A TOP 5 rendkívül hatékony recept ecettel való gyomnövény készítéséhez, a megsemmisítésre vonatkozó szabályok

A nyári házakban a gyomirtást folyamatosan végzik, a téli időszak kivételével. Az egyik leggyakoribb védekezési módszer a gyomirtó ecet hozzáadásával történő használata. Az anyag különféle komponensekkel kombinálva használható a nem kívánt növényzetre gyakorolt ​​hatás fokozására.

Miért hatékony az ecet a gyomirtás terén?

Ha az ágyakat ecetsavval kezelik, a speciális hatás miatt eltávolíthatók a gyomok. Összetételét és működési elvét tekintve az ecet hatása összehasonlítható a herbicidekkel és a következő:

 • a növényi sejtek membránjainak megsemmisítése, amely a gyomok kiszáradásához és elpusztulásához vezet;
 • a fotoszintézis elzáródása, ami növekedésgátlást vált ki;
 • az anyagcserének lelassulása és a vegetáció kimerülése sejt szinten;
 • áthatolás a gyökérbe egy komplex hatás elérése érdekében.

Az ecet esszencián alapuló népi gyógyszer bármilyen gyomnövényhez használható. Ez egyszerűsíti az ágyak feldolgozását és növeli a hatékonyságot.

Előnyök és hátrányok

A gyomnövények elleni küzdelemhez kifejlesztett ecetikus megoldásoknak számos pozitív tulajdonsága van. A fő előnyök a következők:

 1. Az ecet környezetbarát anyag, és helyes felhasználása esetén nincs negatív hatása a termesztett növényekre.
 2. Az anyag könnyen lebomlik és hosszú ideig nem marad a talajban, ami növeli felhasználásának biztonságát.
 3. A gyomnövények permetezésére és öntözésére szolgáló oldat készítésére szolgáló receptek változékonysága.

A kertészek fő hátránya az ágyak feldolgozása során az ecet erős hatása a zöldségekre és más növényekre. A pontatlan oldattal történő öntözés gyakran a növény növekedésének romlásához vezet..

Keverje össze a recepteket

A nem kívánt növényzet elleni küzdelem megoldásának sokféle módja van. A zöldterületekre gyakorolt ​​hatás árnyalata a kiválasztott kiegészítő komponensektől függ.

készítse elő a keveréket

Ecetsav különböző koncentrációkban

Az ecetsav összetétele alkotóelemeket tartalmaz, amelyek miatt a sejtek elégetik a gyomok öntözésekor. Az anyag használata előtt érdemes megvizsgálni az ágyakat, hogy fel lehessen mérni a fű terjedésének mértékét és méretét. Magasan koncentrált ecetsavat kell alkalmazni a vegetáció nagy területének ellenőrzésére.

Egyébként az ültetvények megsemmisítése hatástalan lesz.

Sóval

A só és az ecet kombinációja fokozza a gyomnövényekre gyakorolt ​​hatást. Az anyagok erőteljes hatással bírnak, és együttesen lehetővé teszik a fűszigetek gyors megsemmisítését. Fontos figyelembe venni, hogy a növényzet nem fejlődik ki a kezelt területeken évekig, ezért jobb a terméket kerítés vagy kerti ösvények közelében lévő öntözéshez használni.

Hígítsa a locsolószert 5 evőkanál ecet és 2 evőkanál só arányában. Az anyagokat 1 liter vízbe öntjük, a folyadékot forraljuk, alaposan keverjük, és anélkül, hogy lehűlni hagytuk, gyomokra öntöttük. A rendkívül hatékony megoldás gyorsan pusztító hatású és megsemmisíti a nagy bozótot.

gyomok sóval

Hozzáadott szappannal

Az ecetsav, a só és a szappan keveréke szintén hozzájárul a nem kívánt fű leküzdéséhez az ágyakban. Ezt a keveréket herbicid szappannak nevezik. Az anyag elkészítéséhez 1 liter ecetre, 150 g kőssóra és 2 evőkanál folyékony szappanra van szüksége. A sót egy edénybe öntjük, ecetet és szappanot öntünk, majd az összetevőket rázatjuk, amíg homogén állagot nem kapunk.

A nyaralóban található bozótosok megszabadulásához keverékkel kell kezelni őket, megakadályozva őket, hogy bejutjanak a szomszédos településekbe. Azt is ellenőriznie kell, hogy a folyadék ne terjedjen az ágyak felületén.

A legjobb hatás akkor érhető el, ha egy egynyári gyomot elkészített szappanos vízzel kezelnek.

szappan vízzel

Ecetsav és citromsav kombinációja

A hivatásos kertészek inkább a citrom- és ecetsav keverékét használják a gyomirtáshoz. A működő megoldás létrehozásához fontos a helyes arányok fenntartása. Megfelelő arány 3 rész ecetsav és 1 rész citromsav. Ebben az esetben az ecetsav koncentrációjának legalább 15% -nak kell lennie, mivel egyébként romlik az ágyak kezelésének hatékonysága.

Az oldat elkészítése közben a savakat egy tartályba helyezzük, és várjuk meg, hogy az összes képződött kristály feloldódjon. Ezután meg kell önteni a folyadékot a permetezőgépbe, és meg kell dolgozni a bokrokat az ágyakban.

Mosószerrel

A gyomnövényesítő módszer létrehozásának egyik módja az, hogy rendszeres edénytisztítószert adjunk az ecet-esszenciához. Az oldat receptje 1 liter ecet és 10 ml általános gyógyszer felhasználása. A komponenseket alaposan összekeverjük, és a kapott keveréket porlasztópalackba öntjük a telepítések későbbi permetezésére. A nem kívánt növényzet eltávolításának megkönnyítése érdekében erősen koncentrált esszencia használható.

mosószer

Hogyan lehet megölni a gyomokat ecettel

Ecetet és további anyagokat tartalmazó elkészített oldatok felhasználásával a gyomok eliminálására szem előtt kell tartani, hogy ezek negatívan befolyásolják bármely növény növekedését. Ezért a kerti és kertészeti növények közvetlen közelében a füvet permetező palackból permetezik, és más növényeket védőfóliával fednek le. Azokban a helyekben, ahol a gyomok erősen felhalmozódnak, nem a permetezést, hanem a talaj és az ültetvények kiömlésének módszerét kell javasolni. Ez a technika hosszú ideig segít eltávolítani az összes nem kívánt gyomnövényt. A feldolgozás során fontos a következő követelmények betartása:

 1. A permetezés vagy öntözés május végére - június elejére esik, amikor a gyom nem kezdte el virágzni.
 2. Forró és száraz időben ajánlott a munka, mivel ez növeli a munkaoldat zöldövezetekre gyakorolt ​​hatását.

elpusztítani a gyomokat

A keveréssel kapcsolatos óvintézkedések

Még egy gyengén koncentrált ecetsav is reaktív anyag.Minél erősebb az anyag koncentrációja, annál erősebb hatást gyakorol a bőrre és a nyálkahártyákra. A negatív következmények elkerülése érdekében óvintézkedéseket kell tennie. Beleértve:

 • a kertben végzett munkát védőkesztyűben kell elvégezni, és az arcra kötést vagy légzőkészüléket kell tenni;
 • a munkaoldat összetevőit gondosan keverik össze, elkerülve a fröccsenést és a bőrfelülettel való érintkezést;
 • a munkaoldattal való érintkezés esetén az érintett területeket öblítse le.

Ha betartja a felsorolt ​​biztonsági intézkedéseket, az oldat használata nem lesz veszélyes kémiai vállalkozások által készített kész herbicidekhez képest. Ugyanakkor a gyomok ecetsavakkal történő kezelésének hatékonysága lényegesen magasabb.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök