A legjobb módszerek a fafajták megszabadulására az oldalon

Sok gyümölcsfának van képessége a csírázás. Ez sok problémát okoz a nyári lakosnak, és károsítja magát a fát is, mivel a termés jelentősen csökken. Ahhoz, hogy megtudja, hogyan lehet megszabadulni a gyümölcsfák túltermesztésétől a helyszínen, először meg kell határoznia annak megjelenésének okait.

Melyek a fák?

A legtöbb gyümölcs termés mellett hajtások találhatók. De leggyakrabban a fiatal bokrok nőnek azon fák mellett, amelyek különféle tényezők miatt gyengülnek. Például a hőmérséklet változása, a tápanyagok hiánya vagy a talajban való felesleg miatt. Vagy ha ezek a fák egyszerűen meghalnak az öregkorban.

Ez a probléma leggyakrabban szilva, cseresznye, lila, alma, cseresznye szilva, nyár, nyír termesztésekor merül fel. Ezeknek a fáknak sok gondot kell okozniuk, mielőtt a hajtásokat sikeresen eltávolítanák a helyről.

A megjelenés okai

A fiatal növekedés leggyakoribb okai:

 • A gyökérzet expozíciója, ha a gyökérgazdálkodást rosszul temették el.
 • Kéreg vagy ágak károsodása (például ha túl sok ágat vágtak metszés közben).
 • A keletkező sebek metszés után (a vágások helyét kerti lakkkal azonnal meg kell kezdeni).
 • A sír és az állomány összeegyeztethetetlensége (emiatt anyagcsere-rendellenességeket figyelnek meg, körülbelül egy év múlva észreveheti a problémát).
 • A hajtások metszése (ha évente csak levágja a hajtásokat, akkor nem lesznek kisebbek, ki kell őket ásni a gyökérzettel együtt).

Szinte az összes olyan ok, amely miatt a fa erősen növekszik, a nem megfelelő gondozáshoz kapcsolódik.

fák aljnövényzete

Mikor kell eltávolítani az aljnövényzetet?

Annak ellenére, hogy a túlnövekedés negatívan befolyásolja a termést, nem mindig kell megszabadulni tőle. Nagyon gyakran fiatal bokrok kerülnek szaporításra. Például a cseresznye és a szilva nagyon erős növekedést eredményez. A szaporodáshoz 2-3 éves hajtásokat használunk, amelyek az anyafától 2-4 m távolságra nőnek.

A bokrok eltávolítása akkor szükséges, ha ennek következtében a termés nagymértékben csökken, mivel az összes tápanyagot a növekedésre fordítják.

Emellett a bokrok egyre növekvő helyet foglalnak el az oldalon. Ha nem irányítja növekedésüket, egy idő után a kert teljesen megnő.

Hogyan lehet megsemmisíteni a fák növekedését az oldalon?

Kétféle módon lehet kezelni ezt a problémát. Az első a bokrok mechanikus megsemmisítése. A másodikt akkor használják, ha a telek erősen benőtt. Ehhez vegyi anyagok igénybevételére van szükség.

ágak a helyszínen

Vegyszerek használata

A hajtások megsemmisítésére akkor kerül sor, ha más módszerek teljesen hatástalanok. Ezt a módszert végső megoldásként kell használni, mivel a feldolgozás során nemcsak a növekedést lehet megsemmisíteni, hanem magát a fát is károsítani lehet.

A kezelés után a herbicideket alkotó anyagok szétesnek a talajban, és nem gyakorolnak negatív hatást a környezetre és a közelben növekvő növényekre.

A fiatal hajtások elpusztításához a legjobb 2,4-D amin-sót használni. Az oldatot közvetlenül a levelekre felhordják. A butil-éter hatékonyan harcol a gyümölcsfák aljnövényzetével szemben. Szintén hatékony gyógyszerek "Roundup", "Tornado", "Glukor".

só egy kanálra

gépiesen

A biztonságosabb eltávolítási módszer a mechanikus.

A folyamatok mechanikus megsemmisítésének jellemzői:

 • A hajtásokat azonnal el kell távolítani, mihelyt megjelentek, még mielőtt idejük volt erősebbé válni.
 • A hajtások vágása metszőollóval nem lesz elég, ki kell ásni, anélkül, hogy elválasztaná őket a gyökérrendszertől.
 • Vágja le a hajtások szárát a lehető legközelebb a gyökér aljához.
 • A hajtások eltávolítása után a metszés helyét kerti lakkkal kell megkenni, hogy ne kezdjenek újra növekedni.

Az eljáráshoz élesített metszőollókat használnak, hogy a kéregrendszernek az anyafáról történő levágása után ne maradjanak gyűrődések. Ezután a körülötte levő talajt forrásban lévő vízzel is leforrázhatja, hogy a hajtások ne kezdjenek újra növekedni.

felszerelés a helyszínen

A cseresznye például nagyon specifikus növekedési rendszerrel rendelkezik. Még ha a gyökérnél is ás ki egy hajtást, jövőre még néhány hajtás nő a helyén. Tehát határozatlan ideig kiáshatja a hajtásokat, és nem érhet el eredményt.

Megszabadulhat a hajtásoktól, ha metszőgéppel levágja őket. A bokrokat a talajtól 30 cm-re vágják le. Ennek a módszernek köszönhetően a cseresznye "elválasztható", hogy több év alatt nagy mennyiségű növekedést biztosítson.

A legjobb módszerek a fafajták megszabadulására az oldalon

Népi gyógymódok

A vegyi anyagok és a mechanikus eltávolítás mellett a népi gyógyszerek is segítségül jönnek. Például a közelben árnyas fát (gesztenye vagy juhar) ültethet. Ezek a fák megakadályozzák más növények növekedését. Annak elkerülése érdekében, hogy a hajtások megjelenjenek ezen a területen, a talajt vastag tőzeg, fűrészpor vagy szalma réteggel mulccsalják.

A felesleges hajtások megjelenésének megakadályozása érdekében a gyökér gallért bőségesen eltemetik a talajjal. Nagyon gyakran a gyökerek kitettsége vezet a hajtások aktív fejlődéséhez.

csomagtartó talajtakaró

A megjelenés megelőzése

Annak elkerülése érdekében, hogy minden évben ne vegyenek részt növekvő takarmánynövelésben, megelőző intézkedéseket lehet tenni. A fa közelében egy 1,5 m átmérőjű kört kell hagyni, a pala mellett a fa mellett 1,5 m mélységbe vezetve. Ez korlátozza a helyet a gyökérzetnél, és a fának nincs elegendő hely a növekedéshez. Igaz, hogy a hajtások nagyon körben jelennek meg. Sokkal kevesebb lesz ezek közül, és a hajtások eltávolítása nem lesz nehéz.

Egy másik lehetőség az, hogy olyan fajtákat válasszon, amelyek nem hajlamosak a túlnövekedésre. A cseresznye esetében ezek a Shokoladnitsa, Crimson, Lyubskaya fajták.

cseresznye bogyók

A szilva esetében ezek a fajták a következők:

 • Ochakovskaya sárga;
 • Olasz magyar;
 • Közös magyar.

A talaj mulcsolása szintén segít megelőzni a csírázást, csakúgy, mint a nyár folyamán történő alkalmi öntözés. Az öntözés során ne tegyen erőteljes áramot, és ne irányítsa azt a gyökérzetbe. Ez a gyökerek kitettségéhez vezet.

Nem ajánlott ásni a talaj közelében a talaj közelében.

Az ásás károsíthatja a gyökereket. Jobb, ha a talajtakarót kaparóval gyomlik.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök