Útmutató a gyomnövényből származó Glyphos herbicid használatához

Talán nincs más ünnepelt gyomirtó, mint a Glyphos herbicid. Több mint 50 ország amatőr kertészei imádják. Mi az oka ennek az eszköznek a népszerűségére? A megértés érdekében alaposan meg kell tanulmányoznia a Glyphos gyógyszernek a gyomokból történő alkalmazásának útmutatásait. Mint kiderült, a fő előnye az, hogy általános herbicid.

A Glyphos herbicid összetétele és felszabadulásának formája

A készítmény hatóanyaga a glifozát-izopropil-amin-só. Csak vizes herbicid oldat eladó.

Kis üvegben gyártják, három hektár (300 négyzetméter) feldolgozásához, valamint műanyag ampullákban kis területeken, és így tovább.

  1. 10 hektár feldolgozásához 500 gramm gyógyszer szükséges.
  2. 120 gramm - 3 hektáronként.
  3. 50 gramm - száz négyzetméter (100 négyzetméter).

Ne feledje, hogy a Grifos herbicid folyamatos hatású készítmény!

A gyomirtás hatásmechanizmusa

A növényen elhelyezett glifozátsó nemcsak a levelekben és a törzsekben, hanem a gyomok gyökerében is áthatol, ezzel blokkolja a bioszintézist és más funkciókat. A gyomnövények fokozatosan sárgássá válnak, kiszáradnak és végül elpusztulnak.

Útmutató a gyomnövényből származó Glyphos herbicid használatához

Felhasználási javallatok

A termék helyes használatához gondosan tanulmányozza az utasításokat. A gyomirtó szert kora tavasztól és a betakarítást követően szabad felhasználni. Gyakran késő őszig, a tél kezdete előtt használják.

A permetezés előtt nem szükséges gyomlálni, lazítsa meg a talajt!

Előnyök más gyógyszerekkel szemben

A Glyphos-nak számos előnye van a hasonló herbicidekkel szemben.

  1. A termék hatékony, nagy teljesítményű, kiváló eredményeket ad.
  2. Napfény és víz ellenálló.
  3. Jól keverhető más gyomirtókkal.
  4. Nem mérgező az emberekre, rovarokra, halakra, madarakra és állatokra.
  5. Bomlik a talajban.
  6. Nem bomlik vízben.
  7. Legfeljebb öt évig eltartható.

Útmutató a gyomnövényből származó Glyphos herbicid használatához

Ez érdekes! A talajban a Glyphos gyógyszer széndioxiddá, aminosavakká, foszfátokká bomlik. Közben felhalmozódhat tőzegesen gazdag talajban.

A növény halálának ideje a kezelés után

A feldolgozás után a gyomok levelei fokozatosan sárgássá válnak és elszáradnak. Négy vagy tíz napon belül meghalnak. A végső halál a permetezés után egy hónappal jelentkezik.

A fogyasztás kiszámítása és a munkaoldat készítése

Egy liter oldat szükséges húsz négyzetméter földterülethez. A gyomok kezelése után a maradék munkaoldatot ki kell önteni, mivel hosszú ideig nem tárolható.

Maga a palacknak ​​osztódások vannak, ahol mindegyik tíz milliliternek felel meg. Munkaoldatot készítünk a növény típusa alapján.

Az évelő gyomok elpusztításához 12 milliliter herbicidet liter vízben hígítunk. Az egynyári gyomnövényhez 8 gramm gyógyszerre van szüksége egy liter tiszta vízben.

A termék megfelelő használata

A Glyphos gyomirtó toxikus hatással van a termesztett növényekre. Ezért, ha véletlenül az egyikre esik, a leveleket sürgősen bő vízzel le kell mosni.

Útmutató a gyomnövényből származó Glyphos herbicid használatához

A gyöngy, a pitypang, a bojtorján, a zsurló és más gyógynövények "félnek" tőle. A szerszámot egyaránt felhasználhatja növénytermesztéskor és aratás során. Miután az első hajtások megjelentek a burgonyán, azonnal megsemmisítik azokat működő oldattal.

A gyógyszer nagyszerűen működik a gyep ültetésekor is, gyakran egy hónappal a napraforgó ültetése előtt alkalmazzák. A gyümölcsfák és a szőlő körüli földet szintén Glyphos-szel művelik.

A felhasználással kapcsolatos óvintézkedések

Amikor a gyógyszer a szem nyálkahártyájára jut, fájdalom és égő érzés jelentkezik. Ezért a kezelést szemüveggel, fejfedővel és zárt ruházattal kell elvégezni. A termék részecskéit bő vízzel le kell mosni.

Útmutató a gyomnövényből származó Glyphos herbicid használatához

Ha véletlenül beleesik egy víztestbe vagy patakba, akkor a vízáram vagy a szél több méteren át képes továbbvinni. A vegyszert nem szabad gyermekek, terhes vagy szoptató nők, vagy a gyógyszerrel szemben allergiás emberek közelében használni.

toxicitás

A talajban a Glyphos teljesen lebomlik, ezért nem befolyásolja a növények gyökerét. Fő hatása a gyomnövények leveleire és szárára terjed ki. Ezért nem javasolt kulturális vetőmag ültetése a föld munkaoldattal történő feldolgozása után. Sokkal jobb a méhek repülését korlátozni a növények 12 órás permetezése után.

Kompatibilitás más termékekkel

A termék jól keverhető más növényvédő szerekkel. Használat előtt összekeverik egy kis tartályban, és ellenőrzik a kompatibilitást.

Útmutató a gyomnövényből származó Glyphos herbicid használatához

A termék tárolása

A herbicid nem fél a hőmérsékleti ingadozásoktól. Egy olyan helyiségben, ahol mínusz öt fok van, nem veszíti el tulajdonságait. Ugyanez történik plusz 40 fokos hőmérsékleten. Az eltarthatóság 5 év.

Hasonló gyomirtók

Az olyan gyomirtó szerek, mint az Arsenal, a Forte hurrikán, a Tornado, a Kerek, a Talaj, a Zeusz, ugyanazokkal a funkciókkal rendelkeznek, mint a Glyphos. Más szavakkal, folyamatos vegyi anyagok.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök