A vörös foltok megjelenésének okai sertésbetegségekben, mit kell tenni és hogyan kell kezelni

A háziállatok nevelése bizonyos ismereteket igényel a gazdától. A magán udvaron, az állattenyésztésben betegeket találnak. De az ilyen állatok húsát nem lehet enni. A kompetens kezelés elvégzéséhez képesnek kell lennie a betegség meghatározására, a sertések vörös foltjainak a bőrén való megjelenésekor.

A sertések vörös foltok megjelenésének okai

A sertések bőrkiütés nem ritka. Leggyakrabban azzal a képességgel társulnak, hogy nem képes kényelmes körülményeket teremteni az állatok számára. Ha a sertéseket piszkos, szellőztetés nélküli helyiségben tartják, akkor nem kapnak oltást időben, rosszul táplálják őket, akkor a bőrön lévő kisebb sebek betegséget okoznak. A fertőzés következményei kiszámíthatatlanok lehetnek.

Bőrgyulladás

A patológia neve már a gyulladásos folyamatok jelenlétét jelzi a bőr mély rétegeiben. A test megkarcolása után a sertés lehetővé teszi a kórokozó baktériumok, vírusok és gombák bejutását a dermába. A mikroorganizmusok által okozott gyulladás tovább terjed, és megfertőzi a szomszédos területeket. A kóros folyamat gyorsabb, ha az állat testében hiányzik a B-vitamin. A takarmányban található nagy mennyiségű fehérje kiváló talaj a dermatitis kialakulásához.

Amikor a sertést vörös foltok borítják, meg kell vizsgálni, vajon a szövetek duzzadnak-e, meg kell határozni, hogy a sebekből gennyes kiürülés jelentkezik-e.

Az utóbbi esetben a fertőzés kialakulását észlelik. A gennyes gyulladás mellett az érintett terület fekélyesedése, amelyet szövetnekrózis követ. A dermatitisz súlyossága függ a vörös foltok időben történő kezeléséről. Veszélyes egy állat kezeletlen hagyása, mivel ez a gangrén kialakulásához vezet.

a sertés beteg

Trichophytosis

Ha a bőrt gomba érinti, meg kell határozni a fertőzés forrását. Ha legalább egy személy beteg, meg kell védeni a fennmaradó sertéseket a vele való érintkezéstől. Gombafertőzés akkor fordul elő, ha piszkos eszközökkel megtisztítják. A betegséget kis rágcsálók hordozzák.

A trichophytosis fő jelei a következők:

 • vörös foltok megjelenése;
 • hajhullás a fertőzött területeken;
 • súlyos viszketés;
 • szorongás viselkedésben.

A sertés bőrének bőrpírja esetén azonnal forduljon az állatorvoshoz.

Rüh

A patológia a viszkető atkák bőrbe jutásának eredményeként alakul ki. Ott a parazita telepedik le, és saját átjáróira nyúlik. Hamarosan a nőstény tojásokat fektet az epidermisz felső rétegeiben.

a sertés beteg

A betegség leggyakrabban a fiatal malacokat érinti 2 hónaptól egy évig a tavaszi és őszi szezonban. Ugyanakkor az állatok folyamatosan karcolni kezdenek. A karcolás helyén rákok képződnek.A sertések megfertőződnek egymástól. A kullancs átjuthat az állatok más képviselőire, az emberekre. Leggyakrabban a betegség krónikus, elhúzódó. A malacok tömeges fertőzése fogyáshoz és az állatok gyengüléséhez vezet.

furunkulózis

Amikor a bőrt károsítja a sztafilokokkusz, a bőrön felhalmozódnak a gennyek a szőrtüszőkben. A körüli laza szövet gyulladt, vörösödik. A szabad szemmel láthatja az érintett terület körüli szövetek duzzanatát.

A gyulladás megjelenésének okainak tartalmaznia kell azt a tényt, hogy a sertés:

 • piszkos szobában tartják;
 • a bőr fésülése;
 • nem kap elegendő vitamint;
 • anyagcsere-rendellenességgel rendelkezik.

A pustulák megjelenésének figyelmeztetnie kell a mezőgazdasági termelőt. Figyelembe kell vennie a sertések táplálkozását és fenntartását.

a sertés beteg

Vesularis betegség

A fekély és vezikulák kialakulása a bőrön a betegség első tünete. A magas testhőmérséklet köti őket. A fertőzés első napjaiban a malac letargikus és rossz étvágyú. A vezikulák a sertések végtagjait, részben az orrát és a nyelvét takarják. A képződmények belsejében - halványsárga folyadék, amelyet a vezikulák megnyitása után öntünk ki. A fekélyek maradnak az érintett területen. A betegséget okozó vírus meglehetősen tartós, és a beteg állatoktól egészségesnek terjed.

Ótvar

Az egészséges állatok a zuzmust felvehetik a beteg sertésekből és a szennyezett eszközökből. A gombás fertőzés meghatározása az alábbiak szerint:

 • ovális alakú elváltozások a bőrön;
 • pelyhes területek;
 • az epidermisz megvastagodása;
 • viszkető.

Ha a gomba a bőr mély rétegeibe süllyed, akkor tályogok fordulhatnak elő.

sertésfoltok

Orbánc

A fertőzést egy baktérium okozza, amely belép a sertésre. Egy hét után az erysipelas tünetei jelentkeznek. A bőr érintett, amely vörösre vált, és a has területén kékes foltok láthatók. Az állatnak magas láz van. A sertés nem tud felkelni, hazudik, megtagadja az ételt.

A betegség különösen veszélyes, ha bőrkiütés nem jelentkezik. Villámsebességgel halad tovább, és az állat egész testét érinti. A szubakut formát egy hatalmas bőrkiütés jellemzi. A megfelelő kezelés mellett a betegség 1-2 héten belül gyógyul.

Kezelési módszerek

A betegség tüneteinek kiküszöbölése a terápiás módszerek kiválasztásával jár, amelyek a fertőzés kórokozóira hatnak. Harcolnak a dermatitisztel azáltal, hogy antibiotikumokat vonnak be a tevékenységekbe. Az enyhe formákat úgy gyógyítják, hogy a bőrön vörös foltokat Furacilin kenőcsrel kennek el. Kompresszorok klórheksidinnel. A súlyos gyulladásos lefolyást penicillin intramuszkuláris injekcióival lehet eltávolítani.

Gombabetegségek? mint trichophytosis vagy ótvar? antiszeptikumokkal kezelhető. Cink- és kéntartalmú kenőcsök hatékonyak.

A malac megszabadul a rákotól, ha bőrét permetezi 1% -os Neostomazan oldattal. A feldolgozás előtt óvatosan mossa le a bőrt a kéregről és a szennyeződéstől meleg víz szappanos oldatával, kreozottal. Az anti-scab gyógyszerek közül a leghatékonyabbak a Doramectin és az Ivermectin, amelyeket 14 napon belül egyszer adnak be intramuszkulárisan.

gyógyszer Neostomazan

A sertések forráspontját alkoholos oldatokkal kell kezelni. Ide tartoznak a jód, a szalicil-alkohol és a briliánszöld. Az ichthyol kenőcsrel történő alkalmazás segít. A hólyagos betegség speciális kezelést igényel. Az erysipelasákhoz antibakteriális gyógyszerekre van szükség.

Megelőzés

A rendkívül produktív, egészséges sertések nevelése összetett üzlet, amely állattenyésztési ismereteket igényel. A sertésállatoknak a betegségekkel szembeni védelme érdekében az állatokat megfelelő módon kell tartani. A farm környékén lévő bejárókat fertőtleníteni kell. Az alkalmazottak nem viselhetnek piszkos munkaruhát. Az összes munkaeszközt rendszeresen antiszeptikus oldatokkal kezelik.

A betegség első jeleinél, vörös foltok megjelenésével a bőrön, az egyént eltávolítják az egészséges állatállománytól. A betegség leggyakoribb oka a sertések táplálkozásának és fenntartásának pontatlansága. A malacok a kocaből megfertőződnek. Az egyéneket időben be kell oltani, a fiatal állatokat el kell távolítani a felnőtt állatoktól.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök