthet. A szezonban a rendszeres takarmányozáshoz műtrágyákat kell használni.

szivar alakú

Vélemények

Olga, Omsk

Az üvegházakba csak a szibériai válogatás fajtáit ültem. Az Abakan rózsaszínet egymás után ültették több évszakra. A paradicsom formája különbözik a csomagoláson javasolt leírástól. Minden más (magasság, íz, szín) megfelel a deklarált tulajdonságoknak. Örültem az íznek: elegendő lézettség, magas cukortartalom. Szinte az egész betakarítást saláták formájában fogyasztják, a téli készítéshez semmi nem maradt (tészta, ketchup).

Elena, Achinsk

Három éve vásárolok Sensei paradicsomot a Szibériai Kert cégtől. Szeretem a fajta gyümölcs ízét és méretét. Nem igényel különös gondot. A legnagyobb gyümölcs az első, a következő gyümölcs kevesebb. Megőrizhetem az apróra vágott paradicsomot, ízlésesnek és gyönyörűnek bizonyul, a szelet sűrű, a feldolgozás során nem veszíti el az alakját.

vásároljon paradicsomot

Anna, Novoszibirszk

Szeretem az Atlantis paradicsom ízét. Szerintem ez a fajta az egyik legfinomabb.

Ekaterina, Berdsk

Ezen a nyáron Babushkin titkát üvegházban termesztettem. A bokrok hatalmasak (1,8 m), rácshoz kötve őket, 2 szárban vezetve. Ha hagy 3 szárot, akkor a paradicsom kisebb és később érlelődik. A bokrokon 3 klaszter volt, mindegyik 5-6 paradicsommal. Nem vettem fel egy kilogramm paradicsomot. A legnagyobbak kissé meghaladták a 400 g-ot. Június végén kezdtek énekelni. Tetszett az íze.

A szibériai tudósok bizonyított paradicsomfajtái lesznek a legjobb választás az Urál és a Távol-Kelet közötti zöldségtermesztők minden szerelmese számára.

a zöldségtermesztők szerelmeseinek

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök