Az uborka téli üvegekbe történő helyes sózásának receptje, hogy ne robbantjon fel

Az üvegekbe gördülő uborkák robbantásának megakadályozása érdekében azokat megfelelő módon kell főzni. Sok bevált recept létezik, amelyeket a háziasszonyok szeretnek. Mindegyik kompozíció rendelkezik a megbízhatóság és ízlés titkával.

Általános ajánlások

Mi a teendő, hogy a kavargó kannák felrobbanjanak? Sok titok van, itt van néhány ezek közül.

 1. Pácoláshoz ajánlott, hogy apró uborkat válasszon, akár alakú, akár keserű ízű.
 2. A pácban lévő víznek tisztanak, szűrtnek kell lennie, használhat vásárolt palackozott vizet.
 3. A zöldségek rugalmasságának és sűrűségének megőrzése érdekében sózás előtt körülbelül két órán át jeges vízben kell őket tartani. Akkor mindenkinek tetszeni fog a ropogós íz, a kannákat hosszú ideig tárolják és nem robbantanak fel.
 4. Citromsavat, aszpirint vagy fűszereket adhatunk hozzá az üvegek sértetlenségének fenntartásához.

A klasszikus változatban az uborkakonzerváláshoz kapor, ribizli leveleket, tormadarakat és édes borsót használnak fűszerként, amely megőrzi az ízét. De vannak más titkos összetevők is, amelyek képesek a robbanások elleni harcra.

Végül is miért robbant fel a bank? Ha megsértették a zöldségek gördítésének technológiáját, akkor a kórokozó mikrobák nem engedik meg őket tárolni. Jobb, ha a robbantott uborkát dobja ki, különösen, ha a varrás után kevés idő telt el.

Különleges íz

Illatos, mérsékelten savanyú uborka kellemes fűszeres utóízzel érhető el, ha követi az ajánlásokat. Uborka recept, amelynek arányát egy három literes tartályhoz tervezték.

 • Mossa meg 2 kg uborkát, és töltse fel hideg vízzel.
 • A megbízható és ízletes zöldségek pácolásához a kaporágakból 4 szegfűborsot elkészített, sterilizált üvegekbe tesszük.
 • Vágjuk egy nagy sárgarépát szeletekre.
 • Vágjuk fél forró borsot.
 • Ezután elkezdenek szorosan lerakni az uborkát, és forrásban lévő vizet öntenek rá.
 • Az üvegek tartalma forrásban lévő vízben van kb. 35 percig.
 • Miután az uborka vizét egy serpenyőbe öntik, hozzáadunk 90 g sót és 45 g cukrot, majd várnak, amíg felforr.
 • Az elkészített sós oldatot egy edénybe öntjük, 5 g citromsavat öntsünk a tetejére, és vas fedéllel feltekerjük. Egy ilyen doboz feltétlenül felrobban!

Tárolja fejjel lefelé a tekercset meleg takaró alatt, amíg lehűl. Ezután helyezze a pácolást hűvös, sötét helyre.

pácolás uborka üvegekbe

Klasszikus változat

A régi recept a klasszikus változatban azt feltételezi, hogy az uborka konzerválása előtt tartsuk azokat sós lében. A folyamat kissé hosszabb ideig tart, de az íze hasonló lesz a hordós zöldségekhez, és megnő a tárolási idő.

 1. Hideg vízben 2 kg kis uborkát kell tartania.
 2. Kapros vagy petrezselyem szál, ribizli levél, két darab torma kezd egy nagy edény aljára fektetni. A rugalmasság fenntartása érdekében tölgylevelekkel sózható. A fűszerek e rétegét az uborkától az üvegek széléig felváltva kell felváltani.
 3. Öntsük a tartalmat hideg vízzel, amelyben a sót korábban feloldottuk. A sajtó alá tették és három napra távoztak.
 4. Ezután a sóoldatot egy edénybe öntik és forralják, a fűszereket és a gyógynövényeket eldobják, és magukat az uborkat mossák.
 5. A pácolt uborkát előkészített üvegekbe rakjuk, és főtt sóoldatot öntsünk.
 6. A kannákat a sós vízzel való összekeverés után 10 perccel fel kell tekerni.

Az őrölt uborka üvegeket meleg takaróba csomagolják. Amint a tartalom lehűl, a savanyúságot átviszik a pincébe vagy az alagsorba.

A vélemények szerint: „Az uborkát mindig ennek a receptnek megfelelően tartósítom. A készített munkadarabok között a sós oldat soha nem lesz zavaros, és a doboz nem robbant fel. "

Így finom eredményt kaphat az uborka télre való üvegezéséhez edényekbe recept szerint, hogy azok ne robbantjanak fel. A sós oldat áttetsző marad a teljes tárolási időszak alatt, forrás és sterilizálás nélkül is. Az étel megfelelő elkészítéséről az összes művelet részletes leírása segít.

 1. A kicsi, egyenletes uborkát 4 órán át jeges vízben kell áztatni, hogy megőrizhesse formáját és összeroppantását.
 2. A fedeleket és az üvegeket elkészítjük és felforraljuk.
 3. Vágnia kell tormaleveleket, kapor esernyőket.
 4. A fokhagyma gerezdjét meghámozzuk és felére vágjuk.
 5. Sós lész készítéséhez adjunk hozzá 60 g sót és cukrot egy liter vízhez.
 6. A fokhagyma szegfűszeg, apróra vágott tormalevelek és kapor esernyők a száraz üvegek aljára kerülnek.
 7. Az uborka egymásra rakása előtt egy percig forrásban lévő vízbe kell meríteni.
 8. Az uborkát forró üvegedényekbe tesszük és forraljuk megkezdett sós vízzel.
 9. Az ecetsavot körülbelül 5 ml-re öntik és elkezdenek gördülni.

A végén, mint általában, a pácolt sózást fejjel lefelé fordítják, meleg ruhával borítják, és hagyják lehűlni. A robbantás és hosszú ideig történő tárolás elkerülése érdekében hűvös helyre kell helyezni őket. A vélemények alapján elmondható, hogy azok, akik ily módon bezárják a bankot, hosszú ideig tárolhatják a terméket.

pácolt uborka egy tányérra

Opció tablettákkal

Sok háziasszony aszpirintablettát ad az uborkához, amely soha nem robbant fel. Nagyon finom lesz, mivel az aszpirin az uborkának szokatlan, kellemes utóízű, az összeroppan, mint a friss.

Az acetil-szalicilsav hozzáadása után az összes patogén baktérium véglegesen elpusztul, enyhe savasságot adunk hozzá, és a sózás eltarthatósági ideje meghosszabbodik.

 • Hűvös vízben 3 kg uborkát kell mosnia. A végek levágása után körülbelül 4,5 órán át hideg vízbe juttatják őket.
 • Két gerezd fokhagymát apróra vágjuk.
 • A tormalevelek, valamint a cseresznye és a ribizli levelei az elkészített üvegtartályok alján terjednek. Ezt követi apróra vágott chili paprika, kapor gally és kb. 4 darab szegfűbors.
 • Az uborkát szorosan összecsomagolják üvegekbe, és 15 percig töltik fel az éppen forralt vízzel. Ezen idő elteltével a műveletet megismételjük.
 • 15 perc elteltével az ismételt vizet öntsük a serpenyőbe, meg kell sózni és hozzáadni cukrot. Várják, amíg a folyadék felforr.
 • Az uborkára egy darab zöldek, fűszerek és egy aszpirintabletta kerül, csak azután öntik a pácot.

A kész dobozokat vas fedéllel kell lezárni, és fejjel lefelé két napig meleg takaró alatt tárolni. Minden bizonnyal nem robbant fel!

Vélemények
 1. Nikolay
  10.10.2017 12:50

  Nyári lakosként, 15 éves tapasztalattal, tisztában vagyok ezekkel a receptekkel és titkokkal, de ebben a kommentárban szeretnék beszélni a BioGrow-ról, amely bioaktivátor a növények növekedéséhez. A valóságban ennek az aktivátornak köszönhetően a növekedés jelentős, a nagy betakarítás eredményeként, ugyanakkor mellékhatások nélkül maga a kertben és a növényekben. Bevettem ezt az üzletet.

  Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök