Receptek a hámozott paradicsom gyors sózásához télen

Háziasszonyok, tollak, megosztom, hogyan kell főzni hámozott paradicsomot télen. Azok számára, akik lusták eltávolítani a bőrt a paradicsomról, határozottan javaslom, hogy olvassa el a recepteket. Szerelmesei minden bizonnyal értékelni fogják azoknak a paradicsomoknak az íze közötti különbséget, amelyeket bőrrel és a savanyúságos paradicsommal írtak a bőr nélkül.

A paradicsom bőrének eltávolítása gyorsan és egyszerűen

Tanácsot adok a megfelelő paradicsom kiválasztásához. Mindenekelőtt a fajta fontos. A salátafajták nem alkalmasak. Csak konzerv fajtákat vegyen be. Könnyen azonosíthatók szilárd testük és szilárd bőrük alapján. Ha a paradicsomot felére vágja, láthatja, hogy kevés vetőmag van benne.

A konzerv paradicsom mindig kicsi. A nagy gyümölcsök elveszíthetik alakját a pácban, és ronthatják az étel megjelenését. Körülbelül azonos méretű gyümölcsöt veszünk, mind kicsi, mind közepes méretű.

Döntöttük a sózandó gyümölcs tulajdonságait, folytatjuk az elsődleges feldolgozást. Két nagy medencét veszünk a kezdethez. Öntsön hideg vizet az egyikbe, a másodikba pedig mosott gyümölcsöket. Mindegyik mosott paradicsomon keresztmetszetben megrajzolom a kifolyó területét. A vágás megkönnyíti a bőr eltávolítását.

Bemetszés közben forralom a vizet. Öntsünk forró vizet a paradicsomra. Forrásban lévő vízben pároljuk nagyon rövid ideig, 30–40 másodpercig. Aztán egy kanállal gyorsan dobom őket egy közeli medencébe, hideg vízzel. Továbbá technológiai kérdés, kézfogás - és minden paradicsom meztelen. A bőr megreped és könnyen elválasztható a gyümölcsről.

hámozott paradicsom a saját gyümölcslé

A legegyszerűbb recept a bőr nélküli pácolt paradicsomra

Kezdje a bőr nélküli paradicsom legegyszerűbb receptjével a téli időszakra. Csak 800 g hámozott paradicsomra és a sós konyhaösszetevők szokásos készletére van szüksége:

  1. Só.
  2. Cukor.
  3. Ecet.
  4. Babérlevél.
  5. Cukorborsó.

A listából csak ecetet, sót és cukrot szabad evőkanálban adagolni. Minden más fűszer az ízlése szerint. Az ízlés szerint ebben a pácolt paradicsom receptben adjunk hozzá egy fél bolgár érett paprikát, egy kis csomó kaprót és néhány gerezd fokhagymát.

Az előkészített paradicsomot bőr nélkül vesszük. A gyümölcsöket üvegedénybe tesszük, miután párra sterilizáltuk. Az edény alján már van lavrushka, kapor, fokhagyma-gerezd és más fűszerek. A paradicsom tetejére tegye fel a két részre vágott borsot.

Az üveget szépen egymásra rakják, forrásban lévő vízzel megtölthetik. Vízforralóban forralom a vizet, öntsem a gyümölcsöt, hagyjuk állni 8-10 percig. A pác készítéséhez egy serpenyőt veszek, és beleöntjük az üvegedénybe a vizet. Küldöm a serpenyőt a tűzhelyre, öntsünk sót, cukrot a vízbe, forraljuk fel.

Öntsük zöldségeket forrásos pácmal, öntsünk bele 1-2 evőkanál ecetet.A pácolt paradicsom biztonságosan feltekerhető 5 percig főzött fedéllel. Ügyeljen arra, hogy fordítsa el az üveget, és tegye a padlóra ebben a helyzetben, és zárjon be valami meleg anyaggal. Amikor lehűl, beteheti a kamrába.

pácolt paradicsom bőr nélkül

Napi bőr nélküli paradicsom hideg pácban

Minden barát, aki megkóstolta a savanyított paradicsomomat, azonnali receptre szólít fel, bár őszintén szólva, ízlik inkább, mint a pácolt paradicsom. Ennek oka az, hogy a sózás hideg sóoldatban történik.

Először elkészítem a pácot, kihűlni kell. 1 liter vizet veszek át a szűrőn. Forralunk vizet egy serpenyőben, adjunk hozzá 50 g sót, 120 g cukrot. Távolítsuk el az edényt forralt vízzel a tűzhelyről, adjunk hozzá 100 ml ecetet, tegyük félre, hogy lehűljön.

Pontosan 1 kg paradicsomot veszek. Megtisztítom a saját módján. Vegyek még 1 hagymát, 1 borsot, 1 kis csomó kaprót. A hagymát és a paprikát vékony csíkokra vágtam. Két vizben áztatom a kaporot, és önkényesen aprítom meg. Keverék össze kapros, hagyma félgyűrűt és apróra vágott paprikát. Inkább főzöm ezt a receptet fokhagymával, aprítom meg néhány szegfűszegt és adom hozzá a kapros keverékhez.

Sterilizálom az üveget. Rétegekkel töltöm fel: egy réteg paradicsomot, egy réteg kapros keveréket. Öntsük a lehűtött pácot a töltött edénybe. Soha nem tekercseljük a zöldségeket e recept szerint. Sózott paradicsomot tettünk a hűtőszekrénybe. Szó szerint egy nap alatt az egész család már enyhén sózott paradicsomot eszik.

hámozott paradicsom üvegekbe az asztalra

Paradicsom, paradicsomban

Nagyon szeretem a paradicsomot a saját gyümölcslében. Egyszer időhiány miatt saját magam szerint készítettem őket. Most elmondom, hogyan. Körülbelül 2 kg-os érett paradicsomot választottam, daraboltam, daraboltam egy serpenyőbe, és alacsony tűzön tettem a tűzhelyre.

Kiválasztottam egy közepes méretű, pácolásos paradicsomot egy 3 literes üvegre, meghámoztam és előkészített, forrázott, sterilizált edénybe tettem. Vízforralóban forralt vizet, és egy üvegbe öntette.

30–40 percig főztem az apróra vágott paradicsomot, hozzáadva 1 evőkanál. l só, cukor, eltávolítva a tűzhelyről. A vizet az üvegedényből a mosogatóba töltötte, apróra vágott paradicsomos savanyúsággal megtöltötte, és egy fedéllel csavarozta. Azt tanácsolom, akik zöldségkonzervvel próbálják ki a receptomat. Gyorsan főzzen, enni finom.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök