A legjobb módszerek annak kezelésére, hogyan lehet véglegesen megszabadulni a fenyőfűtől a környéken

A kerti parcellákban és a zöldségkertben a gyomok nagy kárt okoznak a növénynek. Az egyik leggyakoribb a tetű - a fű, amely esős időben aktívan növekszik, és vastag szőnyegen takarja a talajt. Fontolja meg, hogyan lehet mechanikus, kémiai és népi módszerekkel véglegesen megszabadulni a nyaraló fafajairól. Azt is kitaláljuk, mi a megelőző védelem az újbóli növekedés ellen.

A fű tulajdonságai

A fűszeres növény tudományos neve a középső csillag. Ez egy alacsony magasságú, lágyszárú növény, amely intenzív növekedésre képes bőséges nedvességtartalmú talajon.

A fahagyma gyomok megkülönböztető tulajdonságai:

 • lédús, erős szár;
 • közepes méretű és lekerekített levelek;
 • kicsi, fehér virágok, amelyek kívülről csillagokra emlékeztetnek, amelyek a növekedési időszak során fennmaradnak.

Amíg a magok érlelődnek, a virágzás első napjaitól kezdve kb. Öt hétig tart, majd a ciklus megismétlődik.

A szezon során egy cserje akár 15 ezer gyommag előállítására is képes. A magokat a következő tulajdonságok jellemzik:

 • korai csírázás +4 ° C levegő hőmérsékleten;
 • megőrzése a talajban két-öt évig;
 • környezeti tényezőkkel szembeni ellenálló képesség.

A fenyő gyökérzetének száma sok vékony és hosszú gyökérből áll, amelyek gyorsan megerősítik és elterjednek a környező térben.

A fenyérfű növekedési üteme a telephelyen a talaj típusától és minőségétől függ. A magas savtartalmú talaj hozzájárul a gyomok leggyorsabb elterjedéséhez a területen - a fésű folyamatosan nagy szőnyeg formájában takarja el a talajt. Más talajkompozíciókkal ez a gyom külön bokrokban nő.

zöld fű

A fésű káros

Mielőtt elkezdené a fenyőfű elleni küzdelmet a kertben, kitalálnia kell, hogy mi a veszélyes és ártalmas gyomfű:

 1. A kert nagy részének sűrű borítása fás kötéstel megakadályozza a napfény bejutását. Ez lehetetlenné teszi a természetes légáramlást. Ennek eredményeként aktívan fejlődnek a mikroorganizmusok, amelyek elpusztítják a jótékony baktériumokat.
 2. A gyökerek bőséges növekedése miatt a helyszínen más növények nedvességhiányosak.
 3. A talaj gyengül és kimerül, mivel a gyomok minden tápanyagot és vitamint kivonnak belőle.
 4. A gyomnövény, amely talajt sűrű és sűrű takaróval takar, nem teszi lehetővé a szellőzést és a meleget, ennek eredményeként ki van téve a kórokozók hatásának.
 5. A fésű buja bozótjaiban a keresztes fészekű bolhák, a gyomlák, levéltetvek, diótörő bogarak és más rovarirtók találnak menedéket és élelmet.

fa tetvek a kertben

A megjelenés okai

A fűszeres gyom növekedésének fő okai a kertekben és a nyaralókban a talaj megnövekedett savassága és a fölösleges nedvességtartalom.

Hogyan lehet véglegesen megszabadulni a faszegről?

A tetvekkel többféle módon lehet foglalkozni - mechanikus, technikai és népi.

Mechanikai ütés és mezőgazdasági technológia

A gyomok kiküszöbölése érdekében kora tavasszal kell elvégezni a mechanikai és agrotechnikai munkákat - miután a hó megolvadt és a talaj megolvadt, de a tenyésztés megkezdése előtt.

fa tökös bogár

A fésűre gyakorolt ​​mechanikus hatás több szakaszra osztható:

 1. A talaj meglazítása és ásása a kertben, különféle növényi maradványok és gyomnövények eltávolítása.
 2. Lazítás a hajtások gyökerének egyidejű eltávolításával.
 3. Végezzen rendszeres gyomlálást a szezon során - minden alkalommal, amikor új hajtások kezdenek megjelenni. Ehhez használjon kicsi, keskeny spatulat vagy kerti szerszámot, amelynek célja a növényi gyökerek finom eltávolítása.
 4. A szántóföld segítségével alaposan áshatja ki a talajt a betakarítás után. Ebben a szakaszban azt is meg kell tisztítani a gyomgyökér területét, hogy a következő évszakban ne tudják gyökerezni és megjelenni.

A gyomlálás végén feltétlenül távolítsa el a kerti parcellát a növényi maradványoktól és a kis gyökerektől. Ez megakadályozza az új gyomok megjelenését.

A vágott fatejet nem szabad komposztálni. Ennek oka az a tény, hogy ennek a szerves műtrágyának a elkészítése során a gyomnövények kihajthatnak.

Egy másik hasznos agronómiai módszer a talajtakarás. Ennek az eljárásnak a célja, hogy megakadályozza a természetes fény hozzáférését a növényekhez, ideértve a gyomokat is.

kerti kártevő

Menedéket lehet gyártani:

 • fa táblák;
 • agrofibers;
 • fekete műanyag csomagolás;
 • tetőfedő anyagok;
 • régi linóleum maradványai;
 • 10 cm réteg levél, fű vagy széna.

A talaj deoxidációjának jellemzői

A nagyobb hatékonyság érdekében az agrotechnikai módszereket a talaj deoxidációjával kell kombinálni. Ezt az eljárást évről évre kell elvégezni, mivel az idő múlásával a talaj savassága helyreáll és visszatér eredeti értékeihez.

A savasság csökkentésére többféle mód van. Ezekre a célokra leggyakrabban füstölgő vagy hántolt mész, valamint dolomitliszt kerül felhasználásra.

film tekercsek

Az őszi vagy a tavaszi ásás során a mészt hozzá kell adni a talajrétegekhez.

Az első esetben a teljes növény betakarítása után. A 100 m 2 -es parcellán az optimális mészmennyiség meghatározásához figyelembe kell venni a talaj savassági fokát:

 • nagyon savanyú - 60 kg;
 • közepes sav - 45 kg;
 • enyhén savas - 30 kg.

Néhány víz hozzáadásával ellazult mészhez juthat, amelyet a talaj tavaszi gyomlálásakor ajánlott használni. Minden négyzetméterenként 50–150 gramm mészre lesz szüksége.

tanulmányozza a savasságot

A mész használatakor van egy hátránya - ez a vegyi anyag égési sérüléseket okozhat a növények szárában és gyökérében. Ezért bizonyos esetekben tanácsos dolomitliszt felhasználása, amely enyhébb. Ebben az esetben a termék mennyisége a talaj savasságától is függ:

 • nagyon savanyú - 600 g;
 • közepes sav - 500 g;
 • enyhén savas - 400 g

tiszta fekete talaj

Vegyszerek

A kémiai alapú termékek nagyon hatékonyak, de bizonyos veszélyt jelentenek, ezért használatakor a legnagyobb gondosság szükséges.

A következő típusú herbicidek alkalmasak a fenyőfák ellenőrzésére a helyszínen:

 • "Nulla";
 • "Hurrikán";
 • "Tornádó";
 • "Glysol";
 • "Glyph".

A kémiai készítményeket javasoljuk évente egyszer - a betakarítást követő ősszel - alkalmazni. A telek feldolgozásához meg kell választani a csendes, szél nélküli napokat, hogy a mérgező komponensek ne terjedjenek az egész területre. Minden munkát védőruházatban kell elvégezni.

hurrikán gyógyszer

A herbicidekkel történő folyamatos kezelést csak akkor lehet elvégezni, ha nincsenek más növények a közelben. Ha más növények vannak a közelben, akkor csak foltos feldolgozás megengedett.

A gyomfű vegyszerek hatására kb. 5–7 nap alatt elpusztul. Először a tetején lévő levelek sárgássá válnak, majd az egész növény barna színűvé válik.

gyógyszer egy üvegben

gyomlálás

Általános módszer a gyomlálás. Minden héten el kell végezni, hogy a gyomnövény kimerüljön és elveszítse életképességét. Szükséges, hogy a növény összes szakadt részecske kiszáradjon, mert még egy minimális mennyiségű nedvesség is elegendő ahhoz, hogy a gyökérzet meggyulladjon. Ajánlott a gyomnövény, miután a faszű magja érett.

Hagyományos módszerek

Számos hatékony és biztonságos népi módszer létezik a fakér és más gyomok kezelésére a következő területeken:

 1. Reszelt mosószappanból, valamint egyenlő részben asztali sóból és ecetből készült herbicid szappan. Ennek a szernek a megoldásával bőségesen kell feldolgozni azokat a helyeket, ahol a fenyőfa nő.
 2. Só. Szárazan és oldat formájában is használható a terület öntözésére. A kert egy négyzetméterére másfél kilogramm sót kell használni.
 3. Erőteljes szódabikarbónaoldatot használnak a gyomok palántáinak permetezésére, amelyek legalább húsz centiméter távolságra növekednek más megművelt növényektől.
 4. Kezdje a tetűtej folyékony összetételű vizet és ecetet (egyenként két pohár), alkoholt (30 ml), citromsavat (1 tasak) és mosószert (2 teáskanál).

permetezze be a gyógyszert

A megjelenés megelőzése

Az illetékes megelőzés segít megvédeni magát a fahulladék újbóli megjelenése ellen a nyaralóban.

Gondoskodni kell arról, hogy az öntözés után ne maradjon felesleges víz az ágyakon kívül.

Számos olyan műveletet kell végrehajtania, amelyek megteremtik a gyomnövény elterjedésének legkedvezőtlenebb környezetét:

 1. Vegye figyelembe a vetésforgó szabályait.
 2. A zöld takarmánynövényeket ültesse a talaj fennmaradó szabad területeire.
 3. Készítsen talajtakarót fűrészporból, komposztból vagy fenyőkéregből.

Ezenkívül minden ősszel ajánlott a talaj mély ásása, amelynek eredményeként a mély rétegekben maradó gyomgyökér megfagy.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök