Az eper kezelésének legjobb módja a gyomoktól való megszabaduláshoz, a herbicidek leírása

Hogyan lehet a legjobban kezelni a gyomokat a szamócában? Ez a probléma herbicidekkel kezelhető. Ezek olyan vegyszerek, amelyek segítenek megszabadulni a nemkívánatos növényzettől az eperkertben. Számos olyan szelektív gyomirtó szer van, amely nem okoz kárt az eperben, de néhány nap alatt megszabadul a gyomoktól, és megőrzi védőhatását az egész növekedési időszakban.

Meg lehet-e védeni a szamócát a gyomok ellen?

Az eperágyakban gyomok gyakoriak. Háromféle módon lehet megoldani ezt a problémát: a talaj mulcsolása, gyomlálás, herbicidoldatokkal történő feldolgozás.

A háztartásokban a szokásos gyomnövényeket harcolni egy közönséges kapa segítségével. A gyomlálás csak néhány napig segít megszabadulni a gyomoktól. A hosszabb védelmi idő biztosítja a földieper talajtakarását. Igaz, hogy ez a módszer túl nagy területen túl drága, és csepegtető öntözőrendszereket is igényel.

Sokkal könnyebb az eper kezelése herbicid oldattal. Számos herbicid érhető el érintkezéses vagy szisztémás, folyamatos vagy szelektív hatással. Mindezek a vegyszerek képesek az eperágyak védelmére az egész növekedési időszakban. Igaz, hogy minden gyomirtó szernek megvan a maga alkalmazási szabálya.

Tekintettel arra, hogy az eper egy évelő növény, amely ugyanabban a helyen növekszik évek óta, jobb a szelektív szisztémás herbicidek használata a gyomok feldolgozására és védelmére.

Az ilyen gyógyszereket por vagy koncentrált emulzió, szuszpenzió formájában forgalmazzák, és használat előtt vízzel meg kell hígítani.

A frissen megjelenő gyomokat kora tavasszal, az eper virágzása előtt permetezzük herbicid oldattal, vagy ősszel, a betakarítás után kezeljük a telepítéseket. Ha az ágyak tele vannak különféle gyógynövényekkel, amelyek tápanyagokat és vizet vesznek az eperből, akkor nyáron szelektív herbicid kezelést lehet végezni.

védelme eper

Strawberry Herbicide Review

Az eper egész időszakában a szamócának sok ellensége van. A gyomfű felveszi a tápanyagokat és a vizet, összegyűjti a harmat a leveleken és elősegíti a gombás fertőzéseket. A rovarok leveleket és bogyókat esznek. A gombák megtámadják a lombozatot, a gyökereket, és penészhez, rothadáshoz vezetnek a gyümölcsökön.

Mindezen problémákat vegyi anyagok segítségével kezelheti: gombaölő szerek (gombákból), rovarirtók (rovarokból) és herbicidek (gyomokból).

Tiovit Jet

Kéntartalmú gombaölő por, amely megóvja a szamócát a lisztharmat és más gombás betegségek ellen. A gyógyszert a kullancsok elleni gyógyszerként használják. Ezenkívül maga a kén is az egyik olyan összetevő, amely a szamóca normál növekedéséhez szükséges.

A port vízben oldjuk, majd a harmatból kiszáradt eperleveleket kezeljük a munkaoldattal. A felszabadult kén megzavarja a patogén sejtek létfontosságú folyamatait. A gyógyszer azonban csak 1-2 hétig hatásos. Az üledékek elmosják a ként a levelektől. Ez a készítmény nem érinti a gyomokat.

Tiovit Jet

Nukleáris keverék

Különböző gyógyszerek keveréke, amelyeket bármilyen gyógyszertárban meg lehet vásárolni. Az összes anyagot feloldják vízben, és az eperágyokat kész oldattal permetezik a virágzás előtt vagy után. A nukleáris keverék megvédi a szamócát a gombás betegségektől és a rovaroktól (gyomor, hangyák, levéltetvek). Igaz, hogy ez a gyógyszer nem működik a gyomoknál.

Keverék recept:

  • 40 liter víz;
  • 80 ml (1 üveg) nyírkátrány;
  • 25 ml jód (1 üveg);
  • 10 gramm bórsav (1 tasak);
  • 40 ml 10% -os ammóniaoldat (1 üveg);
  • 30 ml fenyőolaj (1 üveg).

A kapott keverék egy pohárát vödör vízben hígítják, és az eperágyra permetezik. A teljes zöldségkert és kert kezelhető ezzel a megoldással. A nukleáris vagy a pokolos keverék javítja a gyümölcs minőségét, növeli az összes növény termését.

permetezzük a keveréket

Egyéb eszközök

A szamóca gyomnövényeit herbicidekkel kell megfékezni. A Lontrel 300 megóvja a búzafűtől, a fenyőföldektől, a bogáncsotól, a pitypangtól, a kamillatól és a plantain-tól. A Goltix és a Betanal gyomirtók segítségével megszabadulhat az egyéves és évelő gyomoktól. Az eperágyat ezekkel az anyagokkal permetezik a gyomnövényzet kezdetén.

A trifluralint egy hónapig alkalmazzák palánták ültetésére. A tornádót, a Roundupot és a Glifozátot a gyomok aktív növekedésének időszakában használják. A fiatal eperültetvényeket Daktal, Fenmedifan, Desmedifam gyomirtókkal lehet kezelni. Nyáron a PAB, a Prizma segít megszabadulni a gyomoktól.

palack goltix

Melyik a jobb választani?

A herbicidek olyan vegyi anyagok, amelyeket a nem kívánt növényzet, azaz a gyomok megszabadítására használnak. Az eper ültetése előtt a következő termékeket használhatja: Goltix, Betanal, Venzar, Glyphosate, Trifluralin. A frissen ültetett palántákat Dactal, Fenmedipham, Fluazifop-P-butil készítményekkel lehet kezelni.

Nyáron a következő herbicid szerek használhatók az eperágyak védelmére: PAB, Prism, Lontrel 300, Select, Fuzilad. Az őszi feldolgozáshoz a Sinbar és a Devrinol készítmények alkalmasak. Az eperlevelek eltávolítása után a Lenacilt használják.

üveg Venzar

Hogyan kell alkalmazni a herbicideket

A szelektív gyomirtó szerek kora tavasszal, az epervirágzás előtt, nyáron, amikor a gyomok aktívan növekednek, vagy ősszel, a bogyók szedése után alkalmazhatók. Számos vegyi anyag alkalmazható a talajra az eper palánták ültetése előtt.

Általában a herbicidek egyik típusát használják a kezelésre. A vegyszert az utasítások szerint vízben oldják, majd a friss gyomokat munkaoldattal öblítik. Javasoljuk, hogy a gyomokat megdörzsöljék vízzel a feldolgozás előtt, vagy egy herbicid szert használjon közvetlenül eső után.

Egy növekedési időszakban 1-2 herbicid szerrel kezeltük.

A gyomok 1-3 héten belül elpusztulnak, és a herbicid védő hatása egész nyáron fennáll.

alkalmazzon gyomirtó szert

Hogyan kell elvégezni a kémiai gyomlálást

A herbicidet felhasználás előtt vízzel hígítják. A pontos adagot a címkén vagy a csomagoláson találja meg. Ne lépje túl az oldat koncentrációját. A gyomokat herbicid készítménnyel öntözik a fejlődésük kezdetén.Ha sok a gabonafélék a kertben, akkor először használjon gyógyszereket erre a gyomra, majd használjon herbicideket az egy- és évelő kétszikű gyomnövényekhez.

Népi gyógymódok

Használhat biztonságos népi gyógyszereket az eper védelmére. Például, a szódakeveréket növényével öntözik, hogy megszabaduljon a gombától. A mustárral, hamuval, dohányval, fokhagymával történő permetezés megmenti a rovarokat.

A jobb tapadás érdekében az ilyen keverékekhez kevés szappanos folyadékot adunk. A gyomnövényeket ecetsav-oldattal kezeljük.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök