Hogyan sósítsuk meg a fehér gomba hideg és meleg módon

Megfelelő főzés esetén a gomba nagyszerű kiegészítő minden asztalhoz. Ha nem tudod, hogyan kell sóval fehéríteni a gombát télen, akkor az elkészítéshez számos népszerű és nem túl bonyolult módszer van, amely a különféle ételekkel jól megy.

Forró sózás

A fehérek forró módon sózhatók. Erre a célra csak gombasapkákat használnak, a lábakat eltávolítják. Frissen meg kell sózni a fehéreket, rokonok, férgek nélkül.

A gomba közepesen érettnek kell lennie. A sózásra előkészített növényt alaposan meg kell tisztítani a fűből, a törmelékből, folyó vagy forralt vízzel kell mosni, és a kupakokat el kell választani a lábaktól.

Ha a kupakok nagyok, akkor tanácsos 2 vagy 4 részre vágni - így jobb és gyorsabb a fehérek betakarítása és tárolása.

A fehérek forró előkészítéséhez a következőkre van szükség:

 • mély alumínium serpenyő;
 • elkészített gombák;
 • elnyomás;
 • só;
 • fűszerek - fekete ribizli, babérlevél, kapor vagy petrezselyem, bazsalikom, koriander, köménymag, fokhagyma-szegfűszeg stb.
 • üveg tartályok.

Az edényt sterilizálni kell. Az előre meghámozott és elkészített gombakat egy serpenyőbe helyezzük, és hideg vízzel megtöltjük, hogy az összes vízzel boruljon. Ahhoz, hogy a sózás ízléses legyen, adjunk hozzá egy kevés sót és ízesítsük a vizet. A serpenyő tartalmát alacsony lángon 30–40 percig főzzük. Ezen idő elteltével a gombát hideg vízzel szűrőedényben kell öblíteni.

fehérek kaporral

Helyezze a fehéreket sterilizált tartályba, és fedje le sóval (1 kg gomba esetén 50 g só). Fűszeresen fokhagyma-gerezd és apróra vágott kapor is felhasználható. A fehéreknek egy hétig elnyomás alatt kell állniuk, ezután a savanyúság készen áll a felhasználásra.

Sófehér gomba, valamint sózzuk a hullámokat, különféle módon lehet megtenni. Van egy másik népszerű recept a forró pácoláshoz. Az elkészített növényeket alumínium edénybe kell helyezni, öntsünk 0,5 csésze vizet, adjunk hozzá 2 evőkanál sót, és az egész tartalmat forraljuk fel.

A lényeg az, hogy a serpenyő tartalmát forrás előtt alaposan összekeverik, mivel minden éghet vagy összeragadhat. A főzési idő 15-25 perc, a termék mennyiségétől függően.

A gomba felforrása után el kell távolítani a habot, gyors hűtés céljából más tartályba kell helyezni, fűszereket kell hozzáadni. Ezután tégelyekbe töltjük, forró pácmal megtöltjük és szoros fedéllel lezárjuk. A pácot 1 evőkanál só / liter víz mennyiségére készítik. Használhat babérleveleket, fekete borsot, ribizli leveleket és fokhagymát is. 1,5 hónap elteltével pácolt fehérekkel finomíthatja magát és vendégeit.

Hideg módszer a sós sózásához

A fehér hasa főzésének receptjei tartalmazzák a gombák pácolásának hideg módszerét is. Ehhez a következő összetevőkre van szükség:

készfehérje

 • alaposan hámozott és mosott gombakupakok (10 kg);
 • só (400 g);
 • fokhagyma (2-3 fej);
 • kapor;
 • Babérlevél;
 • fekete bors (borsó).

Ha a fehéreket télen tégelyekben, hidegen betakarítják, akkor ezek áztatásának legalább 1,5–2 napnak kell lennie. A vizet naponta többször kell cserélni. Ellenkező esetben a kész gombák nagyon keserűek lehetnek.

A gombák ezen módszerrel történő előállításához először fűszereket készítenek. A fokhagyma gerezdje több részre oszlik, a kaporra pedig apróra vágják.

Kaprosmagvak használata esetén azokat először habarcsban kell összetörni, fekete borssal együtt - így ízük és aromájuk teljes lesz. A fűszereket egy evőkanál sóval keverjük össze.

A fűszerkeveréket az üvegedény aljára fekteti, majd egy sor alaposan megtisztított és mosott fehéret követ. A legjobbnak pácolás gombák ezeket le kell fedni a kupakkal. Az első gomba sor után egy sor fűszer követi, a második sort fehérek követi. És így tovább a tartály tetejére. Az utolsó sort gézzel kell lefedni és elnyomás alá helyezni. A hideg módszerrel készített fehérek egy hónap alatt kiszolgálhatók.

Fehér fokhagymával és kaporral

A tóvizek, mint a szürkék, télen is sózhatók. Különböző fűszereket használnak az íz kiegészítésére. A sózottfehérje egyedülálló étel, mivel önmagában választhatja meg a fűszereket és a fűszereket ízlése szerint.

A növényt gondosan meg kell választani, meg kell tisztítani és meg kell mosni. Gomba mosásakor a vizet többször meg kell cserélni. A folyamat befejezése után az egész tömeget meg kell tölteni hideg vízzel, és hagyni, hogy 24 órán át áztassa, a vizet 2-3-szor kell cserélni. Használhatja az egész gombát, nem csak a sapkákat. A kupakkal lefelé kell betenni az üvegedénybe, mivel ebben a helyzetben a só és a fűszerek sokkal jobban felszívódnak.

vágd le a fehéreket

Egy réteg sót és babérlevelet fektetünk egy korábban elkészített tartály aljára. Ezenkívül használhat hámozott és apróra vágott tormalevelet is, amely egyedi aromát ad és a gomba ízesíti. A fehérek elrendezésekor fontos, hogy a gombák között gyakorlatilag nincs távolság, mivel a főzés során az egész tömeg leülepedik.

Amikor minden a tartályban van, tegyen egy réteg sót és fűszereket. Az elnyomás telepítve van, a munkadarabot egy hónapig sötét és hűvös helyen távolítják el. A maximális tárolási idő nem haladja meg az 5 hónapot.

Gombakészítés

A fehér gomba pácolása vagy pácolása előtt alaposan el kell készíteni a terméket, mivel ez a kész pácolás minőségét és ízétől függ.

a fehérek megőrzése

ajánlások:

 1. A tóvizeket, mint például a sampinókat, még a kis erdei törmelékektől is jól meg kell tisztítani.
 2. Ha vannak férges vagy rothadt példányok, akkor azokat azonnal el kell távolítani a teljes tömegből.
 3. A fehérek áztatásának időtartama attól függ, hogy a további főzés módját alkalmazzák, átlagosan 1,5–3 nap. A vizet 6 óránként kell cserélni.
 4. Áztatás után ajánlott a fehérek 20 - 30 percig főzni enyhén sózott vízben.
 5. Ha a gomba forrón főzött, akkor óvatosan el kell távolítani a habot, amely a főzés során keletkezik.

Ha úgy dönt, hogy savanyúság vagy savanyú gombák, erre a folyamatra maximális figyelmet kell fordítani. Az ilyen nyersdarabok feltételezik a pácolás vagy sózási folyamat minden lépésének való megfelelést és a nyersdarab további tárolását. Csak a gondosan elkészített növény ad lehetőséget a nagykövetnek.

Csak akkor, ha a gombák elkészítésére vonatkozó összes ajánlást és követelményt betartják, a végtermék valóban ízletes és egészséges lesz, és tökéletesen kiegészíti az összes táblát. Ne felejtsük el, hogy ezek a savanyúságok maximális tárolási ideje 6 hónap.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök