Hogyan lehet véglegesen megszabadulni a csalánktól az oldalon, az ellenőrzési szabályok és a legjobb eszközök

Annak ellenére, hogy a csalán jótékony tulajdonságai vannak, ez a növény gyomnövény és szóváltás, ha a területen nő. Mindent bonyolít az a tény, hogy nehéz eltávolítani, mivel gyermekkortól emlékezetünkre áll, hogy a csalán égeti a bőrt, ha csupasz kezével megérinti a szárokat vagy a leveleket. És még akkor is, ha a növény kihúzható, a következő nyáron visszatér. Lássuk, hogyan lehet rövid időn belül megszabadulni a kertben található csalánból.

Törölni kell?

A csalán jótékony tulajdonságokkal rendelkezik. Állati takarmányok és műtrágyák előállítására szolgál. Ön enni a növényt. A fiatal levelek ízletes és egészséges leves elkészítésére alkalmasak, salátákhoz, gabonafélékhez adják őket, és ezekből készül tea.

A csalánok jó kerti ágyak megtermékenyítésére. A zúzott gyomot tíz liter víz / csalán kilogramm arányában töltik meg vízzel. Kiderült, hogy a gyümölcstermékek hatékony, ingyenes etetése.

A fentiek alapján arra a következtetésre jutunk, hogy a csalán megsemmisítésének szükségessége a nyaralóban nem olyan egyértelmű, mint az első pillantásra tűnik.

Megfelelő megoldás az, ha eltávolítják a gyomnövényeket, ahol egyértelműen zavarják és károsítják azokat, miközben azokat olyan helyekre hagyják, ahol nem zavarják más növényeket, hogy később felhasználhassák őket.

csalán az országban

Miért jelenik meg az oldalon?

A gyom kedveli a nem művelt talajt. A csalánkat a termékeny talaj vonzza, amely nedvességnek van kitéve. Az a tény, hogy a csalán gyökerezik a talajban, azt jelzi, hogy más növények itt is gyökerezik.

A növény gyakran lóherevel és bézsvirágdal együtt jelenik meg, ami a talaj alacsony savasságát jelzi. Ha komló vagy quinoa jelenik meg a csalán mellett, ez jelzi a talaj nitrogéntartalmát.

Hogyan lehet megszabadulni a csalánból a kertben?

Noha a csalán megjelenése a helyszínen jelzi a talaj termékenységét, magának a gyomnak a növekedését időben meg kell állítani, különben a nyáron nő.

A gyomok általában feszítettek, tehát a szokásos húzás itt nem lesz hatékony, mivel a növény újra és újra megjelenni kezd.

Meg kell találni az anyanövényt, amelyből a többi hajtás nő, és közvetlen erőfeszítéseket kell tenni a leküzdésére.

csalán a kertben

Mechanikus ütés

Annak érdekében, hogy egy kis területen könnyen és hatékonyan el lehessen távolítani a csalánkat, elegendő a mechanikus hatás. Ásni többször a talaj fölé, ahol a gyom nő.Ezután távolítsa el az összes hajtást, és távolítsa el a gyökereket a talajból. Ezekre a műveletekre elegendő egy kis kerti terület tisztítása a gyomnövényről.

Vegyszerek

A kertben a csalánktól való végleges megszabadulás segít a kémiai szereknek, amelyeket kifejezetten a gyomok elleni küzdelemhez terveztek. A vegyi anyagok alkalmazása a leggyorsabb és legigényesebb módszer. Ha nagy területeken nagy növények bozótjaival foglalkozik, akkor nem tud megtenni vegyi anyagok használata nélkül.

kémiai ágensek

A gyomirtó szerek a herbicidek osztályába tartoznak, és felváltva talajra osztódnak, amely a száron és a leveleken keresztül hat a gyomra, valamint a gyökérre, amelyek elsősorban a káros növény gyökereit érintik.

Csalán gyomirtók

A Roundup az egyik legnépszerűbb gyógymód, amelyet csalánkiütés kezelésére használnak. Ez az eszköz gyorsan eltávolítja a gyomokat anélkül, hogy felhalmozódna a talajban, és ugyanakkor teljesen ártalmatlan az emberi testre. Számos hasonlóan hatékony analógja van, például a Tornado és a Zero.

tornádó

A gyomok kezeléséhez száraz és meleg időre kell várnia. A vegyszereket egyenletesen permetezze a növényekre. Néhány nap múlva a gyomok elpusztulnak, és már lehetséges a gyümölcstermesztés a földbe.

A harc népi módszerei

A csalán kezelésére a helyszínen számos hatékony népi módszer létezik. A gyomlálás segít megszabadulni a gyomoktól, de ez meglehetősen fárasztó folyamat, és nem alkalmas nagy kiterjedésű, gyomnövényes területeken. A gyomlálás után takarja le olyan anyaggal, amely nem továbbítja a fényt.

Körülbelül egy hónappal a vetés előtt a talajt alkohollal kezelheti. Ezután a gyomok gyorsabban csíráznak, és el lehet vetni, mielőtt a területet növénymagokat vetik.

Az üvegházban, ahol nehéz a talaj gyomlálása, gyakran alkalmazzák a talaj harminc százalékos káliumsó oldattal történő művelésének módszerét. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy ennek a módszernek korlátozott időtartamú.

csalán haszon

Hogyan lehet jól használni a gyomnövényt?

Mint fentebb említettük, a csalán nagy mennyiségű tápanyagot tartalmaz és feldolgozás után is ehető. A levesek és a csalántea mellett egészséges teák készíthetők a hajhullás és az olajos haj kezelésében. Továbbá, a főzõket ödéma és különféle gyulladások, valamint vérző íny kezelésére használják.

Lehetséges hibák kertészek

A telek gyomnövényes kezelésének végrehajtása során sok kertész olyan hibákat követ el, amelyek károsíthatják a növényi növényeket. Különösen a gyomok nem megfelelő és pontatlan kezelése vegyi anyagokkal, amelyek során a vegyi anyagok a termesztett növényekre kerülnek. Ez a gondatlanság károsíthatja a kultúrát és halálát okozhatja.

növényi permetezés

Megfelelően kell kiszámítani a vegyi anyagok mennyiségét és a permetező palackokkal permetezni a káros növényeket. Ne öntözze a növényeket locsolókannával.

A legfontosabb, hogy minden kezelést csak száraz, meleg időben szabad elvégezni. A szélszél vegyszereket szállít a telephely körül, és ezek elkerülhetetlenül, vagy úgy, a gyümölcstermékekre esnek.

Megelőző intézkedések

A gyomok helyszínen történő megjelenésének megakadályozására talajgyomlást alkalmaznak. Szezononként többször kell megtenni. A webhely méretétől függően szüksége lehet egy kapa vagy kapa. Gyomlálásnál ne feledje, hogy a gyom gyökerei összefonódnak; erõfeszítéssel ki kell húzni a növényeket. A hely kezelése után eltávolított csalánkat el kell égetni.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök