A gyomnövényeket elpusztító gyepfű leírása és a terület vetése

A szép gyep nélküli gyep a kertészek és a nyári lakosok álma. Egy ilyen gyep arisztokratikusnak tűnik, kényelmes rajta kültéri játékot játszani. A gyomnövényeknek a kedvenc gyepétől való távol tartása nem könnyű feladat. Fontos a helyszín megfelelő előkészítése és olyan gyepfű választása, amely képes elpusztítani és kiszorítani a gyomokat a talajból. Egy ilyen gyep ellenáll a letörlésnek, és erős gyökérrendszert képez, amely nem engedi a gyomok csírázását.

Hogyan segít a gyep a gyomok ellen?

Annak érdekében, hogy a gyomok ne növekedjenek a helyszínen, és ne rontják a tájat, a problémás területeket füves fűkeverékekkel vetik be. Gyomirtó szerek használata nélkül lehetetlen teljes mértékben megszabadulni a gyomoktól a helyszínen, de a lehető legkevesebb a nem kívánt fű mennyisége. Óvatosan válasszon különféle pázsitfűféléket, amelyeknek a következő tulajdonságokkal kell rendelkezniük:

  1. Megnövelt szárazságtűrés.
  2. Erőteljes gyökérzet, amely összekapcsolja más növények gyökereit.
  3. Alacsony termetű.
  4. Ellenáll a taposásnak.

Fontos! A gyep csak a sűrű vetésű gyomok kezelésére szolgál. A nagyobb hatás elérése érdekében az 1 négyzetméterenkénti vetési arány megduplázódik.

A gyomnövényekre gyakorolt ​​hatás elvét a gyepfű összefonódó rizómáinak sűrű rétege képezi, amelyek nem teszik lehetővé a gyomok csírázását és kényelmes életét.

Gyakran a gyepfűt használják zöldtrágyaként: organikus talajtakaróként ásják ki a talajjal. Az ilyen típusú gyógynövények a következők: lóhere, eper, csillagfürt. Ezek a gyomnövényt kiszorító növények emellett káliumval gazdagítják a talajt és növelik a termékenységet. A következő évben a megművelt növényeket pihentetett és megtisztított talajon ültetik.

gyepfű, amely elpusztítja a gyomokat

Fű, amely nem fél a gyomoktól

Gyomnövényeket és egyéb vegyszereket nem lehet felhasználni a gyomok legyőzésére a helyszínen. Sokféle olyan fű található, amelyek nem félnek a gyomoktól.

Különféle gyepfű választásakor figyelmet kell fordítani egy olyan paraméterre, mint a rövid magasság. Az ilyen növénytípusok képesek a gyökerek sűrű szövéséhez. A gyomoktól nem félő, erős immunitással rendelkező növényzet, amely változó éghajlati körülmények között, szárazságban és vízcseppekben képes növekedni.

Gyomnövényes fűfajták

A parcellán a gyomokat megsemmisítő fűket a fejlett gyökérzet jellemzi, gyorsan képesek növekedni és megkapni a zöld tömeget, nem betegednek és szilárdan elviselik az időjárási és hideg időjárási viszonyokat.A Siderat gyógynövények segít megszabadulni a gyomoktól, és humuszban gazdagítják a talajt. A virágpázsitok díszítik a tájat és megteremtik a hangulatot az oldalon. Elemezzük a gyepfűfajták olyan népszerű fajtáit, amelyek elpusztíthatják a gyomnövényeket, örökre kiszorítva őket a helyről.

gyepfű, amely elpusztítja a gyomokat

Pólus fű

A gabonafélék családjába tartozik. Különbözik a rövid testtartástól és a gyökérzet azon képességétől, hogy hozzon létre egy sűrű szőnyeget, amely elpusztítja a gyomokat. Zöldek gazdag halványzöld színű, lédús. A szökött füvet a gombás betegségekkel szembeni stabil immunitása jellemzi, fagyálló, képes ellenállni a taposásnak. De a fajta fél az aszálytól, száraz időszakokban további öntözésre van szükség.

Piros eper

Annak érdekében, hogy a gyomok ne növekedjenek a helyszínen, és ne rontják a tájat, különféle gyepfűket használnak. A termesztési körülmények között talán a legigényesebb pázsitfű a vörös eper. Növekvő talajban is növekedhet, jól megbirkózik a gyomokkal, így nincs esélye a csírázásra. Népszerűvé vált a kertészek között az alacsony kaszálás toleranciája miatt. Elviseli a taposást és a fagyos teleket. Lassú növekedési rátával, árnyékban növekszik, méltóságteljesen ellenáll az aszálynak. Vörös eperfenyő füvet vehet ősszel vagy tavasszal. Ez a fajta fű szinte az összes fűkeverékbe tartozik.

Piros eper

Rét kékfű

Téli növény, amelyet zöld trágyaként lehet ősszel vetni. A zamatos fűhajtások kora tavasszal jelennek meg, közvetlenül a hótakaró megolvadása után. A kaszálás serkenti az új hajtások kialakulását, így a pázsit ápoltnak tűnik, kopasz foltok nélkül. A kékfű önbeporzik, 4-5 évig aktív növekedés szakaszában van.

Microclover

A tájépítészek modern fejlesztése. A mikrorövény nem hagy esélyt a gyomok túlélésére. A bokor magassága 5 centiméter, egyenletesen, ugyanolyan magasságú gyepet képez. Egy ilyen gyepnek nincs szüksége kaszálásra. Ugyanakkor a növény annyira agresszív, hogy kitölti a talaj üres területeit, elzárja a gyomokat. Ha mikroklippel növényi kertet ültet, elfelejtheti a gyomokat. A microclover bármilyen talajon nő, különféle éghajlati körülmények között.

Microclover

perje

Növényes évelő növény, hosszú életciklusa 7-8 év, elzárja a gyomokat a helyszínen. A gyep novemberig megőrzi zöld lédús színét. A rozsfű meleg déli éghajlatban mutatkozik meg a legjobb tulajdonságaival. Nem tolerálja a fagyos teleket, hajlamos a fagyra. Az ültetés utáni első évben a pázsitot nem kell kaszálni.

perje

Kész vegyes fű

A „tartós” gyep létrehozásához gyakran kész fű keverékeket használnak. Az évenkénti gyepfű alacsony termesztésű fajtájának közös termesztése a telephelyen segít megszabadulni a szemetes növényektől. Fontos, hogy a növények növekedési ütemében, magasságában és a növekedési feltételeknek megfelelőek legyenek.

Kanada zöld

Ezt a keveréket kiválasztottuk és adaptáltuk az északi régiók növekedési feltételeihez. A keverék számos fajta eperféléből és bukfűből áll. Az első hajtások a vetés után 10 napon belül jelennek meg. A keverék alkalmas városi tájak termesztésére. A "Kanada Green" ellenáll a taposásnak, télen nem fagy le. Egy ilyen gyepen focizhat és egyéb szabadtéri játékokat játszhat. A bevonat nem igényel vékonyodást, nem fél a kártevőktől és gombás fertőzésektől. A Canada Green prémium osztályú keverékekhez tartozik.

Kanada zöld

„Liliputi”

Alacsony növekedésű gyep lassú növekedéssel. Egy ilyen keveréket gyakran "lustnak szánt fűnek" hívnak, csak a második évben kell levágni a telepítéseket. A "Lilliput" egynegyed vörös eper. A gyep tolerálja az alacsony kaszálást és gyorsan helyreáll a sérülésektől.További öntözés szükséges. A fűkeverék összetétele számos fajta eperfélét, rétfűfélét, karcsú és csírázó hajlított fűt tartalmaz.

"Gnome"

Alacsony növekedésű gyógynövények keveréke, amelyek nem igényelnek rendszeres karbantartást. Alkalmas Oroszország északi területein termesztésre. A keverék rétfenyőből, vörösfenyőből és rétfűből áll. A fűkeverék különösen népszerű az Urálban.

A keverék az évelő fűfélék egyharmadát tartalmazza. Ezenkívül rét-eper, piros eper, rét kékfű és búzafű is tartalmaz. A gyep nem igényel gyakori kaszálást, gyenge talajokban is nőhet. Az optimális vágási magasság 6-8 centiméter.

törpe

A terület előkészítése és helyes vetése

Gyomirtó szerekkel hosszú ideig megszabadulhat a gyomoktól a telephelyen, vagy füves fűvel vetheti a területeket. A maximális gyomirtás és a gyönyörű pázsit érdekében az ültetvényt elő kell készíteni. A helyszín előkészítése magában foglalja:

  1. Talajkezelés herbicidekkel.
  2. Gyomirtás kézzel.
  3. A talaj ásása és meglazítása.
  4. Speciális műtrágyák kijuttatása füves füvekhez.
  5. A magas savasságú talajok meszesek.
  6. Lazítás és megtermékenyítés után a talajt itatják és hengerrel tömörítik.

Az összes szükséges intézkedés elvégzése után a talajt egy hétig állni hagyják. Ez idő alatt néhány gyomnövény nőni fog, ezeket kézzel kell eltávolítani.

A gyepfűt leggyakrabban tavasszal vagy ősszel ültetik. A magokat kézzel vagy speciális vetőgéppel vetik el. A fűkeverékek esetében a vetési sebességet az utasítások tartalmazzák. A magok elterjesztése után a talajt tápláló talajkeverékkel meghintjük, majd hengerrel préseljük. A további ültetést meg kell itatni. A legjobb permetezőgép használata, így a talaj nem mossa ki, a mag marad a helyén.

A kifüggesztett parcella tájképének kifinomultabbá tétele érdekében további virágágyásokat hoznak létre, virágot és díszcserjéket ültetnek.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök