Recept a keserű gombák sózására otthon

Döntse el magától, hogy a keserűsöt hidegen vagy melegként sózja-e. Nagyon nagymamám, buzgó háziasszony választékát kínálom a receptek közül, amelyek elképesztően ízletes és tápláló ételeket készítettek bármilyen, akár másodlagos termékből.

Leggyakrabban sampinyonokat főzött, de nem habozott a keserű ételeket - feltételesen ehető gombákat - használni. Pácolt, különféle módon sózott. Örömmel megettük őket mindkét arcon: hagymával és napraforgóolajjal, sült vagy főtt burgonyával. Sós keserű télen van valami.

Miért kell áztatnia gomba és hogyan kell csinálni

Ezek a gombák keserűséget tartalmaznak, így további feldolgozás nélkül nem fogyaszthatók el. Főzés előtt a gombát mindig ugyanúgy áztassa, mint a tejgomba. Ehhez egyszerű és gyors módszereket alkalmaznak.

Először mérlegeljük az egyszerű áztatási módszert. Helyezze a medencébe a hazahozott keserű gombákat, adjon hozzá vizet és hagyja egy ideig állni. Az előzetes áztatás után könnyebb megtisztítani a sapkák és a lábak szennyeződéseitől és törmelékeitől.

Készítsen elő egy nem oxidáló tartályt az áztatáshoz. Válogassa ki a gombát. Vágja ki a féreglyukakat, távolítsa el a sérült alkatrészeket és a szennyeződéseket. Vágja le a lábad, hagyjon egy csonkot legfeljebb 1 cm hosszúra. Öntse a kiválasztott és tisztított alapanyagokat az előkészített tartályba, töltse fel vízzel.

A gombanek legalább 5 napig a vízben kell lennie. Keserű anyagok szabadulnak fel a vízbe, így a vizet háromszor ki kell engedni és frissen kell önteni. A hét végére a tejgomba sózható.

A modern háziasszonyok mindig kísérleteznek. Citromsavat és sót használtunk az áztatási folyamat felgyorsítására. Vegyünk 1 kg tisztán mosott, levágott tej gombát. 1 liter vízben 1 evőkanál sót hígítunk. l. és citromsav - elegendő teáskanál. Töltsük meg a gombát sózott és savanyított oldattal. 3 nap alatt nem lesz keserűség. A vizet minden nap háromszor kell cserélni. Sót és citromsavat kell adni minden alkalommal.

keserű gombák

Kigondoltuk az áztatást, és most megtanuljuk, hogyan kell sózni a keserűt. Fontoljuk meg mindkét lehetőséget:

 1. Forró nagykövet.
 2. A sózás hideg.

Forró só

A gombát áztatják, nincs keserűség bennük. Megkezdjük a keserű forró sózását. Vegyünk egy zománcozott serpenyőt, és szórjuk le a gombákat a kupakkal lefelé. Adjunk némi sót a vízhez, és öntsük bele egy serpenyőbe. Főzzük 30 percig. Időnként keverje meg, hogy ne égjen.

Só gombák szükség kaporral, fokhagymával. A kapor lerakása előtt tegye egy mosdóba, töltse fel hideg vízzel, öblítse le és öblítse le. Hámozza meg a fokhagymát. Szeletelhető vagy egész szegfűszegben használható.

A sózott gombák számára alkalmas tartályok:

 1. Zománcozott serpenyő.
 2. Zománcvödör.
 3. Üvegedények széles szájjal.

Helyezze a főtt gomba szorosan egy előkészített tartályba, megsórja őket sóval és fokhagymával. 1 kg sóhoz 2 evőkanál szükséges. Helyezzük a kapor és a rakomány tetejét.

gomba vízben

A sós vízzel teljesen fedezze a sózott marhahúst. Ha nem elég, adjunk hozzá sós vizet.

Otthon a gomba sózott 7 napig. Nagyon finomnak bizonyul, ha a keserűsöt forrón főzik. Jó hétköznapokon enni, és egy ilyen snack díszíti az ünnepi asztalot.

Hideg sózás

Most próbáljuk elkészíteni a sózott keserű cukrot a hideg sózás receptje szerint. Sót, a forró módszerhez hasonlóan, 2 evőkanálot fogyasztunk 1 kg-ra. l. Fűszerektől kezdve a következőkre lesz szüksége:

 • fokhagyma;
 • kapor;
 • cseresznye levelek;
 • bors (fekete);
 • kömény.

A gomba már meg van áztatva, az üvegeket (serpenyőket) tiszta szódaval mossuk és vízzel öblítjük. A zöldeket kiválogatják, folyó vízben mossák, megfelelő méretű darabokra vágják. A fokhagymát meghámozzuk.

Letette a gombát a kupakkal. Megszórjuk a rétegeket sóval és fűszerekkel. A tetejét tesszük úgy, hogy a gombákat sós vízzel fedjük le, és ne sötétedjenek. A hidegen sózott keserű csak két hónap alatt kész.

Pácolt

Haladva a hazahozott gombokat, tegye a kicsi gombákat külön medencébe - érdemes tésztából savanyú keserűt készíteni. A lábakat teljesen le kell vágni, a sapkákat a pácolás elõtt kell hagyni, hagyományos vagy gyorsított módon áztatva.

A fűszerek és más termékek normája 0,5 liter pác készítéséhez, 1 kg alapanyagra számítva:

 1. Ecet - 0,06 liter.
 2. Cukor - 2 evőkanál. l.
 3. Só - 2 evőkanál l.
 4. Bors - 10 borsó.
 5. Lavrushka - 3 levél.
 6. Szegfű - 5 db.
 7. Hagyma - 2 fej.
 8. Sárgarépa - 1 darab.

gomba üvegekbe

Hámozza meg a sárgarépát, aprítsa vékony csíkokra. Vágjuk a hámozott hagymát aprófél gyűrűkbe. Öntsen vízbe az összes előre elkészített összetevőt, az ecetet kivéve.

Forralás után nagyon rövid ideig forraljuk, pár percig főzzük. A végén öntsön ecetet a pácba. Egy héten át áztatott elkészített gombát fél órán át kell főzni. Ha kész, engedje le a vizet.

Helyezze a keserűséget szorosan az előkészített üvegekbe és öntse bele a forró pácot. Télen a recept szerint elkészített keserű haszon hozzáadása minden zöldség- vagy húsételhez.

A fenti receptek mindegyike nem igényel nagy kulináris képességeket. A sózott és ecetes gombák minősége az alapanyagok előkészítésétől függ. Bármilyen sózás esetén a jól mosott és áztatott keserűsök eredeti ízükkel fognak örülni.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök